Verdidebatt

Takk for meg!

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Min visitt som gjesteskribent er straks over. Takk for gjestfriheten, Vårt Land, og takk til alle kommentatorer. Jeg er lei for at jeg ikke kunne svare på spørsmål og kritikk til mitt siste innlegg om "barnevennen Jesus". Jeg har lest alle de nesten 60 kommentarene, men tiden strekker ikke til for meningsfylte svar. Nå på morgenkvisten (onsdag) skal jeg bile til Fredrikstad for å bli intervjuet av Fredrikstad Blad om boka min, og slik har det gått slag i slag. Hva er det med Fredrikstad? Jo, det var i nabobygda Selbakk jeg ble frelst som 7-åring, en tildragelse som er blitt selve symbolet for det utspill jeg nå retter mot en religiøse praksis som jeg mener er alvorlige overgrep mot barn - og som dessverre ikke opphørte med mine og minde brødres erfaringer, men som i visse karismatiske miljøer stadig fremheves som herlige, guddommelige hendelser.

Jeg regner med at noen av dere vil være tilstede i Vårt Lands debattmøte (som også overføres på nettet) i Oslo torsdag kveld, og at jeg der kan få anledning til å svare på spørsmål jeg her ikke har gitt klargjørende respos til. Venner såvel som kritikere kan også få anledning til å si hei eller fy på debattmøtet i Kristiansand 6. oktober (debatt i Byhallen med bl. a. biskop Skjevesland) - eller kommentere mine foredrag i Trondheim 14. oktober og Bergen 20. oktober.

Men nå må jeg starte bilen for å kjøre til Fredrikstad, byen med den kloke frikirkepastoren Per Eriksen. Jeg ville ikke hatt en urolig time om jeg visste at mine barnebarn gikk til en slik kirke. Pinsevennen Sigmund Brenna fra Fredrikstad (!) skriver også idag i Vårt Lands papirutgave en artikkel som kan gi håp om at renovasjon i pinsebevegelsens barnearbeid også finner sted - men her er det nok et betydelig forbedringspotensiale, Brenna. Historiene som nå tikker i min epost-hylle er skremmende.

Takk for følget - og på gjensyn.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt