Verdidebatt

Feilslått staff

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

På hvor mange områder ser vi ikke at de vi rammer med forbud er uskyldige parter som blir offer for de vi egentlig ønsker å ramme.

Se på diskusjonen rundt hijab, der er det bærerne av hijab som rammes men de fleste som argumenterer for et forbud gjør dette med argumentasjonen at noen blir tvunget til å bære plagget. Det er da underlig at man ikke går direkte på de som benytter seg av makt for å tvinge andre til noe de ikke ønsker.

På Vestbredden ønsker man å ramme Hamas og de voldlige ekstremistene. De man rammer er alle de som ikke tilhører disse gruppene. Igjen et eksempel på at straffen ikke rammer de man ønsker å straffe.

De prostituerte måtte bort fra gatene så man kriminaliserte kundene. Man slo da to fluer i en smekk for egen samvittighets skyld, gatebildet ble igjen idyllisk og man forhindret at gode menn ble fordervet av sine seksuelle lyster de ikke klarte å styre. Det var sikkert også godt for mange å få stadfestet at vår seksualitet er så god og knyttet opp til parforhold å kjærlighet at det smertet å vite at noen kunne gjør den om til en vare. Taperne kan man jo diskutere hvem var men at livet til mange kvinner og deres familier ble vanskligere kan man nok ikke komme bort fra. Dog ble forholdene for noen utbyttere som ytnyttet kvinnene også rammet men de finner seg bare nye markeder.

Skoleuniformer er til debatt i ny og ne. Nok et eksempel på hvordan man ønsker å få bukt med et marginalt problem med massive tiltak. Vi mennesker vet å sno oss når det kommer til å vise tilhørlighet til de gruppene vi ønsker å bli forbundet med. Ingen verdens uniformer vil kunne bøte på dette.

Man hadde i tidligere tider universalmedisin som skulle ta knekken på det meste. Legemiddelfirmaene har for lengt forstått at det ikke er rette vei å gå. Så de utvikler stadig mer målrettet medisin som unngår å skade det som alt fungerer for å få has på det som er galt. Det kan muligens være eksempel til etterfølge for mye av de konfliktene vi har rundt oss i dag.

Listen over feilmedisering er uendelig.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt