Odd Haugerud

11    32

Kritikk av Høybråten

Publisert: 2. okt 2010 / 422 visninger.

Aftenposten har hatt flere atikler om Høybråten i det siste.  De refererer til anonyme kilder som ikke tør stå fram blir det sagt.  Det er jo alltid lettere å snakke i gangene og så stikke, enn det er å stå fram.  Når Høybråten for kritikk på denne måten så er han helt forsvarsløs. Det blir nesten som i en rettssal. Den en sier det, en annen noe annet. Men hovedpersonen selv er det ingen som hører på.  Han er liksom satt ut av spill. Det vil bli galt hva han enn sier.

I dagens Aftenposten står Ingebrigt Sørfonn fra med bilde og navn. Det er prisverdig at det kommer noen som tør stå fram med sine meninger.  

Men jeg er like langt i min bedømmelse av Høybråten. Jeg kjenner han ikke personlig og jeg kjenner ikke Ingebrigt Sørfonn. Dermed blir mitt spørsmål til meg selv: Hva skal jeg tro om dette?  Jeg kjenner folk som ikke går sammen, men som hver for seg kan være ok mennesker.  Men uten at jeg kjenner menneskene bak uttalelsene kan jeg ikke være sikker på motivet.

Det er mye synsing og folk har en tendens til å henge seg på når noen blir utskjelt. Er det så noen substans i det som er kommer fram om Høybråten? Eller er det for at partiet taper velgere?

Jeg minnes Erna Solberg for en tid siden. Da var hun ikke mange sure sild verd. Men hva skjedde? Jo oppslutningen økte og dermed stoppet kritikken.  Det er ikke sikkert det hjelper på oppslutningen å bytte leder.

Jeg tror rett og slett at den politiske vind svinger litt av og til, og at folk ikke leser programmet til partiene så nøye. Det er enkeltsaker de henger seg opp i.

Hva skal så Høybråten gjøre?  Han har så absolutt støttespillere i stortinget, og det er ingen løsning for Krf. å kaste en leder nå.  Dette må de kunne finne ut av på stortinget.

 Politikk er ikke lett.

Svar

Bli med i debatten!

Skriv gjerne ditt synspunkt! Du må være registrert med fullt navn, og innlogget for å delta. Sett deg inn i retningslinjene. Brudd på dem kan føre til utestengning.
Vennlig hilsen Alf Gjøsund, religions- og debattredaktør Vårt Land

Skriv kommentar
Kommentar #1

Rune Holt

8 innlegg  10564 kommentarer

Tydelighet

Publisert over 7 år siden

Høybråten må bli tydeligere på hvor Krf  skal gå.Nå har han stort sett ikke sagt et pip som kan fortelle oss hva Krf egentlig vil.

Når I.L.Hansen har tatt "styringen" når det gjelder hva Krf mener,må det gå galt.Ikke fordi hun nødvendigvis har sagt noe galt,men fordi partilederen ikke har vist tydelig hva han mener.

Slikt liker ikke folk.

Mitt ønske er at de fortest mulig avklarer helt tydelig hvem de vil samarbeide med i regjering,og at de gjør et helhjertet forsøk på å snakke med Frp.

Svar
Kommentar #2

Lars-Toralf Utnes Storstrand

34 innlegg  878 kommentarer

RE: Tydelighet

Publisert over 7 år siden
02.10.10 kl. 18:07 skrev Rune Holt:

Slikt liker ikke folk.

Det betyr lite hva folk mener for et kristelig parti. Et parti som skal kjempe for Bibelen og friheten MÅ nødvendigvis holde seg på høyresiden. Men det forstår ikke sosialistene som kuppet partiet med Kjell Magne Bondevik i ledelsen - og nå trolig med Knut Arild Hareide som neste leder. Partiet går ad undas, og egentlig er det vel kommet så langt at vi kan si: good riddance.

Svar

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere

Siste kommentarer

Gjermund Frøland kommenterte på
Ole Hallesbys radiotale i 1953
11 minutter siden / 1894 visninger
Åge Kvangarsnes kommenterte på
Den eneste vi skal frykte
15 minutter siden / 2313 visninger
Gjermund Frøland kommenterte på
Ole Hallesbys radiotale i 1953
15 minutter siden / 1894 visninger
Hallvard Jørgensen kommenterte på
Kristendommen «over ævne»
22 minutter siden / 1807 visninger
Åge Kvangarsnes kommenterte på
Den eneste vi skal frykte
23 minutter siden / 2313 visninger
Johannes Taranger kommenterte på
Ole Hallesbys radiotale i 1953
23 minutter siden / 1894 visninger
Torgeir Tønnesen kommenterte på
Ole Hallesbys radiotale i 1953
26 minutter siden / 1894 visninger
Ellen Lykke Trier kommenterte på
Eutanasi krever kloke avveininger
rundt 1 time siden / 778 visninger
Rune Holt kommenterte på
Ole Hallesbys radiotale i 1953
rundt 1 time siden / 1894 visninger
Are Karlsen kommenterte på
Kristendommen «over ævne»
rundt 2 timer siden / 1807 visninger
Torgeir Tønnesen kommenterte på
Ole Hallesbys radiotale i 1953
rundt 2 timer siden / 1894 visninger
Åge Kvangarsnes kommenterte på
Et gudsbilde og et perspektiv på forsoningen.
rundt 2 timer siden / 306 visninger
Les flere