Verdidebatt

Uklare Frp

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Fremskrittspartiet vil evaluere ekteskapsloven og modernisere kontantstøtten. Hvor ble det av partiet som førte klar tale?

Fremskrittspartiet bør få makt fordi de vil endre ekteskapsloven, bevare kontantstøtten og flytte den norske ambassaden i Israel til Jerusalem, har det blitt hevdet de siste ukene. Men ikke noe av dette finner støtte i det programforslaget som legges fram på landsmøtet denne helgen.

I programforslaget står det at Frp vil evaluere ekteskapsloven. Altså ikke noe løfte om omkamp. En gruppe i partiet har gått inn for å godta at homofile får adoptere. De tapte i partiets landsstyre. Men det viser at bakgrunnen for den uklare formuleringen er at partiet er delt i synet på ekteskapsloven, og derfor ikke kommer til å samle seg til noen omkamp.

Mer overraskende er det at Frp åpner for å endre kontantstøtten. Hva som ligger i ordet "modernisere", er ikke godt å si. Det kan dekke ønsker om nedtrapping og endring av det slaget Senterpartiet har gått inn for.

Frp har jobbet hardt for å framstå som vårt mest Israelvennlige parti. Men formuleringene om Israel i programmet kunne stått i alle partiprogrammer - med unntak for SV. Ikke et ord om ambassadeflytting, bosettinger eller sikkerhetsmur.

Dette handler nok mest om at Frp er i ferd med å bli som andre partier, og dessuten snuser på muligheten for regjeringsmakt, og derfor ikke ønsker å forplikte seg for detaljert. Men det betyr også at de som stemmer på Frp, ikke vet hva de stemmer på i disse konkrete sakene.

Les mer om mer disse temaene:

Helge Simonnes

Helge Simonnes

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt