Verdidebatt

Profetiene som gir troen næring

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Profetier til ettertanke:

Jeg har hørt mange snakke om Israel og endetiden men sett få bibelvers. Her kommer noen 2000-3000 år gamle profetier som er dagsaktuelle og viser at Gud er utenom tid og at Han har full kontroll.

"Mens de var samlet spurte de ham: 'Herre, vil du på den tid gjenreise riket for Israel?' Han svarte: 'Det er ikke deres sak å kjenne de tider og stunder Faderen har fastsatt av sin egen makt.'" Ap. 1:6-7

Riket skal altså igjen opprettes... Men først:

"Herren skal spre deg blant alle folkene fra den ene enden av jorden til den andre ... Blant disse folkene skal du aldri få ro og aldri finne hvile for din fot. Der skal Herren gi deg et skjelvende hjerte, sviktende syn og en motløs sjel. 66 Ditt liv skal henge i en tynn tråd. Dag og natt skal du leve i angst og aldri være trygg for ditt liv. 67 Om morgenen skal du si: «Bare det var kveld!» og om kvelden: «Bare det var morgen!» Slik angst skal du kjenne i ditt hjerte, og så forferdelig er det du får se..." 5. Mosebok 28:64-67

Dette høres ut som jødenes historie fra år 70 e.Kr. til nå. Fra diaspora til aliyah
Amos 9 "For sjå, eg byd at Israels-ætta skal ristast mellom alle folkeslaga... Og eg vil gjera ende på fangenskapet for Israel, folket mitt. Dei skal byggja opp att dei øydelagde byane og bu der og planta vingardar og drikka vinen frå dei... Eg vil planta dei i landet deira, og dei skal aldri meir verta rykte opp or landet sitt, det som eg har gjeve dei, seier Herren din Gud."
Velsignelse og forbannelse

"Jeg vil velsigne dem som velsigner deg,
        og forbanne den som forbanner deg.
        I deg skal alle slekter på jorden velsignes."

"Se, jeg gjør Jerusalem til en tumleskål for alle folkene rundt omkring. Når Jerusalem blir omringet, skal det også gå utover Juda.  Den dagen skal det skje at jeg gjør Jerusalem til en løftestein for alle folkeslag. Hver den som prøver å løfte den, skal bare rive seg opp. Men alle jordens folkeslag skal samle seg mot byen."

1. Mos. 12 og Sakarja 12
Esekiel 38: "Vend andlete ditt mot Gog i Magog-landet ... Sjå eg er imot deg Gog ... Persia, Etiopia og Libya er med dei, alle saman med skjold og hjelm. Gomer og alle skarane der, Togarma-folket lengst ut i landet mot nord og alle skarane der, mange folkeslag er med deg... Når åra er ute, skal du koma til eit land som er fridd frå sverdet. Folket der er samla frå mange folkeslag, på fjella i Israel, som jamt hadde lege aude. Men no er det ført ut frå folka, og dei bur der trygt alle saman..."

Salme 83 "For sjå, fiendane dine larmar. Dei som hatar deg, lyfter hovudet. Med svik legg dei løynlege planar mot ditt folk, dei legg opp råd mot dei du vernar. Dei seier: Kom, lat oss sletta dei ut, så dei ikkje er eit folk meir, slik at ingen lenger kjem Israels navn i hug!"

Sakarja 14: 2 "For eg vil samla alle heidningfolka til krig mot Jerusalem."

Sivilisasjoner, nasjoner og riker som har prøvd å utrydde det jødiske folk:

Gamle Egypt, Filisterne, Assyrerne, Babylonerne, det Persiske riket, det Greske riket, det Romerske riket, det Bysantinske riket, (korsfarerne, det Spanske riket), Nazi Tyskland, Sovjet Unionen – samtlige av disse har forsvunnet eller er blitt oppløst, mens det lille jødefolket har overlevd.

Frelse til Israel...

Esekiel 39:29 ”Eg vil ikkje lenger løyna åsynet mitt for dei, for eg vil renna ut Anden min over Israels hus, seier Herren Herren.”

Romerne 11:25 ”Brødre, jeg vil si dere en hemmelighet, så dere ikke skal ha for store tanker om deres egen forstand: En del av Israel er blitt forherdet, inntil folkeslagene er kommet inn i fullt tall.”

Frelse til Egypt, Assyria og flere med...

Gud setter alt fokus på Israel nå slik at hele verden vil se når han mirakuløst redder de fra Gog og hans hær. ”Og eg vil åpenberra kor stor og kor heilag eg er og gje meg til kjenne for augo på mange folk, og dei skal kjenna at eg er Herren.” Esekiel 38:23

Sakarja 12:10 ”Men over Davids hus og over innbyggjarane i Jerusalem vil eg renna ut nåde-Anden og bøna-Anden, og dei skal sjå opp til meg som dei har gjennomstunge. Og då skal dei sørgja over han som ein sørgjer over einaste sonen sin, og klaga sårt over han liksom ein klagar over den fyrstefødde.”

Jesaja 19:22-25 ”Herren skal slå Egypt. Han skal slå, men lækja og. Dei skal venda om til Herren, og han skal høyra bøna deira og lækja dei. … På den tida skal Israel vera den tredje i lag med Egypt og Assyria, ei velsigning midt på jorda fordi Herren, Allhærs Gud, har velsigna det og sagt: Velsigna vere Egypt, folket mitt, og Assyria, eit verk av mine hender, og Israel, arven min!”

Noen grunner til hvorfor erstatningsteologi ikke kan bortforklare profetiene: Fordi profetiene snakker om en omvendelse og om en Kristus åpenbaring. Disse profetiene kan derfor ikke brukes på kristne, for da ville ikke de kristne ha vært kristne. De helt klare geografiske og etniske referansene utelukker hedningene fra å ha fått del i disse løftene.

Noen grunner til hvorfor profetiene ikke allerede er oppfylt: Løfter om at Israel skal gjenopprettes og aldri bli spredd igjen kan ikke ha fått sin oppfyllelse etter fangenskapen i Babylon fordi jødene ble spredd igjen. Jødene skal se Kristus, ætt for ætt skal de sørge over ham, dette har de ikke gjort, bare til dels. Alle jødene vendte ikke tilbake etter fangenskapen, mange ble igjen i landene rundt omkring og kom til Jerusalem ved høytidene. Dette var også en del av Guds geniale plan, for da ble evangeliet spredd utrolig effektivt etter pinsedagen via jøder som hørte hjemme i andre deler av verden.

Jesaja 17:1

”Utsegn om Damaskus. Sjå, Damaskus skal ikkje lenger vera ein by, men skal verta ein grushaug”

Hovedstaden i Syria, som er en bitter israelsfiende, skal legges i grus. Damaskus er, så vidt jeg har forstått, den eldste byen i verden som har vært bebodd kontinuerlig.

Teori: Israel bomber, eller får skylden for å bombe, Damaskus. Hele verden vender seg mot dem, inkludert USA. Folk klarer ikke å skille mellom staten Israel og den enkelte jøde så det ender opp med at alle jødene flykter til Israel. Israel er sjakk matt og må vende seg til Gud.

Hvor er den falske profeten, den falske freden, dyret og Satan? Hjelp meg å pusle…

(2. Tess. 2 og Joh. Åp. 13 må være med)

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt