Verdidebatt

Skal KrF bidra til en Ap-regjering?

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

KrF vedtok på sitt landsmøte i mai følgende i spørsmålet om regjeringssamarbeid:

"KrF mener Norge er best tjent med en regjering uten slagside til ytterpunktene i norsk politikk. Vi vil derfor arbeide for en ikke-sosialistisk regjering uten slagside til ytterpunktene i norsk politikk. Vi vil derfor arbeide for en ikke-sosialistisk regjering med tyngdepunkt i sentrum som alternativ til den sittende regjering. Det avgjørende for KrFs deltakelse i en slik regjering er styrke og gjennomslag for våre verdier og politikk. KrF mener at den rødgrønne regjering må få avløsning."

KrF går til valg på utskifting av dagens regjering og et regjeringssamarbeid mellom H, V og KrF. Dersom dagens meningsmålinger blir valgresultatet, vil det bli et ikke-sosialistisk flertall på Stortinget til høsten. Dagens styrkeforhold mellom partiene på ikke-sosialistisk side tilsier da at KrF ut fra landsmøtets vedtak ikke deltar i et regjeringssamarbeid. Sannsynligvis vil KrF i en slik situasjon måtte velge mellom følgende regjeringsalternativer:
- Ap mindretallsregjering
- H/FrP mindretallsregjering
- Frp mindretallsregjering

Det kan ikke være tvil om at dagens rødgrønne regjering har påført KrF så mange nederlag i viktige verdisaker, at tiden ikke er moden for å støtte en mindretallsregjering utgått fra Ap alene eller sammen med andre.

KrF går dermed til valg på å sørge for at det blir en ikke-sosialistisk regjering dersom det blir et ikke-sosialistisk flertall på Stortinget etter valget til høsten. Venstre har en annen strategi.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt