Silje Pettersen Holand

51

Carpe Diem!

Publisert: 25. mai 2009

I Vårt Land nettutgave liker jeg ofte å lese spalten "Min Tro". Og spesiellt fint var det å lese forrige ukes artikkel, med Jon Schau. Jeg så nemlig han på et tv-program på tv2 i påsken, da han og noen andre var med pastor Egil Svartdahl på Lia Gård. Der fortalte han vitnesbyrdet sitt om å ha vært død, men blitt levende igjen, -og hva han opplevde i mellomtiden. Og ikke minst, -hva dette gjorde med hans syn på livet for livet videre. Jeg vil sitere noe av det han sa som virkelig traff meg, og som også jeg kan se på som noen "grunnpilarer" i livet mitt:

-----------------------------------

"– Jeg lurer på hvorfor vi er så forelsket i hva vi vet. Det går ofte ut på dato fordi det ikke er en egen erfaring i det. Selve opplevelsen av å være menneske går oss hus forbi. Hvordan jeg har opplevd verden går aldri ut på dato."

"Schau vil ikke være kristen, fordi han da måtte velge kirken foran Jesus. Han mener etterfølgerne etter Jesus misforstår. Det gjelder andre religioner også.

– Jeg vet at det provoserer. Jesus gikk rundt og sa hver gang han møtte en prest: Dere misforstår. Dere prøver å lage en lære som ikke er min lære.

Schau mener det viktigste Jesus sa var: Jeg er et menneske. Se på deg selv og se hva et menneske kan gjøre."

"Schau synes kristne ofte legger størst vekt på at Jesus døde for menneskenes synder.

– For meg er hele poenget at han sto opp igjen."

"– Det som gikk opp for meg, er at her vi sitter nå, er bare en lek. Det er ikke meningen å ta det så seriøst som vi gjør."

"Schau er ikke så redd lenger for om han sier og gjør de riktige tingene. Han er mest opptatt av å være helt med der han er. Glipper noen øyeblikk uten at han er med, er det greit, fordi det kommer nye øyeblikk å oppleve.

Om noen skulle true med å drepe ham, er ikke det så farlig, heller. Schau mener vi har misforstått døden. Den er ikke slutten. Den bringer oss bare over i en ny fase.

– Hvis noen sier de kan ta livet ditt, er det bare en påstand. Det kan de ikke. Det er bare tull, sier Jon Schau, høyst levende."

------------------------

Ok, det ble en del sitater :) Men jeg ble så inspirert, og fant ut at han setter ord på mye av mine egne erfaringer i mitt 21-årige liv :)

Jeg tenker at fokuset kanskje burde gå fra å være så seriøs og plitoppfyllende, og stressa hele tiden, fordi du lever enten i fortiden eller i framtiden..

-til å fokusere på å være tilstede i øyeblikket, i nåtiden, og stoppe opp.. Legge merke til. Observere. Være takknemlig, og nyte.

Og dette med å hvile i Gud. Gud elsker oss, og Han har en plan. Verden, og våre liv, ligger i Hans hender. Jesus har sagt vi skal elske hverandre. Vi kan gjøre det på utrolig mange måter! Noen reiser ut i misjon, men det trenger ikke være nøkkelen til å leve et godt liv som kristen og menneske.

Det med å ikke ta livet så seriøst, men gjøre det vi har LYST til å gjøre (og så tenker jeg at hvis vi lever i relasjon til Gud, så vil vi ha lyst til å handle innenfor det som er Hans vilje, og i kjærlighet.)

Så det er egentlig min oppfordring til deg i dag : Stopp opp, og tenk over om du lever det livet du ønsker å se tilbake på når det går mot slutten. Hvorfor gjør du de valgene du gjør, og prioriterer det du gjør? Fordi andre forventer det? Fordi du burde? Føler du må? Eller har du lyst? Er det dette som gir deg mening? Glede?

Carpe diem! Grip dagen! :)

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Alf Gjøsund, religions- og debattredaktør Vårt Land

Skriv innlegg

Mest leste siste måned

Kristen kamelsluking
av
Espen Ottosen
20 dager siden / 3303 visninger
For kort for Jesus?
av
Øyvind Hadland
26 dager siden / 2425 visninger
En prest og en gave
av
Anita Reitan
14 dager siden / 2362 visninger
Om Gud vil
av
Vårt Land
28 dager siden / 2355 visninger
Fem om dagen: en sunn tro
av
Berit Hustad Nilsen
14 dager siden / 1812 visninger
Politikk og religion sauses sammen
av
Helge Simonnes
11 dager siden / 1641 visninger
Å trene motstandskraften
av
Knut Arild Hareide
27 dager siden / 1494 visninger
Jakt og offer
av
Hilde Løvdal Stephens
8 dager siden / 1393 visninger

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere