Verdidebatt

Nytt år , nye muligheter!

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Jeg har alltid syntes at ordtaket "nytt år nye muligheter" er så malplassert når det uttales på nyttårsaften fordi dette er midt i året selv om vi skifter årstall på kalenderen.Jeg mener ; vi er midt i alt, midt i et skoleår og midt i et arbeidsår. Alt begynner jo egentlig om høsten og det er egentlig da vi burde benytte dette ordtaket.

Om høsten begynner alle med noe nytt, en ny start. Alle skolene begynner da ,og de som skal starte i 1. klasse begynner alltid om høsten ...aldri på nyåret i januar.

Hver høst i de senere år så tenker jeg spesielt på gleden og forventningen som følger med det å starte på et helt nytt år på en bibelskole.Den kan nesten sammenliknes med forventningen man har når man starter i 1. klasse på grunnskolen :)

Og som min nest eldste sønn nylig sa det etter et år hvor han avtjente verneplikten i militæren; "alle har godt av et år".....

Akkurat det samme sier jeg om et år på bibelskole.

Når en ung mann kan omtale det som noe positivt å avtjene verneplikten , noe som er med på å disiplinere,trene og fostre en ungdom så gir det en liten tankevekker.

Burde ikke alle vi som også er kalt til den gode strid ha samme innstilling....la oss fostre,disiplinere og trene?

Når man er soldat, uansett om det er det synlige militæret som skal beskytte land og folk fysisk,  eller det usynlige som er kalt til å stå på barrikadene i bønn og tro så må man være formbar.

Er det noe jeg har tro på så er det å sette seg ned  ved Jesu føtter for en stund og la Han forandre,gjenopprette og gi ny tro på fremtiden og ny styrke til hver enkelt troende.

Når det går mot høst tenker jeg ofte på ny bibelskolestart.Fordi jeg selv begynte mitt første bibelskoleår en høst i - 96 og husker dette som noe meget positivt og et stort tros-skritt.

Jeg har tro på bibelskoler fordi jeg har tro på at det er kraft igjennom Guds ord til å gjøre mer enn bare frelse oss; Guds ord kan helbrede , korrigere og gi retningen vi skal gå.

Når man studerer bibelen og samtidig har satt av en viss tid for bønn og tilbedelse så skjer det alltid positive ting i menneskers liv og tjeneste.Er man samtidig åpen for den tredje personen i Guddommen; Den Hellige Ånd ,så kan alt godt hende.

Det er nemlig igjennom ordet at Salvelsen finnes fordi Jesus er  ordet som kom ned i fra Himmelen og ble menneske slik det står i Johannes ,og Jesus er selv Den Salvede.

Man må alltid søke svar igjennom Guds ord , tilbedelse og bønn.Det er da Den Hellige Ånd manifesterer seg og gjør et verk i våre hjerter.

Jeg er evig takknemlig for de ca. 2,5 årene jeg selv fikk muligheten til å gå på Levende ord bibelskole i Bergen.Det var slett ingen selvfølge å komme dit fordi jeg måtte forflytte meg fra høyeste nord til vestlandet ,noe som i seg selv var et stort skritt i tro.

Men det merkelige er at jeg gikk i ferdiglagte gjerninger hele veien.Ting la seg til rette etter hvert som jeg gikk.

Man har jo alltid et valg om man vil ut av båten i tro på at Gud er med eller om man vil bli hvor man er for sikkerhets skyld.

Jeg valgte å gå fordi jeg var desperat etter å lære å kjenne Gud mer og få lov til å leve ut mitt liv som Kristen i frihet ....og kanskje er det desperat man må bli for å ta skritt i tro?

For å gi deg et lite innblikk i hvordan det var å gå på bibelskole så kan vi ta for oss en helt vanlig dag:

"Inn i lokalet strømmer folk kl. 8.00 mandag morgen.Det er både helt unge 20 år og veldig gamle på 80 .....de går til sine faste plasser og så spaserer lovsangerne frem og begynner å spille.

Alle stemmer i med lovprisning, bønn , tungetale....så ledes man inn i en felles tilbedelses sang; kanskje noe så enkelt som " navnet Jesus" eller noe annet.Så kommer en av lærerne opp og leder i bønn , man ber for land og folk og forskjellige bønnebegjær.Dette pågår en halvtime- en time hver morgen.

Så begynner undervisningen, klassene blir delt opp i to , første klasse går et sted og andre klasse et annet .

Første året er mye bibestudie, andre året litt mer praktisk utadrettet hvor man reiser endel på misjonsturer i distriktene og til utlandet.

(Første året gikk mye ut på å pløye opp hjertet gjennom å få tak på bibelens grunnsannheter sånn som hva vi er i den nye skapningen og blodspakten.

Andre året opplevde mange at de gikk videre, bel friere og følte seg mer grunnfestet.Jeg selv opplevde andre året som et gjennombrudd personlig både når det gjaldt befrielse og forståelse av kall.)

Lærerne bestod av herlig frelste mennesker som hadde lang fartstid både som misjonærer ,predikanter, sjelesørgere og lærere. Bare det å høre dem fortelle hva de hadde opplevd var trosstyrkende i seg selv, men de tok oss også med inn i skriften og var med på å gi lys og åpenbaring over Guds ord.

Gjennom undervisningen denne mandagen så kunne det godt hende at Ånden manifesterte seg så sterkt at man la alt annet til side og bare søkte Gud , var i Guds nærvær og ble betjent av Ånden.

Noe som stadig hendte.Folk møtte Gud sterkt og lærerne betjente elevene under en sterk Salvelse.Mange fikk kunnskapsord som gikk rett inn i deres livssituasjon, noen ble helbredet og andre igjen fikk profetisk tiltale.Dette var helt normalt.

Kl. 12.30 var bibelskoledagen over og da kunne man gå rett over på bønneskolen som begynte kl.13.00 og varte en time, hver dag...."

Ja sier det seg ikke selv at når man begynner og slutter en dag med å søke Gud så intenst og hver eneste dag , ja så møter man Gud!?

Jeg har med andre ord bare godt å si om bibelskoler hvor man er åpen for Åndens ledelse og innflytelse.

Selvfølgelig er ikke alt en dans på roser og det kan by på utfordinger å møte nye mennesker, en bibelskole består ofte av alle slags mennesker og ikke alle passer like godt sammen.

Men også igjennom å være sammen med alle slags mennesker så blir man formet, disiplinert og lærer å holde ut i alle slags prøvelser,på samme måte som en soldat i militæret.

Samtidig får man erfare at Gud møter mennesker som man selv kanskje ikke kobler med ...like mye  som Han møter en selv.

Gud ser ikke på hva vi mennesker ser på , Han ser til hjertene.

Så til alle som står innfor et nytt herlig  år av muligheter,uansett om du skal begynne i ny jobb,i militæret eller på en eller annen skole, her er et ord til deg:

"Søk da først Guds rike og Hans rettferdighet ,så skal dere få alt det andre i tillegg!"

(Matt. 6:33)

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt