Tor Martinsen

44

Utfordring til Øyvind Hatlevik

Publisert: 25. aug 2010

Etter ditt utspill i tråden om mormonerne utfordrer jeg deg til å forklare oss alle hvert enkelt kirkesamfunns lære slik at det ikke finnes tvil i noens sjel om hvordan man skal lese de enkelte kirkers trossetninger. Du må jo være mann nok til å klare dette du som hevder følgende:

#Det aa drive mer eller mindre uopplyst kommentering av deler av et trossamfunn er vel ikke saerlig kristelig… Problemet jeg har med mange protestanters "religions diskusjon" er at de tar en eller flere laeresetninger de ikke skjoenner, bruker sin egen teologiske tolkning og setter opp en masse straamenn som er lett aa feie ned.  Dette gjelder ikke bare for LDS men ogsaa JV, muslimer og DKK (samt andre). (mormonerne heter for øvrig på norsk SDH ikke LDS bare så det er sagt, kanskje vi snakker om to forskjellige kirkesamfunn?) … Leit at innlegget ditt forsvant Magnus, for etter mine samtaler med deg tror jeg nok dette ikke hadde vaert fult av straamenn.  For meg blir det for slitsomt aa rette paa alle de feilintrykk og feiltokninger samt sysinger og rykter som kommer opp i en debatt som dette.#

 

Du tar vel utfordringen Øyvind, du som i egne øyne er allvitende? Det er jo det du hevder å være slik du ordlegger deg. Hvis ikke bør du trekke tilbake slike håpløse og tåpelige utspill om at det bare er du som vet.

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Berit Aalborg, politisk redaktør Vårt Land

Skriv innlegg

Mest leste siste måned

Glansbilder av Sjømannskirken?
av
Arnfinn Eng
29 dager siden / 1941 visninger
Idiotforklarer kristen høyreside
av
Espen Ottosen
28 dager siden / 1679 visninger
Servietter og skam
av
Merete Thomassen
21 dager siden / 1646 visninger
Tenåringstrass i regjeringen
av
Usman Rana
29 dager siden / 1604 visninger
Ord som truer vår religionsfrihet
av
Trond Bakkevig
20 dager siden / 1484 visninger
Hva skjer Hanvold?
av
Bendik Storøy Hermansen
18 dager siden / 1423 visninger
En samfunnsskapende kraft
av
Berit Hustad Nilsen
22 dager siden / 1376 visninger
170 år med misforståelser
av
Joanna Bjerga
8 dager siden / 965 visninger

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere