Verdidebatt

Når de korrekte blir politisk ukorrekte

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

For 17 år siden landsfaderns sønn, Rune Gerhardsen, skrev seg selv ut på den rikspolitiske sidelinjen.

Han ga ut boken "Snillismen". Det var fullstendig politisk ukorrekt, og det var utålelig for partiledelsen og det øvrige politiske establishment. Rett skal være rett, han stod igjen med én "venn" i det rikspolitiske miljøet; Carl I. Hagen og Fremskrittspartiet. Det var trolig enda mer utålelig.

Essensen i Gerhardsens bok var at samfunnet burde stille krav til innvandrere og flyktninger, f.eks. at de måtte lære seg norsk (i stedet for stor vektlegging av morsmålsundervisning som den gang var ansett som humant og viktig), ellers kunne integreringen bli vanskelig. I boken drøftet Gerhardsen flere sider ved datidens integreringspraksis.

Følgende stod å lese på nrk.no i dag - 28.05.09:

"Regjeringen går nå inn for at innvandrere skal bestå en prøve i norsk og i norsk samfunnskunnskap for å få statsborgerskap her i landet. I dagens lov om statsborgerskap er det ikke noe krav om å beherske norsk. Dette vil regjeringen forandre på, og nå vil de rødgrønne innføre en statsborgerprøve, ... Regjeringen vil samtidig doble timetallet for innvandrere med plikt til norskkurs fra 300 til 600 timer norskundervisning, og de som står på denne prøven slipper statsborgerprøven, sier Libe Rieber-Mohn."

Fremskrittspartiet sier sikkert (nok en gang) velkommen etter. Vi andre kan nøye oss med å konstatere at politisk korrekthet, som stadig fremstår som elitens keiserklær, ofte oppleves som klamt, falskt og narraktig - og av og til komisk, slik som i dette og desverre alt for mange andre tilfeller.

Det er tillatt å dra på smilebånde, enda så galt det av og til blir når hopen av politisk korrekte meningsbærere uimotsagt får bale med sitt.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt