Verdidebatt

Scrivner og likesinnede.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Det var "teologi" av Thurman Scrivners kaliber som kvernet i bakhodet da jeg forfattet den prekene som jeg senere la ut som mitt første innlegg her på verdidebatt.

Les: Helbredelse.

Den gangen ble det sagt at jeg skrev for langt, slik at  folk ikke orket å lese. Jeg er enig i at det var langt. Men denne forkynnelsen er massiv, nå senest fra Scrivner, men før ham fra titalls andre, (de fleste fra "over there", men også noen "her hjemme" fra tid til annen). Nå  på tv, tidligere gjennom bøker i menighetenes bokbord, ikke bare i Sarons dal, nei til og med fra bokbord i lutherske bedehus har jeg sett søppla solgt. Sågar var det noen bøker av dette kaliber med på  bordene som Bok og Media hadde ansvar for under årets UL også. (UL var forøvrig velsignet fri for denne slags søppel, og jeg ble positivt overasket over forkynnelsen og arrangemanget. Det er bare en liten parantes dette med bøkene. Jeg handlet en stor mengde bøker, gode bøker. Men hvorfor skal disse 2-3 som jeg så, men slikt søppel, alltid være med? Forrige gang jeg spurte var svaret noe om "bransjeavtale" (fra bok og media sin side) og at arangør  ikke kunne sensurere utvalget til  de som hadde stand.)

Ja, så massiv er den, at jeg ser ikke hvordan det er mulig å ta et korekt oppgjør med den uten at innleggene blir lange.

Vell, ved å henvise til mitt forrige så muligjør jeg at jeg kan fatte meg mere i korthet denne gangen. Jeg har egentlig bare noen kjappe spørsmål:

Hvordan forholder de som i Norge "kjøper", godtar, og forsvarer Scrivner og likesinnede, teksten i 2Tim 4:19-21 ? Er det synd som er årsaken til sykdommen også der? Hvorfor nevner i tilfelle ikke Paulus det? Trofimus måtte "sykemeldes" fra misjonstjenesten for en stund. Han trengte hvile. Hvorfor grep ikke Gud inn der med helbredelse? Jeg mener, dersom Scrivners hypoteser er korekte. Min påstand er  at 2Tim 4:19-21 er  med i Bibelen for å gi et betydelig mere balansert inntrykk av hva sykdom, helbredelse, menneske og Gud er.

Det hadde også vært av interesse å lese en utleggelse av Jobs og Forkynnerens bok, gjort av en "scrivner likesinned", om en slik finnes. For her finner jeg ihvertfall selv et helt annet Gud-menneske-synd-straff "system" enn det Scrivner presenterer. Likefult er disse bøkene med i den kristne Bibel. Da mener  jeg vi bør forholde oss til dem når vi danner vårt Gudsbilde.

(Og her har jeg lyst å skrive mere, men jeg lovde å forsøke å være kort).

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt