Martin Drange

125

blarg

Publisert: 23. mai 2009

Høyre virker kjedelig, gjør det ikke? Anonymt, ingen særegne hjertesaker. Men jeg tør å påstå at det har noe de andre partiene ikke har: En realistisk og holdbar ideologi. Jeg har funnet på et slagord som passer for en konservativ: "Jo mer fantastisk en ideologi virker, jo fjernere er den".

Sann ideologi er litt kjedelig. Jeg tror ikke på de som sier at samfunnet blir utopisk, bare så lenge staten er sterk nok eller markedet er fritt nok. Sosialisme eller liberalisme blir for platt.

Kapitalisme har vist seg å fungere. Det vil ikke si at et slikt økonomisk system ikke kan misbrukes til overgrep og stormanngalskap. Det finnes alt for mange eksempler på dette. Men i kjølvannet av kapitalismen, blir det stadig færre fattige i verden. Og dette frarøver ikke noen rike deres verdier, slik sosialismen faktisk hevder. Velstand kan bokstavelig talt skapes, den trenger ikke å bli hentet fra andre plasser.

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Berit Aalborg, politisk redaktør Vårt Land

Skriv innlegg

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere