Verdidebatt

Jøder ere fremdeles udelukkede fra Adgang til Riget

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

For noen måneder siden ble det skrevet en del i media om jødehatet som ble ventilert i Oslos skoler. Ordet "jøde" har blitt et riksdekkende skjellsord. Den lille røde liberale mediakjernens demonisering av jødestaten Israel har båret frukt på grasrotnivå i Norge. Det er ikke lenger bare de muslimske landene som er i mot Israel men koldbrannen har spredt seg til store deler av en hyklersk verden. Evnen til å skille mellom staten Israel og den enkelte jøden er i stor grad manglende, og i visse kretser går de for det samme. For andre igjen er jødene ensbetydende med guds fiender.

Hva hadde skjedd dersom Oslo opptøyene i fjor var begått av jøder og israelsvenner? Hva hadde skjedd hvis jødene brente ned den norske ambassaden i Tel Aviv på grunn av Jostein Gaarders karikatur? Hva hadde skjedd hvis jødene forkynte sharia? Kanskje det ikke hadde tatt så lang tid før noen folkevalgte glapp ut "vi må gjeninnføre grunnlovens §2".

I vårt ytre er vi politisk korrekt, men jeg fornemmer et underliggende israels og jødehat. Om vi ikke roper "jødene ut av riket" så hvisker gjerningene våre det, en hvisking som er mer effektiv enn en roping.

Kan en trygt gå gjennom Oslos gater med et israelsk flagg? Kan en uten å få sosiale sanksjoner bekjenne sin jødiske tilhørlighet i universitetsmiljøer? Jødiske familier som blir hetset og flytter fra Oslo og Norge i dag gjør de det frivillig?

Hva kom først: jødehatet eller israelshatet? Jødehatet, jamfør historien fra Haman til Hamas

To oppsummerende spørsmål:

Ser vi et stigende jødehat i Norge og vesten? Er jeg paranoid?

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt