Verdidebatt

Religionsfrihet eksisterer den

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Har vi egentlig religionsfrihet? Hvilke kriterier skal til for at nye guder kan slippe til på markedet. Det er på mange måter stadfestet at enkelte guder eksisterer, i Norge har staten valgt seg en gud og hevder således indirekte at denne er en reell størrelse. Barn tror på julenissen selv om vi voksne vet at det er vi som kjøper presangene og kler oss opp som nissen når det er påkrevet.

Man tar det som bevis på at julenissen ikke eksisterer fordi ingen har sett ham. Men holder denne argumentasjonen, for det er jo ingen som har sett den kristne guden heller. På samme måte som vi voksne stiller opp som stedfortredere for Julenissen stiller prester, kirkesamfunn og troende opp for sin gud. I motsetning til Julenissen tar man all aktiviteten til den kristne gudens tilhengere som sannhetsbevis på at denne må eksistere. Samme aktivitet blir både bevist og motbevist med de samme argumentene.

Ligger ulikheten i at den ene trosgruppen er barn og den andre er voksne?

Er det da religionsfrihet når systemet krever at det må være en signifikant størrelse på de troende før en gud kan anerkjennes. At de troende ikke aksepterer at noen mener deres gud ikke eksiterer og derav ikke kan avlive guden er en kjent sak. Men kommer noen trekkende med nye guder holder de seg ikke for gode til å avlive disse guden på flekken. Finnes det i det hele tatt noen logikk i dette.

Min påstand er derav at religionsfrihet ikke eksisterer det finnes kun religionsmonopoler.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt