Verdidebatt

Document.no mot homoekteskap

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Document.no legger seg på en ortodoks linje i forhold til kjønnsnøytralt ekteskap. Ettersom dette ofte er en nettside jeg har respekt for og leser med interesse, mener jeg det er trist at lederen, Hans Rustad, velger dette.

I et ferskt innlegg skriver han om at Nina Karin Monsen skal tale på neste møte for Documents Venner. Rustad mener at homoekteskap kan være med på å ødelegge for at Norge skal få nok barn, og at innføringen av kjønnsnøytalt ekteskap bygger på tankegangen om at kjønnene er like.

Jeg støtter meg i stor grad på det Cassanders skriver i sin kommentar til Rustads innlegg:

"Jeg går ut fra at Rustad og jeg er enige om at kjønn er en biologisk realitet.

De er da litt pussig å se hvor lite tiltro han ser ut til å ha til de nokså åpenbare implikasjonene. 
Siden mennesket i stor grad (ca 92-95 av dem) er "hardwired" til å seksuelt tiltrekkes av det motsatte kjønn, vil de nettopp velge seg en samlivsform som tilfredsstiller det behovet.

Det er også rimelig at de fleste vil vil velge en samlivsform som ivaretar barns behov for stabilitet. Det er grunn til å tro at dette også vil gjelde for sammekjønn-ekteskap.

Det virker som det ligger en slags underliggende redsel for at hvis en tok bort de sosiale føringene(for "familien" aka det "tradisjonelle ekteskapet") ville folk flest homse i vei alldeles over stokk og stein. 
Ain't gonna happen! Det sørger bl.a. biologien for."

Det er dumt at document.no med en slik fronting, automatisk vil dytte fra seg flere lesere og sympatisører. Det blir veldig perifert i forhold til hva Document.no egentlig skal handle om. Å blande inn homoekteskap i en debatt om utfordringene knyttet til ulike tolkninger av slam, og det man mener er en feilslått innvandringspolitikk, blir usaklig. Det bunner ikke i reelle fakta.

Og ikke minst vil det bare bekrefte det bildet mange har av dette nettstedet - irrasjonelt grums fra fortiden. En analyse jeg på ingen måte deler. Document.no trengs, fordi det finnes overveldende mange grunner til at Vesten vil slite med islamisme, og med andre store problemer knyttet til innvandring, men document.no burde holdt seg unna å fronte en slik mostand.

Ellers; Se gjerne min post om hvorfor jeg selv er for kjønnsnøytralt ekteskap, og hvordan jeg kombinerer dette med min kristne tro (var mot før).

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt