Verdidebatt

Forhold deg enslig - eller...

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Jeg hadde et innlegg for et par dager siden, som handlet om bruken av ordet "singel" i mediene og den stadige henvisningen til at folk som "DENNE gangen fant han/hun kjærligheten", Linken er her: http://www.verdidebatt.no/debatt/cat12/subcat13/thread51458/#entry51489

Det jeg ønsker å sette søkelyset på nå, er to saker: Lovens hellighet og bibelens ord i 1.Kor.7.10-12.

Når det gjelder lovens hellighet, så sier bibelen at Loven er hellig.

Rom7,12 La det da stå fast at loven er hellig, og budet er hellig og rettferdig og godt.

Mange som liker å hoppe på undervisningen om bare nåde, pleier å komme med innspillet om at loven jo er borte, men det er ikke riktig.

Vi hedninger har aldri vært under loven, det er riktig, men Loven finnes fortsatt. Og loven er hellig, og budet er hellig, rettferdig og godt.

Men vår EVNE til å følge loven er ikke til stede, uten gjennom en ny fødsel og kraften fra himmelen.

Så derfor, når bibelen underviser om at man ved ekteskapsloven er bundet til sin ektefelle så lenge begge to er i live, så er ikke dette noe som opphører fordi man ikke har vært en jøde under loven. Det er like gyldig for deg og meg i dag, som det var for jødene på Jesu tid.

Rom 7,2-3 Den kvinnen som har en ektemann, er ved loven bundet til sin ektemann så lenge han lever. Men hvis ektemannen dør, er hun løst fra loven som bandt henne til ektemannen. Hvis hun da gifter seg med en annen mann mens hennes ektemann lever, skal hun kalles en horkvinne*. Men hvis hennes ektemann dør, er hun fri fra loven, slik at hun ikke er en horkvinne selv om hun har giftet seg med en annen mann.

Se på det neste verset:

Rom7,4 På samme måte, mine brødre, døde også dere bort fra loven ved Kristi legeme, for at dere skal tilhøre en annen, Ham som ble oppreist fra de døde, for at vi skal bære frukt for Gud.

Hva sier bibelen her? På SAMME MÅTE som man KUN ER FRI FRA LOVEN SOM BINDER OSS TIL VÅR EKTEFELLE GJENNOM Å DØ, så er DEN ENESTE VEIEN TIL Å BLI FRELST, Å BLI FRELST GJENNOM JESUS KRISTUS.

Ikke motsatt!

Mange vil si: Ja, jeg skjønner at det er meningen, akkurat som man dør og står opp igjen med Jesus, så skal ekteskapet være et bilde på dette, og at det derfor hadde vært fint om alle ekteskap varte livet ut, men slik er det jo ikke.... Derfor er Jesu død og oppstandelse et fint bilde på at ekteskapet skal vare livet ut.

DET ER IKKE DET BIBELEN SIER! DEN sier DET HELT MOTSATTE.

Den sier at PÅ SAMME MÅTE at fordi det er slik at man KUN er fri fra sin første`(og eneste) ektefelle gjennom at den ene parten dør, PÅ SAMME MÅTEN er det kun gjennom Jesus du kommer til himmelen.

Om ikke det første bildet holder vann, så gjør ikke det andre, heller. Hvordan kan jeg være så sikker på det=? Jo fordi bibelen bruker uttrykket PÅ SAMME MÅTE.

Det var punkt en.

Punkt to:

1 Kor 7,10-13 De som er gift, pålegger jeg, det vil si ikke jeg, men Herren: En hustru skal ikkeskille seg fra sin ektemann. Men om hun er skilt fra ham, så skal hun leve ugift eller bli forlikt med sin ektemann. Og en ektemann skal ikke skille seg fra sin hustru. Men til de andre sier jeg, ikke Herren: Hvis en bror har en hustru som ikke er en troende og hun er villig til å leve sammen med ham, da skal han ikke skille seg fra henne. Og en kvinne som har en ektemann som ikke er en troende, skal ikke skille seg fra ham hvis han er villig til å leve sammen med henne.

Det viktigste jeg vil peke på, er i vers 11. Om hun er skilt fra ham, så skal hun

1)Leve ugift

eller

2) Forlike seg med sin ektemann.

Og det samme gjelder mannen, siden han nevnes i neste setning. Om han er skilt, så skal han også forholde seg enslig eller forlike seg med sin kone.

Skilte personer har den befalingen. Ingen annen. Men i kjødets sterke kraft, så skjønner jeg at det er vanskelig å holde seg.

Men det er befalingen!

Når noen leser dette, vil de sikkert tenke: Ja, sikkert, i en perfekt verden..... Men det er ikke poenget mitt.

Poenget mitt er: De som gifter seg på nytt, må gjerne komme og innrømme at de ikke klarte å holde seg enslig, av en eller annen grunn, men IKKE DRA GUD MED INN I DET! De må bare ikke påstå at Gud har gitt dem tillatelse...

Han HAR BEFALT hva skilte personer, menn og kvinner, skal gjøre, og kommer ikke til å endre mening om det.

Men jeg skjønner, som separert selv, at ikke alle er gitt å skjønne dette helt.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt