Verdidebatt

Jødenes hjem

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

I hele denne merkelig midøsten konflikten er det mange ting å undres over.  Men i de siste dagers debatt er det en ting jeg gjerne skulle ha visst litt noe mer om. Hva er sannheten, Sannheten med stor S. Finnes den i det hele tatt ?

Det første som avgår ved døden  i en krig er sannheten sies det.   I denne konflikten er ikke sannheten bare død, men også behørig begravet.  Skulle en ta for seg alle eksempler  på dette ville det bli som Johannes skriver: "Om alle hav av blekk var fylte"  ville det likevel bli for lite blekk.

Bare noen få spørsmål: Alle vet at jødene hadde sitt eget land i flere årtusen før de ble kjeppjaget fra landet sitt i år 70. av romerne.  Siden ble landet utnyttet av nomadefolk og andre politiske interesser.   Etter nesten to tusen år fikk jødene landet sitt igjen på lovlig måte gjennom FN  (delte meninger her) Landet var  da muslimsk arabisk område med  palestinske nomader som beboer, i den grad nomader bebor noe spesielt geografisk sted.  Er dette sannheten ?

Da israel overtok landet i 1948 ble ikke de involverte palestinere kjeppjaget av Israel, men av omkringliggende araberland for at de skulle klare å jage jødene på sjøen og ødelegge dem uten at det fløt arabisk palestinsk blod.  Er dette sannheten ?

Palestinerne på den tiden var ikke flere enn at de lett kunne integreres i Israels befolkning og derav på sikt kunne nyte godt av Israels kunnskap og evne til å dyrke ørkenlandet  som det dengang var. ER dette sannheten ?   Hvordan kunne det det da ha blitt i dag uten arabermuslimenes feilslåtte utslettelsespolitikk mot Israel ?

Tilbake til fremtiden og nåtiden: Den palestinske sivilbefolkning lider sterkt under Israels umenneskelige blokadepolitikk heter det. I en opphetet debatt på NRK for noen dager siden påstod en ved navn Leif Wellerop at Israel koordinerer og slipper igjennom 15 000 tonn matvarer hver uke. Mats Gilbert protesterte mot dette, og henviste til forskning som viser at palestiske barn er underernært. Da er det noe som ikke stemmer, men progralederen fant det ikke bryet verdt å oppklare denne biten.  Er forskningen på dette tilfredsstillende, eller er det Israel som lyger, eller kommer ikke matvarene frem dit de skal.  Hva er sannheten ?

En sommerleir for palestinske barn drevet av FN og gode organisasjoner ble nettopp nedbrendt med overlegg av Hamas, på grunn av uislamsk aktivitet, angivelig dans og lek. Er dette noe av sannheten ?

Statistikk forteller at forventet levealder i Gaza er høyere enn Estland, Malaysia, Jamaica og Bulgaria.   Barnedødeligheten er nesten 18% lavere enn i Kina, Jordan, Libanon og Thailand. Palestinske barn får samme helsestellet som Israelere. Israel koordinerer og subsidierer skolevesen og utstyr.  Dersom dette er sannheten med stor S. betyr det at Mats Gilbert og en palestinasjerfdekorert stortingsgruppe skyver en påstått nød i Gaza foran seg, godt opplært av Hamas og islamister som skyver barn foran seg i skuddlinjen mot Israelske soldater.

Er det noen som kan fastslå den "rette" sannheten her.   I en verden der vitenskap og forskning av mange nesten  blir betraktet som guddommelig er det rart at ikke dette kan forskes nøytralt på.  Hvem har svaret ?

magnus L

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt