Verdidebatt

Avigdor Lierbermann har rett

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Israels kontroversielle utenriksminister Avigdor Liebermann uttalte igår at en fredsavtale med palestinerne er et "uoppnåelig mål".

Statsminister Benjamin Netanyahu uttalte at en fredsavtale er mulig i løpet av "et år", men Liebermann sier at fred ikke er engang mulig i løpet av "en generasjon".

Det er selvfølgelig skandaløst at en ministeren så åpent går imot sin statsminister og ennå et eksempel på hvorfor Avigdor Liebermann passer svært dårlig i rollen som utenriksminister.

Men nå alt kommer til alt har Liebermann faktisk rett noe palestinernes president Mahmoud Abbas viser når han uttaler at han ikke er villig til å gi "en eneste innrømmelse" til israelerne.

Abbas fastholder kravet på at de palestinske flyktningene fra 1948 og deres etterkommere skal gis rett til å "vende tilbake" til Israel noe som raskt vil gi Israel en arabisk befolkningsmajoritet. Videre krever han full israelsk tilbakedragelse til den israelsk-jordanske våpenvilelinjen fra 1949 og utelukker dermed landbytter som har vært diskutert i alle de seneste forhandlingsrundene.

Uten at både israelere og palestinere er villige til å gi innrømmelser og kompromisse er fred en umulighet!

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt