Verdidebatt

Eurovisjon på timeplanen

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Skolene i Bærum har satt Eurovision Song Contest på timeplanen. Kan barn lære noe gjennom av Grand-Prix sirkuset?

Woies Grand Prix blogg - del 3

Torsdag 20. mai var jeg på Jong skole i Bærum. Der møtte jeg den irske sangerinnen

Niamh Kavanagh

og flere hundre skoleelever på gulvet i en gymsal med Eurovision-stjerner i blikket

Da det ble klart at Bærum skulle være vertskommune for Eurovision Song Contest 2010 var det klokt hode i kommunen som fikk en god ide. Alle skoler i Bærum ble utfordret til å velge hvert sitt deltakerland.

Målet er at skolebarna skal bruke Eurovision-arrangementet som en læringsplattform for å tilegne seg kunnskap om deltakerlandenes geografi, historie og kultur.

Jong skole valgte Irland. Og kl. 0930, 20. mai, kunne de innkassere «gevinsten». I tett gymsal-luft fremførte de irske sanger, danser og limericks for Niamh Kavanagh og hele den irske delegasjonen.

Niamh lo og koste seg så tårene trillet. Hun er ingen hvem som helst i Eurovision-sirkuset. Kavanagh brakte den femte seieren hjem til Irland i 1993 med låta «In Your Eyes». Totalt har Irland vunnet sju ganger. Niamh Kavanagh har også sunget i musikkfilmen «The Commitments».

– De ungene kan mer om Irland enn jeg, sa Kavanagh med et varmt smil og forsikret barna om at dette var det beste hun noen gang hadde vært med på.

Neste lørdag kan du lese mer om hvordan Eurovision Song Contest ble en ressurs i Bærumsskolen og hva Norge ellers regner med å få ut av verdens største TV-show.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt