Rudi Wara

92

Hvorfor er vi syk?

Publisert: 26. mai 2010

<!-- /* Font Definitions */ @font-face {font-family:"Cambria Math"; panose-1:2 4 5 3 5 4 6 3 2 4; mso-font-charset:0; mso-generic-font-family:roman; mso-font-pitch:variable; mso-font-signature:-1610611985 1107304683 0 0 159 0;} @font-face {font-family:Cambria; panose-1:2 4 5 3 5 4 6 3 2 4; mso-font-charset:0; mso-generic-font-family:roman; mso-font-pitch:variable; mso-font-signature:-1610611985 1073741899 0 0 159 0;} /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-unhide:no; mso-style-qformat:yes; mso-style-parent:""; margin-top:0cm; margin-right:0cm; margin-bottom:10.0pt; margin-left:0cm; line-height:105%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family:"Cambria","serif"; mso-ascii-font-family:Cambria; mso-ascii-theme-font:major-latin; mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-theme-font:major-fareast; mso-hansi-font-family:Cambria; mso-hansi-theme-font:major-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:major-bidi; mso-fareast-language:EN-US; mso-bidi-language:EN-US;} p.MsoNoSpacing, li.MsoNoSpacing, div.MsoNoSpacing {mso-style-priority:1; mso-style-unhide:no; mso-style-qformat:yes; mso-style-parent:""; margin:0cm; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family:"Cambria","serif"; mso-ascii-font-family:Cambria; mso-ascii-theme-font:major-latin; mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-theme-font:major-fareast; mso-hansi-font-family:Cambria; mso-hansi-theme-font:major-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:major-bidi; mso-fareast-language:EN-US; mso-bidi-language:EN-US;} .MsoChpDefault {mso-style-type:export-only; mso-default-props:yes; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-fareast-font-family:Calibri; mso-fareast-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} .MsoPapDefault {mso-style-type:export-only; margin-bottom:10.0pt; line-height:115%;} @page Section1 {size:612.0pt 792.0pt; margin:70.85pt 70.85pt 70.85pt 70.85pt; mso-header-margin:35.4pt; mso-footer-margin:35.4pt; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;} --> Utdrag av Scrivner's undervisning.

For å forstå det som er skrevet lengre ned - så må du ha forståelse for hva det vil si å være under loven og hva det vil si å være under nåden.

Kort fortalt så ligger alle som ikke har tatt imot Jesus som sin personlig frelser under loven - de er fortap. De som har tatt imot Jesus som sin frelser er under nåden - men bare hvist du ikke synder. Jesus sier - gå og ikke synd mer.

Da er spørsmålet - hva er synd - du vil bli svært overasket hva bibelen sier om hva som er synd.


(Som en liten kommentar - en sak er at du ikke vil lytte til hva Scrivner sier - en annen sak er at du ikke vil lytte til hva bibelen faktisk sier. Det er sammenheng i hans lære - og det er på fruktene de skal kjennes)

 

Under er et lite utdrag av et 60 siders dokument som jeg har oversatt fra hva Scrivner underviser.

 

Hvorfor er vi syk?

Hvorfor er vi syk? Når Jesus tok på seg all synd og sykdom På korset sørget han for våres helbredelse og synd. Så hvorfor er vi syke?

Det er et sett av velsignelser og forbannelser som Gud har påført oss under loven, men disse var alle under loven. Hvist du er fullstendig lydig til Guds ord og følger Ham, så er du ikke under loven som kristen. Det som hadde med loven å gjøre har ikke noe grep på deg.

Men det øyeblikket du begår et lovbrudd eller synd, da faller du ut av nåden, og da kommer du inn under loven igjen. Det er det som gjør deg syk. Men Jesus har ordnet det slik at du kan komme inn i nåden igjen, og bort fra loven. Men for å oppnå dette må du ha kunnskap om hans ord og ha tro.

Hvem har syndet?

Se da på Johannes Kap 9:2

Joh 9,2 Og disiplene hans spurte ham og sa: Rabbi, hvem har syndet, han eller foreldrene hans, siden han ble født blind?

Her står det HVEM HAR SYNDET. Her ser du at disiplene spør Jesus hvem har syndet. Dette spørsmålet har mest sannsynligvis aldri blitt spurt i din menighet! Så neste gang du er på møte og noen er syke, så spør hvem har syndet. Hvorfor har du kreft eller annen sykdom? De vil ikke kunne svare deg.

Men her er noe du trenger å vite. Når du er gift så sier Gud at dere er blitt ett (en). Så hvist en av dere synder så kan det medføre at dere begge og eventuelt barna blir ført ut av nåden og tilbake til loven igjen.

Her i John 9:2 så ser vi at det er ikke gutten som har syndet, fordi han var født blind, I følge skriften så går forbannelsen ned til fjerde generasjon. Under hele loven så går forbannelsen i fire generasjoner.

Forbannelse over generasjoner

Men det er to synder som går lengre en 4 generasjoner. Nå skal jeg vise dere hvem disse 2 er.

5 Mos 23,2 Ingen som er født i hor, skal være med i Herrens menighet, enn ikke hans ætt i tiende ledd skal være med i Herrens menighet.

Her forteller Herren at Han liker ikke synd, så Han setter forbannelse på familien i 4 slekts ledd, og i noen tilfeller i ti slektsledd. Det er spesielt seksuell lovbrud som her nevnes. Her straffet Gud menneske så hardt, at han sa at de skulle steine de til døde som hadde hatt sex før ekteskap i den gamle pakten. Gud liker ikke sex utenfor ekteskap.

Hvist dette hadde vært gjeldene i dag, så vil nærmest alle kvinner ha blitt drept. Men siden vi er kommet inn i den nye pakten så tar vi ikke livet av kvinnene, men forbannelsen er fortsatt der.

Når vi får barn utenfor ekteskapet, så lurer vi på hvorfor vi har problemer med barna og oss selv resten av livet. Fordi det barnet er under forbannelse. Altså vist du føder et barn inn i denne verden utenfor ekteskapet så vil dette barnet og etterkommende generasjoner til dette barnet være forbannet i ti generasjoner. Inntil du finner svaret/løsningen i Guds ord.

Det finnes to synder som går over 10 generasjoner,

5 Mos 23,3 Ingen ammonitt eller moabitt skal være med i Herrens menighet; enn ikke deres ætt i tiende ledd skal noensinne være med i Herrens menighet, 5 Mos 23,4 fordi de ikke kom eder i møte med brød og vann på veien, da I drog ut av Egypten,

I 5 Mos 23:3 forteller Han hvor mange generasjoner som er utelukket når du begår synden i neste vers. I vers 4 forteller Han hvilken synd det er snakk om.

Tenk over dette, fordi de nektet å gi folket brød og vann, så var de forbannet i 10 generasjoner. Med andre ord så nektet de å vise gestmildhet. Når noen kommer til din dør, jager du dem vekk! ber du dem å gå vekk! Når du nekter å hjelpe dem med brød og vann eller gjestfrihet! Da sier Gud her at han forbanner de i 10 generasjoner som gjør dette. Begynner du nå å innse at det er mange ting som er synd som vi ikke forstår eller ser.

I den nye pakten så ba han oss å elske Gud og din neste som deg selv. Gud sa elsk alle. Hvist du elsker alle slik, da har du ikke noen problemer med å vise gestfrihet. Du går da i kjærlighet, og kommer da ikke under forbannelsen. Men hvist du allerede er under forbannelsen, eller at du kom under forbannelsen fordi du ikke viste det, (det er det som skjer med de fleste av oss) hva da?

Husk Gud holder sitt ord, så han holder også sin forbannelse hvist vi ikke følger hans ord.

Hvordan bli satt fri fra forbannelsen?

Hvist du er født utenfor ekteskapet, eller har født noen utenfor ekteskapet. Så skal jeg lære dere hvordan dere skal bli satt fri, og du vil aldri mere være under denne forbannelsen.

Hvist du har et barn hjemme som fortsatt er ungt. Så kan faren stå i gapet (den som ber) for barnet. Hvist barnet ikke har en far, så kan moren stå i gapet for barnet. Den åndelige autoritet kan stå i gapet for at barnet skal bli befridd. Hvist mannen fortsatt er i hjemmet og ikke er en troende, så har vi en alvorlig utfordring. Da må en antageligvis vente til barnet blir gammelt nok slik at barnet kan gjøre dette selv.

Men når du er gammel nok til å forstå dette som jeg nå skal dele med dere, så vil du selv bli satt fri. Nesten alle som er født på denne jorden er født under en eller annen form for forbannelse. Enten så har moren din eller faren din syndet på en eller annen måte.

Jeg (Scrivner) har aldri møtt et menneske som ikke har vært under forbannelsen, fordi vi blir født i en verden som er fallende. Mange av oss går hele livet uten å vite at vi er under forbannelse. Vi tjener Gud, leser vår bibel, gir tienden, gjør gode ting for Herren, men vi har fortsatt en eller annen form for forbannesle, plage eller sykdom.

Og de fleste av oss stiller ikke spørsmålet, hvorfor er jeg syk? Jesus har jo betalt prisen.

Svaret på hvorfor jeg er syk!

Vi finner svaret i galater brevet Kap 3 vers 13-14

Gal 3,13 Kristus kjøpte oss fri fra lovens forbannelse ved at han ble en forbannelse for oss – for det står skrevet: Forbannet er hver den som henger på et tre –

Gal 3,14 for at hedningene i Kristus Jesus skulle få del i velsignelsen som var gitt til Abraham, for at vi ved troen skulle få Ånden som var lovt.

Dette er et veldig bra skrift sted som du kan gjemme i ditt hjerte.

Husk det er to områder som Jesus kjøpte oss fri fra, fri fra synden og som her i gal 3.13 fri fra forbannelsen. Vi lærer som oftest at vi kun er kjøp fri fra synden, men vi hører ikke at vi er kjøpt fri fra forbannelsen. Vi skjønner ikke at når vi har blitt kristne så kan vi falle tilbake til forbannelsen når vi har syndet.

Vi har lært følgende og som er riktig: Når du har blitt kjent med at du er en synder, og tatt i mot Jesus så må du bli døpt (voksendåp) da er du ren innenfor Kristus

Med la oss si at du er 15 år når dette er gjort, og du treffer en kjæreste som du har sex med før ekteskapet. Da havner du innenfor forbannelsen med Gud, fordi ordet sier du ikke skal ha sex før ekteskap. Du må da omvende deg og be om tilgivelse.

Men tilbake til Galaterbrevet 3, her er altså det andre ordet med det å bli kjøpt fri står. Jeg gjentar. Hvist du gjør en synd når du er åndsdøpt og døpt (voksendåp), så faller du tilbake til forbannelsen. Fordi du åpner en dør til en demon, og demoner kom for å stjele myrde og ødelegge. De gjør oss syke og plager oss.

Så hvist Jesus tok på seg alle sykdommer, så skulle ikke noen kristne være syke! Vi skal ikke synde.

Hvordan få Abrahams velsignelser?

I Galaterne 3:13 leser vi,

Gal 3,13 Kristus kjøpte oss fri fra lovens forbannelse ved at han ble en forbannelse for oss – for det står skrevet: Forbannet er hver den som henger på et tre –

Gal 3,14 for at hedningene i Kristus Jesus skulle få del i velsignelsen som var gitt til Abraham, for at vi ved troen skulle få Ånden som var lovt.

Her ser vi i Gal 3:14 at vi skulle få ta del i Abrahams velsignelser. Hva var Abrahams velsignelser? Hvordan skal du kunne motta noe i tro når du ikke vet hva det er!  Hva er Abrahams velsignelser? Her skal jeg vise deg hvor de er, og jeg vil at du skal lære dem.

Abrahams velsignelser står skrevet i 5 Mosebok Kap 28:1-14

Her er alle velsignelsene Gud ga til Abraham og er tydelig skrevet i de 14 versene.

5 mos 28:1 Hvis du er lydig mot Herren din Gud og legger vinn på å leve etter alle hans bud som jeg gir deg i dag, vil Herren din Gud sette deg høyt over alle folkeslag på jorden.  2 Og alle disse velsignelsene skal komme over deg og nå deg, så sant du er lydig mot Herren din Gud: 3 Velsignet være du i byen og velsignet ute på marken!

4 Velsignet være din livsfrukt og grøden av din jord, det dine husdyr bærer, avkommet av ditt storfe og tilveksten til ditt småfe! 5 Velsignet være din kurv og ditt bakstetrau!  6 Velsignet være du når du kommer inn, og velsignet når du går ut! 7 Når dine fiender reiser seg mot deg, vil Herren sørge for at de blir slått av deg. Drar de ut mot deg på én vei, skal de flykte for deg på sju veier. 8 Herren skal by sin velsignelse være med deg i din matbod og i alt ditt arbeid. Herren din Gud vil velsigne deg i det landet han gir deg.

9 Herren vil gjøre deg til et hellig folk for seg, slik som han med ed har lovt deg, så sant du holder budene fra Herren din Gud og går på hans veier. 10 Alle folk på jorden skal få se at Herrens navn er nevnt over deg, og de skal frykte deg.

11 Herren skal gi deg rikelig av det som godt er, både barn og avkom i buskapen og grøde på marken, på den jorden Herren med ed lovte dine fedre at han ville gi deg. 12 Herren skal åpne for deg sitt velfylte forrådskammer, himmelen, og gi landet regn i rette tid og velsigne alt du gjør med dine hender. Du skal låne ut til mange folkeslag, men selv trenger du ikke å låne.

13 Herren vil gjøre deg til hode og ikke til hale. Alltid skal du ha fremgang, aldri tilbakegang, så sant du lyder budene fra Herren din Gud, som jeg gir deg i dag, og legger vinn på å leve etter dem. 14 Du må ikke vike av til høyre eller venstre fra noen av de budene jeg gir deg i dag, så du ikke holder deg til andre guder og ikke dyrker dem.

Disse velsignelsene tilhører DEG

Altså i Galaterne 3:14 så må jeg vite hvilke velsignelser det er snakk om, hvist jeg skal kunne motta det i tro. Og disse velsignelsene finner du i 5 Mos 28:1-14

Gjøre krav på Abrahams velsignelser

Hvist du aldri har gjort krav på at du er kjøpt fri fra forbannelsen, så er du fortsatt under denne forbannelsen. Du må gjøre krav på den.

Så når du sier til Herren at du har blitt kjøpt fri fra forbanneslen, fordi det står skrevet i galaterne 3:13, Kristus har kjøpt meg fri fra lovens forbannelse, jeg er ikke under noen forbannelse lenger, så vil det bryte forbanneslen over deg. Men dette er bare halve løfte, den andre delen er vers 14

Så ved tro tar jeg i mot alle løftene i 5 mosebok 18:1-14, men Herren kan spørre deg hva de er, og husker du dem ikke så skal du lese dem til Ham.

Du kan lese dette hver dag til Herren og si at dette er det som tilhører meg som frikjøp Guds barn, for meg og mitt/mine barn.

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Berit Aalborg, politisk redaktør Vårt Land

Skriv innlegg
Kommentar #1

Rune Holt

11 innlegg  11104 kommentarer

????

Publisert over 10 år siden

Javel..Og da er spørsmålet...Går du god for denne høyst spesielle undervisningen???   Hvis dette hadde vært virkeligheten,kunne vi gått og lagt oss hele hurven.....

Kommentar #2

Rudi Wara

92 innlegg  3720 kommentarer

RE: ????

Publisert over 10 år siden
26.05.10 kl. 15:24 skrev Rune Holt:

Javel..Og da er spørsmålet...Går du god for denne høyst spesielle undervisningen???   Hvis dette hadde vært virkeligheten,kunne vi gått og lagt oss hele hurven.....

Hei

<!-- /* Font Definitions */ @font-face {font-family:"Cambria Math"; panose-1:2 4 5 3 5 4 6 3 2 4; mso-font-charset:0; mso-generic-font-family:roman; mso-font-pitch:variable; mso-font-signature:-1610611985 1107304683 0 0 159 0;} @font-face {font-family:Cambria; panose-1:2 4 5 3 5 4 6 3 2 4; mso-font-charset:0; mso-generic-font-family:roman; mso-font-pitch:variable; mso-font-signature:-1610611985 1073741899 0 0 159 0;} /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-unhide:no; mso-style-qformat:yes; mso-style-parent:""; margin-top:0cm; margin-right:0cm; margin-bottom:10.0pt; margin-left:0cm; line-height:105%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family:"Cambria","serif"; mso-ascii-font-family:Cambria; mso-ascii-theme-font:major-latin; mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-theme-font:major-fareast; mso-hansi-font-family:Cambria; mso-hansi-theme-font:major-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:major-bidi; mso-fareast-language:EN-US; mso-bidi-language:EN-US;} .MsoChpDefault {mso-style-type:export-only; mso-default-props:yes; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-fareast-font-family:Calibri; mso-fareast-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} .MsoPapDefault {mso-style-type:export-only; margin-bottom:10.0pt; line-height:115%;} @page Section1 {size:595.3pt 841.9pt; margin:70.85pt 70.85pt 70.85pt 70.85pt; mso-header-margin:35.4pt; mso-footer-margin:35.4pt; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;} -->

Det er en ting jeg vet - all undervisning som har vært presentert fra teologisk hold har ikke ført til at mennesker har blitt helbredet. Den undervisningen som blir vist fra Scrivner gir resultater for de som vil tro. Han selv er et levende bevis på det - manne har ikke vært syk de siste 26 årene. Hans tjeneste har helbredet svært mange mennesker. Det som er sikkert er at hvist du selv leser bibelen - og studerer den - så vil du virkelig bli overasket. Jeg selv ble svært overasket da jeg begynte å lese det gamle testamentet.

Der står det - Gud drepte kvinner barn. Og jeg ble virkelig overasket over det. Det er ikke det jeg hadde regnet med - jeg ble faktisk sint. Men hva kan jeg si som bare er et lite menneske- Men jeg skjønner såpass - at den læren som er undervist de siste generasjoner i Norge - fører ikke til at flere mennesker blir frelst - at mennesker blir helbredet etc. Det er bare å åpne bibelen og begynn å les selv - å skjønner du det. Scrivner leser bibelen 1 til 3 timer hver dag i snitt. Bare det siste året har han lest Johannes åpenbaringen 50 ganger. Det forteller meg mye - jeg tror på Gud ord. Denne verden kan si og mene det den vil.

Problemet til mange som uttaler seg om Scrivner - de skjønner ikke hva skriftene sier. Jeg tror på bibelen og dens løfter. Vi har en tros Gud. Så hvist du ikke kjenner løftene og hva bibelen sier - hvordan kan en da kunne motta noe i tro - for bibelen sier at du kan kun motta løftene i tro - men hvist du ikke vet hva du skal tro på - da kan heller ikke du får bønnesvar. Når jeg lytter til Scrivner undervisning - så lar jeg ånden i meg bekrefte hans undervisning.  Jeg vet at det han underviser om grunnprinsippene er riktig - fordi vi skal ikke være syke som kristne - sykdommene tok Jesus på seg.

Kommentar #3

Linda Greve

4 innlegg  237 kommentarer

Fortjent nåde?

Publisert over 10 år siden

Det er ikke sant at man faller ut av nåden, når man synder. Da ville jo nåden vært noe vi må gjøre oss fortjent til. Hva var poenget med Jesu offer, dersom vi skal fortsette å komme under Lovens forbannelse, hver gang vi synder? 

Vi må nok lete andre steder for å finne svar på hvorfor vi er syke, for det har ingenting med å "falle ut og inn" av nåden å gjøre, hvertfall.

Synden er sonet, en gang for alle (Heb.9,12)

Kommentar #4

Rudi Wara

92 innlegg  3720 kommentarer

RE: Fortjent nåde?

Publisert over 10 år siden
26.05.10 kl. 16:00 skrev Linda Greve:

Det er ikke sant at man faller ut av nåden, når man synder. Da ville jo nåden vært noe vi må gjøre oss fortjent til. Hva var poenget med Jesu offer, dersom vi skal fortsette å komme under Lovens forbannelse, hver gang vi synder? 

Vi må nok lete andre steder for å finne svar på hvorfor vi er syke, for det har ingenting med å "falle ut og inn" av nåden å gjøre, hvertfall.

Synden er sonet, en gang for alle (Heb.9,12)

Ja det er riktig at synden er sonet - men det betyr ikke at du kan synde igjen. For hva er vitsen med synden da - dag kan vi leve vidre som alle andre i denne verdslige verden - da er det ikke noe forskell mellom de som tror og ikke tror. Jesus sier helt klart - synd ikke mer. hvorfor sier Han det - netopp fordi hvist vi synder så åpner vi noen dører for åndskrefter - det er slik de åndelige lover er. Har du syndet så har den onde en legal rett til å skade deg.

Kommentar #5

Linda Greve

4 innlegg  237 kommentarer

RE: RE: Fortjent nåde?

Publisert over 10 år siden
26.05.10 kl. 16:11 skrev Rudi Wara:26.05.10 kl. 16:00 skrev Linda Greve:

Det er ikke sant at man faller ut av nåden, når man synder. Da ville jo nåden vært noe vi må gjøre oss fortjent til. Hva var poenget med Jesu offer, dersom vi skal fortsette å komme under Lovens forbannelse, hver gang vi synder? 

Vi må nok lete andre steder for å finne svar på hvorfor vi er syke, for det har ingenting med å "falle ut og inn" av nåden å gjøre, hvertfall.

Synden er sonet, en gang for alle (Heb.9,12)

Ja det er riktig at synden er sonet - men det betyr ikke at du kan synde igjen. For hva er vitsen med synden da - dag kan vi leve vidre som alle andre i denne verdslige verden - da er det ikke noe forskell mellom de som tror og ikke tror. Jesus sier helt klart - synd ikke mer. hvorfor sier Han det - netopp fordi hvist vi synder så åpner vi noen dører for åndskrefter - det er slik de åndelige lover er. Har du syndet så har den onde en legal rett til å skade deg.

 Beklager, men dette stemmer ikke. Jeg hadde vanskelig for å tro at undervisningen til Schrivner gikk "hjem" hos noen, for det er så langt fra evangeliet som man bare kan komme. Den vitner om at han har gått glipp av de mest grunnleggende sannhetene i evangeliet: Rettferdiggjørelsen av tro, Den nye skapningen, I Kristus,. Kristus, vår helliggjørelse. Hvor passer alt det inn i dette budskapet?

For øvrig er det mange ikke-kristne som også kan "skilte" med 26 år uten sykdom, kanskje mer. Så svarene ligger ikke i Lovens forbannelse. Den er vi kjøpt fri fra, ikke bare når vi er "flinke kristne".

Jeg tenker at grunnen til at vi er syke, er fordi vi ikke har fått tak på evangeliet, "Guds KRAFT til frelse". Når man forkynner evangliet og samtidig blander inn Loven, så bærer det galt av sted.

Kommentar #6

Rudi Wara

92 innlegg  3720 kommentarer

RE: RE: RE: Fortjent nåde?

Publisert over 10 år siden
26.05.10 kl. 16:23 skrev Linda Greve:26.05.10 kl. 16:11 skrev Rudi Wara:26.05.10 kl. 16:00 skrev Linda Greve:

Det er ikke sant at man faller ut av nåden, når man synder. Da ville jo nåden vært noe vi må gjøre oss fortjent til. Hva var poenget med Jesu offer, dersom vi skal fortsette å komme under Lovens forbannelse, hver gang vi synder? 

Vi må nok lete andre steder for å finne svar på hvorfor vi er syke, for det har ingenting med å "falle ut og inn" av nåden å gjøre, hvertfall.

Synden er sonet, en gang for alle (Heb.9,12)

Ja det er riktig at synden er sonet - men det betyr ikke at du kan synde igjen. For hva er vitsen med synden da - dag kan vi leve vidre som alle andre i denne verdslige verden - da er det ikke noe forskell mellom de som tror og ikke tror. Jesus sier helt klart - synd ikke mer. hvorfor sier Han det - netopp fordi hvist vi synder så åpner vi noen dører for åndskrefter - det er slik de åndelige lover er. Har du syndet så har den onde en legal rett til å skade deg.

 Beklager, men dette stemmer ikke. Jeg hadde vanskelig for å tro at undervisningen til Schrivner gikk "hjem" hos noen, for det er så langt fra evangeliet som man bare kan komme. Den vitner om at han har gått glipp av de mest grunnleggende sannhetene i evangeliet: Rettferdiggjørelsen av tro, Den nye skapningen, I Kristus,. Kristus, vår helliggjørelse. Hvor passer alt det inn i dette budskapet?

For øvrig er det mange ikke-kristne som også kan "skilte" med 26 år uten sykdom, kanskje mer. Så svarene ligger ikke i Lovens forbannelse. Den er vi kjøpt fri fra, ikke bare når vi er "flinke kristne".

Jeg tenker at grunnen til at vi er syke, er fordi vi ikke har fått tak på evangeliet, "Guds KRAFT til frelse". Når man forkynner evangliet og samtidig blander inn Loven, så bærer det galt av sted.

<!-- /* Font Definitions */ @font-face {font-family:"Cambria Math"; panose-1:2 4 5 3 5 4 6 3 2 4; mso-font-charset:0; mso-generic-font-family:roman; mso-font-pitch:variable; mso-font-signature:-1610611985 1107304683 0 0 159 0;} @font-face {font-family:Calibri; panose-1:2 15 5 2 2 2 4 3 2 4; mso-font-charset:0; mso-generic-font-family:swiss; mso-font-pitch:variable; mso-font-signature:-1610611985 1073750139 0 0 159 0;} /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-unhide:no; mso-style-qformat:yes; mso-style-parent:""; margin-top:0cm; margin-right:0cm; margin-bottom:10.0pt; margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family:"Calibri","sans-serif"; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-fareast-font-family:Calibri; mso-fareast-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} .MsoChpDefault {mso-style-type:export-only; mso-default-props:yes; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-fareast-font-family:Calibri; mso-fareast-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} .MsoPapDefault {mso-style-type:export-only; margin-bottom:10.0pt; line-height:115%;} @page Section1 {size:612.0pt 792.0pt; margin:70.85pt 70.85pt 70.85pt 70.85pt; mso-header-margin:35.4pt; mso-footer-margin:35.4pt; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;} -->

<!-- /* Font Definitions */ @font-face {font-family:"Cambria Math"; panose-1:2 4 5 3 5 4 6 3 2 4; mso-font-charset:0; mso-generic-font-family:roman; mso-font-pitch:variable; mso-font-signature:-1610611985 1107304683 0 0 159 0;} @font-face {font-family:Cambria; panose-1:2 4 5 3 5 4 6 3 2 4; mso-font-charset:0; mso-generic-font-family:roman; mso-font-pitch:variable; mso-font-signature:-1610611985 1073741899 0 0 159 0;} /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-unhide:no; mso-style-qformat:yes; mso-style-parent:""; margin-top:0cm; margin-right:0cm; margin-bottom:10.0pt; margin-left:0cm; line-height:105%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family:"Cambria","serif"; mso-ascii-font-family:Cambria; mso-ascii-theme-font:major-latin; mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-theme-font:major-fareast; mso-hansi-font-family:Cambria; mso-hansi-theme-font:major-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:major-bidi; mso-fareast-language:EN-US; mso-bidi-language:EN-US;} .MsoChpDefault {mso-style-type:export-only; mso-default-props:yes; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-fareast-font-family:Calibri; mso-fareast-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} .MsoPapDefault {mso-style-type:export-only; margin-bottom:10.0pt; line-height:115%;} @page Section1 {size:612.0pt 792.0pt; margin:70.85pt 70.85pt 70.85pt 70.85pt; mso-header-margin:35.4pt; mso-footer-margin:35.4pt; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;} -->

Du har forstått at Jesus betale all synd for oss - men han betalte også alle sykdommer - så hvorfor er vi syke da? Hva er Guds kraft til frelse - alle kan motta hans salvelse og han gir den ut hele tiden.  kaller på oss hele tiden. Se hva Han sier i løftet sitt

5 mos 28:1 Hvis du er lydig mot Herren din Gud og legger vinn på å leve etter alle hans bud som jeg gir deg i dag, vil Herren din Gud sette deg høyt over alle folkeslag på jorden.  2 Og alle disse velsignelsene skal komme over deg og nå deg, så sant du er lydig mot Herren din Gud: 3 Velsignet være du i byen og velsignet ute på marken!

Hvist du er lydig mot Herren din Gud og legger vinn på å leve ett alle hans bud......

Hva vil det si å være lydige til Herren? Hva vil det si å leve etter Hans bud? Dette må vi først finne ut av - og bibelen forteller oss det helt klart vi skal elske deg selv som din neste. Hva vist du ikke elsker deg selv - Gud har sagt at du skal elske deg selv - gjør du det ikke så er du ikke lydig mot Herren. Dette er bare noen av de betingelsene som må være tilstede for at vi skal kunne motta Abrahams velsignelser. Det er her hele Kristi legeme gjør feil - vi skjønner ikke hva synd er. En ting til som vi ikke skjønner - er hvilken løfter som er gitt oss - og hvordan vi skal få de. Hvor mange bibelvers kan vi egentlig.

Det er helt riktig at vi kan da ikke få alt dette med en gang - troen kommer av å høre på Guds ord - så har du ikke tro - og vil får det, begynn å høre på Guds ord. Det å komme innenfor velsignelsene som er gitt oss av Herren - er en prosess. Det er derfor Herren sier - mediter på Guds ord dag og natt. Fordi det er det som kreves av oss.

Legg merke til at dette kreves for å kunne ta del i Herrens velsignelser. Vi snakker ikke her om å gjøre seg fortjent til frelse. Fordi det kan vi ikke gjøre oss - det er bare av nåden vi har denne. Men for å komme inn under velsignelsene som er gitt oss som arvinger - så stilles det en del krav - og det er her vi snakker om at en tro uten gjerninger er en død tro. Vi må skille her.

Kommentar #7

Rudi Wara

92 innlegg  3720 kommentarer

RE: RE: RE: RE: Fortjent nåde?

Publisert over 10 år siden
26.05.10 kl. 16:56 skrev Rudi Wara:26.05.10 kl. 16:23 skrev Linda Greve:26.05.10 kl. 16:11 skrev Rudi Wara:26.05.10 kl. 16:00 skrev Linda Greve:

Det er ikke sant at man faller ut av nåden, når man synder. Da ville jo nåden vært noe vi må gjøre oss fortjent til. Hva var poenget med Jesu offer, dersom vi skal fortsette å komme under Lovens forbannelse, hver gang vi synder? 

Vi må nok lete andre steder for å finne svar på hvorfor vi er syke, for det har ingenting med å "falle ut og inn" av nåden å gjøre, hvertfall.

Synden er sonet, en gang for alle (Heb.9,12)

Ja det er riktig at synden er sonet - men det betyr ikke at du kan synde igjen. For hva er vitsen med synden da - dag kan vi leve vidre som alle andre i denne verdslige verden - da er det ikke noe forskell mellom de som tror og ikke tror. Jesus sier helt klart - synd ikke mer. hvorfor sier Han det - netopp fordi hvist vi synder så åpner vi noen dører for åndskrefter - det er slik de åndelige lover er. Har du syndet så har den onde en legal rett til å skade deg.

 Beklager, men dette stemmer ikke. Jeg hadde vanskelig for å tro at undervisningen til Schrivner gikk "hjem" hos noen, for det er så langt fra evangeliet som man bare kan komme. Den vitner om at han har gått glipp av de mest grunnleggende sannhetene i evangeliet: Rettferdiggjørelsen av tro, Den nye skapningen, I Kristus,. Kristus, vår helliggjørelse. Hvor passer alt det inn i dette budskapet?

For øvrig er det mange ikke-kristne som også kan "skilte" med 26 år uten sykdom, kanskje mer. Så svarene ligger ikke i Lovens forbannelse. Den er vi kjøpt fri fra, ikke bare når vi er "flinke kristne".

Jeg tenker at grunnen til at vi er syke, er fordi vi ikke har fått tak på evangeliet, "Guds KRAFT til frelse". Når man forkynner evangliet og samtidig blander inn Loven, så bærer det galt av sted.

Du har forstått at Jesus betale all synd for oss - men han betalte også alle sykdommer - så hvorfor er vi syke da? Hva er Guds kraft til frelse - alle kan motta hans salvelse og han gir den ut hele tiden.  kaller på oss hele tiden. Se hva Han sier i løftet sitt

5 mos 28:1 Hvis du er lydig mot Herren din Gud og legger vinn på å leve etter alle hans bud som jeg gir deg i dag, vil Herren din Gud sette deg høyt over alle folkeslag på jorden.  2 Og alle disse velsignelsene skal komme over deg og nå deg, så sant du er lydig mot Herren din Gud: 3 Velsignet være du i byen og velsignet ute på marken!

Hvist du er lydig mot Herren din Gud og legger vinn på å leve ett alle hans bud......

Hva vil det si å være lydige til Herren? Hva vil det si å leve etter Hans bud? Dette må vi først finne ut av - og bibelen forteller oss det helt klart vi skal elske deg selv som din neste. Hva vist du ikke elsker deg selv - Gud har sagt at du skal elske deg selv - gjør du det ikke så er du ikke lydig mot Herren. Dette er bare noen av de betingelsene som må være tilstede for at vi skal kunne motta Abrahams velsignelser. Det er her hele Kristi legeme gjør feil - vi skjønner ikke hva synd er. En ting til som vi ikke skjønner - er hvilken løfter som er gitt oss - og hvordan vi skal få de. Hvor mange bibelvers kan vi egentlig.

Det er helt riktig at vi kan da ikke få alt dette med en gang - troen kommer av å høre på Guds ord - så har du ikke tro - og vil får det, begynn å høre på Guds ord. Det å komme innenfor velsignelsene som er gitt oss av Herren - er en prosess. Det er derfor Herren sier - mediter på Guds ord dag og natt. Fordi det er det som kreves av oss.

Legg merke til at dette kreves for å kunne ta del i Herrens velsignelser. Vi snakker ikke her om å gjøre seg fortjent til frelse. Fordi det kan vi ikke gjøre oss - det er bare av nåden vi har denne. Men for å komme inn under velsignelsene som er gitt oss som arvinger - så stilles det en del krav - og det er her vi snakker om at en tro uten gjerninger er en død tro. Vi må skille her.

Bare så det er helt klart.

For å forstå det som er skrevet lengre ned - så må du ha forståelse for hva det vil si å være under loven og hva det vil si å være under nåden.

Kort fortalt så ligger alle som ikke har tatt imot Jesus som sin personlig frelser under loven - de er fortap. De som har tatt imot Jesus som sin frelser er under nåden - men bare hvist du ikke synder. Jesus sier - gå og ikke synd mer. Men hvist du synder så omvend deg raskt be om tilgivelse og du er igjen under nåden. 

Kommentar #8

Linda Greve

4 innlegg  237 kommentarer

RE: RE: RE: RE: Fortjent nåde?

Publisert over 10 år siden
26.05.10 kl. 16:56 skrev Rudi Wara:26.05.10 kl. 16:23 skrev Linda Greve:26.05.10 kl. 16:11 skrev Rudi Wara:26.05.10 kl. 16:00 skrev Linda Greve:

Du har forstått at Jesus betale all synd for oss - men han betalte også alle sykdommer - så hvorfor er vi syke da? Hva er Guds kraft til frelse - alle kan motta hans salvelse og han gir den ut hele tiden.  kaller på oss hele tiden. Se hva Han sier i løftet sitt

5 mos 28:1 Hvis du er lydig mot Herren din Gud og legger vinn på å leve etter alle hans bud som jeg gir deg i dag, vil Herren din Gud sette deg høyt over alle folkeslag på jorden.  2 Og alle disse velsignelsene skal komme over deg og nå deg, så sant du er lydig mot Herren din Gud: 3 Velsignet være du i byen og velsignet ute på marken!

Hvist du er lydig mot Herren din Gud og legger vinn på å leve ett alle hans bud......

Hva vil det si å være lydige til Herren? Hva vil det si å leve etter Hans bud? Dette må vi først finne ut av - og bibelen forteller oss det helt klart vi skal elske deg selv som din neste. Hva vist du ikke elsker deg selv - Gud har sagt at du skal elske deg selv - gjør du det ikke så er du ikke lydig mot Herren. Dette er bare noen av de betingelsene som må være tilstede for at vi skal kunne motta Abrahams velsignelser. Det er her hele Kristi legeme gjør feil - vi skjønner ikke hva synd er. En ting til som vi ikke skjønner - er hvilken løfter som er gitt oss - og hvordan vi skal få de. Hvor mange bibelvers kan vi egentlig.

Det er helt riktig at vi kan da ikke få alt dette med en gang - troen kommer av å høre på Guds ord - så har du ikke tro - og vil får det, begynn å høre på Guds ord. Det å komme innenfor velsignelsene som er gitt oss av Herren - er en prosess. Det er derfor Herren sier - mediter på Guds ord dag og natt. Fordi det er det som kreves av oss.

Legg merke til at dette kreves for å kunne ta del i Herrens velsignelser. Vi snakker ikke her om å gjøre seg fortjent til frelse. Fordi det kan vi ikke gjøre oss - det er bare av nåden vi har denne. Men for å komme inn under velsignelsene som er gitt oss som arvinger - så stilles det en del krav - og det er her vi snakker om at en tro uten gjerninger er en død tro. Vi må skille her.

 Jeg er enig i at vi kanskje ikke har fått med oss Guds løfter. Ei heller konsekvensene av å være nye skapninger i Kristus :) Det finnes ingen fordømmelse (eller forbannelse) i Ham.

Det handler heldigvis ikke om hva "JEG" må gjøre, eller hva "JEG" må gi, eller hva som kreves av "MEG". Jeg har fullstendig tro på at Jesu offer er nok. Og at jeg ikke kan gjøre noe mer enn det som allerede er gjort.

Når det gjelder kjærlighetsbudet, så kan vi ikke ta æren for det heller, gitt. Vi elsker, fordi Gud elsket oss først (1.joh.4,19).

Tror det er viktig at vi slutter å få frrelsen/evangeliet til å handle om oss, "jeg, meg og mitt", og heller begynne å tro på at alt er ferdig.

Det finnes sikkert mange forklaringer på hvorfor kristne blir syke, men det er IKKE pga synd hvertfall. Der bommer Schrivner grovt, tror jeg.

Kommentar #9

Linda Greve

4 innlegg  237 kommentarer

RE: RE: RE: RE: RE: Fortjent nåde?

Publisert over 10 år siden
26.05.10 kl. 17:10 skrev Rudi Wara:26.05.10 kl. 16:56 skrev Rudi Wara:26.05.10 kl. 16:23 skrev Linda Greve:26.05.10 kl. 16:11 skrev Rudi Wara:26.05.10 kl. 16:00 skrev Linda Greve:

Bare så det er helt klart.

For å forstå det som er skrevet lengre ned - så må du ha forståelse for hva det vil si å være under loven og hva det vil si å være under nåden.

Kort fortalt så ligger alle som ikke har tatt imot Jesus som sin personlig frelser under loven - de er fortap. De som har tatt imot Jesus som sin frelser er under nåden - men bare hvist du ikke synder. Jesus sier - gå og ikke synd mer. Men hvist du synder så omvend deg raskt be om tilgivelse og du er igjen under nåden. 

 Ok, men dersom du faller ut av nåden når du synder, så er ikke nåden lenger nåde :) Nåde er ufortjent.

For øvrig:

Hva skal vi da si? Skal vi fortsette å synde så nåden kan bli enda større?  2 Slett ikke! Hvordan kan vi som døde bort fra synden, fremdeles leve i den? (Rom.6,1-2)

Kommentar #10

Rune Holt

11 innlegg  11104 kommentarer

RE: RE: ????

Publisert over 10 år siden
26.05.10 kl. 15:47 skrev Rudi Wara:26.05.10 kl. 15:24 skrev Rune Holt:

Javel..Og da er spørsmålet...Går du god for denne høyst spesielle undervisningen???   Hvis dette hadde vært virkeligheten,kunne vi gått og lagt oss hele hurven.....

Hei

Det er en ting jeg vet - all undervisning som har vært presentert fra teologisk hold har ikke ført til at mennesker har blitt helbredet. Den undervisningen som blir vist fra Scrivner gir resultater for de som vil tro. Han selv er et levende bevis på det - manne har ikke vært syk de siste 26 årene. Hans tjeneste har helbredet svært mange mennesker. Det som er sikkert er at hvist du selv leser bibelen - og studerer den - så vil du virkelig bli overasket. Jeg selv ble svært overasket da jeg begynte å lese det gamle testamentet.

Der står det - Gud drepte kvinner barn. Og jeg ble virkelig overasket over det. Det er ikke det jeg hadde regnet med - jeg ble faktisk sint. Men hva kan jeg si som bare er et lite menneske- Men jeg skjønner såpass - at den læren som er undervist de siste generasjoner i Norge - fører ikke til at flere mennesker blir frelst - at mennesker blir helbredet etc. Det er bare å åpne bibelen og begynn å les selv - å skjønner du det. Scrivner leser bibelen 1 til 3 timer hver dag i snitt. Bare det siste året har han lest Johannes åpenbaringen 50 ganger. Det forteller meg mye - jeg tror på Gud ord. Denne verden kan si og mene det den vil.

Problemet til mange som uttaler seg om Scrivner - de skjønner ikke hva skriftene sier. Jeg tror på bibelen og dens løfter. Vi har en tros Gud. Så hvist du ikke kjenner løftene og hva bibelen sier - hvordan kan en da kunne motta noe i tro - for bibelen sier at du kan kun motta løftene i tro - men hvist du ikke vet hva du skal tro på - da kan heller ikke du får bønnesvar. Når jeg lytter til Scrivner undervisning - så lar jeg ånden i meg bekrefte hans undervisning.  Jeg vet at det han underviser om grunnprinsippene er riktig - fordi vi skal ikke være syke som kristne - sykdommene tok Jesus på seg.

Javel,da skal det være like enkelt å ta i mot helbredelse som frelse...jeg har sett gode kristne vært syke hele sitt liv..og bedt om helbredelse mange ganger..og ikke blitt friske..OG,jeg har sett folk bli helbredet..men hvorfor det skjer med noen,men ikke andre..se det er ikke lett å forstå...Og noen har mistet troen på Gud fordi forkynnelsen var at alle skulle bli friske,men det ble de ikke..Og de ble dermed skuffet på hele greiene,og gikk bort fra troen....HVORFOR ikke heller hvile i troen på at vi ikke forstår alt om dette??Når det beste mennesket jeg har kjent(min mor) får slag på sine gamle dager,og senere dør av det..Har liksom hun gjort noe galt ? Så hun ble straffet med sykdom....Nei takk...dette tror jeg er vås.....

Kommentar #11

Turid Holta

0 innlegg  1341 kommentarer

RE: Fortjent nåde?

Publisert over 10 år siden
26.05.10 kl. 16:00 skrev Linda Greve:

Det er ikke sant at man faller ut av nåden, når man synder. Da ville jo nåden vært noe vi må gjøre oss fortjent til. Hva var poenget med Jesu offer, dersom vi skal fortsette å komme under Lovens forbannelse, hver gang vi synder? 

Vi må nok lete andre steder for å finne svar på hvorfor vi er syke, for det har ingenting med å "falle ut og inn" av nåden å gjøre, hvertfall.

Synden er sonet, en gang for alle (Heb.9,12)

Jeg er veldig enig med det du skriver her Linda!

Jesus har sonet en gang for alle. Og man faller aldeles ikke ut av nåden om en synder.  man kan som du skriver ikke gjøre seg fortjent til nåden.

Vi akn heller ikke gjøre oss fortjent til frelsen, for av nåde er vi alle frelst.

Gud elsket mennesket så høgt at han gav sin sønn til å gå i vårt sted.

Årsak til at vi er syke, er jeg så enig i at det må vi lete andre steder etter.Et nyfødt barn kan være syk.

Kommentar #12

Rudi Wara

92 innlegg  3720 kommentarer

RE: RE: RE: RE: RE: RE: Fortjent nåde?

Publisert over 10 år siden
26.05.10 kl. 17:33 skrev Linda Greve:26.05.10 kl. 17:10 skrev Rudi Wara:26.05.10 kl. 16:56 skrev Rudi Wara:26.05.10 kl. 16:23 skrev Linda Greve:26.05.10 kl. 16:11 skrev Rudi Wara:26.05.10 kl. 16:00 skrev Linda Greve:

Bare så det er helt klart.

For å forstå det som er skrevet lengre ned - så må du ha forståelse for hva det vil si å være under loven og hva det vil si å være under nåden.

Kort fortalt så ligger alle som ikke har tatt imot Jesus som sin personlig frelser under loven - de er fortap. De som har tatt imot Jesus som sin frelser er under nåden - men bare hvist du ikke synder. Jesus sier - gå og ikke synd mer. Men hvist du synder så omvend deg raskt be om tilgivelse og du er igjen under nåden. 

 Ok, men dersom du faller ut av nåden når du synder, så er ikke nåden lenger nåde :) Nåde er ufortjent.

For øvrig:

Hva skal vi da si? Skal vi fortsette å synde så nåden kan bli enda større?  2 Slett ikke! Hvordan kan vi som døde bort fra synden, fremdeles leve i den? (Rom.6,1-2)

<!-- /* Font Definitions */ @font-face {font-family:"Cambria Math"; panose-1:2 4 5 3 5 4 6 3 2 4; mso-font-charset:0; mso-generic-font-family:roman; mso-font-pitch:variable; mso-font-signature:-1610611985 1107304683 0 0 159 0;} @font-face {font-family:Cambria; panose-1:2 4 5 3 5 4 6 3 2 4; mso-font-charset:0; mso-generic-font-family:roman; mso-font-pitch:variable; mso-font-signature:-1610611985 1073741899 0 0 159 0;} /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-unhide:no; mso-style-qformat:yes; mso-style-parent:""; margin-top:0cm; margin-right:0cm; margin-bottom:10.0pt; margin-left:0cm; line-height:105%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family:"Cambria","serif"; mso-ascii-font-family:Cambria; mso-ascii-theme-font:major-latin; mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-theme-font:major-fareast; mso-hansi-font-family:Cambria; mso-hansi-theme-font:major-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:major-bidi; mso-fareast-language:EN-US; mso-bidi-language:EN-US;} p {mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-margin-top-alt:auto; margin-right:0cm; mso-margin-bottom-alt:auto; margin-left:0cm; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman","serif"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman";} .MsoChpDefault {mso-style-type:export-only; mso-default-props:yes; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-fareast-font-family:Calibri; mso-fareast-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} .MsoPapDefault {mso-style-type:export-only; margin-bottom:10.0pt; line-height:115%;} @page Section1 {size:612.0pt 792.0pt; margin:70.85pt 70.85pt 70.85pt 70.85pt; mso-header-margin:35.4pt; mso-footer-margin:35.4pt; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;} -->

Rommere bekrefter det som Jesus sier - synd ikke mer. Men mange Kristne synder fortsatt. Tor du ikke det vil å konsekvenser? Hvist vi fortsatt synder etter at vi har mottatt Jesus i våres Hjerte.

Vi får tilgivelse for alle våres synder - men du må omvende deg fra din synd. I romerne 6:1-2 prøver å forklare hva som skjer når en tror på Jesus. Her gies det en forklaring på at når du har tatt imot Jesus - så har du ikke synd i deg mer. Den er tilgitt. Men du kan fortsatt begå synd. Det er mange som har tatt imot Jesus - men de synder i dag. Nåden gjelder fortsatt - fordi om du synder - men vi åpner opp for ånds-krefter når vi synder. En kristen kan ha en ond ånd i seg - fordi om vedkommende har mottatt Jesus. Men han kan ikke være besatt av en ond ånd - du er besatt av Jesus. Men du kan ha onde ånder i deg som skaper ødeleggelser mm. Det er fordi den onde påvirker våres tankeliv - og får oss til å falle. Vi lytter til feile tanker som kommer opp i vårt sinn. Får vi plassert Guds ord i våres hjerte - så kan vi ta til fange disse tankene og kaste dem bort.

Jeg skal ikke belære noen - jeg vil heller ikke diskutere og argumentere for det som jeg ser i bibelen. Du må selv få en åpenbaring på dette som jeg har prøvd å vise med Scrivner's undervisning. Jeg anbefaler sterkt å stole på det som står i bibelen - les minimum 1 time hver dag i bibelen - da vil DHÅ åpenbare til deg sannheten. Jeg kan ikke alt - men jeg ser selv hvordan denne undervisningen virker på min familie og de endringer som skjer. Det er helt rått for å si det mildt. Vi har startet på å følge de prinsippene som Scrivner underviser og vi bare ser virkningene komme. Og når  vi får bekreftelse på det som Scrivner underviser så vet vi at dette er riktig. men vi har en lang vei framfor oss.

Kommentar #13

Kristian Stensland

22 innlegg  757 kommentarer

RE: Fortjent nåde?

Publisert over 10 år siden
26.05.10 kl. 16:00 skrev Linda Greve:

Det er ikke sant at man faller ut av nåden, når man synder. Da ville jo nåden vært noe vi må gjøre oss fortjent til. Hva var poenget med Jesu offer, dersom vi skal fortsette å komme under Lovens forbannelse, hver gang vi synder? 

Vi må nok lete andre steder for å finne svar på hvorfor vi er syke, for det har ingenting med å "falle ut og inn" av nåden å gjøre, hvertfall.

Synden er sonet, en gang for alle (Heb.9,12)

Dere er kjøpt, og prisen betalt. Bruk da kroppen til Guds ære!

Greit og svare med bibelvers av og til.

Er vi frelst er vår kropp ett tempel for DHÅ,og ånden forlater ikke vår kropp om vi skulle være så uheldige og atter synde.Vi regnes som hellige,og de hellige kommer til himmelen.

"Let him clear out your sins"

Kroppen tilhører Herren 
12 Jeg har lov til alt, men ikke alt tjener til det gode. Jeg har lov til alt, men jeg skal ikke la noe få makt over meg. 13 Maten er til for magen, og magen for maten, men Gud skal gjøre slutt på dem begge. Kroppen er ikke til for hor; den er for Herren, og Herren er for kroppen. 14 Gud reiste opp Herren, og ved sin kraft skal han også reise oss opp. 15 Vet dere ikke at kroppene deres er Kristi lemmer? Skal jeg da ta Kristi lemmer og gjøre dem til en hores lemmer? Det må ikke skje! 16 Eller vet dere ikke at når noen holder seg til en hore, blir de én kropp? For det står: De to skal være ett. 17 Men den som holder seg til Kristus, blir én ånd med ham. 18 Hold dere langt borte fra hor! All synd som et menneske gjør, er utenfor kroppen. Men den som driver hor, synder mot sin egen kropp. 19 Vet dere ikke at kroppen deres er et tempel for Den hellige ånd som bor i dere, og som er fra Gud? Dere tilhører ikke lenger dere selv. 20 Dere er kjøpt, og prisen betalt. Bruk da kroppen til Guds ære!

Kommentar #14

Linda Greve

4 innlegg  237 kommentarer

RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: Fortjent nåde?

Publisert over 10 år siden
26.05.10 kl. 18:10 skrev Rudi Wara:26.05.10 kl. 17:33 skrev Linda Greve:26.05.10 kl. 17:10 skrev Rudi Wara:26.05.10 kl. 16:56 skrev Rudi Wara:26.05.10 kl. 16:23 skrev Linda Greve:26.05.10 kl. 16:11 skrev Rudi Wara:26.05.10 kl. 16:00 skrev Linda Greve:

Rommere bekrefter det som Jesus sier - synd ikke mer. Men mange Kristne synder fortsatt. Tor du ikke det vil å konsekvenser? Hvist vi fortsatt synder etter at vi har mottatt Jesus i våres Hjerte.

Vi får tilgivelse for alle våres synder - men du må omvende deg fra din synd. I romerne 6:1-2 prøver å forklare hva som skjer når en tror på Jesus. Her gies det en forklaring på at når du har tatt imot Jesus - så har du ikke synd i deg mer. Den er tilgitt. Men du kan fortsatt begå synd. Det er mange som har tatt imot Jesus - men de synder i dag. Nåden gjelder fortsatt - fordi om du synder - men vi åpner opp for ånds-krefter når vi synder. En kristen kan ha en ond ånd i seg - fordi om vedkommende har mottatt Jesus. Men han kan ikke være besatt av en ond ånd - du er besatt av Jesus. Men du kan ha onde ånder i deg som skaper ødeleggelser mm. Det er fordi den onde påvirker våres tankeliv - og får oss til å falle. Vi lytter til feile tanker som kommer opp i vårt sinn. Får vi plassert Guds ord i våres hjerte - så kan vi ta til fange disse tankene og kaste dem bort.

Jeg skal ikke belære noen - jeg vil heller ikke diskutere og argumentere for det som jeg ser i bibelen. Du må selv få en åpenbaring på dette som jeg har prøvd å vise med Scrivner's undervisning. Jeg anbefaler sterkt å stole på det som står i bibelen - les minimum 1 time hver dag i bibelen - da vil DHÅ åpenbare til deg sannheten. Jeg kan ikke alt - men jeg ser selv hvordan denne undervisningen virker på min familie og de endringer som skjer. Det er helt rått for å si det mildt. Vi har startet på å følge de prinsippene som Scrivner underviser og vi bare ser virkningene komme. Og når  vi får bekreftelse på det som Scrivner underviser så vet vi at dette er riktig. men vi har en lang vei framfor oss.

Vel, i det første avsnittet sier du omtrent det motsatte av det Schrivner forkynner. Nesten som vi ble enige :)

Ellers er det jo bra at dette funker for dere. Men jeg anser det som et hån mot Jesu offer, å begynne å grave i glemselens hav, for å lete etter "årsak til sykdom".

Hørte for øvrig Schrivner undervise her om dagen om "Den nye pakt". Han har altså fått med seg at det er en ny pakt. Dermed skjønner jeg ikke hvorfor han driver og graver i den gamle, som jo ikke finnes mer.

Kommentar #15

Rudi Wara

92 innlegg  3720 kommentarer

RE: RE: RE: ????

Publisert over 10 år siden
26.05.10 kl. 17:58 skrev Rune Holt:26.05.10 kl. 15:47 skrev Rudi Wara:26.05.10 kl. 15:24 skrev Rune Holt:

Javel..Og da er spørsmålet...Går du god for denne høyst spesielle undervisningen???   Hvis dette hadde vært virkeligheten,kunne vi gått og lagt oss hele hurven.....

Hei

Det er en ting jeg vet - all undervisning som har vært presentert fra teologisk hold har ikke ført til at mennesker har blitt helbredet. Den undervisningen som blir vist fra Scrivner gir resultater for de som vil tro. Han selv er et levende bevis på det - manne har ikke vært syk de siste 26 årene. Hans tjeneste har helbredet svært mange mennesker. Det som er sikkert er at hvist du selv leser bibelen - og studerer den - så vil du virkelig bli overasket. Jeg selv ble svært overasket da jeg begynte å lese det gamle testamentet.

Der står det - Gud drepte kvinner barn. Og jeg ble virkelig overasket over det. Det er ikke det jeg hadde regnet med - jeg ble faktisk sint. Men hva kan jeg si som bare er et lite menneske- Men jeg skjønner såpass - at den læren som er undervist de siste generasjoner i Norge - fører ikke til at flere mennesker blir frelst - at mennesker blir helbredet etc. Det er bare å åpne bibelen og begynn å les selv - å skjønner du det. Scrivner leser bibelen 1 til 3 timer hver dag i snitt. Bare det siste året har han lest Johannes åpenbaringen 50 ganger. Det forteller meg mye - jeg tror på Gud ord. Denne verden kan si og mene det den vil.

Problemet til mange som uttaler seg om Scrivner - de skjønner ikke hva skriftene sier. Jeg tror på bibelen og dens løfter. Vi har en tros Gud. Så hvist du ikke kjenner løftene og hva bibelen sier - hvordan kan en da kunne motta noe i tro - for bibelen sier at du kan kun motta løftene i tro - men hvist du ikke vet hva du skal tro på - da kan heller ikke du får bønnesvar. Når jeg lytter til Scrivner undervisning - så lar jeg ånden i meg bekrefte hans undervisning.  Jeg vet at det han underviser om grunnprinsippene er riktig - fordi vi skal ikke være syke som kristne - sykdommene tok Jesus på seg.

Javel,da skal det være like enkelt å ta i mot helbredelse som frelse...jeg har sett gode kristne vært syke hele sitt liv..og bedt om helbredelse mange ganger..og ikke blitt friske..OG,jeg har sett folk bli helbredet..men hvorfor det skjer med noen,men ikke andre..se det er ikke lett å forstå...Og noen har mistet troen på Gud fordi forkynnelsen var at alle skulle bli friske,men det ble de ikke..Og de ble dermed skuffet på hele greiene,og gikk bort fra troen....HVORFOR ikke heller hvile i troen på at vi ikke forstår alt om dette??Når det beste mennesket jeg har kjent(min mor) får slag på sine gamle dager,og senere dør av det..Har liksom hun gjort noe galt ? Så hun ble straffet med sykdom....Nei takk...dette tror jeg er vås.....

<!-- /* Font Definitions */ @font-face {font-family:"Cambria Math"; panose-1:2 4 5 3 5 4 6 3 2 4; mso-font-charset:0; mso-generic-font-family:roman; mso-font-pitch:variable; mso-font-signature:-1610611985 1107304683 0 0 159 0;} @font-face {font-family:Cambria; panose-1:2 4 5 3 5 4 6 3 2 4; mso-font-charset:0; mso-generic-font-family:roman; mso-font-pitch:variable; mso-font-signature:-1610611985 1073741899 0 0 159 0;} /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-unhide:no; mso-style-qformat:yes; mso-style-parent:""; margin-top:0cm; margin-right:0cm; margin-bottom:10.0pt; margin-left:0cm; line-height:105%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family:"Cambria","serif"; mso-ascii-font-family:Cambria; mso-ascii-theme-font:major-latin; mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-theme-font:major-fareast; mso-hansi-font-family:Cambria; mso-hansi-theme-font:major-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:major-bidi; mso-fareast-language:EN-US; mso-bidi-language:EN-US;} p {mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-margin-top-alt:auto; margin-right:0cm; mso-margin-bottom-alt:auto; margin-left:0cm; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman","serif"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman";} .MsoChpDefault {mso-style-type:export-only; mso-default-props:yes; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-fareast-font-family:Calibri; mso-fareast-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} .MsoPapDefault {mso-style-type:export-only; margin-bottom:10.0pt; line-height:115%;} @page Section1 {size:595.3pt 841.9pt; margin:70.85pt 70.85pt 70.85pt 70.85pt; mso-header-margin:35.4pt; mso-footer-margin:35.4pt; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;} -->

Jeg vil ikke hvile i troen - jeg vil utvikle den og bli sterk i troen. Fordi når Herren har lovt meg i sitt ord at jeg skal være velsignet og frisk - så vil jeg ha tak i dette. Jeg vil vite hva jeg må gjøre for å kunne ta del i den velsignelsen fra Herren. Jeg begynner med min egen innstilling og holdning. Og jeg må begynne å snakke i tro - jeg må også vandre i kjærlighet til andre mennesker uansett tro.

Så hvorfor skjer helbredelse med noen og med ikke noen. Det er noen prinsipper som må være tilstede for å kunne motta helbredelse. Du må ikke ha noen utilgivelse - Du må være oppriktig i ditt hjerte. Og hvist du har vært ond mot noen så må du omvende deg og be om tilgivelse for det. Du må først ha omvendt deg fra alle disse synder. Så kommer det som er viktig.

Herren gir oss neon helbredelse som er øyeblikkelige - men de fleste helbredelsene er ikke øyeblikkelige. Så når vi har vært fremme til forbønn og blitt bedt for - fek. en vond rygg - da kan vi ikke etter et slik møte si - den forbønnen virket ikke jeg har fortsatt vondt i ryggen. Det er ikke tro. Tro er å proklamere og fortelle kroppen din at du er helbredet - fordi om du fortsatt har vondt i ryggen. Vi må ikke tvile - fordi da har vi vantro. Her er en historie som Scrivner forteller om.

Denne personen hadde svært dårlig syn. Han gikk til forbønn og møte de kriteriene som må være tilstede for helbredelse - omvendelse fra synd etc. Han måtte ha briller for å kunne se en person på noen meter avstand. Så fra han forlog møte så sa han følgende høyt - takk Herre for at jeg har fått et helt klart syn. Dette gjorde han mange ganger daglig i flere måneder. Og en dag når han kjørte bil så hørte han en stemme i seg - endelig tror du på det - det var Gud som talte til ham. Han stoppet bilen og gikk ut men han kunne fortsatt ikke se klart - så sa Herren hvorfor tar du ikke av deg brillene - han gjordet det og sa enda en gang til - takk herre for at jeg ser klar og tydelig.

Vi har en tros Gud - vi kan kun behage Gud med TRO. Tro i fra våres hjerte - dvs. Du snakker ut som om at du har fått helbredelsen i tro - da vil det bli gitt deg. Kroppen lyver til deg - ånden taler sannheten. Så tro er full overbevisning på noe du ikke ser eller sanser med dine fem sanser - du bare taler det til deg.

Ordsp 18,21 Død og liv er i tungens vold, og hver den som gjerne bruker den, skal ete dens frukt.

Her ser du hva tungen din kan gjøre med deg. Snakker vi negativt så blir vi negativ.

Joh 6,63 Det er Ånden som gjør levende; kjødet duger ikke til noe. De ord som jeg har talt til dere, er ånd og er liv.

Her ser du Herren si de ord jeg har talt til dere er ånd og liv. Ordet er ånd. Ordet er liv.

Det er selve ordet som er livet - så det du taler i tro det vil skje deg. Slik som den svaksynte mannen.

Kommentar #16

Kjellrun Marie Sonefeldt

238 innlegg  1504 kommentarer

Synd mot naturens ordning.

Publisert over 10 år siden

Synd mot naturens ordning kan også være en  årsak til sykdommer ,og det er erkjent gjennom  benevnelsen sivilisasjonsykdommer.    Og hva gjør man med det-jo,på samme måten som man fjerner en sten i skoen i stedet for å hinke videre med den,så fjerner man årsaken til sivilisasjonssykdommer,så langt det er mulig.      Lever du i pakt med naturens ordning når det gjelder kornkostholdet? Hvis ikke- hvilke komplikasjoner tror du det kan kan gi seg utslag på helsen din ?

Kommentar #17

Rudi Wara

92 innlegg  3720 kommentarer

RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: Fortjent nåde?

Publisert over 10 år siden
26.05.10 kl. 18:34 skrev Linda Greve:26.05.10 kl. 18:10 skrev Rudi Wara:26.05.10 kl. 17:33 skrev Linda Greve:26.05.10 kl. 17:10 skrev Rudi Wara:26.05.10 kl. 16:56 skrev Rudi Wara:26.05.10 kl. 16:23 skrev Linda Greve:26.05.10 kl. 16:11 skrev Rudi Wara:26.05.10 kl. 16:00 skrev Linda Greve:

Rommere bekrefter det som Jesus sier - synd ikke mer. Men mange Kristne synder fortsatt. Tor du ikke det vil å konsekvenser? Hvist vi fortsatt synder etter at vi har mottatt Jesus i våres Hjerte.

Vi får tilgivelse for alle våres synder - men du må omvende deg fra din synd. I romerne 6:1-2 prøver å forklare hva som skjer når en tror på Jesus. Her gies det en forklaring på at når du har tatt imot Jesus - så har du ikke synd i deg mer. Den er tilgitt. Men du kan fortsatt begå synd. Det er mange som har tatt imot Jesus - men de synder i dag. Nåden gjelder fortsatt - fordi om du synder - men vi åpner opp for ånds-krefter når vi synder. En kristen kan ha en ond ånd i seg - fordi om vedkommende har mottatt Jesus. Men han kan ikke være besatt av en ond ånd - du er besatt av Jesus. Men du kan ha onde ånder i deg som skaper ødeleggelser mm. Det er fordi den onde påvirker våres tankeliv - og får oss til å falle. Vi lytter til feile tanker som kommer opp i vårt sinn. Får vi plassert Guds ord i våres hjerte - så kan vi ta til fange disse tankene og kaste dem bort.

Jeg skal ikke belære noen - jeg vil heller ikke diskutere og argumentere for det som jeg ser i bibelen. Du må selv få en åpenbaring på dette som jeg har prøvd å vise med Scrivner's undervisning. Jeg anbefaler sterkt å stole på det som står i bibelen - les minimum 1 time hver dag i bibelen - da vil DHÅ åpenbare til deg sannheten. Jeg kan ikke alt - men jeg ser selv hvordan denne undervisningen virker på min familie og de endringer som skjer. Det er helt rått for å si det mildt. Vi har startet på å følge de prinsippene som Scrivner underviser og vi bare ser virkningene komme. Og når  vi får bekreftelse på det som Scrivner underviser så vet vi at dette er riktig. men vi har en lang vei framfor oss.

Vel, i det første avsnittet sier du omtrent det motsatte av det Schrivner forkynner. Nesten som vi ble enige :)

Ellers er det jo bra at dette funker for dere. Men jeg anser det som et hån mot Jesu offer, å begynne å grave i glemselens hav, for å lete etter "årsak til sykdom".

Hørte for øvrig Schrivner undervise her om dagen om "Den nye pakt". Han har altså fått med seg at det er en ny pakt. Dermed skjønner jeg ikke hvorfor han driver og graver i den gamle, som jo ikke finnes mer.

<!-- /* Font Definitions */ @font-face {font-family:"Cambria Math"; panose-1:2 4 5 3 5 4 6 3 2 4; mso-font-charset:0; mso-generic-font-family:roman; mso-font-pitch:variable; mso-font-signature:-1610611985 1107304683 0 0 159 0;} @font-face {font-family:Cambria; panose-1:2 4 5 3 5 4 6 3 2 4; mso-font-charset:0; mso-generic-font-family:roman; mso-font-pitch:variable; mso-font-signature:-1610611985 1073741899 0 0 159 0;} /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-unhide:no; mso-style-qformat:yes; mso-style-parent:""; margin-top:0cm; margin-right:0cm; margin-bottom:10.0pt; margin-left:0cm; line-height:105%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family:"Cambria","serif"; mso-ascii-font-family:Cambria; mso-ascii-theme-font:major-latin; mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-theme-font:major-fareast; mso-hansi-font-family:Cambria; mso-hansi-theme-font:major-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:major-bidi; mso-fareast-language:EN-US; mso-bidi-language:EN-US;} .MsoChpDefault {mso-style-type:export-only; mso-default-props:yes; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-fareast-font-family:Calibri; mso-fareast-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} .MsoPapDefault {mso-style-type:export-only; margin-bottom:10.0pt; line-height:115%;} @page Section1 {size:595.3pt 841.9pt; margin:70.85pt 70.85pt 70.85pt 70.85pt; mso-header-margin:35.4pt; mso-footer-margin:35.4pt; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;} -->

Først når vi ble frelst da vi tok imot Jesus - da ble ånden i oss fornyet da ble alt det gamle borte. Du er nå ny i Kristus. Men det er bare ånden i deg som ble ny - du fikk ikke ny kropp og sinnet ditt er det samme. Og det er sinnet menneske slit med. Jesus sier du er ny - men fortsatt tar en fram de gamle tankene - synden og begynner å meditere på dem. Men Herren ser ikke noe av din synd mer. Den er tilgitt. Da er du ny i Kristus. Ok Her starter ditt nye liv vi er nå født på nytt. Da skal vi ikke ta frem den synden som har blitt tilgitt.

Men som årene går så begår vi synd som vi ikke er klar over. Vi har ikke vært helt klar over hva som er synd. Men for å bli tilgitt den synden vi har begått som nyfødt kristen så må vi bekjenne den med vår munn til Herren. eks. Herre jeg er lei meg for at jeg har hatt nag og utilgivelse mot Per Olsen. Jeg ombender meg og vil ikke ha noe nag til per Olsen mere.  

Og hvist det er år siden du hadde nag til den personen - så husker du ikke det den dagen du skal be om tilgivelse. Det er derfor du må gå i bønn framfor Herren og be ham vise hva min synd er. Det er dette Scrivner mener med å ta fra en gammel synd. Vi må vite hva den er før du kan omvende deg og be om tilgivelse. (Husk dette er for de som har allerede tatt imot Herren.)

Når du tok imot Herren da er du ny og trenger ikke å be om tilgivelse - alt er deg tilgitt. Men når du har Kristus i deg og begår en synd da må du be om tilgivelse framfor Herren.

Kommentar #18

Rudi Wara

92 innlegg  3720 kommentarer

RE: Synd mot naturens ordning.

Publisert over 10 år siden
26.05.10 kl. 19:05 skrev Kjellrun Marie Sonefeldt:

Synd mot naturens ordning kan også være en  årsak til sykdommer ,og det er erkjent gjennom  benevnelsen sivilisasjonsykdommer.    Og hva gjør man med det-jo,på samme måten som man fjerner en sten i skoen i stedet for å hinke videre med den,så fjerner man årsaken til sivilisasjonssykdommer,så langt det er mulig.      Lever du i pakt med naturens ordning når det gjelder kornkostholdet? Hvis ikke- hvilke komplikasjoner tror du det kan kan gi seg utslag på helsen din ?

Når du er rett innenfor Herren så passer Herren på deg. All sykdom og fordervelse vil da ikke nå deg. Om verden ødelegger jorden med all slags pest og ødelegesler så skal det ikke ramme deg. salme 91. Velsigner du maten så skal ikke noe gift kunne skade deg. det sier Guds ord.

Kommentar #19

Kjellrun Marie Sonefeldt

238 innlegg  1504 kommentarer

Respons.

Publisert over 10 år siden

Kjære Rudi Wara.          Jeg henvendte meg egentlig til leserne generelt. Jeg vet at du er priviligert og velsignet.    Men det er et faktum at mange har sykdommer/  lidelser som skyldes forstyrrelse av den fine kjemiske koordineringen i naturen.     Adventistene har syn for dette og for naturmedisin.

Kommentar #20

Kristian Stensland

22 innlegg  757 kommentarer

RE: RE: Synd mot naturens ordning.

Publisert over 10 år siden
26.05.10 kl. 19:18 skrev Rudi Wara:26.05.10 kl. 19:05 skrev Kjellrun Marie Sonefeldt:

Synd mot naturens ordning kan også være en  årsak til sykdommer ,og det er erkjent gjennom  benevnelsen sivilisasjonsykdommer.    Og hva gjør man med det-jo,på samme måten som man fjerner en sten i skoen i stedet for å hinke videre med den,så fjerner man årsaken til sivilisasjonssykdommer,så langt det er mulig.      Lever du i pakt med naturens ordning når det gjelder kornkostholdet? Hvis ikke- hvilke komplikasjoner tror du det kan kan gi seg utslag på helsen din ?

Når du er rett innenfor Herren så passer Herren på deg. All sykdom og fordervelse vil da ikke nå deg. Om verden ødelegger jorden med all slags pest og ødelegesler så skal det ikke ramme deg. salme 91. Velsigner du maten så skal ikke noe gift kunne skade deg. det sier Guds ord.

En ting er sikkert,og det er att det gjelder og være dyp og sterk i troen.Mange går rundt med bibelen i sin hånd ett helt liv,men når alt kommer til alt,så fornekter de dens kraft.

Mange blir friske med troens kraft,og forskjellige undre skjer hele tiden.

Vi kan nesten ikke unngå og synde,ennom vi er frelst,som en sier her,"vi kan ikke alltid vite hva synd er".vi kan synde uaktsomt.Vi skal be fader vår hver kveld,eller helst tre ganger sier noen,jeg ber forresten mange ganger regelmessig hele dagen."Tilgi vår skyld,som vi tilgir våre skyldnere"Det er noe annet og leve bevist i synden,slike får han dømme.

Kommentar #21

heidi knutsen

5 innlegg  45 kommentarer

Hvorfor det, ja?

Publisert over 10 år siden

Når du er rett innenfor Herren så passer Herren på deg. All sykdom og fordervelse vil da ikke nå deg. Om verden ødelegger jorden med all slags pest og ødelegesler så skal det ikke ramme deg. salme 91. Velsigner du maten så skal ikke noe gift kunne skade deg. det sier Guds ord.

Kjære deg, Gt har ingenting med kristendommen å gjøre! GT og Loven døde med Jesus på korset!

Kristne mennesker som synder er under Kristus, og kan aldri komme inn under Loven eller forbannelser!

Alle mennesker synder hver dag, men vi ber ydmykt til Jesus om våre synder, og vi blir tilgitt. Ingen mennesker er verdig Kristus offer eller tilgivelse, derfor sier Jesus "at å tro på Meg er nok".

Du blander tro og sykdom, det gjorde aldri Jesus, for vi lever ikke under Loven, men under Nåden! Det du forkynner, er et falskt evangelium, som alle kristne bør holde oss borte fra.

Peter, var høyst syndig (fornektet Jesus...), likevel ville Jesus bygge sin tro på Peter! Ikke fordi han var fri for synder, men han evnet å se egne synder;)

Kommentar #22

Kristian Stensland

22 innlegg  757 kommentarer

RE: Hvorfor det, ja?

Publisert over 10 år siden
26.05.10 kl. 19:50 skrev heidi knutsen:

Når du er rett innenfor Herren så passer Herren på deg. All sykdom og fordervelse vil da ikke nå deg. Om verden ødelegger jorden med all slags pest og ødelegesler så skal det ikke ramme deg. salme 91. Velsigner du maten så skal ikke noe gift kunne skade deg. det sier Guds ord.

Kjære deg, Gt har ingenting med kristendommen å gjøre! GT og Loven døde med Jesus på korset!

Kristne mennesker som synder er under Kristus, og kan aldri komme inn under Loven eller forbannelser!

Alle mennesker synder hver dag, men vi ber ydmykt til Jesus om våre synder, og vi blir tilgitt. Ingen mennesker er verdig Kristus offer eller tilgivelse, derfor sier Jesus "at å tro på Meg er nok".

Du blander tro og sykdom, det gjorde aldri Jesus, for vi lever ikke under Loven, men under Nåden! Det du forkynner, er et falskt evangelium, som alle kristne bør holde oss borte fra.

Peter, var høyst syndig (fornektet Jesus...), likevel ville Jesus bygge sin tro på Peter! Ikke fordi han var fri for synder, men han evnet å se egne synder;)

Som du sier,det er vranglære og holde seg til den gamle pakts bøker.

Tjenere for den nye pakt 
3Begynner vi nå igjen å anbefale oss selv? Trenger vel vi anbefalingsbrev fra dere eller til dere, slik som visse andre?  2 Nei, dere er selv vårt anbefalingsbrev, skrevet i våre hjerter, kjent og lest av alle mennesker.  3 For dere viser at dere er Kristi brev, blitt til ved vår tjeneste. Det er ikke skrevet med blekk, men med den levende Guds Ånd, ikke på steintavler, men i hjerter, på tavler av kjøtt og blod.
     4 Denne tilliten har vi til Gud ved Kristus.  5 Vi er jo ikke selv i stand til å tenke ut noe på egen hånd. Det er Gud som gjør oss i stand til det,  6 han som også gjorde oss til tjenere for en ny pakt som ikke bygger på bokstav, men på Ånd. For bokstaven slår i hjel, men Ånden gjør levende.  7 Selv dødens tjeneste, som bygde på bokstaver hogd i stein, var likevel omgitt av en slik herlighet og glans at israelittene ikke klarte å se på ansiktet til Moses. Så klart strålte det, enda glansen tok slutt.  8 Hvor mye klarere stråler da ikke glansen fra Åndens tjeneste?  9 For hadde den tjeneste som fører til fordømmelse, en herlig glans, så må den tjeneste som fører til rettferdighet, stråle med en enda rikere glans. 10 Ja, det som den gang strålte så klart, har nå helt mistet sin glans. For nå stråler en herlighet som er så uendelig mye klarere. 11 Men når det som tok slutt, strålte så herlig, hvor mye herligere er ikke da glansen av det som består?

Kommentar #23

Rudi Wara

92 innlegg  3720 kommentarer

RE: Hvorfor det, ja?

Publisert over 10 år siden
26.05.10 kl. 19:50 skrev heidi knutsen:

Når du er rett innenfor Herren så passer Herren på deg. All sykdom og fordervelse vil da ikke nå deg. Om verden ødelegger jorden med all slags pest og ødelegesler så skal det ikke ramme deg. salme 91. Velsigner du maten så skal ikke noe gift kunne skade deg. det sier Guds ord.

Kjære deg, Gt har ingenting med kristendommen å gjøre! GT og Loven døde med Jesus på korset!

Kristne mennesker som synder er under Kristus, og kan aldri komme inn under Loven eller forbannelser!

Alle mennesker synder hver dag, men vi ber ydmykt til Jesus om våre synder, og vi blir tilgitt. Ingen mennesker er verdig Kristus offer eller tilgivelse, derfor sier Jesus "at å tro på Meg er nok".

Du blander tro og sykdom, det gjorde aldri Jesus, for vi lever ikke under Loven, men under Nåden! Det du forkynner, er et falskt evangelium, som alle kristne bør holde oss borte fra.

Peter, var høyst syndig (fornektet Jesus...), likevel ville Jesus bygge sin tro på Peter! Ikke fordi han var fri for synder, men han evnet å se egne synder;)

GT er gitt oss for å synligjøre hva synden er. Jesus kom ikkr for å ta bort loven - men for å oppfylle den. Her er et avsnitt til fra Scrivner.

L <!-- /* Font Definitions */ @font-face {font-family:"Cambria Math"; panose-1:2 4 5 3 5 4 6 3 2 4; mso-font-charset:0; mso-generic-font-family:roman; mso-font-pitch:variable; mso-font-signature:-1610611985 1107304683 0 0 159 0;} @font-face {font-family:Cambria; panose-1:2 4 5 3 5 4 6 3 2 4; mso-font-charset:0; mso-generic-font-family:roman; mso-font-pitch:variable; mso-font-signature:-1610611985 1073741899 0 0 159 0;} /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-unhide:no; mso-style-qformat:yes; mso-style-parent:""; margin-top:0cm; margin-right:0cm; margin-bottom:10.0pt; margin-left:0cm; line-height:105%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family:"Cambria","serif"; mso-ascii-font-family:Cambria; mso-ascii-theme-font:major-latin; mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-theme-font:major-fareast; mso-hansi-font-family:Cambria; mso-hansi-theme-font:major-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:major-bidi; mso-fareast-language:EN-US; mso-bidi-language:EN-US;} h2 {mso-style-priority:9; mso-style-qformat:yes; mso-style-link:"Overskrift 2 Tegn"; mso-style-next:Normal; margin-top:20.0pt; margin-right:0cm; margin-bottom:10.0pt; margin-left:0cm; text-align:center; line-height:105%; mso-pagination:widow-orphan; mso-outline-level:2; border:none; mso-border-bottom-alt:solid #622423 .5pt; mso-border-bottom-themecolor:accent2; mso-border-bottom-themeshade:127; padding:0cm; mso-padding-alt:0cm 0cm 1.0pt 0cm; font-size:12.0pt; font-family:"Cambria","serif"; mso-ascii-font-family:Cambria; mso-ascii-theme-font:major-latin; mso-hansi-font-family:Cambria; mso-hansi-theme-font:major-latin; color:#632423; mso-themecolor:accent2; mso-themeshade:128; text-transform:uppercase; letter-spacing:.75pt; mso-fareast-language:EN-US; mso-bidi-language:EN-US; font-weight:normal;} span.Overskrift2Tegn {mso-style-name:"Overskrift 2 Tegn"; mso-style-priority:9; mso-style-unhide:no; mso-style-locked:yes; mso-style-link:"Overskrift 2"; mso-ansi-font-size:12.0pt; mso-bidi-font-size:12.0pt; color:#632423; mso-themecolor:accent2; mso-themeshade:128; text-transform:uppercase; letter-spacing:.75pt; mso-ansi-language:NO-BOK;} .MsoChpDefault {mso-style-type:export-only; mso-default-props:yes; mso-ascii-font-family:Cambria; mso-ascii-theme-font:major-latin; mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-theme-font:major-fareast; mso-hansi-font-family:Cambria; mso-hansi-theme-font:major-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:major-bidi; mso-ansi-language:EN-US; mso-fareast-language:EN-US; mso-bidi-language:EN-US;} .MsoPapDefault {mso-style-type:export-only; margin-bottom:10.0pt; line-height:105%;} @page Section1 {size:612.0pt 792.0pt; margin:70.85pt 70.85pt 70.85pt 70.85pt; mso-header-margin:35.4pt; mso-footer-margin:35.4pt; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;} -->

Det er meningen at du ikke skal synde.

Hvor mange av oss har syndet? Alle har syndet. Og jeg vet at det er nesten ingen kristne som forstår, jeg har lest bibelen om og om igjen, det tok mange år før det sank inn i meg.

Det at jeg ikke skal synde etter at jeg ble frelst. Det er meningen at jeg skal vandre hellig innenfor Gud, etter at jeg ble frelst.

Hvist du leser de seks første kapitlene i romerne og ikke får det med deg, så les det igjen. De seks første kapitlene i romerne vil fortelle deg så mange ganger, at det er meningen at du ikke skal synde. Og vist du har lest de 6 kapitlene i romerne og fortsatt ikke forstår det, så kan du komme til meg personlig og jeg skal vise deg det.

Men hvist vi synder, noe som vi ikke skal gjøre. Det står ikke i skriften, når du synder, det står i 1Johannes 1:9 dersom vi synder.

I den nye pakten, la oss gå til 1 Johannes brev 1:9

1. Johan 1:9 Men dersom vi bekjenner våre synder, er han trofast og rettferdig, så han tilgir oss syndene og renser oss for all urett.

Dette verset er for de troende, ikke for de ikke troende. Det er bare en bønn som Gud vil høre fra en ikke troende. Herre jeg vil gjøre Jesus som min herre i mitt liv. Det er alt Han vil høre fra en synder. Du kan komme til Ham og si, Herre jeg vil bekjenne minne synder, Han vil si, Jeg vet ikke hvem du er, du er ikke Mitt barn.

Han vil at du kommer å si, jeg trenger en frelser, jeg tar imot Jesus Kristus som min personlige frelser og Herre i dag. Og når du gjør det så er du gjort hel. Må jeg da sette meg ned og omvende meg fra alle synder. Nei du kan ikke omvende deg fra de synder du ikke husker, han ba deg ikke bekjenne synder når du ble kristen. Han sa at Han har forløst deg fra syndene. Det betyr Han vet enhver synd du har begått, og han tilga dem og vasket dem bort i sitt blod.

Jeg var bare elleve når jeg tok imot Jesus som min frelser. Jeg var ikke gammel da, og hadde kanskje ikke noen store synder. Men hvist herren hadde sagt at jeg skulle bekjenne alle synder før jeg kan frelse deg, glem det jeg kunne ikke huske alle dem.

Ingen andre kunne det heller. Hva om du har levd til du var femti år gammel. Hva om du hadde omgått ville folk, du hadde drukket, bannet, drevet hor, du hadde gjort alt det gale et menneske kunne gjort. Kanskje du har drept noen mennesker. Kanskje du er en kvinne som har tatt en eller flere aborter.

Vet dere at jeg hadde en kvinne her engang som ikke viste hvor mange aborter hun hadde tatt. Når du har tatt så mange aborter at du ikke vet hvor mange det er, så er det ille. Så hvist Gud hadde bedt deg om å bekjenne alle dine synder før Han kunne ta imot deg, så er det ingen som kunne blitt frelst. Gud ba deg ikke å bekjenne da, Han ba deg komme til Ham og bekjenne Jesus som din Herre og frelser. Så sier Han at Jeg vil forløse og vaske bort alle dine synder.

Dette verset i 1 Johannes 1:9 gjelder etter at du har blitt frelst. Altså de synder du begår etter frelsen.

Hvist vi bekjenner våre synder, så er han trofast og renser oss fra synden og vil gjenopprette oss til rettferdighet. Eller rense oss fra all urettferdighet.

Når du har lest dette. Hvorfor skal vi da bekjenne våres synder framfor Herren - hva er vitsen med det? Det er fordi - når vi som kristne begår synd - så åpner vi for det onde - faktisk det at vi har begått en synd så har vi hørt på den onde - vi er da under angrep. Den onde vil ødelege og drrepe oss. Det er derfor vi må be om tilgivelse - da må den onde fly fra oss - fordi det står skrevet i Guds ord.
Kommentar #24

heidi knutsen

5 innlegg  45 kommentarer

Stakkars deg

Publisert over 10 år siden

Når du har lest dette. Hvorfor skal vi da bekjenne våres synder framfor Herren - hva er vitsen med det? Det er fordi - når vi som kristne begår synd - så åpner vi for det onde - faktisk det at vi har begått en synd så har vi hørt på den onde - vi er da under angrep. Den onde vil ødelege og drrepe oss. Det er derfor vi må be om tilgivelse - da må den onde fly fra oss - fordi det står skrevet i Guds ord.

Du skremmer meg! Selvfølgelig er det et poeng å bekjenne våre synder for Herren! Kan du lese? For Bibelen sier at to Herrer kan ikke bo i samme hus!

Vi som tror på Jesus er frikjent fra GT, vi er ikke lenger under Loven.

Men de som vil være under Loven, skal bli dømt etter Loven, står det i NT!

Kommentar #25

Kristian Stensland

22 innlegg  757 kommentarer

RE: RE: Hvorfor det, ja?

Publisert over 10 år siden
26.05.10 kl. 20:25 skrev Rudi Wara:26.05.10 kl. 19:50 skrev heidi knutsen:

Når du er rett innenfor Herren så passer Herren på deg. All sykdom og fordervelse vil da ikke nå deg. Om verden ødelegger jorden med all slags pest og ødelegesler så skal det ikke ramme deg. salme 91. Velsigner du maten så skal ikke noe gift kunne skade deg. det sier Guds ord.

Kjære deg, Gt har ingenting med kristendommen å gjøre! GT og Loven døde med Jesus på korset!

Kristne mennesker som synder er under Kristus, og kan aldri komme inn under Loven eller forbannelser!

Alle mennesker synder hver dag, men vi ber ydmykt til Jesus om våre synder, og vi blir tilgitt. Ingen mennesker er verdig Kristus offer eller tilgivelse, derfor sier Jesus "at å tro på Meg er nok".

Du blander tro og sykdom, det gjorde aldri Jesus, for vi lever ikke under Loven, men under Nåden! Det du forkynner, er et falskt evangelium, som alle kristne bør holde oss borte fra.

Peter, var høyst syndig (fornektet Jesus...), likevel ville Jesus bygge sin tro på Peter! Ikke fordi han var fri for synder, men han evnet å se egne synder;)

GT er gitt oss for å synligjøre hva synden er. Jesus kom ikkr for å ta bort loven - men for å oppfylle den. Her er et avsnitt til fra Scrivner.

L

Det er meningen at du ikke skal synde.

Hvor mange av oss har syndet? Alle har syndet. Og jeg vet at det er nesten ingen kristne som forstår, jeg har lest bibelen om og om igjen, det tok mange år før det sank inn i meg.

Det at jeg ikke skal synde etter at jeg ble frelst. Det er meningen at jeg skal vandre hellig innenfor Gud, etter at jeg ble frelst.

Hvist du leser de seks første kapitlene i romerne og ikke får det med deg, så les det igjen. De seks første kapitlene i romerne vil fortelle deg så mange ganger, at det er meningen at du ikke skal synde. Og vist du har lest de 6 kapitlene i romerne og fortsatt ikke forstår det, så kan du komme til meg personlig og jeg skal vise deg det.

Men hvist vi synder, noe som vi ikke skal gjøre. Det står ikke i skriften, når du synder, det står i 1Johannes 1:9 dersom vi synder.

I den nye pakten, la oss gå til 1 Johannes brev 1:9

1. Johan 1:9 Men dersom vi bekjenner våre synder, er han trofast og rettferdig, så han tilgir oss syndene og renser oss for all urett.

Dette verset er for de troende, ikke for de ikke troende. Det er bare en bønn som Gud vil høre fra en ikke troende. Herre jeg vil gjøre Jesus som min herre i mitt liv. Det er alt Han vil høre fra en synder. Du kan komme til Ham og si, Herre jeg vil bekjenne minne synder, Han vil si, Jeg vet ikke hvem du er, du er ikke Mitt barn.

Han vil at du kommer å si, jeg trenger en frelser, jeg tar imot Jesus Kristus som min personlige frelser og Herre i dag. Og når du gjør det så er du gjort hel. Må jeg da sette meg ned og omvende meg fra alle synder. Nei du kan ikke omvende deg fra de synder du ikke husker, han ba deg ikke bekjenne synder når du ble kristen. Han sa at Han har forløst deg fra syndene. Det betyr Han vet enhver synd du har begått, og han tilga dem og vasket dem bort i sitt blod.

Jeg var bare elleve når jeg tok imot Jesus som min frelser. Jeg var ikke gammel da, og hadde kanskje ikke noen store synder. Men hvist herren hadde sagt at jeg skulle bekjenne alle synder før jeg kan frelse deg, glem det jeg kunne ikke huske alle dem.

Ingen andre kunne det heller. Hva om du har levd til du var femti år gammel. Hva om du hadde omgått ville folk, du hadde drukket, bannet, drevet hor, du hadde gjort alt det gale et menneske kunne gjort. Kanskje du har drept noen mennesker. Kanskje du er en kvinne som har tatt en eller flere aborter.

Vet dere at jeg hadde en kvinne her engang som ikke viste hvor mange aborter hun hadde tatt. Når du har tatt så mange aborter at du ikke vet hvor mange det er, så er det ille. Så hvist Gud hadde bedt deg om å bekjenne alle dine synder før Han kunne ta imot deg, så er det ingen som kunne blitt frelst. Gud ba deg ikke å bekjenne da, Han ba deg komme til Ham og bekjenne Jesus som din Herre og frelser. Så sier Han at Jeg vil forløse og vaske bort alle dine synder.

Dette verset i 1 Johannes 1:9 gjelder etter at du har blitt frelst. Altså de synder du begår etter frelsen.

Hvist vi bekjenner våre synder, så er han trofast og renser oss fra synden og vil gjenopprette oss til rettferdighet. Eller rense oss fra all urettferdighet.

Når du har lest dette. Hvorfor skal vi da bekjenne våres synder framfor Herren - hva er vitsen med det? Det er fordi - når vi som kristne begår synd - så åpner vi for det onde - faktisk det at vi har begått en synd så har vi hørt på den onde - vi er da under angrep. Den onde vil ødelege og drrepe oss. Det er derfor vi må be om tilgivelse - da må den onde fly fra oss - fordi det står skrevet i Guds ord.

Rudi.

Jeg synder ikke på nåden,for er det slik vi gjengjelder evig liv og frelse igjennom renselse av Kristi blod,men jeg ber om tilgivelse for mine uaktsomme synder gjennom bønnen fader vår.

Kommentar #26

Rudi Wara

92 innlegg  3720 kommentarer

RE: RE: Hvorfor det, ja?

Publisert over 10 år siden
26.05.10 kl. 20:02 skrev Kristian Stensland:26.05.10 kl. 19:50 skrev heidi knutsen:

Når du er rett innenfor Herren så passer Herren på deg. All sykdom og fordervelse vil da ikke nå deg. Om verden ødelegger jorden med all slags pest og ødelegesler så skal det ikke ramme deg. salme 91. Velsigner du maten så skal ikke noe gift kunne skade deg. det sier Guds ord.

Kjære deg, Gt har ingenting med kristendommen å gjøre! GT og Loven døde med Jesus på korset!

Kristne mennesker som synder er under Kristus, og kan aldri komme inn under Loven eller forbannelser!

Alle mennesker synder hver dag, men vi ber ydmykt til Jesus om våre synder, og vi blir tilgitt. Ingen mennesker er verdig Kristus offer eller tilgivelse, derfor sier Jesus "at å tro på Meg er nok".

Du blander tro og sykdom, det gjorde aldri Jesus, for vi lever ikke under Loven, men under Nåden! Det du forkynner, er et falskt evangelium, som alle kristne bør holde oss borte fra.

Peter, var høyst syndig (fornektet Jesus...), likevel ville Jesus bygge sin tro på Peter! Ikke fordi han var fri for synder, men han evnet å se egne synder;)

Som du sier,det er vranglære og holde seg til den gamle pakts bøker.

Tjenere for den nye pakt 3Begynner vi nå igjen å anbefale oss selv? Trenger vel vi anbefalingsbrev fra dere eller til dere, slik som visse andre?  2 Nei, dere er selv vårt anbefalingsbrev, skrevet i våre hjerter, kjent og lest av alle mennesker.  3 For dere viser at dere er Kristi brev, blitt til ved vår tjeneste. Det er ikke skrevet med blekk, men med den levende Guds Ånd, ikke på steintavler, men i hjerter, på tavler av kjøtt og blod.     4 Denne tilliten har vi til Gud ved Kristus.  5 Vi er jo ikke selv i stand til å tenke ut noe på egen hånd. Det er Gud som gjør oss i stand til det,  6 han som også gjorde oss til tjenere for en ny pakt som ikke bygger på bokstav, men på Ånd. For bokstaven slår i hjel, men Ånden gjør levende.  7 Selv dødens tjeneste, som bygde på bokstaver hogd i stein, var likevel omgitt av en slik herlighet og glans at israelittene ikke klarte å se på ansiktet til Moses. Så klart strålte det, enda glansen tok slutt.  8 Hvor mye klarere stråler da ikke glansen fra Åndens tjeneste?  9 For hadde den tjeneste som fører til fordømmelse, en herlig glans, så må den tjeneste som fører til rettferdighet, stråle med en enda rikere glans. 10 Ja, det som den gang strålte så klart, har nå helt mistet sin glans. For nå stråler en herlighet som er så uendelig mye klarere. 11 Men når det som tok slutt, strålte så herlig, hvor mye herligere er ikke da glansen av det som består?

<!-- /* Font Definitions */ @font-face {font-family:"Cambria Math"; panose-1:2 4 5 3 5 4 6 3 2 4; mso-font-charset:0; mso-generic-font-family:roman; mso-font-pitch:variable; mso-font-signature:-1610611985 1107304683 0 0 159 0;} @font-face {font-family:Cambria; panose-1:2 4 5 3 5 4 6 3 2 4; mso-font-charset:0; mso-generic-font-family:roman; mso-font-pitch:variable; mso-font-signature:-1610611985 1073741899 0 0 159 0;} /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-unhide:no; mso-style-qformat:yes; mso-style-parent:""; margin-top:0cm; margin-right:0cm; margin-bottom:10.0pt; margin-left:0cm; line-height:105%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family:"Cambria","serif"; mso-ascii-font-family:Cambria; mso-ascii-theme-font:major-latin; mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-theme-font:major-fareast; mso-hansi-font-family:Cambria; mso-hansi-theme-font:major-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:major-bidi; mso-fareast-language:EN-US; mso-bidi-language:EN-US;} .MsoChpDefault {mso-style-type:export-only; mso-default-props:yes; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-fareast-font-family:Calibri; mso-fareast-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} .MsoPapDefault {mso-style-type:export-only; margin-bottom:10.0pt; line-height:115%;} @page Section1 {size:612.0pt 792.0pt; margin:70.85pt 70.85pt 70.85pt 70.85pt; mso-header-margin:35.4pt; mso-footer-margin:35.4pt; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;} -->

Joh 9,2 Og disiplene hans spurte ham og sa: Rabbi, hvem har syndet, han eller foreldrene hans, siden han ble født blind?

Her står det HVEM HAR SYNDET. Her ser du at disiplene spør Jesus hvem har syndet.

Hvorfor spurte disiplene Jesus om hvem som har syndet. De må ha vist at synd førte til sykdom. De hadde lest GT nøye. Jesus svarte riktig nok at det var ingen av dem - han var blind for at Herren skulle bli herliggjort. Men poenget er ikke det. Poenget er hvorfor spurte disiplene slikt i det hele tatt. Det var kjent i den gamle pakten at de som syndet ble syke.

Da Jesus døde på korset og tok på seg all synd og all sykdom - hvorfor er vi da syke i den nye pakten. Vi som er kristne skulle ikke ha noen sykdommer - fordi Jesus betalte altt dette på korset for oss. Jeg spør da igjen hvorfor er vi syke. Vi har synd i våre liv etter at vi ble frelst - i den nye pakten så skulle vi ta del i velsignelsene i 5 mos 28 1 - 14. Her ser vi at vi skal ikke være syke. Vi skal ikke føde barn som er syke - men vi gjør det fordi om vi er kristne - men Herren har lovet oss som Guds barn guddommelig helse - hvorfor har vi ikke guddommelig helse? Gud har lovet det i sitt ord - vi skal ikke være syke. Så hvorfor er vi det da?

Kommentar #27

Kristian Stensland

22 innlegg  757 kommentarer

RE: RE: RE: Hvorfor det, ja?

Publisert over 10 år siden
26.05.10 kl. 20:49 skrev Rudi Wara:26.05.10 kl. 20:02 skrev Kristian Stensland:26.05.10 kl. 19:50 skrev heidi knutsen:

Når du er rett innenfor Herren så passer Herren på deg. All sykdom og fordervelse vil da ikke nå deg. Om verden ødelegger jorden med all slags pest og ødelegesler så skal det ikke ramme deg. salme 91. Velsigner du maten så skal ikke noe gift kunne skade deg. det sier Guds ord.

Kjære deg, Gt har ingenting med kristendommen å gjøre! GT og Loven døde med Jesus på korset!

Kristne mennesker som synder er under Kristus, og kan aldri komme inn under Loven eller forbannelser!

Alle mennesker synder hver dag, men vi ber ydmykt til Jesus om våre synder, og vi blir tilgitt. Ingen mennesker er verdig Kristus offer eller tilgivelse, derfor sier Jesus "at å tro på Meg er nok".

Du blander tro og sykdom, det gjorde aldri Jesus, for vi lever ikke under Loven, men under Nåden! Det du forkynner, er et falskt evangelium, som alle kristne bør holde oss borte fra.

Peter, var høyst syndig (fornektet Jesus...), likevel ville Jesus bygge sin tro på Peter! Ikke fordi han var fri for synder, men han evnet å se egne synder;)

Som du sier,det er vranglære og holde seg til den gamle pakts bøker.

Tjenere for den nye pakt 3Begynner vi nå igjen å anbefale oss selv? Trenger vel vi anbefalingsbrev fra dere eller til dere, slik som visse andre?  2 Nei, dere er selv vårt anbefalingsbrev, skrevet i våre hjerter, kjent og lest av alle mennesker.  3 For dere viser at dere er Kristi brev, blitt til ved vår tjeneste. Det er ikke skrevet med blekk, men med den levende Guds Ånd, ikke på steintavler, men i hjerter, på tavler av kjøtt og blod.     4 Denne tilliten har vi til Gud ved Kristus.  5 Vi er jo ikke selv i stand til å tenke ut noe på egen hånd. Det er Gud som gjør oss i stand til det,  6 han som også gjorde oss til tjenere for en ny pakt som ikke bygger på bokstav, men på Ånd. For bokstaven slår i hjel, men Ånden gjør levende.  7 Selv dødens tjeneste, som bygde på bokstaver hogd i stein, var likevel omgitt av en slik herlighet og glans at israelittene ikke klarte å se på ansiktet til Moses. Så klart strålte det, enda glansen tok slutt.  8 Hvor mye klarere stråler da ikke glansen fra Åndens tjeneste?  9 For hadde den tjeneste som fører til fordømmelse, en herlig glans, så må den tjeneste som fører til rettferdighet, stråle med en enda rikere glans. 10 Ja, det som den gang strålte så klart, har nå helt mistet sin glans. For nå stråler en herlighet som er så uendelig mye klarere. 11 Men når det som tok slutt, strålte så herlig, hvor mye herligere er ikke da glansen av det som består?

Joh 9,2 Og disiplene hans spurte ham og sa: Rabbi, hvem har syndet, han eller foreldrene hans, siden han ble født blind?

Her står det HVEM HAR SYNDET. Her ser du at disiplene spør Jesus hvem har syndet.

Hvorfor spurte disiplene Jesus om hvem som har syndet. De må ha vist at synd førte til sykdom. De hadde lest GT nøye. Jesus svarte riktig nok at det var ingen av dem - han var blind for at Herren skulle bli herliggjort. Men poenget er ikke det. Poenget er hvorfor spurte disiplene slikt i det hele tatt. Det var kjent i den gamle pakten at de som syndet ble syke.

Da Jesus døde på korset og tok på seg all synd og all sykdom - hvorfor er vi da syke i den nye pakten. Vi som er kristne skulle ikke ha noen sykdommer - fordi Jesus betalte altt dette på korset for oss. Jeg spør da igjen hvorfor er vi syke. Vi har synd i våre liv etter at vi ble frelst - i den nye pakten så skulle vi ta del i velsignelsene i 5 mos 28 1 - 14. Her ser vi at vi skal ikke være syke. Vi skal ikke føde barn som er syke - men vi gjør det fordi om vi er kristne - men Herren har lovet oss som Guds barn guddommelig helse - hvorfor har vi ikke guddommelig helse? Gud har lovet det i sitt ord - vi skal ikke være syke. Så hvorfor er vi det da?

Vi skal følge det Nye Testament til punkt og prikke,for livets bok er sann ned til den minste bokstav.Du har ett poeng der,men det er ikke lett for folk og svelge.

Jeg personlig har verken syndet eller vært syk etter jeg ble frelst,men hvis jeg blir forkjølt av kulde,tror jeg ikke jeg skal skylde på synd,men kansje jeg unngår forkjølelse også,tiden får vise,jeg har troen iallefall.

Kommentar #28

Rudi Wara

92 innlegg  3720 kommentarer

RE: Stakkars deg

Publisert over 10 år siden
26.05.10 kl. 20:34 skrev heidi knutsen:

Når du har lest dette. Hvorfor skal vi da bekjenne våres synder framfor Herren - hva er vitsen med det? Det er fordi - når vi som kristne begår synd - så åpner vi for det onde - faktisk det at vi har begått en synd så har vi hørt på den onde - vi er da under angrep. Den onde vil ødelege og drrepe oss. Det er derfor vi må be om tilgivelse - da må den onde fly fra oss - fordi det står skrevet i Guds ord.

Du skremmer meg! Selvfølgelig er det et poeng å bekjenne våre synder for Herren! Kan du lese? For Bibelen sier at to Herrer kan ikke bo i samme hus!

Vi som tror på Jesus er frikjent fra GT, vi er ikke lenger under Loven.

Men de som vil være under Loven, skal bli dømt etter Loven, står det i NT!

Det er helt riktig - hvist vi ikke begår synd når vi er frelst så er vi ikke under loven. Jesus har kjøpt oss fri fra loven. Men hvorfor er vi da syk? Vi skal ikke være syke ifølge den nye pakten. Han tok på seg all sykkdom og synd og forbannelse - da spør jeg deg igjen - hvorfor er vi syke? Gud har sagt at vi skal ha Gudommelig helse hvist vi følger hans lover og forskrifter.

Kommentar #29

Magnus Husøy

19 innlegg  4123 kommentarer

RE: RE: Stakkars deg

Publisert over 10 år siden
26.05.10 kl. 21:06 skrev Rudi Wara: - hvorfor er vi syke? Gud har sagt at vi skal ha Gudommelig helse hvist vi følger hans lover og forskrifter.

Interessant spørsmål... Hva med deg selv? Er du syk på noen måte? Hvordan står det til med ditt liv etter Guds lover og forskrifter..? (Vel, jeg vil gjøre oppmerksom på at jeg ikke følger deg og Scrivner i den lære du har utlagt for oss i denne tråden - men du bør jo utfordres på det selv i alle fall). Mvh Magnus 

Kommentar #30

Rune Holt

11 innlegg  11104 kommentarer

RE: RE: RE: RE: Hvorfor det, ja?

Publisert over 10 år siden
26.05.10 kl. 21:05 skrev Kristian Stensland:26.05.10 kl. 20:49 skrev Rudi Wara:26.05.10 kl. 20:02 skrev Kristian Stensland:26.05.10 kl. 19:50 skrev heidi knutsen:

Når du er rett innenfor Herren så passer Herren på deg. All sykdom og fordervelse vil da ikke nå deg. Om verden ødelegger jorden med all slags pest og ødelegesler så skal det ikke ramme deg. salme 91. Velsigner du maten så skal ikke noe gift kunne skade deg. det sier Guds ord.

Kjære deg, Gt har ingenting med kristendommen å gjøre! GT og Loven døde med Jesus på korset!

Kristne mennesker som synder er under Kristus, og kan aldri komme inn under Loven eller forbannelser!

Alle mennesker synder hver dag, men vi ber ydmykt til Jesus om våre synder, og vi blir tilgitt. Ingen mennesker er verdig Kristus offer eller tilgivelse, derfor sier Jesus "at å tro på Meg er nok".

Du blander tro og sykdom, det gjorde aldri Jesus, for vi lever ikke under Loven, men under Nåden! Det du forkynner, er et falskt evangelium, som alle kristne bør holde oss borte fra.

Peter, var høyst syndig (fornektet Jesus...), likevel ville Jesus bygge sin tro på Peter! Ikke fordi han var fri for synder, men han evnet å se egne synder;)

Som du sier,det er vranglære og holde seg til den gamle pakts bøker.

Tjenere for den nye pakt 3Begynner vi nå igjen å anbefale oss selv? Trenger vel vi anbefalingsbrev fra dere eller til dere, slik som visse andre?  2 Nei, dere er selv vårt anbefalingsbrev, skrevet i våre hjerter, kjent og lest av alle mennesker.  3 For dere viser at dere er Kristi brev, blitt til ved vår tjeneste. Det er ikke skrevet med blekk, men med den levende Guds Ånd, ikke på steintavler, men i hjerter, på tavler av kjøtt og blod.     4 Denne tilliten har vi til Gud ved Kristus.  5 Vi er jo ikke selv i stand til å tenke ut noe på egen hånd. Det er Gud som gjør oss i stand til det,  6 han som også gjorde oss til tjenere for en ny pakt som ikke bygger på bokstav, men på Ånd. For bokstaven slår i hjel, men Ånden gjør levende.  7 Selv dødens tjeneste, som bygde på bokstaver hogd i stein, var likevel omgitt av en slik herlighet og glans at israelittene ikke klarte å se på ansiktet til Moses. Så klart strålte det, enda glansen tok slutt.  8 Hvor mye klarere stråler da ikke glansen fra Åndens tjeneste?  9 For hadde den tjeneste som fører til fordømmelse, en herlig glans, så må den tjeneste som fører til rettferdighet, stråle med en enda rikere glans. 10 Ja, det som den gang strålte så klart, har nå helt mistet sin glans. For nå stråler en herlighet som er så uendelig mye klarere. 11 Men når det som tok slutt, strålte så herlig, hvor mye herligere er ikke da glansen av det som består?

Joh 9,2 Og disiplene hans spurte ham og sa: Rabbi, hvem har syndet, han eller foreldrene hans, siden han ble født blind?

Her står det HVEM HAR SYNDET. Her ser du at disiplene spør Jesus hvem har syndet.

Hvorfor spurte disiplene Jesus om hvem som har syndet. De må ha vist at synd førte til sykdom. De hadde lest GT nøye. Jesus svarte riktig nok at det var ingen av dem - han var blind for at Herren skulle bli herliggjort. Men poenget er ikke det. Poenget er hvorfor spurte disiplene slikt i det hele tatt. Det var kjent i den gamle pakten at de som syndet ble syke.

Da Jesus døde på korset og tok på seg all synd og all sykdom - hvorfor er vi da syke i den nye pakten. Vi som er kristne skulle ikke ha noen sykdommer - fordi Jesus betalte altt dette på korset for oss. Jeg spør da igjen hvorfor er vi syke. Vi har synd i våre liv etter at vi ble frelst - i den nye pakten så skulle vi ta del i velsignelsene i 5 mos 28 1 - 14. Her ser vi at vi skal ikke være syke. Vi skal ikke føde barn som er syke - men vi gjør det fordi om vi er kristne - men Herren har lovet oss som Guds barn guddommelig helse - hvorfor har vi ikke guddommelig helse? Gud har lovet det i sitt ord - vi skal ikke være syke. Så hvorfor er vi det da?

Vi skal følge det Nye Testament til punkt og prikke,for livets bok er sann ned til den minste bokstav.Du har ett poeng der,men det er ikke lett for folk og svelge.

Jeg personlig har verken syndet eller vært syk etter jeg ble frelst,men hvis jeg blir forkjølt av kulde,tror jeg ikke jeg skal skylde på synd,men kansje jeg unngår forkjølelse også,tiden får vise,jeg har troen iallefall.

Kristian ...Jeg vet ikke hvor det er siden du ble frelst,men hallo..det blir for dumt å si at du ikke har syndet på x antall år...Og Rudi...Vi mennesker har en kropp f.eks..hvis du slår deg på fingern med hammern,så gjør det vondt..kanskje går du med en blå negl helt til den nye har vokst ut etter noen mnd....eller du sparker fotball og skader deg..kanskje du blir sykmeldt i lang tid..Hjelp...hva er det for noe feil med meg nå...noe må jo være gæernt når jeg ikke er 100% frisk....Mens vi er her på jorda har vi en kropp som ikke er fullkommen..den får vi når vi kommer til himmelen....Vær så snill å vær litt edruelige......

Kommentar #31

Magne Nygård

0 innlegg  12 kommentarer

Sykdom?

Publisert over 10 år siden

Dersom det er en kraft som gir sykdom,så er det også en som tar den vekk!

Blir jeg syk så er det syndens kraft som ødelegger ,ikke meg,men seg selv!

Den som har sønnen har livet!

  «Nå er seieren og makten og riket fra vår Gud kommet,
          nå har hans Salvede herredømmet.
          For anklageren er styrtet,
          han som dag og natt anklaget våre søsken
          for vår Guds ansikt.

Tro ikke at jeg vil anklage dere hos Far. Den som anklager dere, er Moses, han som dere setter deres håp til.

 Hvis dere ikke tror når jeg taler til dere om det jordiske, hvordan kan dere da tro når jeg taler om det himmelske?

Det som er født av kjøtt, er kjøtt, men det som er født av Ånden, er ånd.

Kommentar #32

Rudi Wara

92 innlegg  3720 kommentarer

RE: RE: RE: Stakkars deg

Publisert over 10 år siden
26.05.10 kl. 21:29 skrev Magnus Husøy:26.05.10 kl. 21:06 skrev Rudi Wara: - hvorfor er vi syke? Gud har sagt at vi skal ha Gudommelig helse hvist vi følger hans lover og forskrifter.

Interessant spørsmål... Hva med deg selv? Er du syk på noen måte? Hvordan står det til med ditt liv etter Guds lover og forskrifter..? (Vel, jeg vil gjøre oppmerksom på at jeg ikke følger deg og Scrivner i den lære du har utlagt for oss i denne tråden - men du bør jo utfordres på det selv i alle fall). Mvh Magnus 

Hei først vil jeg si - jeg følte meg også truffet av den læren som Scrivner - Men etter at jeg begynte å gå i dybden på hva dette er - så ser jeg ting som jeg ikke så før. Og de fleste setter seg på sin høye hest -  og sier at nei han har feil. Nå er det ikke scrivner som skal undervise meg i hva som er riktig - men det er Guds ord som skal gjøre dette. Ved bønn og åpenbaring.

Men en mann som har vandret med Jesus i en generasjon - og har lang erfraing fra dette så er det vert å se på hva er det han ser og ikke vi. Hvorfor sier han det som ikke noen andre gjør. Det første jeg la merke til er hvordan han er - og hvilken frukter har han av sin tjeneste.

Gjennom hans tro så får han svært mange folk frelst. Folk kommer til tro på Jesus gjennom hans tjeneste. Han lever slik han snakker. Jan Hanevold har vært sammen med ham i mer eller mindre en måned. Han har ikke hørt noe negativt snakk fra ham.

Scrivner underviser i bibel lære og hans tjeneste er i helbredelse. Min bibel forteller meg at det er på fruktene de skal kjennes de som lærrer fra seg. Men jeg vil at du skal se på argumentene og hva bibelen sier om dette - ikke hva Scrivner sier - men hva er det bibelen sier om det han underviser i. Se i bibelen - ikke på omstendighetene og det som folk mener og tror. Når jeg begynte å lese det gamle testamentet så står det at Gud drepte kvinner og barn. Det snudde opp ned på min forståelse på hva Gud er. Du må lese det som står der og la DHÅ åpnbare det til deg.

Kommentar #33

Magne Nygård

0 innlegg  12 kommentarer

ikke syndet!

Publisert over 10 år siden

Les hva Jesus sier om dette:

Disiplene spurte da: «Rabbi, hvem er det som har syndet, han selv eller hans foreldre, siden han ble født blind?»  3 Jesus svarte: «Verken han eller hans foreldre har syndet. Men nå kan Guds gjerninger bli åpenbart på ham.

De var uten synd!!!

Hvordan kan noen si at alle har syndet?

Kommentar #34

Kristian Stensland

22 innlegg  757 kommentarer

RE: RE: RE: RE: RE: Hvorfor det, ja?

Publisert over 10 år siden
26.05.10 kl. 21:39 skrev Rune Holt:26.05.10 kl. 21:05 skrev Kristian Stensland:26.05.10 kl. 20:49 skrev Rudi Wara:26.05.10 kl. 20:02 skrev Kristian Stensland:26.05.10 kl. 19:50 skrev heidi knutsen:

Når du er rett innenfor Herren så passer Herren på deg. All sykdom og fordervelse vil da ikke nå deg. Om verden ødelegger jorden med all slags pest og ødelegesler så skal det ikke ramme deg. salme 91. Velsigner du maten så skal ikke noe gift kunne skade deg. det sier Guds ord.

Kjære deg, Gt har ingenting med kristendommen å gjøre! GT og Loven døde med Jesus på korset!

Kristne mennesker som synder er under Kristus, og kan aldri komme inn under Loven eller forbannelser!

Alle mennesker synder hver dag, men vi ber ydmykt til Jesus om våre synder, og vi blir tilgitt. Ingen mennesker er verdig Kristus offer eller tilgivelse, derfor sier Jesus "at å tro på Meg er nok".

Du blander tro og sykdom, det gjorde aldri Jesus, for vi lever ikke under Loven, men under Nåden! Det du forkynner, er et falskt evangelium, som alle kristne bør holde oss borte fra.

Peter, var høyst syndig (fornektet Jesus...), likevel ville Jesus bygge sin tro på Peter! Ikke fordi han var fri for synder, men han evnet å se egne synder;)

Som du sier,det er vranglære og holde seg til den gamle pakts bøker.

Tjenere for den nye pakt 3Begynner vi nå igjen å anbefale oss selv? Trenger vel vi anbefalingsbrev fra dere eller til dere, slik som visse andre?  2 Nei, dere er selv vårt anbefalingsbrev, skrevet i våre hjerter, kjent og lest av alle mennesker.  3 For dere viser at dere er Kristi brev, blitt til ved vår tjeneste. Det er ikke skrevet med blekk, men med den levende Guds Ånd, ikke på steintavler, men i hjerter, på tavler av kjøtt og blod.     4 Denne tilliten har vi til Gud ved Kristus.  5 Vi er jo ikke selv i stand til å tenke ut noe på egen hånd. Det er Gud som gjør oss i stand til det,  6 han som også gjorde oss til tjenere for en ny pakt som ikke bygger på bokstav, men på Ånd. For bokstaven slår i hjel, men Ånden gjør levende.  7 Selv dødens tjeneste, som bygde på bokstaver hogd i stein, var likevel omgitt av en slik herlighet og glans at israelittene ikke klarte å se på ansiktet til Moses. Så klart strålte det, enda glansen tok slutt.  8 Hvor mye klarere stråler da ikke glansen fra Åndens tjeneste?  9 For hadde den tjeneste som fører til fordømmelse, en herlig glans, så må den tjeneste som fører til rettferdighet, stråle med en enda rikere glans. 10 Ja, det som den gang strålte så klart, har nå helt mistet sin glans. For nå stråler en herlighet som er så uendelig mye klarere. 11 Men når det som tok slutt, strålte så herlig, hvor mye herligere er ikke da glansen av det som består?

Joh 9,2 Og disiplene hans spurte ham og sa: Rabbi, hvem har syndet, han eller foreldrene hans, siden han ble født blind?

Her står det HVEM HAR SYNDET. Her ser du at disiplene spør Jesus hvem har syndet.

Hvorfor spurte disiplene Jesus om hvem som har syndet. De må ha vist at synd førte til sykdom. De hadde lest GT nøye. Jesus svarte riktig nok at det var ingen av dem - han var blind for at Herren skulle bli herliggjort. Men poenget er ikke det. Poenget er hvorfor spurte disiplene slikt i det hele tatt. Det var kjent i den gamle pakten at de som syndet ble syke.

Da Jesus døde på korset og tok på seg all synd og all sykdom - hvorfor er vi da syke i den nye pakten. Vi som er kristne skulle ikke ha noen sykdommer - fordi Jesus betalte altt dette på korset for oss. Jeg spør da igjen hvorfor er vi syke. Vi har synd i våre liv etter at vi ble frelst - i den nye pakten så skulle vi ta del i velsignelsene i 5 mos 28 1 - 14. Her ser vi at vi skal ikke være syke. Vi skal ikke føde barn som er syke - men vi gjør det fordi om vi er kristne - men Herren har lovet oss som Guds barn guddommelig helse - hvorfor har vi ikke guddommelig helse? Gud har lovet det i sitt ord - vi skal ikke være syke. Så hvorfor er vi det da?

Vi skal følge det Nye Testament til punkt og prikke,for livets bok er sann ned til den minste bokstav.Du har ett poeng der,men det er ikke lett for folk og svelge.

Jeg personlig har verken syndet eller vært syk etter jeg ble frelst,men hvis jeg blir forkjølt av kulde,tror jeg ikke jeg skal skylde på synd,men kansje jeg unngår forkjølelse også,tiden får vise,jeg har troen iallefall.

Kristian ...Jeg vet ikke hvor det er siden du ble frelst,men hallo..det blir for dumt å si at du ikke har syndet på x antall år...Og Rudi...Vi mennesker har en kropp f.eks..hvis du slår deg på fingern med hammern,så gjør det vondt..kanskje går du med en blå negl helt til den nye har vokst ut etter noen mnd....eller du sparker fotball og skader deg..kanskje du blir sykmeldt i lang tid..Hjelp...hva er det for noe feil med meg nå...noe må jo være gæernt når jeg ikke er 100% frisk....Mens vi er her på jorda har vi en kropp som ikke er fullkommen..den får vi når vi kommer til himmelen....Vær så snill å vær litt edruelige......

Tror ikke du kan uttale deg om meg eller hva jeg gjør,du har nesten missforstått meg hver gang du prøver.

Jeg har nok syndet uaktsomt,men ikke med vilje nei.

Du kjenner ikke meg,du bare antar ting hele tiden,antagentligvis er dette basert på ditt eget liv og frelse.

Jeg er ikke deg,langt ifra.Det må du snart innse.

Kommentar #35

Linda Greve

4 innlegg  237 kommentarer

RE: RE: RE: RE: Stakkars deg

Publisert over 10 år siden
26.05.10 kl. 21:49 skrev Rudi Wara:26.05.10 kl. 21:29 skrev Magnus Husøy:26.05.10 kl. 21:06 skrev Rudi Wara: - hvorfor er vi syke? Gud har sagt at vi skal ha Gudommelig helse hvist vi følger hans lover og forskrifter.

Interessant spørsmål... Hva med deg selv? Er du syk på noen måte? Hvordan står det til med ditt liv etter Guds lover og forskrifter..? (Vel, jeg vil gjøre oppmerksom på at jeg ikke følger deg og Scrivner i den lære du har utlagt for oss i denne tråden - men du bør jo utfordres på det selv i alle fall). Mvh Magnus 

Hei først vil jeg si - jeg følte meg også truffet av den læren som Scrivner - Men etter at jeg begynte å gå i dybden på hva dette er - så ser jeg ting som jeg ikke så før. Og de fleste setter seg på sin høye hest -  og sier at nei han har feil. Nå er det ikke scrivner som skal undervise meg i hva som er riktig - men det er Guds ord som skal gjøre dette. Ved bønn og åpenbaring.

Men en mann som har vandret med Jesus i en generasjon - og har lang erfraing fra dette så er det vert å se på hva er det han ser og ikke vi. Hvorfor sier han det som ikke noen andre gjør. Det første jeg la merke til er hvordan han er - og hvilken frukter har han av sin tjeneste.

Gjennom hans tro så får han svært mange folk frelst. Folk kommer til tro på Jesus gjennom hans tjeneste. Han lever slik han snakker. Jan Hanevold har vært sammen med ham i mer eller mindre en måned. Han har ikke hørt noe negativt snakk fra ham.

Scrivner underviser i bibel lære og hans tjeneste er i helbredelse. Min bibel forteller meg at det er på fruktene de skal kjennes de som lærrer fra seg. Men jeg vil at du skal se på argumentene og hva bibelen sier om dette - ikke hva Scrivner sier - men hva er det bibelen sier om det han underviser i. Se i bibelen - ikke på omstendighetene og det som folk mener og tror. Når jeg begynte å lese det gamle testamentet så står det at Gud drepte kvinner og barn. Det snudde opp ned på min forståelse på hva Gud er. Du må lese det som står der og la DHÅ åpnbare det til deg.

 Hva er fruktene? Antall frelste sjeler? Som i tillegg skal vri hodene sine for å finne ut hvorfor de har kroniske sykdommer, eller hvem i "tidligere slekter" som har syndet og forårsaket at de fikk et sykt barn? Beklager, men du kan ikke blande verken nåde eller evangelium inn i dette budskapet.

Det finnes ateister som har levd hele livet, uten sykdom. Det er ikke så uvanlig, dersom man har en sunn livstil. Hvordan forklarer Schrivner det? Jeg tror at dette er en av mange (bort)forklaringer på hvorfor kristne blir syke.

Noen ganger er det greit å si "vi vet ikke!" :)

Kommentar #36

Rudi Wara

92 innlegg  3720 kommentarer

RE: RE: RE: RE: RE: Hvorfor det, ja?

Publisert over 10 år siden
26.05.10 kl. 21:39 skrev Rune Holt:26.05.10 kl. 21:05 skrev Kristian Stensland:26.05.10 kl. 20:49 skrev Rudi Wara:26.05.10 kl. 20:02 skrev Kristian Stensland:26.05.10 kl. 19:50 skrev heidi knutsen:

Når du er rett innenfor Herren så passer Herren på deg. All sykdom og fordervelse vil da ikke nå deg. Om verden ødelegger jorden med all slags pest og ødelegesler så skal det ikke ramme deg. salme 91. Velsigner du maten så skal ikke noe gift kunne skade deg. det sier Guds ord.

Kjære deg, Gt har ingenting med kristendommen å gjøre! GT og Loven døde med Jesus på korset!

Kristne mennesker som synder er under Kristus, og kan aldri komme inn under Loven eller forbannelser!

Alle mennesker synder hver dag, men vi ber ydmykt til Jesus om våre synder, og vi blir tilgitt. Ingen mennesker er verdig Kristus offer eller tilgivelse, derfor sier Jesus "at å tro på Meg er nok".

Du blander tro og sykdom, det gjorde aldri Jesus, for vi lever ikke under Loven, men under Nåden! Det du forkynner, er et falskt evangelium, som alle kristne bør holde oss borte fra.

Peter, var høyst syndig (fornektet Jesus...), likevel ville Jesus bygge sin tro på Peter! Ikke fordi han var fri for synder, men han evnet å se egne synder;)

Som du sier,det er vranglære og holde seg til den gamle pakts bøker.

Tjenere for den nye pakt 3Begynner vi nå igjen å anbefale oss selv? Trenger vel vi anbefalingsbrev fra dere eller til dere, slik som visse andre?  2 Nei, dere er selv vårt anbefalingsbrev, skrevet i våre hjerter, kjent og lest av alle mennesker.  3 For dere viser at dere er Kristi brev, blitt til ved vår tjeneste. Det er ikke skrevet med blekk, men med den levende Guds Ånd, ikke på steintavler, men i hjerter, på tavler av kjøtt og blod.     4 Denne tilliten har vi til Gud ved Kristus.  5 Vi er jo ikke selv i stand til å tenke ut noe på egen hånd. Det er Gud som gjør oss i stand til det,  6 han som også gjorde oss til tjenere for en ny pakt som ikke bygger på bokstav, men på Ånd. For bokstaven slår i hjel, men Ånden gjør levende.  7 Selv dødens tjeneste, som bygde på bokstaver hogd i stein, var likevel omgitt av en slik herlighet og glans at israelittene ikke klarte å se på ansiktet til Moses. Så klart strålte det, enda glansen tok slutt.  8 Hvor mye klarere stråler da ikke glansen fra Åndens tjeneste?  9 For hadde den tjeneste som fører til fordømmelse, en herlig glans, så må den tjeneste som fører til rettferdighet, stråle med en enda rikere glans. 10 Ja, det som den gang strålte så klart, har nå helt mistet sin glans. For nå stråler en herlighet som er så uendelig mye klarere. 11 Men når det som tok slutt, strålte så herlig, hvor mye herligere er ikke da glansen av det som består?

Joh 9,2 Og disiplene hans spurte ham og sa: Rabbi, hvem har syndet, han eller foreldrene hans, siden han ble født blind?

Her står det HVEM HAR SYNDET. Her ser du at disiplene spør Jesus hvem har syndet.

Hvorfor spurte disiplene Jesus om hvem som har syndet. De må ha vist at synd førte til sykdom. De hadde lest GT nøye. Jesus svarte riktig nok at det var ingen av dem - han var blind for at Herren skulle bli herliggjort. Men poenget er ikke det. Poenget er hvorfor spurte disiplene slikt i det hele tatt. Det var kjent i den gamle pakten at de som syndet ble syke.

Da Jesus døde på korset og tok på seg all synd og all sykdom - hvorfor er vi da syke i den nye pakten. Vi som er kristne skulle ikke ha noen sykdommer - fordi Jesus betalte altt dette på korset for oss. Jeg spør da igjen hvorfor er vi syke. Vi har synd i våre liv etter at vi ble frelst - i den nye pakten så skulle vi ta del i velsignelsene i 5 mos 28 1 - 14. Her ser vi at vi skal ikke være syke. Vi skal ikke føde barn som er syke - men vi gjør det fordi om vi er kristne - men Herren har lovet oss som Guds barn guddommelig helse - hvorfor har vi ikke guddommelig helse? Gud har lovet det i sitt ord - vi skal ikke være syke. Så hvorfor er vi det da?

Vi skal følge det Nye Testament til punkt og prikke,for livets bok er sann ned til den minste bokstav.Du har ett poeng der,men det er ikke lett for folk og svelge.

Jeg personlig har verken syndet eller vært syk etter jeg ble frelst,men hvis jeg blir forkjølt av kulde,tror jeg ikke jeg skal skylde på synd,men kansje jeg unngår forkjølelse også,tiden får vise,jeg har troen iallefall.

Kristian ...Jeg vet ikke hvor det er siden du ble frelst,men hallo..det blir for dumt å si at du ikke har syndet på x antall år...Og Rudi...Vi mennesker har en kropp f.eks..hvis du slår deg på fingern med hammern,så gjør det vondt..kanskje går du med en blå negl helt til den nye har vokst ut etter noen mnd....eller du sparker fotball og skader deg..kanskje du blir sykmeldt i lang tid..Hjelp...hva er det for noe feil med meg nå...noe må jo være gæernt når jeg ikke er 100% frisk....Mens vi er her på jorda har vi en kropp som ikke er fullkommen..den får vi når vi kommer til himmelen....Vær så snill å vær litt edruelige......

<!-- /* Font Definitions */ @font-face {font-family:"Cambria Math"; panose-1:2 4 5 3 5 4 6 3 2 4; mso-font-charset:0; mso-generic-font-family:roman; mso-font-pitch:variable; mso-font-signature:-1610611985 1107304683 0 0 159 0;} @font-face {font-family:Cambria; panose-1:2 4 5 3 5 4 6 3 2 4; mso-font-charset:0; mso-generic-font-family:roman; mso-font-pitch:variable; mso-font-signature:-1610611985 1073741899 0 0 159 0;} /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-unhide:no; mso-style-qformat:yes; mso-style-parent:""; margin-top:0cm; margin-right:0cm; margin-bottom:10.0pt; margin-left:0cm; line-height:105%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family:"Cambria","serif"; mso-ascii-font-family:Cambria; mso-ascii-theme-font:major-latin; mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-theme-font:major-fareast; mso-hansi-font-family:Cambria; mso-hansi-theme-font:major-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:major-bidi; mso-fareast-language:EN-US; mso-bidi-language:EN-US;} p {mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-margin-top-alt:auto; margin-right:0cm; mso-margin-bottom-alt:auto; margin-left:0cm; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman","serif"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman";} .MsoChpDefault {mso-style-type:export-only; mso-default-props:yes; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-fareast-font-family:Calibri; mso-fareast-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} .MsoPapDefault {mso-style-type:export-only; margin-bottom:10.0pt; line-height:115%;} @page Section1 {size:612.0pt 792.0pt; margin:70.85pt 70.85pt 70.85pt 70.85pt; mso-header-margin:35.4pt; mso-footer-margin:35.4pt; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;} -->

Skulle du bli skadet eller utsatt for noe - så sier Guds ord at du er beskyttet. Og hvist det skulle skje - så ta en troen bønn og du blir gjort hel. Det er sank om tro - ikke vantro. Gud har lovet oss dette.

Mark 11,23 Sannelig sier jeg dere: Om noen sier til dette fjellet: Løft deg og kast deg i havet! - og ikke tviler i sitt hjerte, men tror at det han sier, skal skje, så skal det skje!

Dette er et løfte fra Guds ord. Har du tro i dit hjerte så skal du kunne be om hva som helst. Hvorfor tror du Peter sank på havet da han skule møte Jesus på vannet. Han lot omstedighetene råde og ikke troen. Han trodde en liten stud og gikk på vannet - men han begynte å se på omstendighetene.

Og så lenge vi lytter til de feile tankene i hode vårt og ikke fyller hjerte med Guds ord - så vil tvilen komme. En som har sterk tro ser til hva som er skrevet i ordet og ikke hva kroppen og omstendighetene sier. Jeg er ikke der selv i dag. Fordi en må først lære å krype - så å gå så kan en løpe. Dvs at en må først skjønne grunnprinsippene og være så i ordet at en er rustet til å tro. Det nytter ikke å tro på det ene og så har en ikke gjort hjemmearbeidet grundig nok. Troen kommer av å høre Guds ord - så har du ikke tro så lytt på Guds ord så kommer troen. Det er mange Kristne som hører slik sterk forkynnelse som Scrivner har og så går de med tro - men har ikke fundamentet for slik tro klart ennå. Så er her det snakk om ta de riktige stegene først. Så kommer det andre etter.

Kommentar #37

Rudi Wara

92 innlegg  3720 kommentarer

RE: RE: RE: RE: RE: Stakkars deg

Publisert over 10 år siden
26.05.10 kl. 22:07 skrev Linda Greve:26.05.10 kl. 21:49 skrev Rudi Wara:26.05.10 kl. 21:29 skrev Magnus Husøy:26.05.10 kl. 21:06 skrev Rudi Wara: - hvorfor er vi syke? Gud har sagt at vi skal ha Gudommelig helse hvist vi følger hans lover og forskrifter.

Interessant spørsmål... Hva med deg selv? Er du syk på noen måte? Hvordan står det til med ditt liv etter Guds lover og forskrifter..? (Vel, jeg vil gjøre oppmerksom på at jeg ikke følger deg og Scrivner i den lære du har utlagt for oss i denne tråden - men du bør jo utfordres på det selv i alle fall). Mvh Magnus 

Hei først vil jeg si - jeg følte meg også truffet av den læren som Scrivner - Men etter at jeg begynte å gå i dybden på hva dette er - så ser jeg ting som jeg ikke så før. Og de fleste setter seg på sin høye hest -  og sier at nei han har feil. Nå er det ikke scrivner som skal undervise meg i hva som er riktig - men det er Guds ord som skal gjøre dette. Ved bønn og åpenbaring.

Men en mann som har vandret med Jesus i en generasjon - og har lang erfraing fra dette så er det vert å se på hva er det han ser og ikke vi. Hvorfor sier han det som ikke noen andre gjør. Det første jeg la merke til er hvordan han er - og hvilken frukter har han av sin tjeneste.

Gjennom hans tro så får han svært mange folk frelst. Folk kommer til tro på Jesus gjennom hans tjeneste. Han lever slik han snakker. Jan Hanevold har vært sammen med ham i mer eller mindre en måned. Han har ikke hørt noe negativt snakk fra ham.

Scrivner underviser i bibel lære og hans tjeneste er i helbredelse. Min bibel forteller meg at det er på fruktene de skal kjennes de som lærrer fra seg. Men jeg vil at du skal se på argumentene og hva bibelen sier om dette - ikke hva Scrivner sier - men hva er det bibelen sier om det han underviser i. Se i bibelen - ikke på omstendighetene og det som folk mener og tror. Når jeg begynte å lese det gamle testamentet så står det at Gud drepte kvinner og barn. Det snudde opp ned på min forståelse på hva Gud er. Du må lese det som står der og la DHÅ åpnbare det til deg.

 Hva er fruktene? Antall frelste sjeler? Som i tillegg skal vri hodene sine for å finne ut hvorfor de har kroniske sykdommer, eller hvem i "tidligere slekter" som har syndet og forårsaket at de fikk et sykt barn? Beklager, men du kan ikke blande verken nåde eller evangelium inn i dette budskapet.

Det finnes ateister som har levd hele livet, uten sykdom. Det er ikke så uvanlig, dersom man har en sunn livstil. Hvordan forklarer Schrivner det? Jeg tror at dette er en av mange (bort)forklaringer på hvorfor kristne blir syke.

Noen ganger er det greit å si "vi vet ikke!" :)

Det er snat - at noen ganger så ser vi ikke hva er det egnetlig teksen sier. Men med min korte vandring - så har jeg er frat at hvist jeg mediter leser og står på så kommer svarene. Jeg har bare skrapt på overflaten av Gud ord - Den utrolige skatten Herren har gitt oss mennesker i sitt ord. Og jo mer jeg leser - jo mer ser jeg hvor liten jeg er og hvor stor Herren er. Vi kan ennå ikke fatte hans skaperverk.

Kommentar #38

Rudi Wara

92 innlegg  3720 kommentarer

RE: RE: RE: Hvorfor det, ja?

Publisert over 10 år siden
26.05.10 kl. 20:34 skrev Kristian Stensland:26.05.10 kl. 20:25 skrev Rudi Wara:26.05.10 kl. 19:50 skrev heidi knutsen:

Når du er rett innenfor Herren så passer Herren på deg. All sykdom og fordervelse vil da ikke nå deg. Om verden ødelegger jorden med all slags pest og ødelegesler så skal det ikke ramme deg. salme 91. Velsigner du maten så skal ikke noe gift kunne skade deg. det sier Guds ord.

Kjære deg, Gt har ingenting med kristendommen å gjøre! GT og Loven døde med Jesus på korset!

Kristne mennesker som synder er under Kristus, og kan aldri komme inn under Loven eller forbannelser!

Alle mennesker synder hver dag, men vi ber ydmykt til Jesus om våre synder, og vi blir tilgitt. Ingen mennesker er verdig Kristus offer eller tilgivelse, derfor sier Jesus "at å tro på Meg er nok".

Du blander tro og sykdom, det gjorde aldri Jesus, for vi lever ikke under Loven, men under Nåden! Det du forkynner, er et falskt evangelium, som alle kristne bør holde oss borte fra.

Peter, var høyst syndig (fornektet Jesus...), likevel ville Jesus bygge sin tro på Peter! Ikke fordi han var fri for synder, men han evnet å se egne synder;)

GT er gitt oss for å synligjøre hva synden er. Jesus kom ikkr for å ta bort loven - men for å oppfylle den. Her er et avsnitt til fra Scrivner.

L

Det er meningen at du ikke skal synde.

Hvor mange av oss har syndet? Alle har syndet. Og jeg vet at det er nesten ingen kristne som forstår, jeg har lest bibelen om og om igjen, det tok mange år før det sank inn i meg.

Det at jeg ikke skal synde etter at jeg ble frelst. Det er meningen at jeg skal vandre hellig innenfor Gud, etter at jeg ble frelst.

Hvist du leser de seks første kapitlene i romerne og ikke får det med deg, så les det igjen. De seks første kapitlene i romerne vil fortelle deg så mange ganger, at det er meningen at du ikke skal synde. Og vist du har lest de 6 kapitlene i romerne og fortsatt ikke forstår det, så kan du komme til meg personlig og jeg skal vise deg det.

Men hvist vi synder, noe som vi ikke skal gjøre. Det står ikke i skriften, når du synder, det står i 1Johannes 1:9 dersom vi synder.

I den nye pakten, la oss gå til 1 Johannes brev 1:9

1. Johan 1:9 Men dersom vi bekjenner våre synder, er han trofast og rettferdig, så han tilgir oss syndene og renser oss for all urett.

Dette verset er for de troende, ikke for de ikke troende. Det er bare en bønn som Gud vil høre fra en ikke troende. Herre jeg vil gjøre Jesus som min herre i mitt liv. Det er alt Han vil høre fra en synder. Du kan komme til Ham og si, Herre jeg vil bekjenne minne synder, Han vil si, Jeg vet ikke hvem du er, du er ikke Mitt barn.

Han vil at du kommer å si, jeg trenger en frelser, jeg tar imot Jesus Kristus som min personlige frelser og Herre i dag. Og når du gjør det så er du gjort hel. Må jeg da sette meg ned og omvende meg fra alle synder. Nei du kan ikke omvende deg fra de synder du ikke husker, han ba deg ikke bekjenne synder når du ble kristen. Han sa at Han har forløst deg fra syndene. Det betyr Han vet enhver synd du har begått, og han tilga dem og vasket dem bort i sitt blod.

Jeg var bare elleve når jeg tok imot Jesus som min frelser. Jeg var ikke gammel da, og hadde kanskje ikke noen store synder. Men hvist herren hadde sagt at jeg skulle bekjenne alle synder før jeg kan frelse deg, glem det jeg kunne ikke huske alle dem.

Ingen andre kunne det heller. Hva om du har levd til du var femti år gammel. Hva om du hadde omgått ville folk, du hadde drukket, bannet, drevet hor, du hadde gjort alt det gale et menneske kunne gjort. Kanskje du har drept noen mennesker. Kanskje du er en kvinne som har tatt en eller flere aborter.

Vet dere at jeg hadde en kvinne her engang som ikke viste hvor mange aborter hun hadde tatt. Når du har tatt så mange aborter at du ikke vet hvor mange det er, så er det ille. Så hvist Gud hadde bedt deg om å bekjenne alle dine synder før Han kunne ta imot deg, så er det ingen som kunne blitt frelst. Gud ba deg ikke å bekjenne da, Han ba deg komme til Ham og bekjenne Jesus som din Herre og frelser. Så sier Han at Jeg vil forløse og vaske bort alle dine synder.

Dette verset i 1 Johannes 1:9 gjelder etter at du har blitt frelst. Altså de synder du begår etter frelsen.

Hvist vi bekjenner våre synder, så er han trofast og renser oss fra synden og vil gjenopprette oss til rettferdighet. Eller rense oss fra all urettferdighet.

Når du har lest dette. Hvorfor skal vi da bekjenne våres synder framfor Herren - hva er vitsen med det? Det er fordi - når vi som kristne begår synd - så åpner vi for det onde - faktisk det at vi har begått en synd så har vi hørt på den onde - vi er da under angrep. Den onde vil ødelege og drrepe oss. Det er derfor vi må be om tilgivelse - da må den onde fly fra oss - fordi det står skrevet i Guds ord.

Rudi.

Jeg synder ikke på nåden,for er det slik vi gjengjelder evig liv og frelse igjennom renselse av Kristi blod,men jeg ber om tilgivelse for mine uaktsomme synder gjennom bønnen fader vår.

Ja det er det Guds ord sier. Og ta en bønn hver dag som dekker over evetuelle synder som du ikke vet er der er lurt. For Det gamle testamenet er gitt oss for å avdekke hva som er synd. Men det er mange kristne som ikke er der ennå - fordi de er ikke har kunnskap - slik som meg. Jeg har masse og lære. bla annet å be riktig.

Kommentar #39

Tore Moen

15 innlegg  80 kommentarer

Joh 16:8-11

Publisert over 10 år siden

Joh 16:8-11
 8 Og når han kommer, skal han overbevise verden om synd og om rettferdighet og om dom:
 9 Om synd, fordi de ikke tror på meg.
 10 Om rettferdighet, fordi jeg går til Faderen, og dere ser meg ikke lenger.
 11 Om dom, fordi denne verdens fyrste er dømt.

Kommentar #40

Rudi Wara

92 innlegg  3720 kommentarer

RE: ikke syndet!

Publisert over 10 år siden
26.05.10 kl. 21:58 skrev Magne Nygård:

Les hva Jesus sier om dette:

Disiplene spurte da: «Rabbi, hvem er det som har syndet, han selv eller hans foreldre, siden han ble født blind?»  3 Jesus svarte: «Verken han eller hans foreldre har syndet. Men nå kan Guds gjerninger bli åpenbart på ham.

De var uten synd!!!

Hvordan kan noen si at alle har syndet?

Jeg måtte også lese dette verset mange ganger før det kom opp i meg. se hva jeg har svart tidligere.

Joh 9,2 Og disiplene hans spurte ham og sa: Rabbi, hvem har syndet, han eller foreldrene hans, siden han ble født blind?

Her står det HVEM HAR SYNDET. Her ser du at disiplene spør Jesus hvem har syndet.

Hvorfor spurte disiplene Jesus om hvem som har syndet. De må ha vist at synd førte til sykdom. De hadde lest GT nøye. Jesus svarte riktig nok at det var ingen av dem - han var blind for at Herren skulle bli herliggjort. Men poenget er ikke det. Poenget er hvorfor spurte disiplene slikt i det hele tatt. Det var kjent i den gamle pakten at de som syndet ble syke.

Legg merke til at de spurte hvem som har syndet han eller forledrene. Han kunne ikke ha syndet for han var født blind. I dette tilfelle svarer Jesus som du sa. Men disiplene visste at synden kunne komme fra foreldrene - hvist ikke så ville ikke de spurt om det var han eller foreldrene som har syndet.


Kommentar #41

Magnus Husøy

19 innlegg  4123 kommentarer

RE: RE: RE: RE: Stakkars deg

Publisert over 10 år siden
26.05.10 kl. 21:49 skrev Rudi Wara:26.05.10 kl. 21:29 skrev Magnus Husøy:26.05.10 kl. 21:06 skrev Rudi Wara: - hvorfor er vi syke? Gud har sagt at vi skal ha Gudommelig helse hvist vi følger hans lover og forskrifter.

Interessant spørsmål... Hva med deg selv? Er du syk på noen måte? Hvordan står det til med ditt liv etter Guds lover og forskrifter..? (Vel, jeg vil gjøre oppmerksom på at jeg ikke følger deg og Scrivner i den lære du har utlagt for oss i denne tråden - men du bør jo utfordres på det selv i alle fall). Mvh Magnus 

Hei først vil jeg si (...)

Hei. Du legger ut mye teologisk "først", men så svarer du ikke på spørsmålene jeg stilte deg likevel. Kanskje du vil gjøre det pgså? Mvh Magnus 

Kommentar #42

Rudi Wara

92 innlegg  3720 kommentarer

RE: RE: RE: RE: RE: Stakkars deg

Publisert over 10 år siden
26.05.10 kl. 23:34 skrev Magnus Husøy:26.05.10 kl. 21:49 skrev Rudi Wara:26.05.10 kl. 21:29 skrev Magnus Husøy:26.05.10 kl. 21:06 skrev Rudi Wara: - hvorfor er vi syke? Gud har sagt at vi skal ha Gudommelig helse hvist vi følger hans lover og forskrifter.

Interessant spørsmål... Hva med deg selv? Er du syk på noen måte? Hvordan står det til med ditt liv etter Guds lover og forskrifter..? (Vel, jeg vil gjøre oppmerksom på at jeg ikke følger deg og Scrivner i den lære du har utlagt for oss i denne tråden - men du bør jo utfordres på det selv i alle fall). Mvh Magnus 

Hei først vil jeg si (...)

Hei. Du legger ut mye teologisk "først", men så svarer du ikke på spørsmålene jeg stilte deg likevel. Kanskje du vil gjøre det pgså? Mvh Magnus 

Jeg vil ikke brette ut min helse her - men hans undervisning har får ryggen på plass igjen - jeg er helbredet i ryggen. Jeg er ikke der hvor toren bør være. Ja jeg har også vært syk - etter hans undervisning - Jeg har avdekket synden.

Men det er ikke poenget hvordan jeg har det. Det som er poenget er om vi er villig til å gå inn i bibelen å se hva er det egentlig som står der -uavhegig av det som jeg skriver her på VD. For å komme til denne forståelsen av ordet som jeg har i dag - så har det gått mange måneder. Dette kommer ikke av seg selv. Men en ting kan jeg fortelle deg. Når vi leser bibelen så er det bibelen som leser oss. Vi blir vist hvem vi er som menneske. Vi blir avslørt. I bibelen står det ikke at vi skal lese bibelen - det står at vi skal studere og meditere på Guds ord dag og natt. Og det er det jeg oppfordrer enhver om å gjøre - les bibelen og la den fortelle deg hva som er sannheten. Det må alle gjøre. Hvil deg ikke på mengden. Jeg har ikke noen Personlige ambisjoner om å legge på noen en teologi. Men her inne er det noen som har lest bibelen i mange år - har de sett det som Scrivner har sett? Jeg tror heller ikke det er noen tilfeldighet at Scrivner kom til Norge. Jeg tror det har en hensikt.

Kommentar #43

Rudi Wara

92 innlegg  3720 kommentarer

Helbredelse fra eksem

Publisert over 10 år siden


Her er en historie om tro og avdekking av synd fortalt av Scrivner.

<!-- /* Font Definitions */ @font-face {font-family:"Cambria Math"; panose-1:2 4 5 3 5 4 6 3 2 4; mso-font-charset:0; mso-generic-font-family:roman; mso-font-pitch:variable; mso-font-signature:-1610611985 1107304683 0 0 159 0;} @font-face {font-family:Cambria; panose-1:2 4 5 3 5 4 6 3 2 4; mso-font-charset:0; mso-generic-font-family:roman; mso-font-pitch:variable; mso-font-signature:-1610611985 1073741899 0 0 159 0;} @font-face {font-family:Calibri; panose-1:2 15 5 2 2 2 4 3 2 4; mso-font-charset:0; mso-generic-font-family:swiss; mso-font-pitch:variable; mso-font-signature:-1610611985 1073750139 0 0 159 0;} /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-unhide:no; mso-style-qformat:yes; mso-style-parent:""; margin-top:0cm; margin-right:0cm; margin-bottom:10.0pt; margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family:"Calibri","sans-serif"; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-fareast-font-family:Calibri; mso-fareast-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} h2 {mso-style-priority:9; mso-style-qformat:yes; mso-style-link:"Overskrift 2 Tegn"; mso-style-next:Normal; margin-top:20.0pt; margin-right:0cm; margin-bottom:10.0pt; margin-left:0cm; text-align:center; line-height:105%; mso-pagination:widow-orphan; mso-outline-level:2; border:none; mso-border-bottom-alt:solid #622423 .5pt; mso-border-bottom-themecolor:accent2; mso-border-bottom-themeshade:127; padding:0cm; mso-padding-alt:0cm 0cm 1.0pt 0cm; font-size:12.0pt; font-family:"Cambria","serif"; mso-ascii-font-family:Cambria; mso-ascii-theme-font:major-latin; mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-theme-font:major-fareast; mso-hansi-font-family:Cambria; mso-hansi-theme-font:major-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:major-bidi; color:#632423; mso-themecolor:accent2; mso-themeshade:128; text-transform:uppercase; letter-spacing:.75pt; mso-fareast-language:EN-US; mso-bidi-language:EN-US; font-weight:normal;} h3 {mso-style-priority:9; mso-style-qformat:yes; mso-style-link:"Overskrift 3 Tegn"; mso-style-next:Normal; margin-top:15.0pt; margin-right:0cm; margin-bottom:10.0pt; margin-left:0cm; text-align:center; line-height:105%; mso-pagination:widow-orphan; mso-outline-level:3; border:none; mso-border-top-alt:dotted #622423 .5pt; mso-border-top-themecolor:accent2; mso-border-top-themeshade:127; mso-border-bottom-alt:dotted #622423 .5pt; mso-border-bottom-themecolor:accent2; mso-border-bottom-themeshade:127; padding:0cm; mso-padding-alt:1.0pt 0cm 1.0pt 0cm; font-size:12.0pt; font-family:"Cambria","serif"; mso-ascii-font-family:Cambria; mso-ascii-theme-font:major-latin; mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-theme-font:major-fareast; mso-hansi-font-family:Cambria; mso-hansi-theme-font:major-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:major-bidi; color:#622423; mso-themecolor:accent2; mso-themeshade:127; text-transform:uppercase; mso-fareast-language:EN-US; mso-bidi-language:EN-US; font-weight:normal;} span.Overskrift2Tegn {mso-style-name:"Overskrift 2 Tegn"; mso-style-priority:9; mso-style-unhide:no; mso-style-locked:yes; mso-style-link:"Overskrift 2"; mso-ansi-font-size:12.0pt; mso-bidi-font-size:12.0pt; font-family:"Cambria","serif"; mso-ascii-font-family:Cambria; mso-ascii-theme-font:major-latin; mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-theme-font:major-fareast; mso-hansi-font-family:Cambria; mso-hansi-theme-font:major-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:major-bidi; color:#632423; mso-themecolor:accent2; mso-themeshade:128; text-transform:uppercase; letter-spacing:.75pt; mso-bidi-language:EN-US;} span.Overskrift3Tegn {mso-style-name:"Overskrift 3 Tegn"; mso-style-priority:9; mso-style-unhide:no; mso-style-locked:yes; mso-style-link:"Overskrift 3"; mso-ansi-font-size:12.0pt; mso-bidi-font-size:12.0pt; font-family:"Cambria","serif"; mso-ascii-font-family:Cambria; mso-ascii-theme-font:major-latin; mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-theme-font:major-fareast; mso-hansi-font-family:Cambria; mso-hansi-theme-font:major-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:major-bidi; color:#622423; mso-themecolor:accent2; mso-themeshade:127; text-transform:uppercase; mso-bidi-language:EN-US;} .MsoChpDefault {mso-style-type:export-only; mso-default-props:yes; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-fareast-font-family:Calibri; mso-fareast-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} .MsoPapDefault {mso-style-type:export-only; margin-bottom:10.0pt; line-height:115%;} @page Section1 {size:612.0pt 792.0pt; margin:70.85pt 70.85pt 70.85pt 70.85pt; mso-header-margin:35.4pt; mso-footer-margin:35.4pt; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;} -->

8 år gammel jente, helbredes fra uhelbredelig eksem

For 3 år siden hadde vi en dame som ringte oss - hun hadde et barn med uhelbredelig eksem De ringte meg for at jeg skulle be en troens bønn for deres lille barn. Hun var da 6,5 år gammel - hun var født med uhelbredelig eksem. Legene kunne ikke kurere henne.

Se her i 5 Mos 28:27

5 Mos 28:27 Herren skal slå deg med verkebyller som i Egypt, med svulster, skabb og skurv som ikke kan helbredes.

Uhelbredelig skurv som ikke kan helbredes - det kom fra Gud - pga. ulydighet. Så jeg kjente til Johannes 9 - hvordan den fungerte. Jeg viste om forbannelsen og velsignelsene - hvordan de fungerte.

Så damen sa at jeg skulle be en troens bønn for jenta deres - men jeg sa at det er ikke så enkelt. Jeg sa - vi må finne ut hvem som har syndet, og hva som gjør det som forårsaket at denne jenta ble født med eksem.

Da sa hun - hva mener du med - hvem syndet? Jeg sa - det er et spørsmål som må stilles. Så mitt spørsmål er - hvem har syndet siden din datter er født med en uhelbredelig sykdom?

Men jeg kan fortelle at det er ikke denne lille jentas feil - fordi hun ble født med det. Så enten er det din feil, din ektefelles feil eller dine besteforeldres feil. Jeg sa at det kan gå så langt tilbake som fire generasjoner. Men jeg sa også siden det er så mange barn som er født utenfor ekteskapet - så kan det gå så langt som ti generasjoner tilbake. Hun sa - hva er det du mener med disse tingene? - jeg sa i 5 Mos 23:2

5 Mos 23:2 Den som er født i blandet ekteskap, skal ikke ha adgang til Herrens menighet. Selv ikke etterkommerne i tiende ledd kan være med i menigheten.

Født i bladet ekteskap - menes et barn som er født utenfor ekteskapet. Dette er en av de synd som Gud hater mest - at folk har sex og ikke er gift. Under loven (den gamle pakten) - når en mann og en kvinne hadde sex før ekteskapet - så ville begge bli drept. De skulle steines til døde. Og jeg vil si i dag i Amerika - hvist vi skulle steine alle som hadde sex før ekteskap, så måtte vi drepe alle i USA - slik vil det også være i Norge.

Du vet at det er nesten ingen som blir gift i dag som er jomfru. Hvist du har hatt sex før du ble gift - da er du minst under en 4 generasjons forbannelse. Og hvist du har hatt sex før ekteskapet - så vil barna dine være under denne forbannelsen.

Inntil du lærer hvordan du skal bryte denne forbannelsen i det nye testamentet - vil du være under denne forbannelsen. Gud ga et svar på hvordan vi bryter denne forbanneslen - vi må finne den og tro det - da kan forbanneslen brytes.

Men dette ekteparet forstod ikke disse prinsippene. Og når de ville at jeg skulle be bønnen for deres lille jente og jeg stilte spørsmålet - hvem syndet? Så sa hun bare - hva mener du med - hvem syndet? Jeg sa - din datter er under en 5 Mos 28:27 forbannelse. Så sa jeg - mest sannsynlig så er det du eller din mann som er skyldig. 

Så jeg sa til dem - la meg sende en rekke CD-er og DVD-er til dere. Jeg snakker der om hva som er synd i Guds ord. Så når du hører om noe på disse CD-ene som er synd - så angre (tilgi Herren) deg. Så tre eller fire måneder senere så ringte dette ekteparet meg tilbake - de sa - vi har hørt på disse CD-ene hver dag.

Og vi fant at det er mange ting i våres liv som er synd. Og vi har bedt om tilgivelse framfor Gud for alle disse syndene. Jeg spurte - tror dere at dere har fått avdekket alle syndene deres? Ja det tror vi sa de - ja vi tror med hele hjerte at vi har ikke flere synder.

Ok, når dere nå har omvendt dere fra alle synder så kan jeg be for jenta deres. Så vil Herren helbrede henne - så vi ba troens bønn for dattera. Jeg ba dem ringe tilbake og gi meg dere takksigelses rapport.

Etter 4 måneder ringte de tilbake og sa - hun er ikke noe bedre - faktisk er hun blitt verre. Da sa jeg at det er fortsatt en synd der - vi må finne ut hvem som syndet. Vi må finne ut hva slags synd dette er - la meg få sende enda flere CD-er og DVD-er til dere. Og de hørte på disse i flere måneder - da fant de flere ting som de ikke visste var synd.

De fleste av oss vet ikke hva som er synd. Så når du hører disse tingene så endrer du deg - be Herren om tilgivelse. Og nå visste de at de har fått med alle syndene - de hadde nå avdekket kjente og ukjente synder. De sa til Herren - vi ber om tilgivelse for alle synder - de som de også ikke kjenner - de tok dette svært alvorlig. Da ba jeg en bønn til jenta igjen - men ingenting skjedde.

Etter noen måneder så ringte de tilbake og sa - dette fungerer ikke. Nei sa jeg - da er det fortsatt en synd her. I 2 Kor 1:20 står det, (dette er viktig)

2 Kor 1:20 For i ham har alle Guds løfter fått sitt ja. Derfor sier vi også ved ham vårt amen, til Guds ære.

Når alle Hans løfter er ja - og Han ikke svarer - da må det være en synd igjen. Gud sier at Han hører ikke en bønn fra en synder. For når vi har fått alle våres synder tilgitt - så kan vi lese i salme 103:3 hvor Han sier - Jeg tilgir alle deres synder og da leger all din sykdom.

Sal 103:3 Han tilgir all din skyld og leger all din sykdom.

Så her er det helt klart - vi har ikke funnet synden ennå - denne 5 Mos 28:27 forbannelse synden som var brakt over denne lille jenta.

Vi søkte etter denne synden i 1,5 år. En vanlig helbredelses tjeneste ville nå gitt opp. Hvist jeg måtte ha brukt like lang tid med alle mennesker som jeg gjorde med denne familien - så måtte jeg kopiere meg selv 1000 ganger - for å få tid.

Jeg kan ikke være i stand til å gjøre dette for alle sammen. Det er derfor jeg underviser disse prinsippene til massene - slik at dere kan forstå disse prinsippene. Så etter å ha bedt og avdekket synder for denne lille jenta i over et år - da er det ganske tøft når folk ringer tilbake og sier at din bønn ikke virker. Og jeg må komme tilbake til dem, og fortelle at det er fortsatt en synd der. Og spørsmålet er hvem syndet?

Hvorfor er denne lille jenta syk? - hun har denne 5 Mos 28:27 forbannelses synden over seg. Hun har uhelbredelig eksem på huden som ikke kan helbredes av legene. De fleste menneskene går bare til legen, og gjør så godt de bare kan. Men når du forstår prinsippene bak Guds ord så gir du ikke opp. Hvist du da vil at barnet ditt skal bli helbredet. Jeg er ikke lik de som er i rullestol som Jan Hanvold fortalte om.

Jeg vil ikke stå foran et helbredelses menighet - protestere og si at vi har rett til å være syk - vel hvist du fortsatt vil være i rullestolen så må du bare være det. Hvist du vil være syk så må du bare være det. Men for meg og mitt hus så vil vi vandre i guddommelig helse. Jeg vil være framgangsrik og suksessfull i livet - jeg vil ikke være fattig og syk. Jeg vil være frisk og ha nok av penger og leve et herlig liv. Og de fleste mennesker vil det - det er bare noen veldig få som vil være syk.

Så hvist du vil være frisk så finnes det et svar. Så jeg sa til dette ekteparet med den lille jenta - hvem syndet? Jeg og mine med hjelpere i menigheten har arbeidet med dere nå i 1,5 år - vi har brukt mange timer med deres familie. Og jeg sa - jeg har ikke mer tid til dette nå. Og jeg forlanger nå at dere søker Gud og finner ut hva som er problemet. Jeg sa - både mor og far  må komme framfor Gud hver dag.

Synden som blokkerte for helbredelse, avdekkes

Jeg vil at dere skal be hver dag til Gud - be om å få svar fra Ham hva denne synden er. De begynte å spørre - hvorfor er vår datter syk? - hvilken synd var det som gjorde våres datter syk. Og en morgen våknet moren opp - hun satt på siden av sengen - hun hørte disse ordene, løgn og bedrag - Gud sier Han hater løgnere og bedragere. Dette er en av de mange tingene Gud ikke liker - faktisk sier Gud at Han hater løgnere. 

Hun hørte ordene løgner og bedrager. Så hun ringte meg og fortale hva hun hadde hørt - jeg spurte om hun hadde noen formening om hva dette betyr. Ja sa hun - jeg tror jeg vet hva det er. Ja fortell meg hva det er. For noen år siden da jeg var 39 år gammel - min mann var da 45 år gammel - visste jeg at det bare ville være få år igjen - så ville jeg ikke kunne få flere barn.

Og hun ønsket seg sterkt et barn til før hun ble for gammel. Så jeg spurte min mann om å få et barn til - min mann sa nei. Han sa - jeg er 45 år gammel og vil ikke ha et barn på videregående skole når jeg er 65 år gammel. Han sa - vi har nok barn nå og jeg vil ikke ha et barn til.

Dette er det de fleste kvinner ikke lærer om livet. At mannen er det åndelige overhode i hjemmet. Guds ord sier at kvinnen er skapt for mannen. Og ikke mannen for kvinnen. Guds ord sier at kvinnen må adlyde mannen i alt.

Og nesten alle kvinner gjør ikke det. Og alle de kvinner som ikke gjør det har enten syke barn - eller så er de syke og plaget selv. Og denne moren hadde ikke adlydt sin mann.

Så istedenfor å fortelle sannheten - så løy hun for ham. Hun fortalte til ham at hun gjorde alt for ikke å bli gravid - mens hun i virkeligheten gjorde alt for å bli gravid. Og da hun ble gravid så sa hun til mannen sin - det må være Guds vilje at hun ble gravid.

Så nå setter hun skylden på Gud - Gud likte ikke dette - hun løy og bedro sin mann. Så Gud satte en 5 Mos 28:27 forbannelse på barnet deres.

Jeg har ni bilder av dette barnets hud, som viser alle sårene hennes. Hun hadde byller av sår som blødde over hele kroppen hennes - hun så grufull ut. Så moren fikk svar fra Herren hvorfor hennes barn var syk. Jeg spurte om hun hadde bedt om tilgivelse for denne synden - hun sa øyeblikkelig til Ham hvor mye hun angret dette.

Har du også angret deg innenfor din mann? Ja jeg gikk med en gang til min mann og ba om tilgivelse fra ham og - mannen sa - ja selvfølgelig vil jeg tilgi deg. Jeg ville jo ikke ha et barn til - men nå når vi har dette lille barnet på 8 år - så elsker jeg henne av hele mitt hjerte - og jeg vil ikke at hun skal være syk.

Faren hadde brukt mange penger på å få dette barnet helbredet - verken han eller moren hadde drømt om at årsaken til at deres datter var syk var pga. synd. Men med en gang moren ba om tilgivelse ovenfor Gud, og foran ektemannen og mannen tilga henne - så ba vi en tros bønn igjen. Vi hadde bedt for dette barnet i 1,5 år før - da hadde vi ikke noe resultat.

Men etter at syndet hadde blitt angret - så ba vi altså en trosbønn en gang til. Og i løpet av to uker så fikk barnet en helt ny hud - og alle hennes arr var også borte. Og i dag når du ser på barnets hud så er det ikke noe eksem igjen, og du kan ikke se at hun har vært syk.
Kommentar #44

Kristian Stensland

22 innlegg  757 kommentarer

RE: RE: RE: RE: RE: RE: Stakkars deg

Publisert over 10 år siden
27.05.10 kl. 00:06 skrev Rudi Wara:26.05.10 kl. 23:34 skrev Magnus Husøy:26.05.10 kl. 21:49 skrev Rudi Wara:26.05.10 kl. 21:29 skrev Magnus Husøy:26.05.10 kl. 21:06 skrev Rudi Wara: - hvorfor er vi syke? Gud har sagt at vi skal ha Gudommelig helse hvist vi følger hans lover og forskrifter.

Interessant spørsmål... Hva med deg selv? Er du syk på noen måte? Hvordan står det til med ditt liv etter Guds lover og forskrifter..? (Vel, jeg vil gjøre oppmerksom på at jeg ikke følger deg og Scrivner i den lære du har utlagt for oss i denne tråden - men du bør jo utfordres på det selv i alle fall). Mvh Magnus 

Hei først vil jeg si (...)

Hei. Du legger ut mye teologisk "først", men så svarer du ikke på spørsmålene jeg stilte deg likevel. Kanskje du vil gjøre det pgså? Mvh Magnus 

Jeg vil ikke brette ut min helse her - men hans undervisning har får ryggen på plass igjen - jeg er helbredet i ryggen. Jeg er ikke der hvor toren bør være. Ja jeg har også vært syk - etter hans undervisning - Jeg har avdekket synden.

Men det er ikke poenget hvordan jeg har det. Det som er poenget er om vi er villig til å gå inn i bibelen å se hva er det egentlig som står der -uavhegig av det som jeg skriver her på VD. For å komme til denne forståelsen av ordet som jeg har i dag - så har det gått mange måneder. Dette kommer ikke av seg selv. Men en ting kan jeg fortelle deg. Når vi leser bibelen så er det bibelen som leser oss. Vi blir vist hvem vi er som menneske. Vi blir avslørt. I bibelen står det ikke at vi skal lese bibelen - det står at vi skal studere og meditere på Guds ord dag og natt. Og det er det jeg oppfordrer enhver om å gjøre - les bibelen og la den fortelle deg hva som er sannheten. Det må alle gjøre. Hvil deg ikke på mengden. Jeg har ikke noen Personlige ambisjoner om å legge på noen en teologi. Men her inne er det noen som har lest bibelen i mange år - har de sett det som Scrivner har sett? Jeg tror heller ikke det er noen tilfeldighet at Scrivner kom til Norge. Jeg tror det har en hensikt.

Jeg må bare nevne att jeg klarte og bli frelst og opprette ett personlig forhold til Gud uten og i heletatt ha lest noe Testament,verken det nye eller gamle.Jeg hadde kristne foreldre som ba fader vår sammen med meg fra jeg var ett lite barn.Hvis jeg følte jeg hadde gjort noe galt,ba jeg alltid om tilgivelse til Jesus opp igjennom oppveksten.

Etter som jeg vokste opp skled jeg litt vekk ifra dette,jeg var fortsatt troende,men la det likssom litt på hylle.

Så var det jeg fikk en ide om og søke Gud,ved og prøve og tro så sterkt som jeg bare kunne,da var det de begynte virkelig og skje ting,jeg traff spikeren rett på hodet,og Gud på en måte begynte og forfølge meg,jeg ble først litt skremt,jeg skjønte ikke att det var Gud rett og slett.

Men da han rett og slett begynte og snakke til meg,tvang med ned i kne,og fikk meg "til og bekjenne mine synder"og be han om redning"frelse".

Jeg gjorde nøyaktig som denne ånden befalte,og ga på en måte ett offer,jeg underkastet meg helt,på hans befaling,kastet ugudelige malerier og eiendeler som jeg hadde veldig kjært.

Jeg kvittet meg med alt jeg eide nesten.Og dette lønnet seg skal jeg si deg.Gaven for og tro og lystre ånden var utrolig gavmild.

Det jeg vil frem til er att det Gud følger deg i vært ord du sier,han er deg nærere enn hans ord i bibelen,det går ant og opprette ett personlig forhold til han,lytt og følg ånden,tro dypt og søk han.

Jeg vet ikke om det er for alle,han taler igjennom NT også,men jeg er overbevist om att ett personlig forhold er det vi trenger alle.Ikke igjennom prester eller kirke(ikke så lenge de viser en slik lunken holdning til synden,da blir vi en del av dette).Vi må vise att vi er villige til og stole på han og følge Lammet hvor hen det går.

Kommentar #45

Rudi Wara

92 innlegg  3720 kommentarer

RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: Stakkars deg

Publisert over 10 år siden
27.05.10 kl. 00:53 skrev Kristian Stensland:27.05.10 kl. 00:06 skrev Rudi Wara:26.05.10 kl. 23:34 skrev Magnus Husøy:26.05.10 kl. 21:49 skrev Rudi Wara:26.05.10 kl. 21:29 skrev Magnus Husøy:26.05.10 kl. 21:06 skrev Rudi Wara: - hvorfor er vi syke? Gud har sagt at vi skal ha Gudommelig helse hvist vi følger hans lover og forskrifter.

Interessant spørsmål... Hva med deg selv? Er du syk på noen måte? Hvordan står det til med ditt liv etter Guds lover og forskrifter..? (Vel, jeg vil gjøre oppmerksom på at jeg ikke følger deg og Scrivner i den lære du har utlagt for oss i denne tråden - men du bør jo utfordres på det selv i alle fall). Mvh Magnus 

Hei først vil jeg si (...)

Hei. Du legger ut mye teologisk "først", men så svarer du ikke på spørsmålene jeg stilte deg likevel. Kanskje du vil gjøre det pgså? Mvh Magnus 

Jeg vil ikke brette ut min helse her - men hans undervisning har får ryggen på plass igjen - jeg er helbredet i ryggen. Jeg er ikke der hvor toren bør være. Ja jeg har også vært syk - etter hans undervisning - Jeg har avdekket synden.

Men det er ikke poenget hvordan jeg har det. Det som er poenget er om vi er villig til å gå inn i bibelen å se hva er det egentlig som står der -uavhegig av det som jeg skriver her på VD. For å komme til denne forståelsen av ordet som jeg har i dag - så har det gått mange måneder. Dette kommer ikke av seg selv. Men en ting kan jeg fortelle deg. Når vi leser bibelen så er det bibelen som leser oss. Vi blir vist hvem vi er som menneske. Vi blir avslørt. I bibelen står det ikke at vi skal lese bibelen - det står at vi skal studere og meditere på Guds ord dag og natt. Og det er det jeg oppfordrer enhver om å gjøre - les bibelen og la den fortelle deg hva som er sannheten. Det må alle gjøre. Hvil deg ikke på mengden. Jeg har ikke noen Personlige ambisjoner om å legge på noen en teologi. Men her inne er det noen som har lest bibelen i mange år - har de sett det som Scrivner har sett? Jeg tror heller ikke det er noen tilfeldighet at Scrivner kom til Norge. Jeg tror det har en hensikt.

Jeg må bare nevne att jeg klarte og bli frelst og opprette ett personlig forhold til Gud uten og i heletatt ha lest noe Testament,verken det nye eller gamle.Jeg hadde kristne foreldre som ba fader vår sammen med meg fra jeg var ett lite barn.Hvis jeg følte jeg hadde gjort noe galt,ba jeg alltid om tilgivelse til Jesus opp igjennom oppveksten.

Etter som jeg vokste opp skled jeg litt vekk ifra dette,jeg var fortsatt troende,men la det likssom litt på hylle.

Så var det jeg fikk en ide om og søke Gud,ved og prøve og tro så sterkt som jeg bare kunne,da var det de begynte virkelig og skje ting,jeg traff spikeren rett på hodet,og Gud på en måte begynte og forfølge meg,jeg ble først litt skremt,jeg skjønte ikke att det var Gud rett og slett.

Men da han rett og slett begynte og snakke til meg,tvang med ned i kne,og fikk meg "til og bekjenne mine synder"og be han om redning"frelse".

Jeg gjorde nøyaktig som denne ånden befalte,og ga på en måte ett offer,jeg underkastet meg helt,på hans befaling,kastet ugudelige malerier og eiendeler som jeg hadde veldig kjært.

Jeg kvittet meg med alt jeg eide nesten.Og dette lønnet seg skal jeg si deg.Gaven for og tro og lystre ånden var utrolig gavmild.

Det jeg vil frem til er att det Gud følger deg i vært ord du sier,han er deg nærere enn hans ord i bibelen,det går ant og opprette ett personlig forhold til han,lytt og følg ånden,tro dypt og søk han.

Jeg vet ikke om det er for alle,han taler igjennom NT også,men jeg er overbevist om att ett personlig forhold er det vi trenger alle.Ikke igjennom prester eller kirke(ikke så lenge de viser en slik lunken holdning til synden,da blir vi en del av dette).Vi må vise att vi er villige til og stole på han og følge Lammet hvor hen det går.

Glimrende - det er slik Han ønsker vi skal være - helt underlagt Ham. Du er lydig til ånden din - og du følger hans rettningslinjer. Du følger dnt -men i og med du er lydig og ikke synder så er du under nåden og i velsignelsen. Det som jeg har gjennom denne tråden prøvd å vise - er at det er en sammenheng mellom synd og sykdom. SÅ lenge vi følger Hans befalinger er det ikke farlig - men hvist vi ikke adlyder Ham så er vi ute å kjører.  Det er fordi vi skal ikke være syke - Jesus tok på seg all sykdom.

Kommentar #46

Kjell G. Kristensen

122 innlegg  13843 kommentarer

RE: RE: Stakkars deg

Publisert over 10 år siden
 Rudi Wara skrev:

1.Hvorfor spurte disiplene Jesus om hvem som har syndet. De må ha vist at synd førte til sykdom. De hadde lest GT nøye.

2. Da Jesus døde på korset og tok på seg all synd og all sykdom - hvorfor er vi da syke i den nye pakten? Vi som er kristne skulle ikke ha noen sykdommer - fordi Jesus betalte altt dette på korset for oss. Jeg spør da igjen hvorfor er vi syke?

3. Men hvorfor er vi da syk? Vi skal ikke være syke ifølge den nye pakten. Han tok på seg all sykkdom og synd og forbannelse - da spør jeg deg igjen - hvorfor er vi syke? Gud har sagt at vi skal ha Gudommelig helse hvist vi følger hans lover og forskrifter.

Hei!

Jeg har klippet og limt inn noen spørsmål fra Rudi Wara som er enkle å svare på.

Jeg tar spørsmål for spørsmål.

1 Det står flere steder i skriftene at ingen som er av kjød er syndfrie, og hvert menneske har synd. I tillegg står det at kjødet ikke er Gud til behag,( Rom 8,8) og han er da heller ikke Gud for de døde Mark 12,27 (i betydning av forgjengelighet) men for de levende (i betydning av uforgjengelighet) Det som er til behag for Gud er ikke den nåværende verden men den kommende verden og det fullkomne. (Rom 12,1-2)

2. Da Jesus døde på korset skulle han ta på seg all synd og alle sykdommer – han skulle også dra alle opp til seg da han ble løftet opp fra jorden, Joh 12,32 inkludert de døde 1 Kor 15,16 – når dette så ikke er tilfelle, er det  tegn på at profetiene ikke er oppfylte ennå, Apg 3,24  de døde står ikke opp, alle mennesker dør og står ikke opp, de blir syke og alle får den samme skjebne om de er fattig eller rik, Fork 3,19  frelst kaller noen det eller ufrelst, alle blir syke og dør.

Svar på hvorfor vi dør: Alle mennesker er av jorden, jordisk (kjødelig), Jesus var ikke av denne verden, han var åndelig, det åndelige er ikke det første men det jordiske. Det som hører jorden til er jordisk, også sykdom og død, derfor blir vi syke. For at vi ikke skal bli syke å dø må vi bli lik Jesus – altså ikke av denne verden som er jordisk – dette skjer først på frelsens dag – den siste basun må først lyde, da står alle de døde opp og forvandles (blir friske, syndfrie og uforgjengelige. (1.Kor.15.k))

3 Den nye pakt har vi da ikke fått enda: Jer.31.31: Se, dager kommer, sier Herren, da jeg vil opprette en ny pakt med Israels hus og med Judas hus, 32 ikke som den pakt jeg opprettet med deres fedre på den dag da jeg tok dem ved hånden for å føre dem ut av Egypts land, den pakt med meg som de brøt, enda jeg var deres ektemann, sier Herren; 33 men dette er den pakt jeg vil opprette med Israels hus etter de dager, sier Herren: Jeg vil gi min lov i deres sinn og skrive den i deres hjerte, og jeg vil være deres Gud, og de skal være mitt folk; 34 og de skal ikke mere lære hver sin neste og hver sin bror og si: Kjenn Herren! For de skal alle kjenne meg, både små og store, sier Herren; for jeg vil forlate deres misgjerning og ikke mere komme deres synd i hu.

Dette sikter mot frelsens dag (oppstandelsens dag) 2.Kor.6.1-2: Som hans medarbeidere formaner vi dere nå at dere ikke forgjeves tar imot Guds nåde.    

For han sier: Jeg bønnhørte deg i den rette tid*
og hjalp deg på frelsens dag.
Se, nå er den rette tid, nå er frelsens dag!

*Den rette tid er i Dan.11.35 beskrevet som ”endens tid”

Kommentar #47

Rune Holt

11 innlegg  11104 kommentarer

RE: RE: RE: Stakkars deg

Publisert over 10 år siden
27.05.10 kl. 08:14 skrev Kjell Kristensen: Rudi Wara skrev:

1.Hvorfor spurte disiplene Jesus om hvem som har syndet. De må ha vist at synd førte til sykdom. De hadde lest GT nøye.

2. Da Jesus døde på korset og tok på seg all synd og all sykdom - hvorfor er vi da syke i den nye pakten? Vi som er kristne skulle ikke ha noen sykdommer - fordi Jesus betalte altt dette på korset for oss. Jeg spør da igjen hvorfor er vi syke?

3. Men hvorfor er vi da syk? Vi skal ikke være syke ifølge den nye pakten. Han tok på seg all sykkdom og synd og forbannelse - da spør jeg deg igjen - hvorfor er vi syke? Gud har sagt at vi skal ha Gudommelig helse hvist vi følger hans lover og forskrifter.

Hei!

Jeg har klippet og limt inn noen spørsmål fra Rudi Wara som er enkle å svare på.

Jeg tar spørsmål for spørsmål.

1 Det står flere steder i skriftene at ingen som er av kjød er syndfrie, og hvert menneske har synd. I tillegg står det at kjødet ikke er Gud til behag,( Rom 8,8) og han er da heller ikke Gud for de døde Mark 12,27 (i betydning av forgjengelighet) men for de levende (i betydning av uforgjengelighet) Det som er til behag for Gud er ikke den nåværende verden men den kommende verden og det fullkomne. (Rom 12,1-2)

2. Da Jesus døde på korset skulle han ta på seg all synd og alle sykdommer – han skulle også dra alle opp til seg da han ble løftet opp fra jorden, Joh 12,32 inkludert de døde 1 Kor 15,16 – når dette så ikke er tilfelle, er det  tegn på at profetiene ikke er oppfylte ennå, Apg 3,24  de døde står ikke opp, alle mennesker dør og står ikke opp, de blir syke og alle får den samme skjebne om de er fattig eller rik, Fork 3,19  frelst kaller noen det eller ufrelst, alle blir syke og dør.

Svar på hvorfor vi dør: Alle mennesker er av jorden, jordisk (kjødelig), Jesus var ikke av denne verden, han var åndelig, det åndelige er ikke det første men det jordiske. Det som hører jorden til er jordisk, også sykdom og død, derfor blir vi syke. For at vi ikke skal bli syke å dø må vi bli lik Jesus – altså ikke av denne verden som er jordisk – dette skjer først på frelsens dag – den siste basun må først lyde, da står alle de døde opp og forvandles (blir friske, syndfrie og uforgjengelige. (1.Kor.15.k))

3 Den nye pakt har vi da ikke fått enda: Jer.31.31: Se, dager kommer, sier Herren, da jeg vil opprette en ny pakt med Israels hus og med Judas hus, 32 ikke som den pakt jeg opprettet med deres fedre på den dag da jeg tok dem ved hånden for å føre dem ut av Egypts land, den pakt med meg som de brøt, enda jeg var deres ektemann, sier Herren; 33 men dette er den pakt jeg vil opprette med Israels hus etter de dager, sier Herren: Jeg vil gi min lov i deres sinn og skrive den i deres hjerte, og jeg vil være deres Gud, og de skal være mitt folk; 34 og de skal ikke mere lære hver sin neste og hver sin bror og si: Kjenn Herren! For de skal alle kjenne meg, både små og store, sier Herren; for jeg vil forlate deres misgjerning og ikke mere komme deres synd i hu.

Dette sikter mot frelsens dag (oppstandelsens dag) 2.Kor.6.1-2: Som hans medarbeidere formaner vi dere nå at dere ikke forgjeves tar imot Guds nåde.    

For han sier: Jeg bønnhørte deg i den rette tid*og hjalp deg på frelsens dag.Se, nå er den rette tid, nå er frelsens dag!

*Den rette tid er i Dan.11.35 beskrevet som ”endens tid”

Kjell..Det du kaller den nye pakt,er jo når denne jordens tidsalder er slutt..Når alle frelste er i himmelen..Det jeg alltid har trodd og ment er den nye pakt,er det som skjedde på golgata..da forhenget i tempelet revnet,og alle hadde fri adgang til helligdommen..Og Den Hellige Ånd ble utgydt over menneskene,og vi alle kunne ha direkte kontakt med Gud gjennom DHÅ og Jesu verk på korset...Når vi blir forvandlet til et herlighetslegeme er vi kvitt synden for alltid...OG sykdommen....Mens vi lever her,er vi i et forgjengelig legeme,som ikke er syndfritt,Rudi...Og dette legemet går tilbake til å bli til jord,og er IKKE av uforgjengelighet...Ikke sant??

Kommentar #48

Rudi Wara

92 innlegg  3720 kommentarer

RE: RE: RE: Stakkars deg

Publisert over 10 år siden
27.05.10 kl. 08:14 skrev Kjell Kristensen: Rudi Wara skrev:

1.Hvorfor spurte disiplene Jesus om hvem som har syndet. De må ha vist at synd førte til sykdom. De hadde lest GT nøye.

2. Da Jesus døde på korset og tok på seg all synd og all sykdom - hvorfor er vi da syke i den nye pakten? Vi som er kristne skulle ikke ha noen sykdommer - fordi Jesus betalte altt dette på korset for oss. Jeg spør da igjen hvorfor er vi syke?

3. Men hvorfor er vi da syk? Vi skal ikke være syke ifølge den nye pakten. Han tok på seg all sykkdom og synd og forbannelse - da spør jeg deg igjen - hvorfor er vi syke? Gud har sagt at vi skal ha Gudommelig helse hvist vi følger hans lover og forskrifter.

Hei!

Jeg har klippet og limt inn noen spørsmål fra Rudi Wara som er enkle å svare på.

Jeg tar spørsmål for spørsmål.

1 Det står flere steder i skriftene at ingen som er av kjød er syndfrie, og hvert menneske har synd. I tillegg står det at kjødet ikke er Gud til behag,( Rom 8,8) og han er da heller ikke Gud for de døde Mark 12,27 (i betydning av forgjengelighet) men for de levende (i betydning av uforgjengelighet) Det som er til behag for Gud er ikke den nåværende verden men den kommende verden og det fullkomne. (Rom 12,1-2)

2. Da Jesus døde på korset skulle han ta på seg all synd og alle sykdommer – han skulle også dra alle opp til seg da han ble løftet opp fra jorden, Joh 12,32 inkludert de døde 1 Kor 15,16 – når dette så ikke er tilfelle, er det  tegn på at profetiene ikke er oppfylte ennå, Apg 3,24  de døde står ikke opp, alle mennesker dør og står ikke opp, de blir syke og alle får den samme skjebne om de er fattig eller rik, Fork 3,19  frelst kaller noen det eller ufrelst, alle blir syke og dør.

Svar på hvorfor vi dør: Alle mennesker er av jorden, jordisk (kjødelig), Jesus var ikke av denne verden, han var åndelig, det åndelige er ikke det første men det jordiske. Det som hører jorden til er jordisk, også sykdom og død, derfor blir vi syke. For at vi ikke skal bli syke å dø må vi bli lik Jesus – altså ikke av denne verden som er jordisk – dette skjer først på frelsens dag – den siste basun må først lyde, da står alle de døde opp og forvandles (blir friske, syndfrie og uforgjengelige. (1.Kor.15.k))

3 Den nye pakt har vi da ikke fått enda: Jer.31.31: Se, dager kommer, sier Herren, da jeg vil opprette en ny pakt med Israels hus og med Judas hus, 32 ikke som den pakt jeg opprettet med deres fedre på den dag da jeg tok dem ved hånden for å føre dem ut av Egypts land, den pakt med meg som de brøt, enda jeg var deres ektemann, sier Herren; 33 men dette er den pakt jeg vil opprette med Israels hus etter de dager, sier Herren: Jeg vil gi min lov i deres sinn og skrive den i deres hjerte, og jeg vil være deres Gud, og de skal være mitt folk; 34 og de skal ikke mere lære hver sin neste og hver sin bror og si: Kjenn Herren! For de skal alle kjenne meg, både små og store, sier Herren; for jeg vil forlate deres misgjerning og ikke mere komme deres synd i hu.

Dette sikter mot frelsens dag (oppstandelsens dag) 2.Kor.6.1-2: Som hans medarbeidere formaner vi dere nå at dere ikke forgjeves tar imot Guds nåde.    

For han sier: Jeg bønnhørte deg i den rette tid*og hjalp deg på frelsens dag.Se, nå er den rette tid, nå er frelsens dag!

*Den rette tid er i Dan.11.35 beskrevet som ”endens tid”

<!-- /* Font Definitions */ @font-face {font-family:"Cambria Math"; panose-1:2 4 5 3 5 4 6 3 2 4; mso-font-charset:0; mso-generic-font-family:roman; mso-font-pitch:variable; mso-font-signature:-1610611985 1107304683 0 0 159 0;} @font-face {font-family:Calibri; panose-1:2 15 5 2 2 2 4 3 2 4; mso-font-charset:0; mso-generic-font-family:swiss; mso-font-pitch:variable; mso-font-signature:-1610611985 1073750139 0 0 159 0;} /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-unhide:no; mso-style-qformat:yes; mso-style-parent:""; margin-top:0cm; margin-right:0cm; margin-bottom:10.0pt; margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family:"Calibri","sans-serif"; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-fareast-font-family:Calibri; mso-fareast-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} .MsoChpDefault {mso-style-type:export-only; mso-default-props:yes; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-fareast-font-family:Calibri; mso-fareast-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} .MsoPapDefault {mso-style-type:export-only; margin-bottom:10.0pt; line-height:115%;} @page Section1 {size:612.0pt 792.0pt; margin:70.85pt 70.85pt 70.85pt 70.85pt; mso-header-margin:35.4pt; mso-footer-margin:35.4pt; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;} -->

1.Det stemmer at ingen er syndsfri - ingen kan noen gang betale seg til frelse. Menneske er syndere - det var derfor Jesus kom. se på dette verset

Joh 6,63 Det er Ånden som gjør levende; kjødet duger ikke til noe. De ord som jeg har talt til dere, er ånd og er liv.

Ordet Herren talte er liv - ordet Herren talte er ånd. Når ordet er ånd og vi snakker proklamerer det så skal det gi liv. Det er Hans løfter til oss som er kristne på denne jorden den dag i dag. Han har gitt oss løfter om Guddommelig liv her på jorden. Han har til og med sagt at alt det dere ber om skal dere få.

2. Da Jesus døde så tok han på seg all sykdom (han skulle ikke gjøre det han har gjort det - det er betalt)  Når Jesus tok på seg all sykdom for oss hvorfor er vi syke? Vi alle tror han tok på seg all synd - men vi tror ikke vi skal være friske - hvorfor vi er syke. En kan ikke bortforklare de løftene som er i bibelen. Når Herren har sagt til meg som hans barn - at jeg skal være frisk og ikke syk - hvborfor er da jeg syk.

Løftene i 5 Mos 28:1 - 14 så leser vi hva slags løfter vi skulle få som Abrahams slekt.

Se hva Herren sier i Matteus kapitel 18:21 og utover..

Her er mer av Scrivner's undervisning.

 

Matt 18:21 Da gikk Peter til ham og spurte: «Herre, hvor mange ganger skal min bror kunne synde mot meg, og jeg likevel tilgi ham? Så mange som sju?» 22 «Ikke sju ganger,» svarte Jesus, «men jeg sier deg: sytti ganger sju!

23 Derfor kan himmelriket sammenlignes med en konge som ville gjøre opp regnskapet med tjenerne sine. 24 Da han tok fatt på oppgjøret, ble én ført fram som skyldte ham ti tusen talenter.

25 Han hadde ikke noe å betale med, og herren befalte at han skulle selges med kone og barn og alt han eide, og gjelden betales.

26 Men tjeneren kastet seg ned for ham og bønnfalt ham: 'Vær tålmodig med meg, så skal jeg betale deg alt sammen.' 27 Da fikk herren inderlig medfølelse med denne tjeneren, slapp ham fri og etterga ham gjelden. 28 Utenfor møtte tjeneren en av de andre tjenerne, en som skyldte ham hundre denarer. Han grep fatt i ham, tok strupetak på ham og sa: 'Betal det du skylder!'

29 Men den andre falt ned for ham og ba: 'Vær tålmodig med meg, så skal jeg betale deg.' 30 Men han ville ikke. Han gikk av sted og fikk kastet ham i fengsel; der skulle han sitte til han hadde betalt gjelden.

31 Da de andre tjenerne så hva som skjedde, ble de dypt bedrøvet og gikk og fortalte herren sin alt som hadde hendt.

32 Da kalte herren ham til seg igjen og sa til ham: 'Du onde tjener! Hele gjelden etterga jeg deg fordi du ba meg om det.

I denne fortellingen - etter at Jesus har sagt alt dette - så finner du ut at Han forteller at mannen skal tilgi, og når den mannen ba Jesus å tilgi ham - så tilga Jesus ham. Han hadde en enorm gjeld. Så kommer denne mannen ut i frihet - da finner han en mann som skylder ham litt penger. Men denne mannen vil ikke tilgi denne mannen.

Og fordi han ikke tilga denne mannen - var Herren rasende på denne svake mannen. Med andre ord - tilgir du ikke andre utefra ditt hjerte - vil Gud kalle deg en svak tjener - Han sier at de svake vil bli kuttet vekk.

Vil du være svak fremfor Gud - nei jeg vil ikke være en svak tjener. Jeg vil være en lydig tjener - jeg vil være en som får velsignelse.

La oss se i vers 33,

Her er flere oversettelser... av samme vers

Matt 18,33-34 Burde ikke du også ha barmhjertighet* med din medtjener, slik som jeg forbarmet meg over deg?34 Og hans herre ble vred og overlot ham til dem som torturerer, helt til han kunne betale alt det han skyldte.

Matt 18,33-34 burde ikke også du forbarme dig over din medtjener, likesom jeg forbarmet mig over dig? 34 Og hans herre blev vred, og overgav ham til dem som piner, inntil han betalte alt det han var ham skyldig.

Hvem tror du det er som Herren overlot ham til - til djevelen og hans demoner. Når Gud overgir deg til plageren - da elsker djevelen det. Djevelen kom for å drepe, stjele og ødelegge. Og alle slags folk prøver å kaste ut djevelen - men inntil djevelens legale grunn til å være der er borte - vil du ha problemer med å få ut demonen.

Men når djevelen legale rett til å være der er borte, og synden har blitt tilgitt - da kan du be bønnens tro - djevelen vil da dra bort fra deg. Djevelen er bare en liten peanøtt, sammenlignet med Gud. Gud er en mektig stor Gud - Han skapte djevelen (Han skape ikke det onde - Lucifer ble ond) Gud er ikke redd for djevelen.

Så i vers 35 så gir Jesus oss en skremmende opplysning.

35 Slik skal også min himmelske Far gjøre med hver og en av dere som ikke av hjertet tilgir sin bror.»

Er det noen her som vil bli overlatt til djevelen - vil du at din ektefelle skal bli overlatt til djevelen - eller vil du at dine barn skal bli overlatt til djevelen? Når du kommer inn i utilgivelse ovenfor noen - så er det som kommer til å skje. Og det er virkelig skremmende å vandre i synd.

 

Kommentar #49

Rune Holt

11 innlegg  11104 kommentarer

Syndfri og sykdomsfri

Publisert over 10 år siden

Rudi.. .... Jesus sonet for all synd og all sykdom på korset....Men kroppen vår har fortsatt tilbøyeligheter til å få skavanker og plager av mange slag...nettopp fordi den er forgjengelig,og skal tilbake til jordens muld når vi dør..ikke sant...Jo gamlere vi blir,jo mer sliter vi med kroppslige plager i mer eller mindre grad...Noen er arvelig belastet med svakheter i deler av kroppen,noen er heldige med helsa...sånn er det å være menneske...   MEN..når vår sjel er frelst,har vi en gjenfødt ånd,som ikke kan synde..det er helt umulig....Men vår kropp er ikke alltid enig med vår ånd,de står hverandre imot...derfor synder vi i vår kropp og vårt sinns tanker og ord...Dette er en prosess vi må holde på med til vi dør..derfor trenger vi nåde og tilgivelse hele tiden....Jeg syns dette er såre enkelt,og dette stresset med straff for synder og graving i fortiden er misbruk av tid og krefter...

Kommentar #50

Rudi Wara

92 innlegg  3720 kommentarer

RE: RE: RE: RE: Stakkars deg

Publisert over 10 år siden
27.05.10 kl. 08:54 skrev Rune Holt:27.05.10 kl. 08:14 skrev Kjell Kristensen: Rudi Wara skrev:

1.Hvorfor spurte disiplene Jesus om hvem som har syndet. De må ha vist at synd førte til sykdom. De hadde lest GT nøye.

2. Da Jesus døde på korset og tok på seg all synd og all sykdom - hvorfor er vi da syke i den nye pakten? Vi som er kristne skulle ikke ha noen sykdommer - fordi Jesus betalte altt dette på korset for oss. Jeg spør da igjen hvorfor er vi syke?

3. Men hvorfor er vi da syk? Vi skal ikke være syke ifølge den nye pakten. Han tok på seg all sykkdom og synd og forbannelse - da spør jeg deg igjen - hvorfor er vi syke? Gud har sagt at vi skal ha Gudommelig helse hvist vi følger hans lover og forskrifter.

Hei!

Jeg har klippet og limt inn noen spørsmål fra Rudi Wara som er enkle å svare på.

Jeg tar spørsmål for spørsmål.

1 Det står flere steder i skriftene at ingen som er av kjød er syndfrie, og hvert menneske har synd. I tillegg står det at kjødet ikke er Gud til behag,( Rom 8,8) og han er da heller ikke Gud for de døde Mark 12,27 (i betydning av forgjengelighet) men for de levende (i betydning av uforgjengelighet) Det som er til behag for Gud er ikke den nåværende verden men den kommende verden og det fullkomne. (Rom 12,1-2)

2. Da Jesus døde på korset skulle han ta på seg all synd og alle sykdommer – han skulle også dra alle opp til seg da han ble løftet opp fra jorden, Joh 12,32 inkludert de døde 1 Kor 15,16 – når dette så ikke er tilfelle, er det  tegn på at profetiene ikke er oppfylte ennå, Apg 3,24  de døde står ikke opp, alle mennesker dør og står ikke opp, de blir syke og alle får den samme skjebne om de er fattig eller rik, Fork 3,19  frelst kaller noen det eller ufrelst, alle blir syke og dør.

Svar på hvorfor vi dør: Alle mennesker er av jorden, jordisk (kjødelig), Jesus var ikke av denne verden, han var åndelig, det åndelige er ikke det første men det jordiske. Det som hører jorden til er jordisk, også sykdom og død, derfor blir vi syke. For at vi ikke skal bli syke å dø må vi bli lik Jesus – altså ikke av denne verden som er jordisk – dette skjer først på frelsens dag – den siste basun må først lyde, da står alle de døde opp og forvandles (blir friske, syndfrie og uforgjengelige. (1.Kor.15.k))

3 Den nye pakt har vi da ikke fått enda: Jer.31.31: Se, dager kommer, sier Herren, da jeg vil opprette en ny pakt med Israels hus og med Judas hus, 32 ikke som den pakt jeg opprettet med deres fedre på den dag da jeg tok dem ved hånden for å føre dem ut av Egypts land, den pakt med meg som de brøt, enda jeg var deres ektemann, sier Herren; 33 men dette er den pakt jeg vil opprette med Israels hus etter de dager, sier Herren: Jeg vil gi min lov i deres sinn og skrive den i deres hjerte, og jeg vil være deres Gud, og de skal være mitt folk; 34 og de skal ikke mere lære hver sin neste og hver sin bror og si: Kjenn Herren! For de skal alle kjenne meg, både små og store, sier Herren; for jeg vil forlate deres misgjerning og ikke mere komme deres synd i hu.

Dette sikter mot frelsens dag (oppstandelsens dag) 2.Kor.6.1-2: Som hans medarbeidere formaner vi dere nå at dere ikke forgjeves tar imot Guds nåde.    

For han sier: Jeg bønnhørte deg i den rette tid*og hjalp deg på frelsens dag.Se, nå er den rette tid, nå er frelsens dag!

*Den rette tid er i Dan.11.35 beskrevet som ”endens tid”

Kjell..Det du kaller den nye pakt,er jo når denne jordens tidsalder er slutt..Når alle frelste er i himmelen..Det jeg alltid har trodd og ment er den nye pakt,er det som skjedde på golgata..da forhenget i tempelet revnet,og alle hadde fri adgang til helligdommen..Og Den Hellige Ånd ble utgydt over menneskene,og vi alle kunne ha direkte kontakt med Gud gjennom DHÅ og Jesu verk på korset...Når vi blir forvandlet til et herlighetslegeme er vi kvitt synden for alltid...OG sykdommen....Mens vi lever her,er vi i et forgjengelig legeme,som ikke er syndfritt,Rudi...Og dette legemet går tilbake til å bli til jord,og er IKKE av uforgjengelighet...Ikke sant??

Nå vi tok imot Herren som våres frelser så gjorde han oss helt ren og all sykdom forbannelse var borte for oss. I de øybelikket vi ble døpt i DHÅ så var vi rene som snøen. Det er hva vi gjør etter frelsen som er av betydning. Ja din ånd er ny - men sinnet (sjela de) er ikke ny. Og det er her kampen er. djevelen angriper oss på kroppen og i våres tankeliv. Det er derfor vi skal tro og fornekte omstedighetene. Og når vi får framfor oss de løftene som står i bibelen som er for oss som er Guds barn og vi ikke synder så skal vi være Friske.

MEN Her er et klart spm Hvordan kan vi som Guds barn kunne tro når vi ikke vet hva vi skal tro på. Vi må vite hva som er løftene i bibelen - vi må finne ut hva er det Gud sier om hva som er synd. Da først kan vi lyde hans forskrifter. Det er slik at DHÅ taler det den hører. Så når vi mediterer på Guds ord - og du gjømmer det i din ånd - da vil Gud påminne deg om hva som er riktig. Når vi er kommet ditt og er lydige til ånden da er vi på hans smale sti. Jeg skal ikke være syk i følge Hans løfter og er jeg syk - da er deet noe jeg har gjort som ikke er i hennold til Hans forskrifter.

Så hva vil det si å ikke være syk - Dette er viktig - Du får symtomer på at du er iferd med å bli syk. Og det er da du kjenne til løftene i bibelen. Du har fått allmakt til å drive ut onde ånder - her er det viktig å stå på vers og påminne Herren om det som står skrevet. Feks hvist du blir syk - så bekjenn ikke med din munn at du er syk - si ikke å nå har jeg fått influensa. Husk det du taler med din munn skal du høste fruktene av. Jeg har startet arbeidet med å lære meg hvordan be riktig - hvordan ta hevd i Guds løfter etc.  Jeg er ikke der ennå - men de prinsippene som Scrivner har undervist i fungerer - han snakker ikke tull. Ser du på hans undervining med tabloide øyne? En må dykke ned i bibelen og se i dybden - da vil du forstå hans lære - og han har praktisert dette i mange år.

Mest leste siste måned

Tåkelagt
av
Liv Osnes Dalbakken
rundt 2 måneder siden / 3778 visninger
Sover heile regjeringa?
av
Lisbeth Marie Austnes
16 dager siden / 1242 visninger
Når fest blir dom
av
Kristine Sandmæl
22 dager siden / 897 visninger
Er jeg rett kalt prest?
av
Julie Schjøth-Jovik
14 dager siden / 846 visninger
Takk og farvel, KrF
av
Kristofer Olai Ravn Stavseng
14 dager siden / 642 visninger
Nei, Lægdene, vi er ikke i mot kvinner
av
Mikael Bruun
rundt 1 måned siden / 579 visninger
Det viktigste er et godt arbeidsmiljø
av
Martin Enstad
26 dager siden / 571 visninger

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere