Verdidebatt

De to siste filmerne om enden på endetiden.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Film 7:

Mallett forklarer greit hvordan han har forstått Antikrist og hvordan han ser for seg at det vil tvinge seg frem en ny falsk «sammenblandings-religion» (videreført New Age religion) som har elementer av alle religioner i seg og han viser oss hvordan språket i den nye religionen til forveksling kan ligne kristendommen og derfor forføre mange. Det to-kjønns-identitets mennesket blir fremhevet som et produkt av tiden, dvs ikke noe Gud-villet. Som et annet bilde på det onde viser han frem en terrorist av muslimsk opphav. Alle vet hva som skjedde 11. september 2001, så jeg kan forstå hans symbolvalg. Han er tross alt amerikaner. Jeg vil kun legge til at en terrorist er ond uavhengig av religiøs bakgrunn. I følge Mallett vil Antikrist forespeile en falsk fred som så går over til bla forfølgelse av kristne. Han legger til at korset er ikke slutten. Det er derimot oppstandelsen! La oss håpe at riktig mange greier å holde fast på bildet av oppstandelsen og ikke gir etter for press!

Mark Mallet advarer oss forøvrig mot vår største indre fiende, nemlig STOLTHETEN! Den kan velte alt for oss.

Mallets versjon:

Film 8:

Siden det er siste film må jeg vel nesten minne om, atter en gang, at katolikker ikke er forpliktet til å tro på private åpenbaringer.

I denne avsluttende filmen er Mallet opptatt av mye, bla av at vi kan komme til å sette egen prestisje, sosiale posisjon mm foran Gud og rett og slett gjøre oss selv til den avguden vi velger fremfor GUD. Jeg vil la Mark Mallet beskrive «tingene» slik han tolker dem og så får andre tenke selv. Helt til slutt vil jeg komme med en kort generell betraktning av hele serien på åtte episoder.

Siste film om endetiden, slik Mark Mallett ser den i lys av Roma-profetien:

GENERELL SLUTTKOMMENTAR:

Det har vært spennede å følge Mark Mallets åtte kortfilmer om endetiden, basert på en katolsk profeti i Roma i pinsen 1975. Jeg syns at hver tid har hatt sin plage helt siden Jesus dro til himmelen. Det har vært forfølgelser, pest kriger, vulkanutbrudd mm hele tiden. Det som er spesielt med denne tiden er imidlertid apostasien (frafallet), i alle fall i Vesten. Et slikt frafall har vi ikke sett før. Det passer godt med Jesu ord om han vil finne troende på jorden ved sin gjenkomst. Likevel vet vi at kristentroen blomstrer på andre kontinenter som f.eks Afrika. Vil de komme og reintrodusere kristentroen slik at vi får en oppblomstring? Den som lever får se.

Vi vet også at vi lever i en tid som er annerledes enn alle andre tider fordi vi er teknologisk langt fremme og hvor det er mulig å få til både det ene og det andre som ikke er i tråd med Guds vilje og som ikke har vært mulig i tidligere tider. I skrivende stund er nettopp Google anklaget fra Tyskland om å ha samlet inn personlig informasjon da de kjørte rundt med bilene sine. Den første fullstendig manipulerte bakterie (dvs manipulert i en tom celle til en ny bakterie som tidligere ikke har eksistert) er nettopp laget. Og hva med Antikrist?

Antikrist kommer antakelig så pass forkledd at folk får problemer med å skille ham og hans budskap med det ekte kristne fordi dette evt har blitt utvannet og akseptert som sannhet av de mange. Derfor blir det viktig å spørre seg selv, til en hver tid, om dette og hint virkelig står på kristen grunn. At New Age er nevnt spesielt, syns jeg at vi skal legge merke til .... Viktig er det også å ikke gjøre ny teknologi eller annet tilsynelatende uskyldig til en avgud.

Der det oppstår store konflikter mellom mennesker er det viktig å spørre seg selv om det er Satan som prøver å splitte. Når det spørsmålet er stilt, kan man evt prøve å få løst konflikten eller prøve å trekke seg ut av den (fordi den ikke tjener det gode).

Selv om Mark Mallett har maktet å fremstille sin versjon på en inspirerende måte, så holder jeg fast på den tradisjonelle katolske forståelsen. Når vi dør får vi umiddelbart vår særdom og kommer enten i helvetets, purgatoriets eller himmelsk tilstand. Ved tidens ende, dvs når Jesus returnerer til jorden, blir de levende dømt til helvetet eller himmelen. De dødes sjeler får igjen sine (perfekte) kropper og henvises tilbake til himmel (inklusiv de rensede sjeler fra purgatoriet) eller til helvetet. Det er ikke snakk om en tid på jorden etter dommen.

Det viktigste er å leve sin tro i dagliglivet, være obs på evt falske profeter og demoniske lurerier mens man hele tiden står fast i sitt forhold til den treenige Gud, og som katolikker, gjøre flittig bruk av tilgjengelige sakramenter. Det gjelder å ikke bite på et hvert agn som legges ut i vår moderne tid, men være skolert nok til å kunne unngå falske fiskekroker. Den som er skolert er vanskligere å lure. Våger man å sette sin fulle tillit til Gud (også om det skulle koste en tap av venner mm), så kan ikke noen vondter eller vanskelige situasjoner skade en, heller ikke døden eller den siste dag for Jorden slik vi kjenner den, når nå den måtte komme. :)

“My grace is sufficient for you, for My power is made perfect in weakness.” (2 Corinthians 12:9)

God pinse og Guds velsignelse til alle som ønsker slik velsignelse!

TAKK TIL ALLE SOM FULGTE SERIEN! (Den kan ha provosert, men jeg håper den også har inspirert).

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt