Verdidebatt

Høybråten er ikke problemet

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Jeg vil bare si: Høybråten er ikke problemet for KrF. Dvs. jeg aner jo ikke mye om hvordan han er som menneske, jeg kjenner bare mediepersonligheten hans og utifra den kan jeg si at Høybråten virker alltid kontrollert, avbalansert, hyggelig og grei.

Jeg tror absolutt ikke at problemet for KrF har noe med Høybråten som person eller som leder å gjøre.

Mao: Det vil ikke hjelpe å skifte ham ut med en annen leder dersom politikken ligger fast. KrFs problem er politikken! Deres avvisning av FrP er

1) udemokratisk: fordi det å snakke med FrP er å snakke med 20-25% av befolkningen. Det å gi disse menneskene en stemme i den norske politikken er faktisk en svært viktig del av demokratiet. Derfor mener jeg at det er svært viktig å forsøke å strekke seg langt for å få disse med. Motsatt er det å gjøre alt man kan for å holde disse utenfor noe som jeg ikke kan få meg til å like. Jeg synes det blir et uverdig spill, og man ser så til de grader ned på mennesker som stemmer FrP at jeg blir uvel.

2) uklokt: fordi ved å få FrP med i en regjering så kan vi kanskje snart få normale tilstander i dette landet. Det blir fantastisk fint å få en solid omgang voksenopplæring for FrP. Noen grøsset kanskje da SV gikk med i regjering; men for en velsignelse det har vært for oss alle. SV er jo redusert til halvparten, og har akkurat den oppslutning som de bør ha: 6%, dvs. en passe oppslutning for et radikalt fløyparti. Jeg spår at FrP også vil bli drastisk redusert når de må stå ansvarlig for politikken som en regjering fører. Høyre og sentrum vil sannsynligvis bli styrket.

3) strategisk katastrofe: KrFs gjentatte mantra om sentrumsalternativet har irritert meg og sikkert mange andre oppegående mennesker. Det er klart at sentrum kan klare å være levedyktig ved hele tiden å spille på den ene og den andre siden. Men jeg synes dette blir *for* mye spill. Og jeg tror mange synes det blir irriterende at et lite småparti skal kunne sitte med regjeringsmakt bare fordi de er et sentrumsparti. I de siste årene har dette mantraet blitt en ren utopi og jeg begynner å tro at de har mistet forstanden. Siste valgkamp var jo en ren katastrofe; både V og KrF gjorde jo alt de kunne for å få en ny rød-grønn regjering.

I sum har KrF blitt et parti som jeg irriterer meg over, litt som jeg irriterer meg over et familemedlem (man er på glad i det, og nettopp derfor er det ekstra irriterende). Kanskje har de nå sjansen til å legge om kursen. Men dersom dette blir en debatt om Høybråtens manglende? evner og evt. debatt om hvilken person som har mest medietekke, da spår jeg fortsatt magre år for KrF. Se bare Høyre, de har landets kjedeligste partileder, men de får høyst sannsynlig min og veldig mange andres stemmer ved neste valg.

Måtte KrF tenke politikk og ikke person!

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt