Bente Haukaas

48

Også noen katolikker tenker på de siste dager.

Publisert: 29. apr 2010

Mark Mallet er en av de katolikker som er opptatt av at slutten på vår tid på jorden, slik vi kjenner den, er nær. Jeg fant han tilfeldig på Nettet i dag da jeg lette etter noe oppbyggelig kristent stoff etter den krise vi som Kirke har vært gjennom i den siste tiden (Det var slett ikke stoff om endetiden jeg lette etter). Selv om jeg må innrømme at jeg ikke forsto alt (fra et katolsk ståsted) i de videoer av Mark Mallet som jeg har kikket gjennom, så har jeg lyst å presentere ham for de kristne og andre interesserte som har lyst å tenke litt rundt de temaer som opptar Mallet.

La meg få lov å si noen ord før jeg presenterer ham:

Endetiden har vart siden Jesu tid på jorden og frem til nå og vil vare til Jesu gjenkomst. Når den aller siste biten av endetiden skal være, vet vi ikke for Jesus har forklart oss at vi skal ikke kjenne dagen og timen (Matt 24:36). I et slikt perspektiv blir det mer viktig å tenke på sin egen private siste tid og å være forberedt på den i trygg forvissning om at Jesus er med oss alle dager også i vår private vanskelige siste stund uavhengig av hvilken tilstand vår klode måtte befinne seg i. Det gjelder å være åndelig klar og evt (på forhånd) hjelpe dem som vil hjelpes til også å bli åndelig klare.

I Matteus 24:10 kan vi lese:«På den tiden skal mange falle fra, og de skal angi hverandre og hate hverandre.»  Hvis dette verset peker på endetiden og ikke den romerske nedrivningen av Tempelet i Jerusalem i ca år 70, så kan det bli naturlig å spørre seg om man selv ville klare å bevare sin tro under slike omstendigheter? Som om dette ikke er nok, så leser vi i vers 11: «Mange falske profeter skal stå fram og føre mange vill.» Med den setningen «innabords» så blir det ikke underlig å spørre seg selv om man er sterk nok i troen til ikke å la seg lede på feil vei?

Jeg tror at det er en god ballast i så måte å stå på den katolske kirkes grunn mens man i tro lar seg lede av Den Hellige Ånd. (Minner om at den katolske kirke katekisme også påpeker at himmelen er for våre kristne brødre og søstre i andre kirker også og muligens også for mennesker av annen tro som er uvitende om Jesus (KKK §§ 846-848)).

Føl dere endelig frie til å diskutere disse videoene som jeg kommer til å legge ut med jevne mellomrom, (men pass dere, nå, så dere ikke går inn på et sidespor og begynner å diskutere Marias plass i den katolske kirke i stedet for Mallets budskap med hver video. Vi vet jo at protestanter og katolikker er uenige om Marias plass fra før). Serien til Mallet, om hvordan vokte seg for falske profeter i endetiden, er ennå ikke ferdig, så jeg er faktisk spent på hvordan han velger å avslutte sin serie.  

For meg er det ikke så viktig om slutten (begynnelsen på noe nytt) kommer om to år, 200 år eller enda senere. Det er selve poenget med hvordan vi kan lures bort fra Gud som har vekket min interesse.

Dessverre har jeg fått betennelse i senefestene i begge armene. Derfor begrenses mine input til filmene naturlig. Jeg skal likevel prøve å gi en kort kommentar til hver film. (Det er kun i første film at Mallet bruker en god del av filmen til å be om penger til å finansiere sin virksomhet, men selv den delen ble spennede, syns jeg).

Første video heter: «Profetien i Roma – Del I»

I denne videoen deler Mark Mallet en kraftfull profeti som ble gitt på Petersplassen i 1975 ....

(Produsert 15. januar 2010).

http://www.markmallett.com/embracinghopetv/archives/51

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Berit Aalborg, politisk redaktør Vårt Land

Skriv innlegg

Mest leste siste måned

Ja vi elsker alle i dette landet
av
Jarle Mong
6 dager siden / 2846 visninger
Mel gir stabilitet
av
Ingrid Vik
28 dager siden / 1889 visninger
Er far og hans slekt uten betydning?
av
Øivind Benestad
3 dager siden / 1377 visninger
Hvem skal bli født?
av
Paul Leer-Salvesen
9 dager siden / 1014 visninger
Hjemlengsel
av
Joanna Bjerga
3 dager siden / 718 visninger
Mor eller menneske?
av
Liv Osnes Dalbakken
rundt 1 måned siden / 625 visninger

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere