Verdidebatt

Johannes Åpenbaring 12, 17.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

- Dragen ble rasende på kvinnen og dro av sted for å føre krig mot de andre i hennes ætt, mot dem som følger Guds bud og holder fast på vitnesbyrdet om Jesus.

Dette verset reiser noen interessante spørsmål:
1) Hva er det Johannes prøver å fortelle oss her?
2) Hva ligger det i ordene ”de andre av hennes ætt"?
3) Kan det være så enkelt at Jesus gjennom apostelen Johannes i Åpenbaringen forteller oss at den kristne kirke i endetiden skal være delt i to leire, en som del som holder alle Guds bud og som også holder fast på vitnesbyrdet om Jesus, og en del som ikke følger alle Guds bud og som heller ikke gir Jesus den æren han skal ha?
Først en liten forklaring til ord og uttrykk i verset.

- Dragen = Satan, djevelen, han som prøver å forføre alle og lure dem vekk fra den sanne tro.

- Kvinnen = kirken, menigheten.

- Hennes ætt (eller kvinnens ætt) = en kirke eller menighets medlemmer.

- Guds bud = de ti bud slik de står i 2. Mosebok 20, 3 – 17, (og som er oppsummert som det doble kjærlighetsbudet i Matteus 22, 37 – 40.)

- Vitnesbyrdet om Jesus = Inneholder Jesu forsoningsverk som gjorde han til den eneste mellommannen mellom Gud og mennesker.

Hvordan står det så til i den kristne leiren?

La oss begynne med de ti bud. De fleste protestanter og alle katolikker har ingen problemer med å prøve å etterleve åtte av de ti budene slik de står i 2. Mosebok, men det er kun et lite mindretall som prøver å etterleve alle de ti budene. Jeg skriver ”prøver å etterleve” fordi det ikke er et eneste menneske som i seg selv er i stand til å holde alle budene. Så kan dere spørre om hvorfor jeg skriver slik jeg gjør at de fleste protestanter og alle katolikker ikke har problemer med åtte av de ti budene. Svaret på dette er at det finnes to versjoner av De ti bud. Dette er Guds ti bud, og ”pavens” ti bud som den reformerte kirke har ”kopiert”. Jeg setter inn begge versjonene, og i oppstillingen nedenfor er de merket slik: Guds bud G1 osv, pavens bud P1 osv.
La oss begynne med de ti bud. De fleste protestanter og alle katolikker har ingen problemer med å prøve å etterleve åtte av de ti budene slik de står i 2. Mosebok, men det er kun et lite mindretall som prøver å etterleve alle de ti budene. Jeg skriver ”prøver å etterleve” fordi det ikke er et eneste menneske som i seg selv er i stand til å holde alle budene. Så kan dere spørre om hvorfor jeg skriver slik jeg gjør at de fleste protestanter og alle katolikker ikke har problemer med åtte av de ti budene. Svaret på dette er at det finnes to versjoner av De ti bud. Dette er Guds ti bud, og ”pavens” ti bud som den reformerte kirke har ”kopiert”. Jeg setter inn begge versjonene, og i oppstillingen nedenfor er de merket slik: Guds bud G1 osv, pavens bud P1 osv.
G1) Du skal ikke ha andre guder enn meg. (2. Mosebok 20,3)
P1) Du skal ikke ha andre guder enn meg.
G2) Du skal ikke lage deg noe gudebilde, eller noe slags bilde av det som er oppe i himmelen eller nede på jorden eller i vannet under jorden. Du skal ikke tilbe dem og ikke dyrke dem! For jeg, Herren din Gud, er en nidkjær Gud. Jeg lar straffen for fedrenes synd komme over barn i tredje og fjerde ledd, når de hater meg, men jeg viser miskunn i tusen ledd mot dem som elsker meg og holder mine bud. (2. Mosebok 20,4-6)
P2) Du skal ikke misbruke Guds navn.
                                                                 G3) Du skal ikke misbruke Herren din Guds navn, for Herren lar ikke den som misbruker hans navn, være skyldfri. (2. Mosebok 20,7)                                                                                         P3) Du skal holde hviledagen hellig.

G4) Kom hviledagen i hu, så du holder den hellig! Seks dager skal du arbeide og gjøre din gjerning. Men den sjuende dagen er sabbat for Herren din Gud. Da skal du ikke gjøre noe arbeid, verken du selv eller din sønn eller din datter, verken tjeneren eller tjenestekvinnen eller feet, eller innflytteren i dine byer. For på seks dager skapte Herren himmelen, jorden og havet og alt som er i dem; men den sjuende dagen hvilte han. Derfor velsignet Herren hviledagen og lyste den hellig. (2. Mosebok 20,8-11)

P4) Du skal hedre far og mor, så det går deg godt og du får leve lenge i landet.

G5) Du skal hedre din far og din mor, så du får leve lenge i det landet Herren din Gud gir deg. (2. Mosebok 20,12)

P5) Du skal ikke slå i hjel.

G6) Du skal ikke slå i hjel. (2. Mosebok 20,13)

P6) Du skal ikke bryte ekteskapet.

G7) Du skal ikke bryte ekteskapet. (2. Mosebok 20,14)

P7) Du skal ikke stjele.

G8) Du skal ikke stjele. (2. Mosebok 20,15)

P8) Du skal ikke lyve

G9) Du skal ikke vitne falskt mot din neste. (2. Mosebok 20,16)

P9) Du skal ikke begjære din nestes eiendom

G10) Du skal ikke begjære din nestes hus. Du skal ikke begjære din nestes hustru, hans tjener eller tjenestekvinne, hans okse eller esel eller noe annet som hører din neste til. (2. Mosebok 20,17)                                                                                                                              

P10) Du skal Ikke begjære din nestes ektemake eller hans arbeidsfolk eller noe som hører din neste til.
Som den observante leser sikkert legger merke til er det en vesentlig forandring som har skjedd med ”pavens” ti bud i forhold til originalen som er fra Guds hånd. Noen, dvs. de fleste kristne enten de kalles seg protestanter eller katolikker ser ikke ut til å bekymre seg over at de ikke holder Guds 2. bud. Det andre budet som i 2. Mosebok forteller oss at vi ikke skal lage oss gudebilder eller tilbe og dyrke disse, har i sin helhet blitt fjernet fra dekalogen av pavemakten, og blitt erstattet med det tredje budet. Den samme store gruppen som er nevnt over reagerer heller ikke på at de ikke holder Guds 4. bud slik det er gitt i 2. Mosebok. Det fjerde budet har også pavemakten gjort nærmest ugjenkjennelig, ved kun å skrive ”Du skal holde hviledagen hellig”. I Guds bud så fortelles det ettertrykkelig at det er ukens syvende dag, som Herren velsignet og lyste hellig allerede under skapelsen, som skal helligholdes, ikke hvilken som helst annen dag. I databibelen er det 161 henvisninger fra både GT og NT til det fjerde budet slik det står i 2. Mosebok. Jeg kan ikke få meg til å tro at det finnes et eneste menneske på denne planeten som i fullt alvor vil nekte for at sabbaten i gammeltestamentlig tid var ukens syvende dag, lørdagen. Men, det er mange som tror at det har skjedd en endring fra Guds hånd når det gjelder dette budet. Slik DKK framstiller budet så ligger det ikke lenger de samme føringene om å helligholde sabbaten, lørdagen. Til slutt så er det tiende budet delt i to og utgjør dermed både det niende og tiende budet slik at summen av bud blir ti.                                                                                                                                                                                                                                       Videre til vitnesbyrdet om Jesus. Hva står det så om Jesu rolle etter hans himmelfart? Jo, han er vår øversteprest og den eneste mellommann mellom Gud og mennesker.

- {Prestetjenesten i den himmelske helligdommen} Hovedsaken i det vi taler om her, er dette: En slik øversteprest er det vi har, og han har satt seg på høyre side av Majestetens trone i himmelen. (Hebreerne 8,1)

- For Gud er én og én mellommann er det mellom Gud og mennesker, mennesket Kristus Jesus, (1. Timoteus 2,5)

Hva er det så vi kan observere i den ene store gruppen av protestanter og katolikker? Vel, det er stadig flere og flere som føler seg tiltrukket av de pompøse seremoniene som DKK utfører i sine overdådige utsmykkede kirker, og sammen med den økumeniske tilnærmingen som skjer nærmest ubevisst for folk flest så adopteres stadig flere skikker og uskikker fra DKK til den reformerte kirken, en omvendt reformasjon. Det finnes vel ikke en katolikk som ikke ber til den avdøde Maria, eller noen av de flere hundre avdøde helgener DKK har kanonisert og plassert i himmelen. Det finnes til og med malerier i DKK som plasserer Maria i Himmelen mellom Gud og Jesus og med Den hellige ånd over hodet!
Denne skikken som stadig flere protestanter tar til seg og følger finner ikke støtte i Bibelen. De ber til Maria for at hun skal gå i forbønn for dem hos Gud, men de glemmer 1. Tim. 2, 5 det står: #For Gud er én og én mellommann er det mellom Gud og mennesker, mennesket Kristus Jesus#

Finnes det så en gruppe kristne som prøver å etterleve og holde Guds ti bud, og som gir Kristus æren for det han gjorde for menneskeheten på Golgata? Ja, det er en liten gruppe kristne som (prøver å holde) holder Guds bud slik de er gitt oss gjennom Moses, og som også gir Jesus Kristus den æren han rettmessig fortjener. Denne gruppen vet at Gud ikke vil vi skal lage oss noen form for gudebilde, heller ikke tilbe gudebilder, inkludert Maria og helgener. Videre så holder denne gruppen Guds fjerde bud nøyaktig slik det står i 2. Mosebok ved at de helligholder ukens syvende dag – lørdagen – som var, er og alltid vil være Herrens hellige Sabbat. Denne gruppen holder disse budene av samme grunn som de holder de åtte andre budene, av kjærlighet til Skaperen for det han ofret på korset for vår frelse. Med andre ord så har djevelen klart å splitte sin kirke i to deler. Den ene delen, den største, er allerede i hans grep, mens den minste delen fortsatt holder seg til Guds bud. Jeg må skynde meg til å presisere følgende; jeg sier ikke at alle som ikke holder Guds bud i dag er fordømt for det er tid til å komme seg ut av denne situasjonen. Vi blir jo også bedt om å dra bort fra henne… #Fra himmelen hørte jeg en annen røst: "Dra bort fra henne, mitt folk, så dere ikke tar del i hennes synder og ikke rammes av hennes plager.# (Åpenbaringen 18,4)

Ennå vil noen si at hele verset ikke er oppfylt. Dragen driver jo ikke krig mot "de andre av hennes ætt", så vi kan ikke regne med slike skriblerier. Nå ja, sier jeg. Føres det ikke krig mot de som ikke vil underkaste seg hedenskapen? Den lille gruppen holder lørdagen som sin sabbat, mens den store gruppen holder søndagen. Hva er det som skjer ute i verden med tanke på søndag kontra lørdag? Det jobbes med å innføre søndagslover over hele verden, også i USA hvor det er en gruppe kristne som har satt på dagsorden å endre grunnloven slik at USA kan innføre religiøse lover. Søndagslover vil på sikt innebære at det blir tvungen kirkegang for alle på søndagene, mens det vil bli totalforbud mot å helligholde lørdagen som er Guds sabbat. Et par eksempler;  

- Baptisten Jerry Falwell er godt kjent som leder for en stor gruppe kristne som viderefører ønsket og kravet om forandring av grunnloven, og opphevelse av skillet mellom stat og kirke. Han grunnla det berømte Moral Majority i 1979. Ett år senere (i 1980) skrev han det følgende; I løpet av de siste månedene har Gud kalt meg til å gjøre mer enn å forkynne, han har kalt meg til handling. Jeg har mottatt et guddommelig mandat til å kjempe i Kongressen for å få vedtatt religiøse lover som kan redde Amerika. Da han ble spurt om hvorfor strenge nasjonale søndagslover var nødvendig, svarte en annen leder for Moral Majority; Det vil ikke bli slutt på Amerikas voksende økonomiske katastrofe før søndagen (søndagshelligholdelse) blir meget strengt håndhevet ved hjelp av myndighetenes vedtak og handling. (-until Sunday is strictly enforced by governmental decrees and action.) (National and World Sunday Laws, http://www.sabbath-day.com/fl602a.html)

- Daværende pave Johannes Paul II sendte ut en nesten 40 siders appell til alle verdens biskoper, prester og menighetsmedlemmer. Dokumentet, eller hyrdebrevet, er undertegnet den 31. mai 1998 og inneholder en usedvanlig sterk anmodning til alle kristne om å gi den 1. dag i uken, søndag, en meget sentral plass i tilbedelsen ved terskelen til den nye tusenårsskiftet Paven skriver at hans brev er gjort mulig på grunn av jomfru Marias midlertjeneste i himmelen og hennes direkte tilstedeværelse i all søndagsfeiring. Paven sier at ved terskelen til et tredje årtusen, er søndagen en absolutt nødvendig del av et kristent fellesskap. Ingen kan i framtiden leve et fullt kristenliv, sier han, uten å ta del i søndagsfeiringen. Paven forsvarer i hyrdebrevet den makt og straff som ble benyttet tilbake i kirkehistorien for å påtvinge søndagshelligholdelse og han avslutter brevet med å appellere til alle kristne om å sørge for at søndagens betydning også når fram til det verdslige samfunnet vi lever i. Ingen av oss behøver å tvile på at religiøse lover er den eneste måte å nå det målet på.

Det er så absolutt en krig som nå pågår for å innføre søndagslover verden over. Det er bare et tidsspørsmål om når de kommer for fullt. Nå vil sikkert mange innvende at søndagslover kun er tull og tøys og fanteri iscenesatt av den lille gruppen som kaller seg syvende dags adventister. Om jeg sier at Norge allerede har sin søndagslov. Blir dere overrasket over dette? Dere finner den her

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt