Verdidebatt

Den driftige noen

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Er det i det hele tatt en jobb "noen" ikke gjør? Vi møter "noen" omtrent over alt i livet. Enten det er "noen" som bør gjøre noe, "noen" som bør få sparken eller ta sin hatt å gå, "noen" som ikke har gjort jobben sin, "noen" som burde ha skjønt, "noen" som burde ha opplyst om og så videre.

Denne "noen" burde egentlig befolke landet og ikke oss som hele tiden roper på "noen". Da hadde ting blitt gjort og ikke bare snakket om. Jeg lurer litt på hvor mange "noen" det egentlig finnes i dette landet. Et søk på telefonkatalogen gir ikke et eneste treff. Det ser ut som om "noen" ikke har telefon. På den annen side kan det hende at "noen" er så opptatt med sine gjøremål at de hadde blitt helt overarbeidet om de skulle ta telefonen også.

Egentlig kan jeg ikke minnes at jeg har møtt "noen" i det hele tatt, men jeg har møtt mange som har en mening om "noens" virke. Faktisk ganske mange. Utfordringen er at "noen" er såpass anonym og vanskelig å finne. For hadde "noen" vært mer tilgjengelig hadde tydelig vis, i det minste i følge mange, ting blitt langt enklere. I det minste hadde det gitt en viss tilfredstillelse når noe gikk galt og vi visste at "noen" fikk unngjelde for dette.

Når "noen" gjør noe bra er det vel like greit at vi tar æren selv, for hva skal disse anonyme "noen" med ros for jobben de gjør. De er jo ikke tilgjengelige like vel.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt