Verdidebatt

"Imagine" vs. Handling

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Undertegnede, med flere her, finner det engasjerende og lese og delta i ymse debatter. Enkelte emner er oftere på siden, enn andre. Kristendom, Islam, Katolsk, Sex (gjerne knyttet til de tre første) abort, ekteskap og homofili. er noen av emnene/Tags. Ja, alt av de, kan og knyttet til sex på enn eller annen måte her?! Skriver ikke om sex, så hvis du vil lese et innlegg om det, knyttet til det ovennevnte. Får du heller slutte her, og finne ett annet innlegg.-

Tenker; "jeg (også), med flere, bruker sum sumarum, X-antall minutter og timer foran PC-skjermen". Vi som er her debatterer. Andre gambler på nett, leser sport, nyheter, surfer etter pirrende sider (oi, sex igjen). Vi bruker m.a.o. en viss tid ved PC,en. -

Da kommer TV, må jo følge med der også, er det noe nytt? Jada, kriser, ulykker, krig osv. Skal vi ha kos?, må vi vente til fredag og "Norge Rundt". Fint, da er vi oppdaterte, oppegående engasjerte samfunnsborgere, som kan delta i "praten, ved lunsjbordet" på jobben. Prate med venner om siste resultatet på fotballens gressmatta. Engasjert og med glød. Ikke er noe som engasjement for sitt "lag", tro, kampsaker, "de andre".

Hvile og søvn må en å ha, en sover en del av døgnet (ja, ihvertfall etter litt "kos", nei der fikk jeg nevn S.. ordet igjen). Hvor nyttig har vår dag, i dag vært? Alle har vel bidratt også, slik at at BNP holder seg, eller stiger, bra. FN kan sette sine øyne på oss igjen, starte sin kåring, om det beste land å leve i. Vi skal jo ikke syte?!


Er det det vi gjør når vi debatterer, ord, ord, ord. Dialog, dialog, dialog? Det er noe i det at; "En skal ha menings mot", bra! Jeg vil snu litt på den; "En skal ha handlingens mot". At informasjonssamfunnet, blir, om ikke erstattet, men tilført; "Informasjons og Handlingsamfunnet".

Ironi er vel gått av "moten", så lar det ligge (prøver). Konkluderer med at vi da er oppdatert, vi har deltatt, informert og atter informert. Lever tross alt, som tidligere nevnt, i informasjonssamfunnet.

Det er estimert at ved å lese "New York Times", en uke, har vimottatt mere informasjon, en de som levde på 1800-tallet. Knyttet til hva de måtte forholde seg til informasjon gjennom ett helt liv!*-

*Sykehusene er fulle, kunne "Besøktjeneste" være noe for deg?

*Dere som vil bak "sløret" og lurer på hvordan det er for kvinnene, oppsøk ett større Islamsk miljø, gå på en typisk innvandrer kafe (nesten hvert land/kultur har jo sin kafe/treffsted, ihvertfall i Oslo) Da får muligens IIham Hassan, mindre å svare på/forsvare seg, f.eks. Kanskje neste innlegg fra henne da blir "Oljeleting i nordområdene"(?)

*Dere som kritiserer, er skeptiske til Islam, oppsøk en Moske, og spør, undersøk.

*Dere som rister på hodet over de "kristne", oppsøk.

*Dere som er opptatt av de homofile og lesbiske, oppsøk ett av deres "treffsteder". Prat med dem, spander en kaffe/øl. Eller kanskje du blir spandert på?

*Dere som er opptatt av menneskeverd/Norsk narkotikapolitikk, oppsøk de som lider. Hvor sa du?, gå en tur ned på "Plata", om ikke direkte inn i "flokken". Så sitter det mange med kopp i Oslo. Inviter "tiggeren" med på kafe (bokstavelig), eller kanskje restaurant (så ser du att pengene går til kaffe). Kjøp i det minste et blad av de som selger, for hvert blad de selger. Øker deres verdighet og selvrespekt.

*Sitter det en ensom dame på benken i parken, har hun sittet der flere ganger, sier du? Sett deg ned, prat. "World of Warcraft eller Facebook" kan vente, eller glemmes.

*Mye fyll i helgene, bli "Natteravn"

*Masse innvandrere/flyktninger i nabolaget/bydelen/Flyktningemottaket?

Ta initiativ

, til en gatefest, kulturkveld o.l.  Vi kan ikke sitte på vår egen respektive "tue", som er "typisk norsk". "Landsmoderen Gro" sa at det var "

typisk Norsk og være god

". Jeg vil nå si at det er "

typisk Norsk å ta det med "ro

".

Har du hørt utsagnet?, om; "bare alle hadde hvert som Mor Theresa. Da hadde det vært godt/fred i verden". Jeg tør nesten ikke nærme meg tanken en gang, på hva hun må ha ofret, i sitt liv. Hva hun har sett av lidelse, sorg og død. Bragt håp, beholdt sin tro i det hele. Hun hadde sine "meningers mot" også! Hun brukte også sin, spinkle røst.

Vil tro at hun hadde mer enn nok med å tjene og pleie de fattige, enn å stå på talerstolen? Hun hadde sin tro og sitt kall sier du?....vel hun var først og fremst ett (handlende) medmenneske. Som det finnes i "Røde kors", finnes de også "Røde Halvmåne".

Hun var en, jeg er også en, hva gjør jeg? Sikkert ikke mer enn de som leser dette, heller mindre vil jeg tro.

Du er også en, og det er vel der vi må starte?! Vi kan kreve Velferds løsninger, ja Staten har ansvaret for mye, men hvem er staten?, vi, til syvende og sist. Når man pulveriserer. Det mektige ordet STATEN. Utgjør kommunen, fylket og staten, deg og meg. Staten/Stortinget skal det kreves av, ihvertfall i ett Valgår.

Vil så debatten slutte sier du, nei! Den vil fortsette med deg, meg og "de andre". I mosken, på/ved "Plata"/"Homse"-bar/menighetshuset/sykesengen/parken/kafe, natten, som "Ravn"/ på den flerkulturelle gatefesten. Debatt og dialog.

Har du "handlingens mot", men vil ikke være alene? Fint, "Kirkens Bymisjon", "Frelsesarmeen", "Blå kors", "Psykisk helse" og div. innvandrerorganisasjoner (av mangel på personlig/informasjon/ kunnskap, kan jeg ingen navn på dem, unntatt "Muslimsk-råd") o.l. organisasjoner, er mye å velge av.

Er det bare negativt, er vi så passive? Jeg kan svare hva jeg mener, men ikke pga. manglende mot, lar jeg ja, ja og nei, nei hvile. Vet bare at det alltid kan gjøres mer, av fler.

BNP vil nok holde seg stabil, men vi vil få ett nytt begrep (selvlansert) DNP(Din Nærmest Person) vil øke. Hva FN mener er jeg ikke så opptatt av, kun at de "flittige" hender, også brukes på noe annet enn ett tastatur.

Til slutt, en ydmyk takk i respekt for alle de som gjør det litt bedre, for alle de som trenger det. Hjelp kan, og vil vi alle oppleve å trenge en gang i løpet av livet. De fortjener alle vår respekt og takk.

Mener og minnes at H.M Kongen nevnte "flittige hender" i siste Nyttårstale, eller var det året før? Beklager jeg husker ikke hva som var på "Dagsrevyen"i går en gang, og da skal det mye til, å huske tilbake hele seks måneder!

Jeg kan alltids Google, finne svaret, men velger å høre på "Imagine" i stedet. Ja jeg kan hele teksten. Kan virke motstridende for en kristen og katolikk. Blir som på Jesu tid, "se forbi lovens bokstav" og "følg ånden", i ethvert budskap.

Lytte, ta en dyp selvgransking, har to hender, ikke bare folde de og be, men handle. Ses vi på "Natteravn-patrulje"?

Søndag, etter messe, skal jeg ,ihvertfall innom den "Tyrkiske Moske" (Tidl Metodistkirke!) , som de ivrig , flittig pusser opp. Den ligger i kvartalet nedenfor kirken. Jeg går jo ukentlig forbi, men ikke til søndag.

*(ref. Karl Fisch, Dr. Scott McLeod dir. UCEA Castle Universitet MI , og Jeff Brenman)

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt