Kommentar

Elsk deg selv!

Jeg sitter her med en god, varm kopp te, og leser boka "spis, elsk, lev" av Elizabeth Gilbert. Boka er New York Times bestselger, og er lest av over 5 millioner på verdensbasis. Anbefales av Oprah Winfrey! (som det står så fint på forsiden av pocketen, hehe :)

Og jeg skal love dere at jeg koser meg! For dette er en bok jeg setter høyt på topp-listen min av leste bøker :) [og de begynner å bli mange etter mine så langt 22 leveår!]

Boka handler om en kvinne som har alt mange drømmer om. En godt betalt jobb, ekteskap, flott hus.. Bor i USA.. Og prøver å bli gravid. Alt virker så perfekt. Men natt etter natt ligger hun på sine knær på baderomsgulvet, mens mannen sover tungt. Hun gråter så mange tårer, at det blir dammer på baderomsgulvet. Det som har ligget i underbevisstheten hennes så lenge, kan ikke oversees mer. Hun vil ikke være gift lenger. Hun vil ikke ha barn. Og for første gang i sitt liv, faller hun på kne, og ber til Gud.

Etter en opprivende skilsmisse, og enda et mislykket kjærlighetsforhold, for ikke å snakke om den dype depresjonen som tynger henne.. Så ender hun opp i Italia... India.. Og Indonesia. Hun lærer å nyte, snakke italiensk og legger på seg sitt livs hyggeligste 11 kg. Hun lærer å finne sinnsro, og balanse i livet.

And I love it! Every single page. Jeg virkelig koser meg fra side til side :) Historien minner meg mye om mitt eget liv. Nei, jeg er ikke (og har ikke vært) gift, og har ikke prøvd å bli gravid. Jeg har ikke eid mitt eget hus, og har ingen jobb. Men hele livet har jeg prøvd å "please". Jeg har levd for alle andre enn meg selv. Jeg har tatt valg for å bevise meg selv god nok, og verdig til å bli akseptert og elsket. Jeg skulle være sterk, og en meget flink pike. Og jeg pushet meg så hardt at jeg endte opp utbrent og deprimert, ute av stand til noe særlig fornuftig. Og jeg er bare 22 år!

Så leste jeg en bok. "Selvfølelse nå!" heter den, og er skrevet av den svenske coachen Mia Törnblom. Og hun forklarer at det er en stor forskjell på selvtillit og selvfølelse. Selvtillit, er å si: dette kan jeg klare! jeg kan nå alle de mål jeg setter meg! (dette var meg hele livet..) Så har du selvfølelse. Det er mer: ja, jeg kan klare det, men JEG TRENGER IKKE GJØRE DET, FOR JEG ER GOD NOK SOM JEG ER! Jeg trenger ikke bevise noe! Og så kan jeg bruke tiden min på det jeg faktisk har lyst til!

Og det ble et enormt vendepunkt for meg. Virkelig.. Så få setninger.. Så enormt vendepunkt. Og selvfølgelig er det mye mer i den boka, og i boka "Mer selvfølelse!" av samme forfatter, som har vært med å forme meg de siste ukene.

Og så, enda en bok. Den siste jeg skal nevne i dette innlegget. En kammerat sier han har kjøpt 10 bøker som han kan gi videre til venner, og jeg skal få et eksemplar. Det er boka jeg skrev om i mitt siste blogginnlegg her på verdidebatt, boka til Patrick Dodson: a book about calling and confusion. Hvor jeg skumleser gjennom det meste, fordi jeg har hørt det før (og det er knallbra stoff, anbefales!!), og stopper opp ved noen setninger som igjen skaper et nytt veiskille i mitt liv. Jeg tar en såkalt "learning skills -test", gratis, på internett, og finner ut hvordan jeg best lærer. Alene, selvstudie, via lesing og skriving. Eller for å si det på en annen måte: ikke på forelesninger, ikke ved å lytte, ikke ved samarbeid med andre, ikke i gruppearbeid osv.... Og etter å skuffet måtte ha takket nei til plass på journalistikk til høsten, fordi jeg ikke trodde helsen ville holde.. Så finner jeg ut at jeg kan ta akkurat samme studie via internett! Og jeg kjenner med en gang at enda en avgjørende brikke i mitt livs puslespill faller på plass. Jeg skal bli journalist. Og det er ikke for å bevise for hverken Gud eller mennesker at jeg kan. Det er fordi jeg har kjempelyst å utvikle skrivingen min, og leve av den! Jeg elsker å skrive! Og jeg har funnet metoden jeg best kan lære det på!

Fornuftig er et ord jeg har svært liten sans for. Fordi det er så mange fornuftige mennesker der ute, som går glipp av det som er LIVET, fordi de opptar tiden sin med å gjøre alt de BURDE. Alt som FORVENTES av dem. Studier, jobb, gifte seg, få barn, bil, hus og hytte, for ikke å snakke om båt. Og tjeneste i menigheten såklart. Timeplanen blir proppet full av alt vi burde gjøre, og alt som alle forventer.

Og så glemmer vi at dette faktisk er vårt liv! Og vi skaper selv det livet vi ønsker å leve!

Se på livet ditt i dag. Er du fornøyd? Er du lykkelig? Jeg spør ikke om du har et nærmest perfekt liv, for det har ingen. Vi har alle våre feil, mangler og svakheter. Og vi går alle gjennom vanskelige perioder i livet vårt. Men UTIFRA DITT UTGANGSPUNKT, OG DINE MULIGHETER; HVA HAR DU LYST TIL?!

Jeg blir kalt svært lite økonomisk. Pengene mine blir bl a brukt på å abbonnere på magasiner som Nemi, [mag] og Henne. De blir brukt på masse bøker. På byens dyreste frisør annenhver måned. Svært skjelden, faktisk.. Men til tider: på klær og sko. På sminke. På reise. På givertjenester. Jeg er fadder for ei nydelig jente i Watoto, og er isbjørnfadder, WWF-fadder og har vanlig support-medlemsskap i WWF Miljøvernsorganisasjon. Jeg elsker sjokolade, og noen ganger, som i kveld, kan jeg kjøre ned på Shell stasjonen bare for å kjøpe en Bergene Melk Melkesjokolade :) Mmm... :) Oooh, men tenk på alle de kaloriene da?! Hehe.. Jeg har sluttet med dietter, og har aldri følt meg bedre :) Jeg aksepterer kroppen min, er glad i kroppen min, og kler den med flotte klær tilpasset dens størrelse, -jeg skjemmer ut håret mitt med dyre frisørbesøk, og bruker sminke, kjøper velduftende parfymer og går med øredobber og smykker... :) Det handler om å gjøre det som får deg til å føle deg vel! Og gå med hodet hevet, og være stolt av deg selv!

Mia Törnblom (den svenske coachen) sier: Den viktigste personen i ditt liv, er deg selv!

I morgen kveld skal jeg på Ladies Night i Alive Church her i Egersund. Menigheten arrangerer en hel kveld, kun for kvinner (i alle aldre!). Vi skal spise god mat, bli vartet opp, og bare kose oss masse! Ei flott dame fra OKS kommer for å dele noen ord med oss :)

Dette blogg-innlegget er til alle oss kristne, som tynges av tunge byrder av burde, burde.. Det forventes at jeg... Osv. For oss som har brukt altfor mye tid på å tjene trofast for å bevise for Gud og mennesker at vi kan hvis vi vil, og som har glemt at vi faktisk ikke trenger, fordi vi er ØNSKET OG ELSKET SOM VI ER!

Er jeg egoistisk? NEI! Jeg elsker meg selv, for bare i den grad jeg elsker meg selv, kan jeg elske menneskene rundt meg! Jesus selv har sagt det. Elsk din neste SOM DEG SELV! Hvis vi ønsker kun det beste for vår neste, så mener både Jesus og jeg at det bør slå likt tilbake på oss selv! Og ta med deg andre mennesker i din tid og energi på å gjøre det du har lyst til! For eksempel sånn som jeg skal prøve på i morgen. Å ta med ei venninne på Ladies Night. Gjøre ting sammen! Og bare kose oss, og ha det kjekt! Le sammen! Smile, senke skuldrene, og kjenne at livet er herlig å leve!

God helg! :)

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Kommentar