Verdidebatt

Kvinner må stille opp med matlaging og sex

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Jeg leste akkurat om Hanne Herland sine uttalelser til Adressa. Nå vet ikke jeg om noe av dette er tatt ut av sin sammenheng. Journalister har en tendens til å "pynte" litt eller legge til litt på "sannheten" for å gjøre historien mest mulig salgsbar.

Legger ved en link: http://www.adressa.no/nyheter/trondheim/article1339584.ece

Når jeg leser dette føler jeg at Herland må kjenne helt andre kvinner enn det jeg gjør. De aller fleste av mine venninner ville fint klart å si nei til en mann på et julebord. De går ikke rundt og juger for å pynte på sannheten. De ligger ikke med andre venninner sine menn, og de er ikke utro. De aller fleste damer jeg kjenner har minst like god moral som deres bestemødre og oldemødre hadde.

De aller fleste menn jeg kjenner er også oppegående, reflekterte, og med en like god moral som deres forfedre hadde.

Selvfølgelig finnes det "sorte får" både blant damer og menn. Men de sorten fårene fantes den gangen mine besteforeldre inngikk ekteskap også.

Men nok om det.

Det jeg kom til å tenke på når jeg leste Herland sine uttalelser var at jeg skulle ønske det var omvendt. Men jeg ser at det ikke ville blitt riktig det heller, for de aller fleste menn hadde ikke "ofret" seg slik for en kvinne.

Jeg skulle nemlig gjerne ønske at jeg kunne stå opp om morran. Stikke i dusjen og spise frokost. Vinke "hade" til en smilende mann som sto igjen hjemme med barna. Jobbe og føle meg nyttig blant mine arbeidskollegaer hele dagen. Komme hjem til mann og barn som ventet med en klem og ferdig middag. En liten strekk på sofaen etter middag (kanskje med avisa) hadde også gjort seg. Deretter ville jeg ha stukket ut i garasjen for å skifte dekk på bilen....eller stukket på sykkeltur med eldste sønnen min. Når min mann hadde gitt barna mat og stelt dem for kvelden ville jeg lest et eventyr før sengetid. Kysset barna "god natt" før jeg satte meg i godstolen for å se litt på nyhetene. Min kjære og høyt elskede mann rydder litt etter barna har lagt seg, mens jeg sniktitter på den deilige kroppen hans. I hodet mitt begynner jeg å glede meg til vi skal legge oss. Jeg er selvfølgelig klar for sex, så det må han også være.

Dersom noen av ungene våkner om natta er det selvfølgelig min mann som står opp. Jeg skal jo på jobb dagen etter.

Dette er bare delvis ironisk. Hadde jeg kunne valgt på øverste hylle uten å ta "hensyn" til min mann, ville jeg hatt det slik. Men menn som er villig til å leve slik, vokser ikke akkurat på trær......

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt