Verdidebatt

Ikke var men er

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

det er oss hedninger det. Vi er gitt en ny pakt, vi er gitt ett håp, en tro og vi er gitt Kjærlighet av Han som elsket først. Hva var det Esekiel sa? Jo vi skulle få ett nytt hjerte, en ny ånd og ett nytt sinn. I alt dette nye skulle loven stå i skrevet og den eneste betingelsen var at om vi søkte Ham av hele vårt hjerte og hele vårt sinn. Peter sier dette:

1Pet 2:9-10
Men dere er en utvalgt ætt, et kongelig presteskap, et hellig folk, et folk til eiendom, for at dere skal forkynne hans storhet, han som kalte dere fra mørket til sitt underfulle lys,
dere som før ikke var et folk, men nå er blitt Guds folk, dere som før ikke hadde funnet miskunn, men nå har fått miskunn.

Her taler han ikke om jødene i ifra den første pakt, nei men om de som ikke hadde noen pakt eller håp. Disse er de åndelige jøder og sanne Israelitter, de som har kjempet som Jakob og vunnet. Vi må la Herren åpne våre øyne og ører så vi kan høre hva Han sier, ikke stå imot. De

nne nye pakt ble jo tilgjengelig igjennom Jesu blod, den nye pakts blod illustrert igjennom nattverdsmåltidet som vi skal opprettholde til minne om Ham! Ved korsfestelsen var denne pakt forseglet og låst i Guds eget ord. Noen forsøker tilmed å endre paktens blod ved å innføre nye bud og tider! Hans ord åpenbarer evangeliet til hedningene og Gud selv åpenbarer dette for apostlene 3,5 år etter korset ved at duken faller ned i fra himmelen.

Apg 11:5-6
Jeg var i byen Joppe. Mens jeg var i bønn, kom jeg i henrykkelse og fikk se et syn: Det dalte ned noe, likesom en stor duk, som ble senket ned fra himmelen etter de fire hjørner. Og den kom like bort til meg. Jeg stirret på den og så nøye etter. Da fikk jeg se de firføtte dyr som er på jorden, og villdyrene og krypdyrene - jordens dyr og himmelens fugler.
Apg 11:18
Da de hørte dette, slo de seg til ro, og de priste Gud og sa: Så har da Gud også gitt hedningene omvendelsen til livet.

Her er det tilmed noen som sier at ved denne duk ble det tillatt å spise svin! Utrolige vendinger blir gjort for å føye kjødets lyster; Guds ord tillater aldri urene dyr som mat for de hellige. Johannes bekrefter den nye pakt på forhånd slik:

Joh 10:16
Jeg har også andre får, som ikke hører til i denne kveen. Også dem skal jeg lede, og de skal høre min røst. Og det skal bli én hjord og én hyrde.

Kan da dette leses i GT?

Jes 49:6
han sier: Det er for lite at du er min tjener til å gjenreise Jakobs stammer og føre den frelste rest av Israel tilbake. Så vil jeg da gjøre deg til et lys for hedningefolkene, for at min frelse må nå til jordens ende.

Jesus skal altså ikke bare være ett lys for Israel men også hedningene. Nå gjenstår det bare at Israel skal vende om til Jesus Kristus. Derfor er det trist at svært mange i kristendommen ikke skjønner paktens følger for seg selv og med det hindrer Israel, vantro og troende i å se hvem Jesus virkelig er. De bidrar i står grad til Babylons herre, djevelens fordel.

Håper at disse Guds ord blir til velsignelse for alle og enhver.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt