Verdidebatt

Syv fjell hva for noe?

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Leste i gårsdagens (torsdag 4 juni) papirutgave om Vårt Land om "en bevegelse ved navn Call2all" og en såkalt "syv fjell-strategi" som i Norge blant annet fremmes av UiO, Oase og Torp.

Innholdet i artikkelen var vell greit nok, så har ikke så mye å kristisere eller legge til eller gruble over for den saks skyld. Men jeg må nesten flire litt over valg av "merkenavn". - Syv Fjell lyder ikke akkurat kristelig. Tvert i mot. Syv Fjell er i Bibelen (Johannes åpenbaring 17.9) det samme som "syv hoder", på dyret som rides av en kvinne. Om denne kvinne står det   "6 Og jeg så at kvinnen var beruset av blodet fra de hellige og fra Jesu vitner." og " 18 Og kvinnen du så, er den store byen som har kongsmakt over jordens konger.»"

I en slik kontekst blir det nesten litt tragikomisk at en kristen "misjonstrategi" gis navnet "syv fjell strategien". Da det navnet gir meg alt annet enn kristne assosiasjoner. Tvert i mot gir det assosiasjoner til kristenforfølgelse, forførelse og en stor kjøgekirke som forfølger andre kristne i troen av at de gjør Guds ære.

Man burde kanskje vurdert en annen "markedsføring" av det hele ? ;)

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt