Verdidebatt

Men det kommer ikke til å endre noe

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

IDF har en takknemlig jobb i propagandakrigen. De kan si det aller meste, og "israelsvennene" tillater ikke at det stilles spørsmål ved det.

Ta en kikk på denne videoen, for tiden den siste publisert på IDFs offisielle YouTube-kanal.

http://www.youtube.com/watch?v=pxY7Q7CvQPQ

Ganske drøyt, hva? Grove antisemittiske uttalelser fra skipet Mavi Marmara når det blir kontaktet av den Israelske marinen. Det er bare det at IDT tidligere har lagt ut en video på denne kanalen av samme episode:

http://www.youtube.com/watch?v=qKOmLP4yHb4

Den originale videoen har video, ikke stillbilde. Den har betydelig bedre lydkvalitet - eller skal vi kanskje si, et betydelig mer troverdig lydspor! Ingen "walkie talkie"-lyder. Ingen mystiske hopp i lydkvalitet. Og heller ingen grove uttalelser: Mannen på Mavi Marmara sier bare, "negative, negative. Our destination is Gaza."

Begge filmer er altså tilsynelatende lagt ut av IDF. Flere aviser i Israel og utenfor har allerede rapportert videoen med antisemittiske uttalelser som om den var ekte, og IDF har ikke dementert noe, eller tatt ned videoen (så det er neppe noen som har hacket seg inn i IDFs offisielle YouTube-kanal, slik en kanskje skulle tro av kvaliteten på "Auschwitz"-klippet).

Men det kommer ikke til å forandre noe. "Israelsvenner" vil fortsatt være "israelsvenner", og om de ikke godtar IDFs versjon av akkurat denne episoden (det skal godt gjøres, siden de tydeligvis ikke er enige med seg selv), så vil de, neste gang det står ord mot ord mellom IDF og aktivistene, ta IDFs ord for gull og aktivistenes for vemmelig søppel.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt