Verdidebatt

Noten snart ute..

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Matt 13:47-50

Atter er himlenes rike likt en not som kastes i havet og samler fisk av alle slag.

Når den er full, drar fiskerne den opp på stranden. De setter seg ned og samler de gode fiskene i kar, men kaster ut de dårlige.

Slik skal det skje ved verdens ende. Englene skal gå ut og skille de onde fra de rettferdige,

og kaste dem i ildovnen. Der skal de gråte og skjære tenner.

En lignelse er ett bilde med flerfoldige aspekter, ett bilde har mere enn tusen ord. Her over ser vi hvilken makt himmelen har over alle mennesker men denne makt nekter mange å erkjenne, selv om man er fanget i dens nett/ kraft. Når nok er nok kommer Jesus igjen og tar med seg de som er spiselige i dette garn, de uspiselige blir kastet.

Himmelens makt er gitt ved det evangelium som Han har gitt, noen forkynner og tror på det men andre forkynner ett menneske foredlet nyhetsbrev som finurlig tar vare på fallen natur og gjør de troende sløve og søvnige og noen forkynner ett annet evangelium som ikke er i fra Herren. Alle disse fremstår som om de er kristne og i Jesu navn.

Vi ser i lignelsen om ugresset, som i denne lignelse at de ugudelige vil aldr vende seg til Herren. Hveten og ugresset vokser sammen helt inn til enden og ugresset skal og vil brenne. Det er altså ikke noen prøvetid etter Jesu andre komme, skjebnen er avgjort for evig tid. Det stemmer også med hele skriften i NT og i GT.

Esek 33:11

Si til dem: Så sant jeg lever, sier Herren Herren:

Jeg har ikke behag i den ugudeliges død, men i at den ugudelige vender om fra sin ferd og lever. Vend om, vend om fra deres onde veier! Hvorfor vil dere dø, Israels hus?   

Vend derfor om til det sanne evangelium og slik er det beskrevet hvorfor vi ikke hører Herren:

Joh 16:8-14

Og når han kommer, skal han overbevise verden om synd og om rettferdighet og om dom:

Om synd, fordi de ikke tror på meg.

Om rettferdighet, fordi jeg går til Faderen, og dere ser meg ikke lenger.

Om dom, fordi denne verdens fyrste er dømt.

Ennå har jeg mye å si dere, men dere kan ikke bære det nå.

Men når han kommer, sannhetens Ånd, skal han veilede dere til hele sannheten. For han skal ikke tale av seg selv, men det han hører, skal han tale, og de kommende ting skal han forkynne dere. Han skal herliggjøre meg, for han skal ta av mitt og forkynne det for dere.

  1. Talsmannen, DHÅ vil og må overbevise oss om syndens realiteter individuelt og personlig, om vi skal kunne frelses i fra synd (ikke i synd).
  2. Talsmannen, DHÅ vil og må overbevise oss om Kristi rettferdighet, som innebærer å kjenne hva Hans gjerning er om vi skal kunne elske Frelseren.
  3. Talsmannen, DHÅ vil og må overbevise verden om dommen over denne verden om vi skal forstå frelsen.

Ut ifra disse punkter, hva er det vi ikke kan bære uten å være utviklet av DHÅ innenfor disse tre punkter? Guds ord har avdekket syndens realiteter og den avdekker syndig kjøds natur. Den avdekker også rett ferd og den avdekker hvordan i kjødet leve i Ånden, enkelt og greit. Den avdekker også domsscenene til minste detalj men hvem våger å studere disse fakta?

Hvilken fisk er du i garnet og hvor alvorlig er dette med å tro egentlig?

Til slutt, for å unngå usakeligheter i denne tråd vil jeg nevne forhistorien til Jesu ord om sannhetens ånd og her er Jesu ord om noen av de fisker som tror de er Guds folk men er i realiteten uspiselige fisker.

2Kor 13:5
Ransak dere selv om dere er i troen! Prøv dere selv! Eller kjenner dere ikke dere selv at Kristus Jesus er i dere? Det måtte da være at dere ikke består prøven.

Og:

Joh 16:2-3

De skal utstøte dere av synagogene. Det kommer en tid da hver den som slår dere i hjel, skal tro at han gjør Gud en dyrkelse. Og dette skal de gjøre fordi de ikke kjenner Faderen og heller ikke meg.

Husk derfor at Gud elsker syndere og ønsker at de skal vende om i fra Sin ferd, derfor må vi være ydmyke og kunne erkjenne at vår natur ikke absolutt er egentlig så bra at det holder på dommens dag. Det jeg ber om er en ydmyk, Gudfryktig og erkjennende tråd, kanskje ikke åpenlyst men åpenbar, for deg, personlig og individuelt der hvor du er. Gud er kjærlighet og vi må bare lytte til Ham og la Han vekke oss, Gud velsigne dere!

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt