Verdidebatt

Hvem er ”De Andre”?

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Vi ser at ”De andre” har et par prosent oppslutning på meningsmålingene i Norge. Hvem er de? I Hedmark har den internasjonalt anerkjente fredsforskeren Johan Galtung æresplassen på stortingslisten til ”de andre”.  På den samme listen finner du Jon Bøhmer fra Brummunddal, som har tidenes beste klimaprosjekt på gang i følge Financial Times. Juryen besto av Rajendra K Pachauri, FNs klimapanels leder, og Virgin gründer Sir Richard Branson m.fl. Landets fremste miljøprest (i følge Vårt Land), og tidligere kommunestyrerepresentant for KrF, Tom Sverre Tomren, er stortingskandidat for ”de andre” i Hordaland. 

Dette er ”de andre” Miljøpartiet De Grønne. Hvem andre valgte i høst tidligere presidentkandidat i Colombia, Ingrid Betancourt å besøke, mens UD måtte vente på gangen? Som nylig løslatt FARC fange, mager og sliten, oppfordret hun ”de andre” til å beholde sin ærlige og modige omtanke for alt og alle, når partiet også i Norge vokser seg til makt. I Europaparlamentet har De Grønne over 40 mandater. Det er valg 7. juni, og det er De Grønne i Frankrike – ”de andre” i Norge, fransknorske korrupsjonsjeger Eva Joly stiller til valg for.

De Grønne er en tett, internasjonal partipolitisk koalisjon, ikke bare i navn men også i gavn. Ute i verden kjenner de fleste De Grønne. I Norge er partiet fortsatt lite, men mens neste alle andre politiske partiene mister medlemmer, opplevde De Grønne 100% økning i medlemstallet i fjor, både i Norge og i Hedmark.

I konkurranse med FrPs årlige statsstøtte på ca kr 50.000.000, basert på stemmetallet ved forrige valg, har De Grønne i Norge skarve 250.000,-  å drive valgkamp for. Jeg ber avisene gi De Grønne og de få andre usynlige partiene en fair chance! Vis hvem ”de andre” er, - meningsmålingene er en god start. Formidle alle partiene folk kan stemme på, og hjelp oss å unngå et valgresultat styrt av penger mer enn politisk innhold.

Audun Hjertager

Fylkesleder og stortingskandidat

Miljøpartiet De Grønne, Hedmark

(sendt media i Hedmark, mai 2009)

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt