Verdidebatt

Så er det tid ......

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

..... for film nr 2:

«The Prophecy at Rome – Part II»

Det behøver ikke være tvil om at vi lever i en spesiell tid. I vår tid kan hvem som helst gi seg til å direkte eller indirekte spytte på den kristne tro ...... Samtidig opplever vi at det har skjedd skrekkelige ting innen både den katolske kirke og innen andre kirker som vi nå får på bordet!

Mark Mallet refererer til 1975-profetien og forklarer oss at den var gitt oss fordi Jesus elsker oss så høyt («because I love you»).

Før vi ser filmen har jeg likevel lyst å minne om følgende: Ingen katolikk er forpliktet til å tro på private åpenbaringer, heller ikke på de mer kjente som «Lordes» og «Fatima» som Vatikanet har godkjent. Svært mange ikke-katolikker tror at vi nærmest er tvunget til å tro på, i alle fall, de godkjente. For disse som tror at vi katolikker er «robotaktige» i vår tro, dvs at vi ikke har en eneste klar tanke i hodet selv, så kan det være greit å minne om hvordan den katolske kirke stiller seg til privatåpenbaringer generelt.

Når jeg presenterer Mark Mallets filmer om endetiden, så er det fordi jeg tror at vi alle har godt av å bli minnet om at en dag kommer slutten på livet her på jorden. Ingen kjenner «dagen og timen». Det kan ta fra noen uker til 5000 år ... Men uansett hvor kort eller hvor lang tid det tar eller ikke tar før den endelige slutten på endetiden for oss alle kommer, så kommer i alle fall vår egen private endetid for hver enkelt av oss. Den slipper vi ikke fra. Blir vi alvorlig syke f.eks så vil den bli svært smertefull. Den moderne verden lokker oss i en sådan stund med piller som kan forkorte livet og smerten. Men vi har vel ikke lov til å velge det selv som kristne ...... ?

Noe av det viktigste som Mark Mallet sier, er at uansett hva som skjer, så gjelder det å ha full tillit til Gud. Det er jeg enig med ham i. Den som våger å legge alle sine byrder i Guds hender og ha tillit til at Han ordner alt til slutt, behøver aldri å frykte noe!

Mark Mallet utfordrer oss også til å være vitner for Jesus, også i denne vanskelige tid, da så mange har falt fra troen.

Vær så god her er del II av

«The Prophecy at Rome»:

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt