Bjørnar Christensen

5

Valget 2013

Publisert: 11. mai 2010

Så er dagen kommet der de som stemte på rødgrønne partier siste gangen skal gå gjennom disse partienes valgløfter en gang til og spørre seg selv med utgangspunkt i bønnen: "La meg ikke falle i fristelse. Hvorfor stoler vi på politikere og hvorfor er jeg så lett å forlede?"

Sunniva Gylver skriver i en kommentar at hennes solidaritet til SV ikke lenger er hva den var. Kanskje er det tid for kristne SV/AP tilhengere å be politikerene fra disse partiene om å slutte å lyve og be representantene ta et kveldskurs i samfunnsøkonomi.

Nå starter den lange valgkampen mot systemskifte i 2010. Følgende punkter bør du som er kristen og stemte skal levere en stemmeseddel tenke over og du har god tid:

* Er det ok at det ikke er lov å starte kristne friskoler - fordi de er private? Hva er galt med det kristne livssynet, ateisme er jo ikke veien, sannheten og livet?

* Er det ok at det ikke blir bygget ut mer miljøvennlig energi - fordi det skader Statoil og statens oljeinntekter? Hva med forvalteransvaret og vårt overforbruk?

* Er det ok at staten styrer en trossamfun og ikke de andre? Hva med demokrati og menneskerrettigher?

* Er det ok at staten ikke bygger ut veier og jernbane i takt med det andre land i Europa - fordi investeringer i infrastruktur bokføres som en utgift og ikke som en investering i statsregnskapene, dermed bokføres ugiftene slik at borgerfinansiering (bompenger) blir rettferdiggjort? Er ikke forsvar for bompenger en politisk retorikk i en gråsonge som grenser mot tyveri?

* Er det ok at personer uten kjent identitet og uten lovlig opphold kan fritt bevege seg i vårt land -  et mørkeblått parti har problematisert dette og da vil ikke representanter fra andre partier snakke om det? Hvorfor hjelpe mennesker som lyver om hvem de er, hvor de kommer fra, hvordan de har kommet til Norge og hvorfor de ønsker å være her?

* Er det ok med politisk korrupsjon - fagforeninger stiller personell og medlemmers kontigentpenger til rådighet for de rødgrønne partiers valgkamp, mot at de sitter i partienes sentralstyrer?

* Er det ok med politikere og partier som er så inkompetente at partipolitikken inneholder løfter som det ikke er økonomisk realisme i å kunne gjennomføre - eller er det oss velgere det er noe galt med?

Så starter kampen om systemskiftet. Det er en verdig verdidebatt.

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Berit Aalborg, politisk redaktør Vårt Land

Skriv innlegg

Mest leste siste måned

Glansbilder av Sjømannskirken?
av
Arnfinn Eng
29 dager siden / 1935 visninger
Idiotforklarer kristen høyreside
av
Espen Ottosen
27 dager siden / 1652 visninger
Servietter og skam
av
Merete Thomassen
20 dager siden / 1645 visninger
Tenåringstrass i regjeringen
av
Usman Rana
29 dager siden / 1600 visninger
Ord som truer vår religionsfrihet
av
Trond Bakkevig
19 dager siden / 1474 visninger
Hva skjer Hanvold?
av
Bendik Storøy Hermansen
17 dager siden / 1405 visninger
En samfunnsskapende kraft
av
Berit Hustad Nilsen
22 dager siden / 1375 visninger
170 år med misforståelser
av
Joanna Bjerga
8 dager siden / 959 visninger

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere