Verdidebatt

For da skal du bli frelst!

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

(Dette er en republisering og finjustering av et blogginnlegg jeg skrev i 2007)

Matteus 7: "Ikke enhver som sier til meg: 'Herre, Herre!' skal komme inn i himmelriket, men den som gjør min himmelske Fars vilje. Mange skal si til meg på den dagen: 'Herre, Herre! Har vi ikke profetert ved ditt navn, drevet ut onde ånder ved ditt navn og gjort mange mektige gjerninger ved ditt navn?' Da skal jeg si dem rett ut: 'Jeg har aldri kjent dere. Bort fra meg, dere som gjør urett!'"

Det er ikke nok å bli døpt som barn, konfirmert som tenåring og be en panikkbønn for å bli frelst. Det er ikke nok å proklamere og tro på Jesus som Herre, hvis ikke Jesus er Herre i ditt liv. Jesus sier at "vid er den porten og bred er den veien som fører til fortapelsen", mens "trang er den porten og smal er den veien som fører til livet, og få er den som finner den" (Matt. 7:13-14).

Det å ha Jesus som Herre innebærer en forandring og fornyelse i ditt liv, derav begrepet å “bli født på ny”. Tror du på Jesus som Herre, men nekter å innrette ditt liv etter Hans ord? Da er ikke Jesus Herre i ditt liv. Ikke lev på en livsløgn. Lev i sannhet og trofasthet til Guds ord, og du vil bli forandret innenfra og ut, ved hjelp av Den Hellige Ånd. For mange er det en prosess på flere år, slik har det også vært for meg. Men halleluja, hvor godt det er å merke at Gud jobber med meg, og at Gud fører meg bort fra denne verdens ondskap, synd og laster, slik at jeg blir mer lik Ham!

Det handler ikke om prestasjonslære og gjerninger i seg selv, men det handler om å bli forvandlet av Den Hellige Ånd, slik at vi med Guds kraft kan følge det kallet Han gir oss og være lydige til Hans vilje for oss. Det hjelper ikke å utføre mange gode gjerninger hvis vi ikke gjør det med et rent hjerte, til ære for Gud og som respons på Hans gode vilje og det Han kaller oss til.

Så hvordan blir vi kjent med Gud? Vi leser Hans ord, vi inviterer Han inn i livet vårt og er lydige til de kall og direktiver Han gir oss. Da blir vi kjent med Gud, og Han lærer oss å kjenne! Gjennom daglig samfunn med Jesus skjer det som Bibelen snakker om: “Kristus vinner skikkelse i oss”.

Kast bort dine avguder. Kvitt deg med din TV dersom den skaper kluss med kommunikasjonen mellom deg og Gud. Gi pengene dine til de fattige istedenfor å kjøpe deg nye klær hver måned. Alle ting vi eier, som vi egentlig ikke har bruk for, kan skape et skille mellom deg og Gud. Det ønsker ikke Gud! Gud ønsker at vi skal ha tid til han, vende oss bort fra synd og gjøre Hans gjerning! Ikke drikk deg full hver helg. Bruk heller tiden på å bli kjent med Gud. Sørg for at ditt ekteskap leves til ære for Gud og din ektemake. Sørg for at din ektemake har samme mål som deg: å ære Gud med deres livsstil og leve i samsvar med Guds ord, nådegaver og kall. Bruk tid på de menneskene som betyr noe for deg. Bruk også tid på mennesker som du kan bety noe for. Legg bort all bitterhet du har ovenfor andre personer. Benytt tilgivelsens nådegave for alt den er verdt. Ikke la deg selv bli preget av denne verdens forfall. Til og med Paulus hadde utfordringer med å leve et hellig og rent liv.

- Rom. 7:15: "Jeg skjønner ikke det jeg gjør. For det jeg vil, det gjør jeg ikke. Men det jeg hater, det gjør jeg."

Vi kan ikke leve et liv utifra en politisk korrekt tolkning av Bibelens ord. Det er komplett umulig, for da undergraver vi Guds autoritet som Herre i vårt liv. Vi kan ikke tillate oss selv å gå på kompromiss med Guds ord i denne verden, for Guds ord står fast til evig tid. Som kristne plikter vi å følge Guds vilje, og gjøre de gjerningene Jesus gjorde, uansett om vi blir utsatt for spott, forfølgelse eller utskjelling. Å etterleve Guds ord er ingen dans på roser. Vi kristne skal ikke leve som denne verden gjør. Som kristne skal vi vende oss bort fra ondskapen som bor i verden, og etterfølge Guds ord. For, når vi har tatt imot Jesus som vår Frelser, er vi ikke av denne verden, vi er kun i den. Vi har noe mye større som bor i oss, i vårt hjerte som er vasket rent av Jesu blod.

Les Guds ord. Da vil du bli fylt av visdom og kraft, og du vil oppdage hvordan Gud vil bruke deg. Les gjerne litteratur om hvordan du kan oppdage hvilke nådegaver Gud har gitt deg, slik at du kan vokse i ditt kristenliv og bli mer lik Han som du har proklamert som Herre i ditt liv. Hvis du ikke lever etter Hans vilje, kan du fort havne i grøften utenfor den smale vei.

Hvis du finner ut hva ditt kall er, så gjelder det å være lydig til dette kallet, inntil Gud ber deg avslutte eller gir deg et nytt kall.

Gud ber deg kanskje slutte å drikke alkohol. Eller slutte å røyke. Eller slutte å surfe på internett etter porno. Vær lydig, for du er kalt til omvendelse! Bekjenn din synd, ovenfor både Gud og medkristne, og kast deg foran Korset. Da vil du få Guds tilgivelse og nåde, i rikt monn. Vær i Kristus!

- 2. Kor. 5:17: "Derfor, om noen er i Kristus, da er han en ny skapning, det gamle er forbi, se, alt er blitt nytt."

Er du en ny skapning? Er du i konstant utvikling for å bli mer lik Ham? Lar du Jesus være Herre i ditt liv? Følger du Hans ord, Hans kall og benytter deg av Hans nådegaver, til beste for dine medmennesker, i kjærlighet? Forvandlingen du opplever i ditt liv når du har tatt imot Jesus som Herre, er frukter av Den Hellige Ånd. Ta vare på disse forvandlingene. Forvandling er nøkkel til omvendelse. Forvandling er bibelsk. Forvandling er en nøkkelen til å komme innpå andre ufrelste mennesker, og spre evangeliet om det Jesus gjorde for oss! Hvilke vitnesbyrd om forvandling kan vi fortelle andre om hvis vi ikke har noen vitnesbyrd og ikke har blitt forvandlet selv?

Å vokse i sitt kristenliv, bli mer fylt av Den Hellige Ånd og bli forvandlet slik at vi blir mer lik Jesus, er en utrustning for å spre evangeliet om Jesu lidelse og død til de ufrelste. Det Gud kan forvandle i oss, det kan vi utnytte for å nå folk som trenger frelse. Tenk hvor herlig det er når ufrelste vil stoppe opp og si: “Oj, han var det noe helt spesielt med! Hva er det han har som ikke jeg har? Hvor får han denne utstrålingen fra?”

Når vi tar imot Jesus Kristus som Herre og Frelser, blir vårt hjerte renset av Jesu blod; Han som døde på korset for våre synder, for at vi skulle få evig liv! Jesus tar bolig i vårt hjerte. Da får vi også Den Hellige Ånd og Guds herlige nåde, som hjelper oss til å rense vårt sinn og leve et gudfryktig og rent liv i tjeneste for Ham. Sinnets renselse skjer gjennom relasjon med Gud og ved hjelp av Den Hellige Ånd. Kan vi bli helt lik Jesus? Nei. Men vi skal strebe etter å bli mest mulig lik Ham (Fil. 1:6).

Dersom man har tatt imot Jesus Kristus, men ikke merker noen forvandling i sitt liv, ikke vender seg bort fra synd og ikke blir mer lik Jesus, må man stille seg selv spørsmålet: har jeg virkelig tatt imot Jesus? Vil jeg virkelig at Jesus skal være Herre? Er mitt kjød for egoistisk til å gi mitt eget liv til Han? Bryr jeg meg nok om mine medmennesker?

- Ordsp. 3:27: "Nekt ikke de trengende din hjelp, når det står i din makt å gi den."

- Matt. 18:3: "Uten at dere omvender dere og blir som barn, kommer dere slett ikke inn i himlenes rike." Barn er så tillitsfulle! Det skal vi også bli!

- Jak 1:25: "Men den som skuer inn i frihetens fullkomne lov, og fortsetter med det, slik at han ikke blir en glemsom hører, men gjerningens gjører, han skal være salig i sin gjerning."

Til slutt gjengir jeg et bilde som Kjell Anker Worren postet på Kristenblogg.no i desember 2007:

“Se for dere Gud sitte høyt over oss, med Jesus ved sin side. For å komme helt opp må vi klatre opp en stige. Vi har alle en stige hver, så det er ikke noen kamp om plassen. Hittil har bare Jesus greid å klatre helt opp. Vi vet at ingen andre greier å komme helt opp, men vårt kall er å komme høyest mulig. Likevel er ett trinn nok til at vi får nåden.

På det første trinnet står veldig mange mennesker. De rager ikke på noen måte. De er ikke til sjenanse for noen. De snakker gjerne om Jesus til andre kristne, men synes fort det blir litt pinlig når ikke-kristne er i nærheten. De tror på evig liv, men forventer ikke at Herren skal blande seg inn i denne verden.

Så er det andre - dog ikke så mange - som vil høyere opp. De tror Guds ord og vil at ting skal skje i denne verden også. De ber Den Hellige Ånd om hjelp slik at hjertet kan bli litt mer lik Jesus, litt mer hver dag. Når man kommer høyere vil folkemengden begynne å legge merke til deg. Motstand vil komme. Da er det viktig å se oppover - se mot lyset. Leve i ordet. Ser man ned er det fort gjort å få høydeskrekk. Vi kan fort falle, og fra denne høyden kan det gjøre vondt! Det er kanskje best å ta et par trinn ned igjen.

Andre har ikke høydeskrekk, men klatrer videre oppover. En ny fare truer. De ser seg rundt. Det er ikke mange her oppe, men ser jeg ned er det masser av folk. Hallo der nede, jeg skal hilse fra Jesus. Han er ganske glad i dere også. Hovmodigheten kan fort bli såpass stor at man snubler og faller ned noen trinn.

Hva vil Herren? Han vil at vi skal jobbe med oss selv. Be Den Hellige Ånd om hjelp i vår kamp med våre synder. Ikke bry oss så mye om hva andre gjør, men la Jesus jobbe med oss for å bli mest mulig lik Ham. Da vil Guds kraft komme over oss. Vi vil vise verden hva Guds rike egentlig er. Når det skjer vil alle som fortsatt står på et lavere trinn på sin stige ønske å klatre høyere. Når alle ønsker å klatre høyere får vi sterke menigheter, og flere mennesker vil finne frem sine stiger og begynne å klatre. Da vil vekkelsen komme.”

Herre: takk for at du gir meg disse ord og legger ned et ønske i mitt hjerte til å dele dette med andre mennesker. Jeg ber om at ordene må være til oppbyggelse og inspirasjon for alle herlige mennesker som leser dette, som du elsker så høyt. Må du velsigne leserne, og berøre deres hjerter. Jeg ber i Jesu navn, amen!

Les også:
- En kristen skal være annerledes
- Å være en kristen mann
- Vær ikke egenrådig
- Er du en sommerfuglpuppe-kristen eller en kamelon-kristen?

(Opprinnelig publisert på hessel.no)

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt