Verdidebatt

Kan døde vekkes til live?

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Svein Magne Pedersen er på veien igjen. Helbredelsesmøter i Ørsta Kirke har skapt rabalder i nyhetene. Evangelisten fra Vennesla er åpenbart i stand til å skaffe seg oppmerksomhet. Når har Pedersen forsøkt å vekke opp et barn fra de døde - sjekk vl.no

Teologiprofessor ved Høgskolen i Volda, Per Magne Aadnanes reagerer på Svein-Magne Pedersens aktiviteter: – Pedersens metoder er både etisk og teologisk klanderverdige, sier han til Sunnmørsposten.

Professoren utdyper sitt syn overfor VGnett: – Å gripe inn i en sorgsituasjon som dette er å gå langt over streken. Han driver et spill med folks følelser. Dette er absolutt klanderverdig, sier han.

Barnet våknet ikke og Pedersen utdyper i den samme artikkelen at det i Afrika blir døde vekket opp til stadighet, men i Norge er det vanskelig. I følge evangelisten er det "ismene" - ideogiene - og at folk er skeptiske som gjør at det ikke skjer her hjemme på berget. Med andre ord, hadde det lille barnet bodd i Afrika så hadde familien hatt større sjanse for å få barnet tilbake.

Har Pedersen gjort noe galt ved å følge foreldrenes ønske?

Eller har professoren rett i at dette er å drive et spill med folks følelser?

Kan kristne vekke folk fra døde?

Hvorfor er de fleste helbredelsesundrene i Norge utvokste ben og indremedisin?

Hvorfor virker ikke Guds kraft like sterkt i Norge?

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt