Verdidebatt

Barnevernet er skadelig – generell dokumentasjon

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Nå er jo ikke de andre partiene mye bedre mht forskningsbassert kunnskap på dette punktet. Det er altså middelalderiske tilstander, hvor forskningen undertrykkes av ideologi, synsing, babbel og påstander, mer eller mindre finansiert av oljerikdommene. Når jeg skrev (delvis i samarbeid med en anonym) en høringsuttalelse til regjeringen, mot den påtenke nye barnevernsloven, så påpekte jeg at forskningen forkaster de rødgrønne sine idéer om barnevern.

Biologiske (naturlige foreldre) kontra ikke-biologiske konstalasjoner

Skader, lidelse, sexmisbruk, mishandling etc i ikke-biologiske familier er dramatisk forhøyet. De canadiske psykologene Martin Daly og Margo Wilson sin forskning viser risikoen for barn i ikke-biologiske miljø.

Her er en omfattende artikkel av prof. Marianne Haslev Skånland om Martin Daly og Margo Wilson sin forskning.

Sammenlignende forskning

Bohman & Sigvardsson gransket barn registrert for adopsjon. Forskningen viste at på gruppenivå hjalp det ingen ting å fjerne barn fra påstått for dårlige foreldre.

Om du undrer hvorfor myndighetene ikke bare beviser, gjennom sammenlignende forskning, at omsorgsovertakelse virker, så er altså dette allerede testet. Det virker ikke.

Litt mer om dette finner du her:

Arvelighetsperspektivet

Per i dag hevder forskerne at arv utgjør ca 60-70% av adferdsavvik. 10% er "vet-ikke-gruppe". En mengde miljøfaktorer er skyld i resten. Fra hodeskader i trafikken til mobbing i skole, voldtekter, overfall, dårlige venner, rus, etc.

Ja, og så foreldre da som bv skylder omtrent alt på. (Nå har jeg vert deterministisk, noe jeg egentlig ikke er. Jeg tror på valget.) Barnevernet skylder som sagt på foreldrene. Forskning om arv bør være noenlunde kjent, og er på kollisjonskurs med barnevernstenkningen.

Evolusjonsperspektivet

Det er MINE gener jeg arbeider for å føre videre. I KONKURRANSE med de andre sine gener. Martin Daly og Margo Wilsons forskning over belyser dette.

Kristne kreasjonister ser sikkert også konkurransen i naturen, uten å dra konklusjonen evolusjon. Eller i vert fall ikke i samme grad.

Faktaene på gruppenivå, som forskningen dokumenterer, er de samme enten man er kreasjonist eller annet.

Skaden på barna ved adskillelse barn og foreldre

Fra boken "Adskillelse Barn og foreldre" av Sverre Kvilhaug.

"En gruppe forskere i Israel, O. Agid, B. Shapira, J. Zislin, M. Ritsner, B. Hanin, H. Murad, T. Troudart, M. bloch, U. Hersco-Levy og B. Lerer, presentert i Molecular Psychiatri i 1999, og referert bl.a i Mental Health Today, la fram meget overbevisende og dramatiske forskningsresultater vedrørende psykiske forstyrrelser relatert til tidlig tap av foreldre, særlig adskillelse på annen måte enn ved død. Innledningsvis uttales i forskningsrapporten at den antatte sammenhangen mellom tidlige miljømessige stressfaktorer som tap av foreldre som barn og psykisk psykdom i voksen alder, har pirret psykiateres nysgjerrighet i størstedelen av århundret. Utrolig nok, min kommentar, synes det likevel ikke å ha pirret nevneverdig norske eller nordiske forskeres nysgjerrighet. (...)"


For å gjøre historien kort, så kunne det knyttes økt mengde psykiske-, sosiale- og mange andre problemer til adskillelse barn og foreldre. Kort sagt: Barna tok skade.

Sannsynligheten for at forskningsrapportens resultater var tilfeldige, kunne gjerne måles i promille! Til sammenligning så er det akseptabel god forskning når slikt kan måles under 5%.

Dette er sosiologisk forskning som er alt annet enn nordisk sosio-babbel. Første delen av nevnt bok, inneholder en mengde referanse til- og beskrivelse av god forskning.

Skadeomfang og selvmord hos norske barnevernsbarn - 1990-2002

Barnevernsbarn tar sine liv 8 ganger oftere enn andre barn. Alle typer helseproblem og skader er dramatisk overrepresentert.

Kynisk skylder barnevernerne dette på familien. Men forskningen av høy kvalitet som jeg viser til over, sier noe helt annet.

Dette skal være nok til å vekke de som vil bli vekket fra den ideologiske søvnen. Det er ganske enkelt vitenskapelig bevist at det såkalte barnevernet ikke fungerer. Likevel bruker man over 12 milliarder norske kroner på denne motbeviste ideologien.

Det er altså årsaker til at FN kritiserer Norge sin stjeling av familienes barn. Det samme gjelder hvorfor menneskerettighetsdomstolen Strasbourg dømte Norge for barnevernsovergrep.

(Enhver har artikkelforfatter – Arild Holta – sin tillatelse til å fritt kopiere fra artikkelen.)

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt