Geir Engebretsen

13    62

Jesu gjenkomst nærmer seg...

Publisert: 26. jul 2010 / 316 visninger.

                                        

Jeg ønsker å dele to nylige og sterke taler om endetiden med de som er interessert i å lytte.

Endetiden og Jesu Gjenkomst har vært oppe til diskusjon bestandig, ikke minst i  avisen Vårt Land.  

Spørsmålet i innlegget mitt er dette:  er de som kaller seg kristne rede for Jesu Gjenkomst ?

Jesus kaller sine disipler til å være lys og salt i denne verden.

"Morgenen kommer, og natten også"- Jesaja 21:12

"Natten kommer da ingen kan arbeide"- Johannes 9:4

Er vi det?

Hvis ikke, hva kan grunnene være?  

Kan en grunn være at vi har sluttet å vente på og leve for Jesu Gjenkomst?

Kan dette igjen skyldes hva slags mennesker vi har valgt som våre nærmeste venner( eventuelt kjærester, eller ektefeller), og som dyktig velment argumenter med oss om å ikke ta Guds ord så alvorlig i vår moderne tid?

Noen har sagt: ”vis meg dine venner, og jeg skal fortelle deg hvem du er”.  

Dette sier vel litt...

"Se, Han Kommer med skyene, og hvert øye skal se Ham, også de som gjennomboret Ham.  Og alle folkestammene på jorden skal jamre over Ham. Ja, amen"    Åp. 1:7 

 Jesus kan komme tilbake mens vi er opptatt med fottball vm, Tour De France, pengespill, eller  siste nummer av "Vi Menn".

Den dagen Han kommer tilbake,  vil du gråte av glede når du møter Ham, eller vil du gråte av smerte og sorg fordi du ikke fikk være med Jesus, og være med i Lammets bryllup,?( Joh.Åp. 19:9 ), fordi du ikke var rede?

Dette er et åpent spørsmål som jeg og alle andre( kristne eller ikke ) vil  bli berørt av når tiden er inne.

I mitt neste innlegg kommer jeg med en personlig erfaring og vitnesbyrd angående dette temaet.  Innlegget heter: " ...ER DU REDE?".

 

Linkene til talene følger her  ( kun engelsk, hentet fra en stor pinsemenighet i Belfast, Nord-Irland, www.whitewell.com  ) :

1. Husk Lots hustru, 25/4-2010

2. De siste dagene i Sodoma og Gomorra, 18/4-2010

Svar

Bli med i debatten!

Skriv gjerne ditt synspunkt! Du må være registrert med fullt navn, og innlogget for å delta. Sett deg inn i retningslinjene. Brudd på dem kan føre til utestengning.
Vennlig hilsen Alf Gjøsund, religions- og debattredaktør Vårt Land

Skriv kommentar
Kommentar #151

Audun Hjertager

143 innlegg  1164 kommentarer

RE: RE: RE: Navnenes betydnig

Publisert over 7 år siden
11.08.10 kl. 21:47 skrev Kjell Kristensen:11.08.10 kl. 20:38 skrev Audun Hjertager:11.08.10 kl. 14:57 skrev Kjell Kristensen:

 Hei Svein!

(...)

http://www.youtube.com/watch?v=VaaosPgQJXE&feature=related

Spennende! - At man øyensynlig finner en beskrivelse av budskapet i NT ved å erstatte navnene i slekten fra Adam til Noah med betydningen av dem.

Jeg forsøkte selv (v.h.a. søk på egennavnene på wikipedia), og kom frem til noe som likner innholdet i videoen.  Nå er jeg så lite ekspert på hebraisk som det er mulig å bli, og det er vanskelig å forsøke å være objektiv etter å ha sett videoen. Har ikke noen jøder forsøkt på dette? Uansett, her er mine resultater : 

Adam-Set: Mennesket (verden) - Plassert (tildelt)

Enosj-Cainan: Dødelig (syk) - Egenskap (smed)

Mahalaleel-Jared: Gud være lovet (praise of God) - Kom(kommer) ned

Enoch-Metuselah: Startet (strarter) undervistning - Når han dør(døde), blir(ble) det sendt

Lamech-Noah: Fattiglem - Hvile

 Hei Audun!

Fint å se flere engasjerer seg her, jeg har heller ingen kunnskaper om hebraisk, men syntes dette forkarer noe jeg har holdt på med lenge - at navnene i Bibelen har andre betydninger. Oversetter vi navnene får en lett andre betydninger som enkelt lar seg opphente andre steder i skriftene. Et eksepelet med Eva, som er et hebraisk ordspill med liv eller å leve - finner en igjen i historien om Jerusalem som ikke Gud ville la dø i Esek.16.6 Da jeg gikk forbi deg, sa jeg til deg: Du som ligger der og spreller i ditt blod, lev! Ja, jeg sa til deg, lev!

Fortellingen om Eva er jo på mange måter forstått som menneskehetens mor, Adam kalte sin hustru (Jerusalem) for Eva, fordi hun er mor til alle som lever, 1.M.3.20, en bekreftelse på at Eva kan bety Jerusalem får vi i Salm.87.5: Om Sion skal det bli sagt: Hver og en er født der! Og han den høyeste gjør det fast!

Nok en bekreftelse på Eva som Jerusalem og mor til alle finner vi hos Gal.4.22ff der Abrahams hustra Sara og trellkvinnen Hagar også er Jerusalem i to forskjellige tilstander, hvor Sara er Jerusalem der opp i himmelen som betraktes som vår mor.

Altså en virkelig utfordring for de som tolker Bibelen historisk, så vil en slik forklaring slå pusten ut av en!

Hei Kjell! Det vil være å overdrive å si at jeg engasjerer meg på denne tråden, men det har vært artig å følge med med ett øye her, og "navnekoden" var jo artig!

Svar
Kommentar #152

Kjell G. Kristensen

65 innlegg  12637 kommentarer

Re: Smed

Publisert over 7 år siden

Vil bare nevne at jeg i farta ikke slo opp på linken du viste til Mette, det er helt riktig slik du viser dette, men vanskelighetene ved å bruke nettbibelen som søkemotor er at den er for dårlig og fanger opp altfor mange ubrukelige ord i tillegg, samtidig som en bør passe på hvilken innstilling man har satt oversettelsen på i forhold til søkerordet.

Skriver en søkerordet inn etter 1978 utgaven hvis innstillingen står på 1930 utgaven skjønner ikke søkemotoren dette i enkelte tilfeller hvor ordene er helt forskjellige. Problemet med uønskede ord er overveldende som her hvor du søker etter ordet smed, du får gjerne opp ord som langsmed, som ikke har noe å gjøre med det yrke å være smed.

Svar
Kommentar #153

Svein Nyborg

86 innlegg  4514 kommentarer

Synlig og usynlig

Publisert over 7 år siden
11.08.10 kl. 22:28 skrev Kjell Kristensen:

Jeg er rede som et egg.

Kjære vakre vene Kjell, jeg er fullt klar over at enkelte mnsk. (spesielt kristne), ikke tåler tanken på at noen har noe som en selv ikke har, men Abrams ydmykhet resulterte i Abrahams vennskap / enhet m Skaperen. 
A. hadde to tanker i hodet samtidig, elller; han levde to paralelle liv, ett fysisk og ett åndelig, samtidig, mens han levde her blant oss dødelige hadde han utviklet et usynlig liv som han delte med de som lengtet etter det. Full bevisst at han var et egg var han på samme tid den som la egget. Ja takk begge deler!

Svar
Kommentar #154

Kjell G. Kristensen

65 innlegg  12637 kommentarer

RE: Synlig og usynlig

Publisert over 7 år siden
12.08.10 kl. 08:08 skrev Svein Nyborg:11.08.10 kl. 22:28 skrev Kjell Kristensen:

Jeg er rede som et egg.

Kjære vakre vene Kjell, jeg er fullt klar over at enkelte mnsk. (spesielt kristne), ikke tåler tanken på at noen har noe som en selv ikke har, men Abrams ydmykhet resulterte i Abrahams vennskap / enhet m Skaperen.  A. hadde to tanker i hodet samtidig, elller; han levde to paralelle liv, ett fysisk og ett åndelig, samtidig, mens han levde her blant oss dødelige hadde han utviklet et usynlig liv som han delte med de som lengtet etter det. Full bevisst at han var et egg var han på samme tid den som la egget. Ja takk begge deler!

Du kan godt si det på den måten, men ta også med deg Abrahams navn og betydning, så vil du finne ut mer: Abraham betyr: Mengdens far / far til mange / opphøyet far - der hvor Abram får beskjed om: ditt navn skal ikke mer være Abram (betyr opphøyet), men ditt navn skal være Abraham, for jeg gjør deg til far for en mengde folk. (1.M.17.5)

Utsiktene til Abraham var at Gud skulle la ham ta del i de siste ting på jorden i sin ætt da Israel skulle vokse seg store å bli som havets sand og ta sine fienders porter i eie (1.M.22.17) Verset henviser bl.a. til 1.M.13.16 som forteller at de skal bli så mange som støvet på jorden  - for om din ætt blir så mange som havets sand - så skal bare en levning / rest bli igjen (i Jakob, Jes.10.21-22)  - 1.M.13.16 viser også til 1.M.26.4 som også forteller Abraham at han vil gi hans ætt alle disse land, og til 1.M.28.14; og du skal utbrede dig mot vest og mot øst og mot nord og mot syd - og verset viser atter til 1.M.24.60 som peker mot Rebekka: Og de velsignet Rebekka og sa til henne: Vår søster, bli til tusen ganger ti tusen, og måtte din ætt ta sine fienders porter i eie!

Nå er vi altså kommet til Guds talløse hær (hærskarenes Gud) eller rytterhæren, som sikter til den for endens fastsatte tid... Rebekka betyr: "Snare / hun som binder" ): Job 22.10: Derfor er det snarer rundt omkring dig, og en hastig redsel forferder dig... Job 36.8: Og om de blir bundet med lenker og fanget i ulykkens snarer... Jer.50.24: Jeg stilte snare for dig, og du blev fanget, Babel, uten at du visste av av det; du blev funnet og grepet; for mot Herren hadde du gitt dig i strid.

Alle ting lar seg oppklare ved å omsette navn til betydninger og søke etter ordet, egget kan gjerne være egget til en basilisk: Jes.11.8: Diebarnet skal leke ved huggormens hule, og over basiliskens hull skal det avvente barn rekke ut sin hånd. - Jes.59.5: Basilisk-egg klekker de ut, og spindelvev vever de; den som eter av deres egg, må dø, og trykkes et i stykker, bryter det frem en huggorm

Svar
Kommentar #155

Svein Nyborg

86 innlegg  4514 kommentarer

Klarer du tre tanker på en gang?

Publisert over 7 år siden
12.08.10 kl. 09:21 skrev Kjell Kristensen:

Alle ting lar seg oppklare ved å omsette navn til betydninger og søke etter ordet, egget kan gjerne være egget til en basilisk: Jes.11.8: Diebarnet skal leke ved huggormens hule, og over basiliskens hull skal det avvente barn rekke ut sin hånd. - Jes.59.5: Basilisk-egg klekker de ut, og spindelvev vever de; den som eter av deres egg, må dø, og trykkes et i stykker, bryter det frem en huggorm

 Veldig bra at du og andre utvider din forståelse ved å finne karaktertrekkene til bibelske personligheter, det utvikler og hever visdommen som står mellom linjene, de skjulte skattene som ligger strødd som perler i en åker.

Det som er nødvendig å forstå, for i det hele å forstå noe som helst av gamle Moses sine kråketær, er at hebraisk er konstruert slik at det har et:

1; Ytre fysisk utseende, en synlig form som leses og forstås av "alle", derfra så bygger mnsk sitt Gudsbilde og en religion der de prøver å tilfredsstille / tilbe Skaperen og en av hans sønner, ut i fra materiell forståelse (gjennom sine 5sanser), av bibelhistoriene kan de vandre fra generasjon til generasjon. (Her befinner den vanlige mann i skogen seg i dag)

2; Indre liv, et organisk liv som manifesterer seg i den person som på grunn av sterkt ønske studerer tekstene for å finne Seg selv og meningen med livet. Tekster skrevet av opplyste mnsk som feks Abraham og Moses, personer som gav sitt liv til studiet av Skaperen og skaperverket, fant Livet. Dette Livet er i tegnene/bokstavene og  vil manifestere en evne til å oppfatte mer enn de 5sansene kan, personen blir innført i den åndelige dimensjon og finner sin Skaper.

3; Indre verdi som resulterer i ny bevissthet, en summarisk egenskap, en redegjørelse av               verdien bak tegn og ord. Den som finner perlen vil bli opplyst av dens skjønnhet, Lyset i diamanten er visdom som forstår å skille mellom fysisk og åndelig verden, den åpenbarer for studenten hvordan den usynlige verden fungerer og om den ubegrensede energien som bringer helhet og balanse i vår og menneskehetens kaos.

 

En person som absorberer dette (til bunns) vil kunne leke, spise og omgås slanger og basiliskegg uten å ta skade, slangegiften blir som honningkaker (slike som nesten kostet Jonatan livet), kaloribomber i en verden preget av fysisk og åndelig hungersnød. Jeg oppfatter deg slik at du, uvisst av hvilken grunn, snur ryggen til den åndelige dimensjon som bibelen prøver å formidle??, -men for min del så velger jeg å være en del av det lynet som går fra øst til vest framfor å se det og bli -?, ja hva er det egentlig dere kristne er redd?

 

Det er vel ikke et nederlag at Jesus HAR komt, er det noe å gjøre narr av??, har ikke kristenheten gjort nok narr av de som fulgte veien, de som gjemte seg i huler for å finne hemmeligheter, gnostikerne, katarene som samlet seg i skjul og ble brent som kjettere, velgjørende hekser og new agere som ser og hører den åndelige verden der en kristen til sammenligning er som en Judas. Siden du nevner kabbala, visste du at Pythagoras introduserte kabbala til grekerne, men han brukte ordet filosofi.

 

 

Svar
Kommentar #156

Kjell G. Kristensen

65 innlegg  12637 kommentarer

Knowledge

Publisert over 7 år siden

Svein

Jeg tar en og en ting om gangen, ellers kan det fort kjerve seg så det blir til en floke alt sammen. Du trenger ikke messe lengre om Moses sine kråketær, jeg klarer meg fint uten.

At billedstøtten som endog kunne tale var ytre og indre organisk liv kan godt hende, men vi er nødt å vente til den manifesterer seg for å forstå dens virkemåte, og bevisstheten vil komme sigende på som tidevannet i havet. De indre og ytre verdier som en tilsynelatende er skapt og oppvokst med, kan en ikke kvitte seg med ved å begynne å lese Moses sine kråketær, der er du nok desillusjonert. Jeg tror nok ikke at du verken tåler slangegift eller basiliskegg om du klemmer dem i stykker. Her er det nok fremdeles motgiften som virker i stedet for organisk liv. Den dagen du dør havner du nok under 6 fot med jord som oss alle andre.

Jeg snur ikke ryggen til noe, men liker støtte korsryggen mot veggen, det er kanskje derfor du ikke ser den? Den åndelige dimensjon er fullt mulig å få øye på gjennom de tegn som er talt ved profetene om at det skal vise seg tegn nede på jorden og røkskyer på himmelen, men det skal skje i de siste dager (Apg.2.17ff) Når du spør om hva oss kristne er redd for, er jeg redd jeg ikke kan svare for andre enn meg selv, og jeg har aldri kalt meg en kristen.

For oss som lever i denne verdensalder har jeg aldri påstått at Jesus har kommet, det er nettopp hva jeg prøver å vise til at skriftene aldri har utropt annen dato enn en gang ved tidenes ende, og var forut for dette ukjent, 1.Pet.1.20: Han som forut var kjent, før verdens grunnvoll blev lagt, men blev åpenbart ved tidenes ende for deres skyld.

Svar
Kommentar #157

Svein Nyborg

86 innlegg  4514 kommentarer

RE: Knowledge

Publisert over 7 år siden
12.08.10 kl. 15:36 skrev Kjell Kristensen:

Svein

Jeg tar en og en ting om gangen, ellers kan det fort kjerve seg så det blir til en floke alt sammen. Du trenger ikke messe lengre om Moses sine kråketær, jeg klarer meg fint uten.

At billedstøtten som endog kunne tale var ytre og indre organisk liv kan godt hende, men vi er nødt å vente til den manifesterer seg for å forstå dens virkemåte, og bevisstheten vil komme sigende på som tidevannet i havet. De indre og ytre verdier som en tilsynelatende er skapt og oppvokst med, kan en ikke kvitte seg med ved å begynne å lese Moses sine kråketær, der er du nok desillusjonert. Jeg tror nok ikke at du verken tåler slangegift eller basiliskegg om du klemmer dem i stykker. Her er det nok fremdeles motgiften som virker i stedet for organisk liv. Den dagen du dør havner du nok under 6 fot med jord som oss alle andre.

Jeg snur ikke ryggen til noe, men liker støtte korsryggen mot veggen, det er kanskje derfor du ikke ser den? Den åndelige dimensjon er fullt mulig å få øye på gjennom de tegn som er talt ved profetene om at det skal vise seg tegn nede på jorden og røkskyer på himmelen, men det skal skje i de siste dager (Apg.2.17ff) Når du spør om hva oss kristne er redd for, er jeg redd jeg ikke kan svare for andre enn meg selv, og jeg har aldri kalt meg en kristen.

For oss som lever i denne verdensalder har jeg aldri påstått at Jesus har kommet, det er nettopp hva jeg prøver å vise til at skriftene aldri har utropt annen dato enn en gang ved tidenes ende, og var forut for dette ukjent, 1.Pet.1.20: Han som forut var kjent, før verdens grunnvoll blev lagt, men blev åpenbart ved tidenes ende for deres skyld.

 Du er ikke alene om å ville klare deg uten fedrenes erfaring og råd, heller ikke alene om å vente på manifestasjoner. Selv liker jeg bedre tanken på å forberede meg, tidevannet er enkelte steder veldig uforutsigbart for turister og kan komme fortere enn forventet, og da er det veldig greit å ha vektøy slik at en kan kvitte seg med innlærte indre og ytre verdier, de kan nemlig bidra til at en sover i timen. Våkenheten som kommer gjennom opplyste skrifter har den egenskapen at en blir bevisst og den type bevissthet dør ikke om kroppen sier takk og farvel, den type liv som feks bibelen underviser om kan ikke dø, men det kommer heller ikke rekende på ei fjøl, en må selv ville foregripe begivenhetenes gang. Vi lever nå i den tid det er fritt fram for den som vil å gå over "floden" og inn i den spirituelle virkelighet, men den som vil vente kan selvsagt gjøre det, og det er det de religiøse gjør, enten de kaller seg kristne el ikke. De er fanget i sin materielle illusjon.

Svar
Kommentar #158

Kjell G. Kristensen

65 innlegg  12637 kommentarer

RE: RE: Knowledge

Publisert over 7 år siden
15.08.10 kl. 16:20 skrev Svein Nyborg:

 Du er ikke alene om å ville klare deg uten fedrenes erfaring og råd, heller ikke alene om å vente på manifestasjoner. Selv liker jeg bedre tanken på å forberede meg, tidevannet er enkelte steder veldig uforutsigbart for turister og kan komme fortere enn forventet, og da er det veldig greit å ha vektøy slik at en kan kvitte seg med innlærte indre og ytre verdier, de kan nemlig bidra til at en sover i timen. Våkenheten som kommer gjennom opplyste skrifter har den egenskapen at en blir bevisst og den type bevissthet dør ikke om kroppen sier takk og farvel, den type liv som feks bibelen underviser om kan ikke dø, men det kommer heller ikke rekende på ei fjøl, en må selv ville foregripe begivenhetenes gang. Vi lever nå i den tid det er fritt fram for den som vil å gå over "floden" og inn i den spirituelle virkelighet, men den som vil vente kan selvsagt gjøre det, og det er det de religiøse gjør, enten de kaller seg kristne el ikke. De er fanget i sin materielle illusjon.

Jeg er uforbederlig og for gammel og ser på skriften helt annerledes enn de aller fleste, deg medregnet, og anser meg selv som nokså bevisst. Jeg repekterer din måte å tolke på, men vi er gitt forskjellige oppgaver her i livet. Det er mulig at en er fanget i en materiell illusjon som du kaller det, men jeg er hellig overbevisst om at du ikke klarer deg uten den du heller.

Svar
Kommentar #159

Svein Nyborg

86 innlegg  4514 kommentarer

RE: RE: RE: Knowledge

Publisert over 7 år siden
15.08.10 kl. 20:54 skrev Kjell Kristensen:15.08.10 kl. 16:20 skrev Svein Nyborg:

 Du er ikke alene om å ville klare deg uten fedrenes erfaring og råd, heller ikke alene om å vente på manifestasjoner. Selv liker jeg bedre tanken på å forberede meg, tidevannet er enkelte steder veldig uforutsigbart for turister og kan komme fortere enn forventet, og da er det veldig greit å ha vektøy slik at en kan kvitte seg med innlærte indre og ytre verdier, de kan nemlig bidra til at en sover i timen. Våkenheten som kommer gjennom opplyste skrifter har den egenskapen at en blir bevisst og den type bevissthet dør ikke om kroppen sier takk og farvel, den type liv som feks bibelen underviser om kan ikke dø, men det kommer heller ikke rekende på ei fjøl, en må selv ville foregripe begivenhetenes gang. Vi lever nå i den tid det er fritt fram for den som vil å gå over "floden" og inn i den spirituelle virkelighet, men den som vil vente kan selvsagt gjøre det, og det er det de religiøse gjør, enten de kaller seg kristne el ikke. De er fanget i sin materielle illusjon.

Jeg er uforbederlig og for gammel og ser på skriften helt annerledes enn de aller fleste, deg medregnet, og anser meg selv som nokså bevisst. Jeg repekterer din måte å tolke på, men vi er gitt forskjellige oppgaver her i livet. Det er mulig at en er fanget i en materiell illusjon som du kaller det, men jeg er hellig overbevisst om at du ikke klarer deg uten den du heller.

 Går det an å eksistere i den materielle illusjonen og samtidig leve i virkeligheten?

Kan det tenkes at Jesu gjenkomst er en virkelighet men at mange har en overbevisende illusjon om at han lar vente på seg?

Svar
Kommentar #160

Kjell G. Kristensen

65 innlegg  12637 kommentarer

RE: RE: RE: RE: Knowledge

Publisert over 7 år siden
16.08.10 kl. 17:52 skrev Svein Nyborg:

 Går det an å eksistere i den materielle illusjonen og samtidig leve i virkeligheten?

Kan det tenkes at Jesu gjenkomst er en virkelighet men at mange har en overbevisende illusjon om at han lar vente på seg?

Det lar seg i alle fall gjøre å stille superillusjonistiske ultrahyperologiske kvantespørsmål. En illusjon er vel noe man selv innbiller seg er der, men ikke er der eller omvent? Hvis du formodentlig erfarer å befinne deg i en materiell illusjon innbiller du deg vel å være en stakkar i fattidom som lever i overflod? Eller bakvent?

Hva menes i Joh.1.10? Kan det hende at Jesus er denne illusjonen som ikke har blitt til virkelighet ennå?

):  Han var i verden, og verden er blitt til ved ham, og verden kjente ham ikke. 11 Han kom til sitt eget, og hans egne tok ikke imot ham. 12 Men alle dem som tok imot ham, dem gav han rett til å bli Guds barn, dem som tror på hans navn; 13 og de er født ikke av blod, heller ikke av kjøds vilje, heller ikke av manns vilje, men av Gud. 14 Og Ordet blev kjød og tok bolig iblandt oss, og vi så hans herlighet - en herlighet som den en enbåren sønn har fra sin far - full av nåde og sannhet. 15 Johannes vidner om ham og roper: Det var denne om hvem jeg sa: Han som kommer efter mig, er kommet foran mig, fordi han var før mig.

Var det døpern som skulle komme før Jesus? Og har døperen kommet ennå og hvem skulle han døpe?

Svar
Kommentar #161

Svein Nyborg

86 innlegg  4514 kommentarer

RE: RE: RE: RE: RE: Knowledge

Publisert over 7 år siden
16.08.10 kl. 21:02 skrev Kjell Kristensen:16.08.10 kl. 17:52 skrev Svein Nyborg:

 Går det an å eksistere i den materielle illusjonen og samtidig leve i virkeligheten?

Kan det tenkes at Jesu gjenkomst er en virkelighet men at mange har en overbevisende illusjon om at han lar vente på seg?

Det lar seg i alle fall gjøre å stille superillusjonistiske ultrahyperologiske kvantespørsmål. En illusjon er vel noe man selv innbiller seg er der, men ikke er der eller omvent? Hvis du formodentlig erfarer å befinne deg i en materiell illusjon innbiller du deg vel å være en stakkar i fattidom som lever i overflod? Eller bakvent?

Hva menes i Joh.1.10? Kan det hende at Jesus er denne illusjonen som ikke har blitt til virkelighet ennå?

):  Han var i verden, og verden er blitt til ved ham, og verden kjente ham ikke. 11 Han kom til sitt eget, og hans egne tok ikke imot ham. 12 Men alle dem som tok imot ham, dem gav han rett til å bli Guds barn, dem som tror på hans navn; 13 og de er født ikke av blod, heller ikke av kjøds vilje, heller ikke av manns vilje, men av Gud. 14 Og Ordet blev kjød og tok bolig iblandt oss, og vi så hans herlighet - en herlighet som den en enbåren sønn har fra sin far - full av nåde og sannhet. 15 Johannes vidner om ham og roper: Det var denne om hvem jeg sa: Han som kommer efter mig, er kommet foran mig, fordi han var før mig.

Var det døpern som skulle komme før Jesus? Og har døperen kommet ennå og hvem skulle han døpe?

Ja, si det, hvem ønsker ikke å se og forstå men hverken ser el kjenner fordi de leter på feil plass. Det er andre før oss som har slitt med å se det som er "på andre siden":

Luk 17:20  Men da han ble spurt av fariseerne når Guds rike skulde komme, svarte han dem og sa: Guds rike kommer ikke på den måten at en kan se det med sine øyne;

Joh 1:50  (1:51) Jesus svarte og sa til han: Fordi jeg sa deg at jeg så deg under fikentreet, derfor tror du? Du skal få se det som er større enn dette.

Mar 15:32  La nå Messias, Israels konge, stige ned av korset, så vi kan se det og tro! Også de som var korsfestet sammen med ham, hånte ham.

Mat 13:17  For sannelig sier jeg dere: Mange profeter og rettferdige har attrådd å se det dere ser, og har ikke fått se det, og å høre det dere hører, og har ikke fått høre det.

Hva inneholder begrepet "det"? Hvor eksisterer "det"? Ville du ønske å se dette, det? De som ikke ser innbiller seg at de ser og faller lett for fristelsen til å håne de som sier de ser.

Svar
Kommentar #162

Kjell G. Kristensen

65 innlegg  12637 kommentarer

RE: RE: RE: RE: RE: RE: Knowledge

Publisert over 7 år siden
17.08.10 kl. 07:50 skrev Svein Nyborg:

Ja, si det, hvem ønsker ikke å se og forstå men hverken ser el kjenner fordi de leter på feil plass. Det er andre før oss som har slitt med å se det som er "på andre siden":

Luk 17:20  Men da han ble spurt av fariseerne når Guds rike skulde komme, svarte han dem og sa: Guds rike kommer ikke på den måten at en kan se det med sine øyne;

Joh 1:50  (1:51) Jesus svarte og sa til han: Fordi jeg sa deg at jeg så deg under fikentreet, derfor tror du? Du skal få se det som er større enn dette.

Mar 15:32  La nå Messias, Israels konge, stige ned av korset, så vi kan se det og tro! Også de som var korsfestet sammen med ham, hånte ham.

Mat 13:17  For sannelig sier jeg dere: Mange profeter og rettferdige har attrådd å se det dere ser, og har ikke fått se det, og å høre det dere hører, og har ikke fått høre det.

Hva inneholder begrepet "det"? Hvor eksisterer "det"? Ville du ønske å se dette, det? De som ikke ser innbiller seg at de ser og faller lett for fristelsen til å håne de som sier de ser.

Skriftene klarer ikke å drive gjøn med meg, selv om dette skulle se ut som åndelig forståelse. Ja, det er mange som venter på at Guds rike skal komme dalende ned foran deres øyne, i drømme kan en kanskje klare det, men dette er i virkeligheten en illusjon, det er bare å lese i 1.M.1.2: Jorden var øde og tom - mens Guds ånd svevde over vannene.

Når Guds rike kommer er der ingen øyne som er åpne som kan se riket kommer, nettopp fordi jorden er øde og tom, selv om ordet vann skulle tilsi at der var folk og nasjoner, for Jer.4. forklarer dette forholdet med at jorden var øde og tom med en stor ulykke fra nord som legger jorden øde, så bare en rest blir igjen til å skape livet om på nytt. (Førstegrøden)

Guds rike forklares på denne måten i Rom.8.10: Men er Kristus i eder, da er vel legemet dødt på grunn av synd, men ånden er liv på grunn av rettferdighet. 11 Men dersom hans Ånd som opvakte Jesus fra de døde, bor i eder, da skal han som opvakte Kristus fra de døde, også levendegjøre eders dødelige legemer ved sin Ånd, som bor i eder. 12 Derfor, brødre, står vi ikke i gjeld til kjødet, så vi skulde leve efter kjødet; 13 for dersom I lever efter kjødet, da skal I dø; men dersom I døder legemets gjerninger ved Ånden, da skal I leve. 14 For så mange som drives av Guds Ånd, de er Guds barn.

Svar
Kommentar #163

Svein Nyborg

86 innlegg  4514 kommentarer

RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: Knowledge

Publisert over 7 år siden
17.08.10 kl. 10:32 skrev Kjell Kristensen:17.08.10 kl. 07:50 skrev Svein Nyborg:

Ja, si det, hvem ønsker ikke å se og forstå men hverken ser el kjenner fordi de leter på feil plass. Det er andre før oss som har slitt med å se det som er "på andre siden":

Luk 17:20  Men da han ble spurt av fariseerne når Guds rike skulde komme, svarte han dem og sa: Guds rike kommer ikke på den måten at en kan se det med sine øyne;

Joh 1:50  (1:51) Jesus svarte og sa til han: Fordi jeg sa deg at jeg så deg under fikentreet, derfor tror du? Du skal få se det som er større enn dette.

Mar 15:32  La nå Messias, Israels konge, stige ned av korset, så vi kan se det og tro! Også de som var korsfestet sammen med ham, hånte ham.

Mat 13:17  For sannelig sier jeg dere: Mange profeter og rettferdige har attrådd å se det dere ser, og har ikke fått se det, og å høre det dere hører, og har ikke fått høre det.

Hva inneholder begrepet "det"? Hvor eksisterer "det"? Ville du ønske å se dette, det? De som ikke ser innbiller seg at de ser og faller lett for fristelsen til å håne de som sier de ser.

Skriftene klarer ikke å drive gjøn med meg, selv om dette skulle se ut som åndelig forståelse. Ja, det er mange som venter på at Guds rike skal komme dalende ned foran deres øyne, i drømme kan en kanskje klare det, men dette er i virkeligheten en illusjon, det er bare å lese i 1.M.1.2: Jorden var øde og tom - mens Guds ånd svevde over vannene.

Når Guds rike kommer er der ingen øyne som er åpne som kan se riket kommer, nettopp fordi jorden er øde og tom, selv om ordet vann skulle tilsi at der var folk og nasjoner, for Jer.4. forklarer dette forholdet med at jorden var øde og tom med en stor ulykke fra nord som legger jorden øde, så bare en rest blir igjen til å skape livet om på nytt. (Førstegrøden)

Guds rike forklares på denne måten i Rom.8.10: Men er Kristus i eder, da er vel legemet dødt på grunn av synd, men ånden er liv på grunn av rettferdighet. 11 Men dersom hans Ånd som opvakte Jesus fra de døde, bor i eder, da skal han som opvakte Kristus fra de døde, også levendegjøre eders dødelige legemer ved sin Ånd, som bor i eder. 12 Derfor, brødre, står vi ikke i gjeld til kjødet, så vi skulde leve efter kjødet; 13 for dersom I lever efter kjødet, da skal I dø; men dersom I døder legemets gjerninger ved Ånden, da skal I leve. 14 For så mange som drives av Guds Ånd, de er Guds barn.

 Ja da får du pent vente til behovet blir større, kommer tid kommer råd :-)

Svar
Kommentar #164

Lise Helgesen

12 innlegg  779 kommentarer

Jesu gjenkomst nørmer seg

Publisert nesten 7 år siden

Veldig bra innlegg. Godt å se at menn og kvinner fortsatt står opp og flagger for sannheten slik vi leser de første bibeltro kristne gjorde. Slike innlegg burde ikke provosere oss, tvert imot, det bør tas imot med takknemlighet.

Som et ledd på kristi kropp som vi jo alle er, hver på sin måte, vil sannheten kunne gjenspeile seg i vårt indre med samme ånd, samme tanke, samme handling, samme mål og vi er gjenforent som Guds barn.

Det er riktig vi burde glede oss som små barn til Herrens komme. Jeg ser forøvrig at denne forkynnelsen kommer sterkere tilbake nettopp nå i denne tid, og som det står skrevet -vi forstår stykkevis og delt- alt til sin tid. Dette burde være et varsel om at Gud legger på sine tjeners hjerter, at tiden nærmer seg..

 

Vennlig hilsen Lise

Svar
Kommentar #165

Kjell G. Kristensen

65 innlegg  12637 kommentarer

Jesu gjenkomst igjen

Publisert nesten 7 år siden

Det er veldig mange syn på Kristi kropp, men Bibelen har bare et syn på den, hvor den i 1.Kor.12.27 sier at Dere er hans lemmer, - men hvis vi går rundt og tror at alle mennesker er Jesu kropp, da ble det en veldig stor kropp, og vi har bare forstått dette stykkevis og delt, fordi Bibelen har mer å fortelle om Jesu kropp, bare man leter…  Og i Gal.3.16 finner man at: Gud ga løftene til Abraham og hans ætt. Det står ikke «til dine ætter», som om det gjaldt mange, men det blir talt om én, « til din ætt», og det er Kristus.

Kristus er en ætt, det sier han selv også i Åp.22.16, jeg er Davids rotskudd og ætt… og 1.Kor.15.20 sier at Kristus er førstegrøden av DEM som har sovnet inn. Hvis Jesus også er førstegrøden får en mer å forholde seg til. V21-22 forklarer dette videre: For slik alle dør på grunn av Adam, skal alle få liv ved Kristus. 23 Men hver i sin tur: Kristus er førstegrøden. Deretter, ved hans gjenkomst, følger de som hører Kristus til.

Åp.14.3-4 forkarer ytterligere om førstegrøden: Foran tronen, de fire skapningene og de eldste sang de en ny sang, en sang som ingen kunne lære unntatt de 144 000, de som er frikjøpt fra jorden.
 4
 Det er de som ikke har gjort seg urene med kvinner, for de er som jomfruer. Det er de som følger Lammet hvor han så går. Det er de blant menneskene som er frikjøpt for å være en førstegrøde for Gud og Lammet. 5 I deres munn ble det ikke funnet løgn, de er uten feil.

De som venter på Jesu gjenkomst, går altså og venter på førstegrøden av de oppstandne, men 1.Kor.15.26 sier at den siste fiende som nedlegges er døden, og da kan ikke oppstandelsen og Jesu gjenkomst komme før det: v21: Fordi døden kom ved et menneske, er også de dødes oppstandelse kommet ved et menneske. 22 For slik alle dør på grunn av Adam, skal alle få liv ved Kristus. 23 Men hver i sin tur: Kristus er førstegrøden. Deretter, ved hans gjenkomst, følger de som hører Kristus til.

Prøv å forstå dette gjennom hans gjenkomst, så vil en oppdage mer som må oppfylles først?

Svar
Kommentar #166

Lise Helgesen

12 innlegg  779 kommentarer

Jesu gjenkomst

Publisert nesten 7 år siden

Takk iallefall for tilbakemelding på mine tidligere komentarer. Selvfølgelig tror jeg ikke vi alle er et ledd på Kristi kropp, men Gud elsker alle mennesker så det skulle være en plass til oss alle fra tidenes morning.

Jeg er også enig med deg i at nange ting må gå i oppfyllelse før vår Herre kommer tilbake, men jeg tror at i de siste tider vil avslutningen forkortes i et raskere tempo enn vi tidligere har sett, Hver eneste dag i bare oslo hører vi om vold, drap, svindel, umoral og bare det har utviklet seg så mye på kort tid. Ingen kjenner dagen eller timen, men vi som tror kan lengte og vente på Herren, på den måten gjør vi oss klar til brudgommen kommer.

Uansett dette blir en helt utrolig begivenhet, tror ikke helt vår menneskelige hjerne kan fatte dybden, bredden og omfanget av dette,

For ikke å snakke om Guds kjærlighet til sine barn, at han virkelig har lagd oss.

 

vennlig hilsenn lise

Svar
Kommentar #167

Kjell G. Kristensen

65 innlegg  12637 kommentarer

Menneskenes hverdag

Publisert nesten 7 år siden
Lise Helgesen. Gå til den siterte teksten.

Jeg er også enig med deg i at nange ting må gå i oppfyllelse før vår Herre kommer tilbake, men jeg tror at i de siste tider vil avslutningen forkortes i et raskere tempo enn vi tidligere har sett, Hver eneste dag i bare oslo hører vi om vold, drap, svindel, umoral og bare det har utviklet seg så mye på kort tid. Ingen kjenner dagen eller timen, men vi som tror kan lengte og vente på Herren, på den måten gjør vi oss klar til brudgommen kommer.

Vel, jeg er enig at menneskene alltid setter ting som skjer i sin hverdag opp mot ting som står i Bibelen, og får ting til å se ut som om vi skulle leve i den siste tid - til enhver tid, men det mangler en viss forståelse for hvordan man skal tolke skriftene. De tolker seg jo selv gjennom å lete.

Da Jesus skulle fødes av jomfru Maria, ble det ikke Jesus som ble født i første omgang i følge Matt.1.21-23, men han fikk navnet Immanuel for at profetiene om Jesus skulle bli oppfylt, og versene henviser til fortellingen om Immanuels oppvekst hos Jes.7.14 ff  (Immanueltegnet, http://www.bibel.no/sitecore/content/Home/Hovedmeny/Nettbibelen.aspx?book=ISA&chapter=7  ) og Jes.8.8 ff. I følge Luk.2.21 skulle Jesus få sitt navn før det hadde gått 8 dager (dvs på den 9.dag), og tar vi imot rådet fra 2.Pet.3.8 om at vi ikke må glemme at for Herren er 1 dag som 1000 år (for oss) og 1000 år som 1 dag (for ham), og når vi da vet at jødene nå lever i slutten av den 5.dag (årtusen) så er det en fåfengt tanke om  Jesu snarlige gjenkomst, da skriften synes å hevde at han i følge tiden enda ikke er født. Joh.7.6 er enig i dette da Jesus sier: ”Min tid er ikke kommet enda, men for dere er det alltid den rette tid.”

Vi forstår ikke skriftene på rett måte, og tror gjerne at ting er oppfylte uten at vi har beviser, og da er dette jo fortsatt bare en myte, eller som en profeti som lar vente på seg til tiden er inne. I Luk.24.44 forklarer Jesus for sine disipler at først må alt som står skrevet om ham i Mosebøkene, Salmene og profetene det som er fortalt om ham oppfylles. Vi husker at Jesus fortalte om at han var det sanne vintre, Joh.15.1, og hos Esek. 17. finner en fortellingen om vintreet og hvordan dette utviklet seg. Hver enkelt ting kan man finne ut av gjennom å studere Bibelen og følge tema fordi skriftene er godt blandet sammen, derfor må man følge henvisninger eller tema - ord, eksempelvis ”vintre, vintreet”, og så får man heller justere sin tro etter hva man finner ut av de sanne skriftene.

Men du har rett i at de siste tider skal forkortes og at ting vil skje i raskere tempo, men allikevel skjer det ikke i raskere tempo enn at skapningene selv henger med – ett utrykk fra 4.Esra 5.44, http://www.bibel.no/sitecore/content/Home/Hovedmeny/Nettbibelen.aspx?book=2ES&chapter=5

Det vil si at Jesus utvikling ikke kan skje hurtigere enn mennskenes egen utvikling som etter hvert skaper ham gjennom den utvikling som skjer gjennom Adam, den første som ble til en levende sjel, og inntil den siste som ble til en ånd som gir liv. (1.Kor.15.45)

Bibelen er skrevet i billedspråk, det er ikke det jordiske mennesket Gud skaper i sitt bilde, det er en lignelse, Kol.3.10 forteller at det er det nye mennesket som blir skapt i sin skapers bilde, mens 1.Kor.15.40-48 forteller oss at det finnes både himmelske kropper og jordiske kropper som er forskjellige fra hverandre, og at de jordiske kroppene er oppstått fra jorden og ikke skapt av Gud, men de himmelske kroppene som ikke er av kjøtt og blod er himmelske kropper skapt av Gud – men dette legges frem i tid til den siste basun 1.Kor.15.52, som er den 7.basun i Åp.10.7.

På denne måten er menneskene selv i stand til å skape Gud gjennom gudene som Gud ord først kom til og ble hos (Joh.10.35) … og hvordan Guds tempel og gudene kunne forlikes, som handler om hvordan Kristus og Beliar kunne bli samstemte med hverandre. (2.Kor.6.15-16)

Skriften forutså at Gud ville rettferdiggjøre hedningene ved tro, og den forkynte på forhånd dette gode budskapet til Abraham: I deg skal alle folkeslag velsignes.

På denne måten er det ordnet slik at det er gitt et håp til frelse for alle mennesker gjennom det som kalles forlikelsen da han forliket verden med seg selv, 2.Kor.5.19, i det Ef.2.12 skriver:  at dere på den tid stod utenfor Kristus, utelukket fra Israels borgerrett og fremmede for paktene med deres løfte, uten håp og uten Gud i verden; 13 men nu, i Kristus Jesus, er dere som før var langt borte, kommet nær til ved Kristi blod. 14 For han er vår fred, han som gjorde de to til ett og rev ned gjerdets skillevegg, fiendskapet, 15 idet han ved sitt kjød avskaffet den lov som kom med bud og forskrifter, for at han ved seg selv kunne skape de to til ett nytt menneske, i det han gjorde fred, 16 og forlike dem begge i ett legeme med Gud ved korset, i det han på dette drepte fiendskapet.

Det vi i alle fall må strebe etter for at Kristus gjenkomst kan manifestere seg er nedleggelsen av fiendskapet. At volden tiltar i Oslos gater har ikke noe med Jesus snarlige gjenkomst å gjøre, men med dagens politikk å gjøre, og at det ikke bevilges mer penger til politiet som skal forhindre at dette skjer. 1.Tim.6.10 forteller at kjærligheten til penger er roten til alt ond . - Så for å få bukt med problemet må kjærligheten til penger bli mindre og innsatsen større.

Svar
Kommentar #168

Geir Engebretsen

13 innlegg  62 kommentarer

Publisert over 6 år siden
Lise Helgesen. Gå til den siterte teksten.

Slike innlegg burde ikke provosere oss, tvert imot, det bør tas imot med takknemlighet

Takk for det.
Det virker som det er flere som tror at forkynnelse om Jesu Gjenkomst bare handler om manipulering fra pastorer for å få makt over andre mennesker, og påføre andre frykt og smerte. Noen tror også at jeg er et offer for slikt. Men det er ikke riktig. Jeg skriver om slikt fordi jeg er opptatt av dette emnet, og brenner for å være med og formane andre om å gjøre seg rede for denne begivenheten. Det handler jo om evigheten. Så får folk velge om de vil le eller la seg advare.
Slikt er en vekters oppgave. Lot( 1.Mosebok 19: 12-14 ) og Ezekie( 3:17-20 ) var vektere i sin tid. Lot ble ledd av før tragedien inntraff.
Hvor mange vektere har vi i Norge? Jeg tror Gud søker etter flere blant Hans disipler.

 

                                                                                                      Geir

Svar
Kommentar #169

Lise Helgesen

12 innlegg  779 kommentarer

Nåtidens vektere

Publisert over 6 år siden

Dette er sterke ord fra Herren, det viser oss det som jeg igjen kommer tilbake til. Den som frykter Herren, skal se hans herlighet. Og det virker som det behager Gud at vi legger vår sjel i en total lydighet, og avhengighet, av Hans kjærlighet. Ettersom vi er skapt ut fra et kjærlig farshjerte, vil det normalt være i et menneske sin interesse, å slå rot der det renner strømmer av levende vann. Hvor mange vektere vi har i dag -de er der, store som små-. Men, fellesnevneren for en normal vekst og et åpent sinn, kan ikke iføge Jesus selv ha forutsetninger uten at et menneske blir født på ny i sin ånd, - Gud har nok i sin visdom nedlagt  menneskehjertet åndlige lover, som er skreddersydd menneskebarna. Den stolte står Han imot, men åpner sine armer for den som sannhetssøkende er -av hele sitt hjerte. Både  Lot og Noah står for oss som et eksempel på nettopp dette. To sterke historier av mange, gjennom Bibelen.

De ulike parareller mot Lots tid, kontra vår tid, er etter mitt syn den fordelen vi har som nåtidens vektere, det at vi kan ta lærdom av de som har gått foran oss, og som gode eksempler på de første Bibeltro kristne.  

Vi trenger normalt sett alle noe å strekke oss ut mot, det blir som et kjede. Første perle knytter de andre til seg.

Har det ikke vært slik gjennom hele Bibelhistorien.

Takk for alle gode innspill.

Vennlig hilsen Lise

 

 

Svar

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere

Siste kommentarer

Åge Kvangarsnes kommenterte på
Et gudsbilde og et perspektiv på forsoningen.
13 minutter siden / 58 visninger
Åge Kvangarsnes kommenterte på
Livets to utgangar og Jesu definisjon av fortapinga.
43 minutter siden / 676 visninger
Bjørn Erik Fjerdingen kommenterte på
Livets to utgangar og Jesu definisjon av fortapinga.
rundt 1 time siden / 676 visninger
Øyvind Holmstad kommenterte på
Plast, et miljøproblem
rundt 1 time siden / 4832 visninger
Åge Kvangarsnes kommenterte på
Kristendommen «over ævne»
rundt 1 time siden / 1074 visninger
Mona Ekenes kommenterte på
Livets to utgangar og Jesu definisjon av fortapinga.
rundt 10 timer siden / 676 visninger
Bjørn Erik Fjerdingen kommenterte på
Livets to utgangar og Jesu definisjon av fortapinga.
rundt 10 timer siden / 676 visninger
Mona Ekenes kommenterte på
Livets to utgangar og Jesu definisjon av fortapinga.
rundt 10 timer siden / 676 visninger
Ingebjørg Kesseboom kommenterte på
Jeg vokste opp med «Død over Israel!»
rundt 10 timer siden / 10229 visninger
Pål Georg Nyhagen kommenterte på
Kristendommen «over ævne»
rundt 10 timer siden / 1074 visninger
Torgeir Tønnesen kommenterte på
Ole Hallesbys radiotale i 1953
rundt 11 timer siden / 1293 visninger
Tore Olsen kommenterte på
Drømmen om evig liv forsurer tilværelsen
rundt 11 timer siden / 611 visninger
Les flere