Verdidebatt

Del gledene - share the moment!

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Snart kan du se Norges dyreste TV-program. Det koster mer enn halv million kroner minuttet og du er med og tar regningen.

Woies Grand Prix-blogg. Del 1:

Venter du på at Melodi Grand Prix skal begynne? Festen er allerede i gang. Den startet på Telenor Arena 16. mai. Da stod Sunstroke project & Olia  Tira på scenen foran 23.000 tomme stolseter og øvde på "Oh, forget, let me breath, let me live. Just run away from my mind".

Ingen tror moldoverne stikker av med seieren blant de 39 deltakernasjonene. Foreløpig går oddsene i retning vår egen Didrik som skal synge på Rådhusplassen under MGP-kavalkaden kvelden 17. mai.

Men vorspielet starter tidligere på dagen med fjorårets vinner, gutten med gullfela som satt ny Grand Prix rekord med tidenes høyeste poengsum. Vil du oppleve Grand Prix sirkuset på nært hold så sjekk Oslos folkefest.

Det er Bærum kommune som er vertskap for musikkonkurransen. Fabian Stang har ingen storstue som er stor nok til å romme dette sirkuset. Men det har ordførerkollega Odd Reinsfelt. I 16 dager til ende inviterer Bærum kommune hele det norske folk til folkefest. Bygdens skolebarn har vært i gang siden før jul. Alle skoler har lært geografi og blitt kjent med alle deltakerlandene. Dette kommer vi tilbake til i Vårt Land. Vi skal følge Jong skole når de får besøk av Irlands delegasjon.

260 millioner kroner er prislappen. NRK skal ha inn cirka 70 av disse i inntekter. Lisensen ble økt med 99 kroner for hver av oss og rettighetene til fotball-VM måtte selges for å berge showet. I tillegg har regningen gått ut over en del programsatsning. Kringkastningssjef Hans-Tore Bjerkaas kaller det et krevende år.

Konkurransen munner ut i to semifinaler og en hovedfinale - som hele europa får del i. Dette skal formidles til opp mot 130 millioner seere. Eurovision 2010 er det dyreste TV-programmet som er laget i Norge. Det koster 536.082 kroner per minutt. Hvert sekund av årets Melodi Grand Prix må nytes med andakt.

Er det verdt det? Det blir en folkefest uten sidestykke og en vitamininnsprøytning for den norske selvtilliten. Det liker mye god helse i å dele gode øyeblikk og høydepunkter, eller "Share the moments" som de sier på grandprix´s.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt