Verdidebatt

Ti personer stormet farens hjem

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

I en barnefordelingskonflikt på Sørlandet har en mor hentet sine to døtre med makt.  Flere aviser har reportasjer både om hendelsen, farens tidligere dokumenterte voldsbruk samt fremtredende juristers vurdering av hvordan en slik situasjon bør håndteres og morens mulighet for å tape omsorgsretten p.g.a selvtekt.  På websidene til Familiestiftelsen.no finner du ulike linker i saken bl.a.

Det er åpenbart at politiet og rettsmyndigheter må reagere på denne type selvtektshandlinger.  Moren har dog en viss rett til å gripe inn ettersom hun er tildelt den daglige omsorg, og  far er dømt for vold for 7 år siden.

Men han er åpenbart glad i sine døtre og ser gjerne at de blir boende hos ham. Jenter i 13, 14 års alderen er selvsagt forholdsvis store, og de skal høres hva gjelder valg av bosted, omsorgsperson m.m.  Det finnes ingen enkel løsning på slike saker.  Jeg hadde gjerne sett at hele familien hadde blitt tilbudt et aktivt forhandlingsapparat i regi av barnevern, familievern og der man kunne ha nok ressurser til at man kunne samtale seg frem til omforente løsninger.  Faktisk tror jeg de har behov for et tilbud som kunne løpe over flere år fordi en god løsning i dag kanskje ikke er så god om 2 år.

Noen som ser et ressursbehov her?  Hva med en formidabel utbygging av familievernkontorene samt en reorganisering av barnevern, politiets familievoldskoordinatorer med sikte på vesentlig utvidelse av tilbudet og  bedre samordning?

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt