Verdidebatt

=Heroin?

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Jeg gir av prinsipp aldri til tiggere. Men det hender at jeg kjøper disse bladene de selger. Med litt blandede følelser, for jeg vet jo at inntekten mest sannsynlig går til rusmidler.

Var i Oslo her om dagen, og kjøpte =Oslo på Majorstua. Det kosta 60 kr sa selgeren. Jeg hadde bare en hundrelapp, og spurte om han kunne gi igjen. Det kunne han ikke, så han fikk den, og takka pent. Etterpå så jeg at det var påtrykt bladet at det kosta 50 kr. Jaja, jeg visste jo at selgeren ikke var fra søndagsskolen, akkurat.

Mellom mye annet inneholder bladet en del ruspolitiske innlegg og vinklede reportasjer, der agendaen er nokså enstydig - ikke så mye rom for forskjellige syn. Avvenning, Metadon og Subutex er ikke bra nok. Heroinister må få heroin. Av god kvalitet, over helsebudsjettet. Samtidig som de får denne "behandlingen" må de også få delta i arbeidslivet, det vil de nemlig bli svært så egnede til, bare de får brukerdosen sin på blå resept. Helst flest mulig doser på hver resept, så de slipper å løpe på apoteket til stadighet - de kommer jo i tidsklemma, må vite.

Avvenning er nemlig farlig. Hele 1 % dør av at de tar overdose etter avvenning, og det er avvenningens skyld, for hadde de ikke blitt avvent, så hadde de tålt en større dose. Dødsraten blant de som får heroin på blå resept nevnes ikke, enda de landene som praktiserer dette trolig fører statistikk. Det er jo europeiske i-land.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt