Verdidebatt

Oaser i ørkenen

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Året Oase-stevne er over - et stevne med Gudsnærvær og godt fellesskap. Mange har opplevd å bli møtt av Gud, og mange har fått gode møter med hverandre.

En oase er mer enn et vannhull som gjør at du overlever enda en ørkenreise. Og ørkener er mer enn bare brennende hete.
Ørkener er det stedet hvor sola skinner sterkest - der hvor man får mest energi ovenfra.

Ved hjelp av dype strømmer av friskt vann omformes solenergien til oaser hvor livet utfolder seg i all sin prakt. Levende planter vokser gjennom vann som trekkes opp via dype røtter, og gjennom solstråler som skinner rett på dem. Livet i en oase er sårbart, sterkt og ekte.

Vi i Oase-bevegelsen vil bygge et nettverk av oaser som levende, pulserende ørkenbyer - med overflod av vann og liv og kraft - og hvor Guds rike blir synlig på jorden slik som i himmelen.

Disse oasene blir kraftsentra for hele landet hele året, og ikke slitne vannhull som lar oss holde ut én runde til. Primært søker Oase å oppnå dette ved å inspirere ansatte og frivillige medarbeidere i folkekirken vår til å søke fornyelsen og å søke Gud. Dette kommer til uttrykk i vår visjonssetning:
"Oase vil ved Den Hellige Ånd utruste kristne til å bygge livskraftige fellesskap og sende dem til verden.

Med dette vil vi takke Vårt Land for at vi fikk god eksponering på Verdidebatt under stevnet vårt, og så vil vi takke dere som leste de få innleggene vi maktet å skrive under et meget hektisk, men vellykket stevne. Velkommen tilbake til Fredrikstad neste år :-)

Anders Torvill Bjorvand
Medlem i Lederskapet i Oase

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt