Øyvind Woie

72    64

Kan døde vekkes til live?

Publisert: 16. mar 2010 / 87 visninger.

Svein Magne Pedersen er på veien igjen. Helbredelsesmøter i Ørsta Kirke har skapt rabalder i nyhetene. Evangelisten fra Vennesla er åpenbart i stand til å skaffe seg oppmerksomhet. Når har Pedersen forsøkt å vekke opp et barn fra de døde - sjekk vl.no  

Teologiprofessor ved Høgskolen i Volda, Per Magne Aadnanes reagerer på Svein-Magne Pedersens aktiviteter: – Pedersens metoder er både etisk og teologisk klanderverdige, sier han til Sunnmørsposten.

Professoren utdyper sitt syn overfor VGnett: – Å gripe inn i en sorgsituasjon som dette er å gå langt over streken. Han driver et spill med folks følelser. Dette er absolutt klanderverdig, sier han.

Barnet våknet ikke og Pedersen utdyper i den samme artikkelen at det i Afrika blir døde vekket opp til stadighet, men i Norge er det vanskelig. I følge evangelisten er det "ismene" - ideogiene - og at folk er skeptiske som gjør at det ikke skjer her hjemme på berget. Med andre ord, hadde det lille barnet bodd i Afrika så hadde familien hatt større sjanse for å få barnet tilbake.

Har Pedersen gjort noe galt ved å følge foreldrenes ønske?

Eller har professoren rett i at dette er å drive et spill med folks følelser?

Kan kristne vekke folk fra døde?

Hvorfor er de fleste helbredelsesundrene i Norge utvokste ben og indremedisin?

Hvorfor virker ikke Guds kraft like sterkt i Norge?

Svar

Bli med i debatten!

Skriv gjerne ditt synspunkt! Du må være registrert med fullt navn, og innlogget for å delta. Sett deg inn i retningslinjene. Brudd på dem kan føre til utestengning.
Vennlig hilsen Sondre Bjørdal, konstituert religions- og debattredaktør Vårt Land

Skriv kommentar
Kommentar #51

Gunnar Lund

0 innlegg  6279 kommentarer

RE: RE: RE: Tro kan flytte fjell osv.

Publisert over 8 år siden
17.03.10 kl. 22:11 skrev Rolf Egil Pedersen:

Nja, kanskje ikke de helt rette bibelversene i denne sammenhengen, men heller ikke så malplassert som du vil ha det til.  Jeg tenkte mer på at det kan skje mange under, men alt er ikke nødvendigvis av Gud.  For enhver Guds gave eller sannhet, har Satan en etterligning.

 Det stemmer det.

Om de er falske eller ikke kan prøves opp mot bibelens kriterier, og det er:

”Mine kjære, tro ikke enhver ånd! Prøv åndene om de er av Gud! For det er gått mange falske profeter ut i verden.  På dette kjenner dere Guds Ånd: Hver ånd som bekjenner at Jesus Kristus er kommet i kjøtt og blod, er av Gud.  Men enhver ånd som ikke bekjenner Jesus, er ikke av Gud. Det er Antikristens ånd, som dere har hørt skal komme. Og den ånden er allerede nå i verden, 1.Joh 4,1-3.”

Og SMP bekjenner  at Jesus er kommet i kjøtt og blod. Dermed er han av Gud (sier ikke at noe har påstått noe annet). Han har for øvrig tidligere vært både misjonær blant indianere og evangelist som har vunnet mange for Gud. Og vokst opp blant læstadianere i nord-norge. Som muligens er de strengeste kristne i dette landet. Ikke noe tull der i gården, med andre ord.

Svar
Kommentar #52

Gunnar Lund

0 innlegg  6279 kommentarer

RE: RE: RE: Tro kan flytte fjell osv.

Publisert over 8 år siden
17.03.10 kl. 22:16 skrev Anders Larsen:

Når det gjelder det bibelsitatet, så gjelder det "kristeligøse", ikke vantroende. Vantroende kan ikke tro de profeterer/gjør gjerninger i et namn de ikke tror på.

Selvfølgelig kan de det.

Hvis det du sier stemmer, hvorfor skulle da Jesus si:

”Og dersom det er med Beelsebuls hjelp jeg driver ut de onde ånder, hvem får da deres egne tilhengere hjelpen fra når de driver ut ånder? Derfor skal dere bli dømt av deres egne. " Matt 12,27.

Svar
Kommentar #53

Harry Hansen

0 innlegg  9 kommentarer

RE: Kan døde vekkes til live?

Publisert over 8 år siden
16.03.10 kl. 19:51 skrev Øyvind Woie:

Svein Magne Pedersen er på veien igjen. Helbredelsesmøter i Ørsta Kirke har skapt rabalder i nyhetene. Evangelisten fra Vennesla er åpenbart i stand til å skaffe seg oppmerksomhet. Når har Pedersen forsøkt å vekke opp et barn fra de døde - sjekk vl.no  

Vel, det er jo velkjent at folk som har tatt overdose på (f.eks) heroin har vært klinisk døde en stund før medisinsk personell har gitt motgift, og vedkommende har våknet opp igjen. Om disse tilfellene er døde mennsker som har blitt vekket til live kan jo diskuteres. Jeg har selv personlig opplevd et slikt tilfelle, og jeg er ikke i tvil om at det er bedre å ringe 113 heller enn å tilkalle Svein Magne Pedersen...

Svar
Kommentar #54

Svein Ole Hansen

94 innlegg  1578 kommentarer

I ånden

Publisert over 8 år siden

<!-- /* Font Definitions */ @font-face {font-family:"Cambria Math"; panose-1:2 4 5 3 5 4 6 3 2 4; mso-font-charset:0; mso-generic-font-family:roman; mso-font-pitch:variable; mso-font-signature:-1610611985 1107304683 0 0 159 0;} @font-face {font-family:Calibri; panose-1:2 15 5 2 2 2 4 3 2 4; mso-font-charset:0; mso-generic-font-family:swiss; mso-font-pitch:variable; mso-font-signature:-1610611985 1073750139 0 0 159 0;} /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-unhide:no; mso-style-qformat:yes; mso-style-parent:""; margin-top:0cm; margin-right:0cm; margin-bottom:10.0pt; margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family:"Calibri","sans-serif"; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-fareast-font-family:Calibri; mso-fareast-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} .MsoChpDefault {mso-style-type:export-only; mso-default-props:yes; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-fareast-font-family:Calibri; mso-fareast-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} .MsoPapDefault {mso-style-type:export-only; margin-bottom:10.0pt; line-height:115%;} @page Section1 {size:612.0pt 792.0pt; margin:70.85pt 70.85pt 70.85pt 70.85pt; mso-header-margin:35.4pt; mso-footer-margin:35.4pt; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;} -->

Er det mulig i ånden å bli født på ny, så er det fullt mulig å stå opp fra de døde. Jeg skriver selvsagt om hendelser på dommens dag.

Svein-Ole

Svar
Kommentar #55

Frank Håvik

14 innlegg  104 kommentarer

Ja visst!

Publisert over 8 år siden

Dersom ikke Guds kan vekke opp døde gjennom kristnes tjeneste må vi skrive om Bibelen og Jesu befalinger. Selv har jeg ikke vært vitne til døde oppvekkelser ennå,

Hva hadde skjedd om det døde barnet virkelig hadde våknet til live igjen? Hadde kritikken vært like massiv da?

Det er ikke mange her på debatten som kjenner Svein Magne Pedersen sin tjeneste så godt som jeg. I 1 1/2 år jobbet jeg tett på Svein Magne i hovedsaklig Nord-Norge og Vestlandet. Selv om det er litt på siden av temaet må jeg si noen ord om det også. Mye kan sies om økonomi, men måten har gjorde tjeneste på den tiden var absolutt ikke preget av økonomien. HUsk også at i mange år levde SMP i tjeneste på langt under det som de fleste av dere noen gang har måte klare dere på. De fleste turer gikk i underskudd. Gjennomsnittlig kollekt (frivillig) vi fikk inn på et 12-16 timers møte var kr 70 pr. pers. Det skulle dekke nesten alle utgifter.

Å kalle mannen en svindler som noen så lettvindt gjør her forteller mer om den som påstår det enn noe annet. Logisk sett er det godt gjort å drive med svindel så lenge og fortsatt ha stor tilstrømming av folk som søker hjelp.

Personlig har jeg sett hundrevis av momentane helbredelser i den tiden vi jobbet tett på Svein Magne. Ja, også en helt blind person fikk synet igjen. På en helg noterte vi ned navn på 90 personer som etter eget vitnesbyrd ble momentant helbredet.

Dere sier at Svein Magne er glad i penger. Mulig det, men han er enda mer glad i mennesker, det kan jeg bevitne. I Storslett i Nord-Troms hadde v iet møte i 2003 som varte i over 16 timer. I 14 timer sammenhengende stod SMP og bad for syke mennesker. Jeg vil lke å se den prest eller predikant som vil gjøre dt samme.Jeg har aldri møtt et menneske med mer kjærlighet til mennesker. Vi kunne kjøre i timesvis mellom møtene og SMP sov underveis. Stanset vi på en bensinstasjon fant vi han som regel inne på stasjonen i samtale med betjeningen og gjerne så bad han for dem og behovene de hadde.

Selv ber jeg også for syke. Ikke alle blir helbredet, men skal vi fornekte Guds Ord for det?

Han sier jo også "Alle som tok i mot han (Jesus), dem gav han rett til å bli Guds barn."

Ikke alle tar imot Jesus, skal vi dermed slutte å forynne om frelsen?

Svar
Kommentar #56

Kjell Haugen

6 innlegg  1538 kommentarer

Selvsagt kan døde vekkes opp igjen.

Publisert over 8 år siden

Kjære alle troende på Kristus. La oss huske på den misjonsbefaling som Jesus ga til oss gjennom Markus 16:17-17 :

"Og disse tegnene skal følge dem som tror: I mitt navn skal de drive ut onde ånder, de skal tale nye tungemål, og de skal ta slanger i hendene. Om de drikker dødelig gift, skal det ikke skade dem, og når de legger hendene på syke, skal de bli friske.»

Her er det ikke brukt bløte begreper som kan, muligens eller av og til men utrykket SKAL. Dette er den måten vi skal vise verden rundt oss at vi tror.  Det er ikke gjennom våre ord og tanker , men gjennom de gjerninger som vi gjør I kristus.  Det blir også i bibelen antydet at det går ikke ann å tro uten å ha slike gjerninger.   Derfor når vi så er vant til - gjennom våre trosgjerninger - å se ånder bli drevet ut, taler i tunger , bi utsatt for farer ut en at de skader en og at folk blir helbredet når man legger hendene på dem. Så er ikke veien lang til å kunne gjøre som Jesus å gjennopplive en død kropp. Så la Kristus handle gjennom oss der det er mulig.

Men når det er sagt så må vi huske på Guds hennsikt med ethvert under som skjer gjennom vår tro. Det er at Gud skal få lovprisning og takk.  Gud helbreder ikke nødvendigvis for "pasientens" skyld men for at Hans navn skal bli herliggjort gjennom det som skjer. 

Det er mange rundt oss i dag som har lært å bruke Guds kraft gjennom troshandlinger. Dessverre er det mange som tar æren selv og det er frykelig galt.  Det er for meg klassifisert som å "synde mot den hellige ånd" og det hevder Paulus at det ikke finnes tilgivelse for.

Jeg vil takke Sven Magne Pedersen for at han våger å tro på  den Kristus som har bolig i oss alle.

Svar
Kommentar #57

Øyvind Woie

72 innlegg  64 kommentarer

RE: Selvsagt kan døde vekkes opp igjen.

Publisert over 8 år siden

"Og disse tegnene skal følge dem som tror: I mitt navn skal de drive ut onde ånder, de skal tale nye tungemål, og de skal ta slanger i hendene. Om de drikker dødelig gift, skal det ikke skade dem, og når de legger hendene på syke, skal de bli friske.»

Her er det ikke brukt bløte begreper som kan, muligens eller av og til men utrykket SKAL. Dette er den måten vi skal vise verden rundt oss at vi tror.  Det er ikke gjennom våre ord og tanker , men gjennom de gjerninger som vi gjør I kristus.  Det blir også i bibelen antydet at det går ikke ann å tro uten å ha slike gjerninger.   Derfor når vi så er vant til - gjennom våre trosgjerninger - å se ånder bli drevet ut, taler i tunger , bi utsatt for farer ut en at de skader en og at folk blir helbredet når man legger hendene på dem. Så er ikke veien lang til å kunne gjøre som Jesus å gjennopplive en død kropp. Så la Kristus handle gjennom oss der det er mulig.

Men når det er sagt så må vi huske på Guds hennsikt med ethvert under som skjer gjennom vår tro. Det er at Gud skal få lovprisning og takk.  Gud helbreder ikke nødvendigvis for "pasientens" skyld men for at Hans navn skal bli herliggjort gjennom det som skjer. 

Det er mange rundt oss i dag som har lært å bruke Guds kraft gjennom troshandlinger. Dessverre er det mange som tar æren selv og det er frykelig galt.  Det er for meg klassifisert som å "synde mot den hellige ånd" og det hevder Paulus at det ikke finnes tilgivelse for.

Jeg vil takke Sven Magne Pedersen for at han våger å tro på  den Kristus som har bolig i oss alle.

Du har rett, det er ikke bløte ord, men her plukker du jo ut helbredelsen. Hva med det andre som står der. Vil du anbefale kristne å ta i giftige slanger og drikke gift? 

Du skriver at hensikten med ethvert under er at Gud skal få lovprisning og takk. Hva før Gud når underet ikke skjer?

Hvem er de som synder mot den hellige ånd og tar æren for helbredelsen selv?

Svar
Kommentar #58

Øyvind Woie

72 innlegg  64 kommentarer

RE: RE: RE: RE: Tro kan flytte fjell osv.

Publisert over 8 år siden
17.03.10 kl. 22:19 skrev Gunnar Lund:17.03.10 kl. 22:11 skrev Rolf Egil Pedersen:

Nja, kanskje ikke de helt rette bibelversene i denne sammenhengen, men heller ikke så malplassert som du vil ha det til.  Jeg tenkte mer på at det kan skje mange under, men alt er ikke nødvendigvis av Gud.  For enhver Guds gave eller sannhet, har Satan en etterligning.

 Det stemmer det.

Om de er falske eller ikke kan prøves opp mot bibelens kriterier, og det er:

”Mine kjære, tro ikke enhver ånd! Prøv åndene om de er av Gud! For det er gått mange falske profeter ut i verden.  På dette kjenner dere Guds Ånd: Hver ånd som bekjenner at Jesus Kristus er kommet i kjøtt og blod, er av Gud.  Men enhver ånd som ikke bekjenner Jesus, er ikke av Gud. Det er Antikristens ånd, som dere har hørt skal komme. Og den ånden er allerede nå i verden, 1.Joh 4,1-3.”

Og SMP bekjenner  at Jesus er kommet i kjøtt og blod. Dermed er han av Gud (sier ikke at noe har påstått noe annet). Han har for øvrig tidligere vært både misjonær blant indianere og evangelist som har vunnet mange for Gud. Og vokst opp blant læstadianere i nord-norge. Som muligens er de strengeste kristne i dette landet. Ikke noe tull der i gården, med andre ord.

Svein Magne Pedersen er sikkert en flott kar. Det er åpenbart mange som liker ham og setter pris på hans virke. Personlig synes jeg vi skal opptre mer ydmykt i møte med mennesker som sliter med sykdom og livet sitt. Å forhåndsproklame at tegn og undere kommer til å skje skaper jo en viss stemning og et press på nettopp dette.

Som jeg har skrevet før - det er ikke lett å rekke opp hånda under et helbredelsesmøte og si at det ikke fungerer.

Jeg kjenner en mann som har alvorlig Cereberal Parese. Han kom på et kristent møte.Da kastet forbederne seg over ham og bad om at han skulle blir frisk. Men denne mannen hadde brukt så mye krefter og var så sliten av å lete etter helbredelse at han ikke orket mere forbønn og mas om dette. Syke og funkjsjonshemmede mennesker har en tendens til å bli et objekt for helbredelse i SMP og andre trosforkynneres virke. Denne mannen ønsket forbønn for noe helt annet som han slet med i livet sitt. Det endte med at han måtte be høyt for de som bad for han at de måtte slutte å be for ham. Da stoppet de. Han spurte meg om det var riktig at det eneste han skulle kunne bidra med i Guds rike var å bli noe annet enn det han var  - noe han ikke ønsket.

De som kommer til SMP ønsker sikkert helbredelse. De ønsker jo de som går til Snåsamannen og i tillegg finnes det en rekke "ikke kristne" healere som både kristne og ikke kristne bruker.

Faren med for my fokus på helbdrelsesunderet er at en del mennesker ikke ønsker å være en del av kristi legeme - betyr det ikke noe?

Svar
Kommentar #59

Kjell Haugen

6 innlegg  1538 kommentarer

RE: RE: Selvsagt kan døde vekkes opp igjen.

Publisert over 8 år siden
18.03.10 kl. 13:14 skrev Øyvind Woie:

Du har rett, det er ikke bløte ord, men her plukker du jo ut helbredelsen. Hva med det andre som står der. Vil du anbefale kristne å ta i giftige slanger og drikke gift? 

Du skriver at hensikten med ethvert under er at Gud skal få lovprisning og takk. Hva før Gud når underet ikke skjer?

Hvem er de som synder mot den hellige ånd og tar æren for helbredelsen selv?

Det med giftige slanger og gift kan for meg både være fysisk og psykisk.  Vi skal tåle motstand og angrep fra dem og ønsker oss ille og vi skal i hans sår ha legedom.  Både de psyksike og fysiske problemer kan er leget i hans naglemerkede hender.

Gud får kontakt med oss. Vi hører i alle fall på Paulus..  at vi må Be før vi får..l vi erfarer alt for ofte at vi ikke har fordi vi ikke ber.  Her snakker jeg ikke om en stille bønn i vårt lønnkammer. Men en bønn men som bes med den myndighet vi har I Kristus.   En bønn fra 2 eller tre -ikke fler nødvendigvis - er kraftig i Guds rike. Sammen med slike bønner hører alltid faste for meg.

Jeg ser at Gud deler ut sine trosgaver i rikt mon.  Det er for oss å bruke dem - riktig. Det krever øvelse både å trenes opp i alle typer troshandlinger og å bruke dem riktig.   Jeg ser Guds troshandlinger hos sjamaner, åndemanere, klarsynte, synske, hekser, spåkoner, healere , demagoger, men jeg hadde heller sett at disse hadde gitt Gud æren å kunne blitt kalt helbredere, åndeprøvere, profeter, undermakere, prester mer etter Paulus sine termenologi, slik at Gud hadde fått æren for det som han lar skje. For på samme måte som han lar regne falle på de de retferdige og de uretferdige lar han Troens kraft virke for alle.

Vi må huske på at vi er alle som tror på ham er I Kristus og Kristus er i oss alle. Og dette gir oss de de rettigheter Kristus har i Guds rike å forvalte der vi er.

Svar
Kommentar #60

Frank Håvik

14 innlegg  104 kommentarer

RE: RE: RE: RE: RE: Tro kan flytte fjell osv.

Publisert over 8 år siden

Svein Magne Pedersen er sikkert en flott kar. Det er åpenbart mange som liker ham og setter pris på hans virke. Personlig synes jeg vi skal opptre mer ydmykt i møte med mennesker som sliter med sykdom og livet sitt. Å forhåndsproklame at tegn og undere kommer til å skje skaper jo en viss stemning og et press på nettopp dette.

Som jeg har skrevet før - det er ikke lett å rekke opp hånda under et helbredelsesmøte og si at det ikke fungerer.

Jeg kjenner en mann som har alvorlig Cereberal Parese. Han kom på et kristent møte.Da kastet forbederne seg over ham og bad om at han skulle blir frisk. Men denne mannen hadde brukt så mye krefter og var så sliten av å lete etter helbredelse at han ikke orket mere forbønn og mas om dette. Syke og funkjsjonshemmede mennesker har en tendens til å bli et objekt for helbredelse i SMP og andre trosforkynneres virke. Denne mannen ønsket forbønn for noe helt annet som han slet med i livet sitt. Det endte med at han måtte be høyt for de som bad for han at de måtte slutte å be for ham. Da stoppet de. Han spurte meg om det var riktig at det eneste han skulle kunne bidra med i Guds rike var å bli noe annet enn det han var  - noe han ikke ønsket.

Kjenner du Svein Magne personlig? Har du vært på møter med han og vært tett opp i sitasjoner der han ber for folk? Jeg, har vært der i mange døgn til sammen. Det var lærerikt, og jeg er dypt takknemlig for anledningen.
Noe som kjennetegner SMP sin tjeneste er nettopp at han ser og hører den enkelte. Forbønnen foregår på en stille og rolig måte, med full fokus på den som blir bedt for. Eksempelet med han med Cereberal Parese tror jeg ikke er hentet fra et helbredelsesmøte med SMP i allefall.

At syke mennesker blir i fokus for en helbredelsestjeneste er vel ikke så spesiellt. Det er vel omtrent like spesiellt som at ufrelste mennesker er i fokus for en evangelist.

Men vi må være veldig klare på at den syke må selv gi til kjenne hva han/hun ønsker forbønn for. Det er ikke sikkert at en person i rullestol som ønsker forbønn, uten videre hver gang vil ha forbønn for sitt handikap. Det kan være andre ting som er viktigere. Selv spør jeg nesten alltid når noen ønsker forbønn: "Hva vil du at Jesus skal gjøre for deg?" Det tar fokusen og trøkket bort fra meg, og hjelper den enkelte til å forvente fra Jesus.

Så det med å love helbredelser. Klart at en forventning skaper tro. Jeg har vært på helbredelsesmøter i Nord-Norge der salen sydet av forventning og tro, ikke minst blandt mennesker som ikke var frelst. Forventning skaper en atmosfære der Gud kan virke. I Nasaret hadde de ikke så mye forventning til Jesus, og han kunne ikke gjøre så mange mirakel der.

Ut fra Guds Ord kan vi forvente at helbredelse skal skje.

Markus 16. 15-18. Og han sa til dem: «Gå ut i hele verden og forkynn evangeliet for alle som Gud har skapt!  Den som tror og blir døpt, skal bli frelst. Men den som ikke tror, skal bli fordømt. Og disse tegnene skal følge dem som tror: I mitt navn skal de drive ut onde ånder, de skal tale nye tungemål,  og de skal ta slanger i hendene. Om de drikker dødelig gift, skal det ikke skade dem, og når de legger hendene på syke, skal de bli friske.»

Disse tegn skal følge dem som tror, Det er Bibelens ord. Følger ikke tegnene kan vi da kalle det tro? Er det da ikke teori og ikke tro? Jeg bare undres.

For min del har jeg ennå ikke opplevd at Gud har sviktet når vi har gått ut i tro.

Glemmer ikke et helbredelsesmøte med SMP i Rogaland. Der kom en mann med taxi fra et sykehjem en 1/2 times kjøring unna. Han var veldig gammel, satt i rullestol og kom frem til forbønn. Begge beina var amputert Han store ønske var å bli frelst og få sin sak med Gud iorden. Det fikk han, og jeg glemmer aldri det smilet ansiket og tårene som strømmet over det skrukkete ansiktet. Mange steder vi kom med helbredelsesmøter kom det folk og tok imot Jesus, og flere kom og takket for at de fikk denne muligheten til å gjøre det de hadde tenkt på i mange år.

Dere som kritiserer SMP, hva gjør dere med det Gud har gitt dere av gaver og utrustning? Hvor mange blir frelst, satt i frihet og helbredet i din tjeneste?

Kritikkens nådegave ser i alle fall ut til å vere i funksjon!

Svar
Kommentar #61

Frank Håvik

14 innlegg  104 kommentarer

RE: RE: Selvsagt kan døde vekkes opp igjen.

Publisert over 8 år siden
18.03.10 kl. 13:14 skrev Øyvind Woie:

Hvem er de som synder mot den hellige ånd og tar æren for helbredelsen selv?

Hvem sikter du til? Det kan ikke være Svein Magne Pedersen vel?
Når noen blir momentant helbredet på et møte bruker SMP å intervjue dem (om dem vil) for å få frem vitnesbyrdet. Det skaper håp og forventning. Hver gang avslutter han med å si til den som er blitt helbredet: "Si takk Jesus". Noen prøver å unngå det ved å si Takk Svein Magne, men han gir seg ikke før de gir Jesus æren.

Sklik mener jeg det må være. Ingen av oss som bærer denne gaven, eller som ber for syke kan av oss selv helbrede. Ikke engang en flue med frekt bein. Nei, det er bare på grunn av Jesus at vi kan ta imot helbredelse, og det er bare Gud som helbreder.

Svar
Kommentar #62

Kjell Haugen

6 innlegg  1538 kommentarer

RE: RE: RE: Selvsagt kan døde vekkes opp igjen.

Publisert over 8 år siden
18.03.10 kl. 13:59 skrev Frank Håvik:

Hvem sikter du til? Det kan ikke være Svein Magne Pedersen vel?

Når noen blir momentant helbredet på et møte bruker SMP å intervjue dem (om dem vil) for å få frem vitnesbyrdet. Det skaper håp og forventning. Hver gang avslutter han med å si til den som er blitt helbredet: "Si takk Jesus". Noen prøver å unngå det ved å si Takk Svein Magne, men han gir seg ikke før de gir Jesus æren.

Sklik mener jeg det må være. Ingen av oss som bærer denne gaven, eller som ber for syke kan av oss selv helbrede. Ikke engang en flue med frekt bein. Nei, det er bare på grunn av Jesus at vi kan ta imot helbredelse, og det er bare Gud som helbreder.

SMP er for meg et god redskap i Guds hender og skaper mye takksigelse for sin formidling av Guds grenseløse nåde og visdom. 

Alle under og helbredelser må "låses" med takksigelse.   Det er som jeg sier årsaken til at Gud lar det skje. ( Tenk på en historie om  5 gode og 5 dårlige ...)

Men det finnes andre miljøer jeg er mer skeptiskisk til hvor æren ikke tilfaller Gud/Jesus men redskapet.   De finnes hovedsaklig utenfor våre miljø , men det dukker opp enkelte som ikke alltid har fokus på å gi Han æren.

Svar
Kommentar #63

Nils Kåre Jørmeland

13 innlegg  239 kommentarer

Døde kan vekkes til live

Publisert over 8 år siden

Vi er av Herren Yeshuah befalt å vekke døde til live.

Feilen her var at det var for mange som var vanntro i nærheten av dette mine venner.

Her må det ikke annonseres på forhånd og det må ikke være noen vanntro person i nærheten. Det stopper det hele for djevelen vil ikke at dette skal skje.

Svar
Kommentar #64

Tor Fagerhaug

48 innlegg  1778 kommentarer

RE: I ånden

Publisert over 8 år siden
18.03.10 kl. 02:14 skrev Svein Ole Hansen:

Er det mulig i ånden å bli født på ny, så er det fullt mulig å stå opp fra de døde. Jeg skriver selvsagt om hendelser på dommens dag.

Svein-Ole

 Tror du selv du selv det du selv sier? Er ikke du Bahai?? Da tror vel ikke du på dommens dag

Svar
Kommentar #65

Nils Kåre Jørmeland

13 innlegg  239 kommentarer

Døde kommer til å vekkes til live i hopetall

Publisert over 8 år siden

Om ikke så lenge så skalv vi få se at døde vekkes til live i hopetall. Til og med personer som har vært døde lenge komme til å springe rundt sprell levende mine venner:)

Herren Yeshuah kommer snart for å hente sin brud.

Svar
Kommentar #66

Nils Kåre Jørmeland

13 innlegg  239 kommentarer

Nå kommer snart dette til å skje mine venner:)

Publisert over 8 år siden

 Vær våkne å be hver en stund og vær fyllt av Ånden til en hver tid.

1. tes.4.13 Men vi vil ikke, brødre, at I skal være uvitende om de hensovede, forat I ikke skal sørge således som de andre, som ikke har håp. 14 For så sant Vi tror at Jesus døde og stod op, så skal og Gud ved Jesus føre de hensovede sammen med ham. 15 For dette sier vi eder med et ord av Herren at vi som lever, som blir tilbake inntil Herren kommer, skal ingenlunde komme i forveien for de hensovede; 16 for Herren selv skal komme ned fra himmelen med et bydende rop, med overengels røst og med Guds basun, og de døde i Kristus skal først opstå; 17 derefter skal vi som lever, som blir tilbake, sammen med dem rykkes i skyer op i luften for å møte Herren, og så skal vi alltid være med Herren. 18 Trøst da hverandre med disse ord!

Svar
Kommentar #67

Svein Ole Hansen

94 innlegg  1578 kommentarer

RE: RE: I ånden

Publisert over 8 år siden
19.03.10 kl. 22:04 skrev Tor Fagerhaug:18.03.10 kl. 02:14 skrev Svein Ole Hansen:

Er det mulig i ånden å bli født på ny, så er det fullt mulig å stå opp fra de døde. Jeg skriver selvsagt om hendelser på dommens dag.

Svein-Ole

 Tror du selv du selv det du selv sier? Er ikke du Bahai?? Da tror vel ikke du på dommens dag

<!-- /* Font Definitions */ @font-face {font-family:"Cambria Math"; panose-1:2 4 5 3 5 4 6 3 2 4; mso-font-charset:0; mso-generic-font-family:roman; mso-font-pitch:variable; mso-font-signature:-1610611985 1107304683 0 0 159 0;} @font-face {font-family:Calibri; panose-1:2 15 5 2 2 2 4 3 2 4; mso-font-charset:0; mso-generic-font-family:swiss; mso-font-pitch:variable; mso-font-signature:-1610611985 1073750139 0 0 159 0;} /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-unhide:no; mso-style-qformat:yes; mso-style-parent:""; margin-top:0cm; margin-right:0cm; margin-bottom:10.0pt; margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family:"Calibri","sans-serif"; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-fareast-font-family:Calibri; mso-fareast-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} h1 {mso-style-priority:9; mso-style-unhide:no; mso-style-qformat:yes; mso-style-link:"Overskrift 1 Tegn"; mso-margin-top-alt:auto; margin-right:0cm; mso-margin-bottom-alt:auto; margin-left:0cm; mso-pagination:widow-orphan; mso-outline-level:1; font-size:24.0pt; font-family:"Times New Roman","serif"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman";} span.Overskrift1Tegn {mso-style-name:"Overskrift 1 Tegn"; mso-style-priority:9; mso-style-unhide:no; mso-style-locked:yes; mso-style-link:"Overskrift 1"; mso-ansi-font-size:24.0pt; mso-bidi-font-size:24.0pt; font-family:"Times New Roman","serif"; mso-ascii-font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-hansi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-font-kerning:18.0pt; mso-fareast-language:NO-BOK; font-weight:bold;} p.bodytext, li.bodytext, div.bodytext {mso-style-name:bodytext; mso-style-unhide:no; mso-margin-top-alt:auto; margin-right:0cm; mso-margin-bottom-alt:auto; margin-left:0cm; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman","serif"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman";} .MsoChpDefault {mso-style-type:export-only; mso-default-props:yes; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-fareast-font-family:Calibri; mso-fareast-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} .MsoPapDefault {mso-style-type:export-only; margin-bottom:10.0pt; line-height:115%;} @page Section1 {size:612.0pt 792.0pt; margin:70.85pt 70.85pt 70.85pt 70.85pt; mso-header-margin:35.4pt; mso-footer-margin:35.4pt; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;} -->

 Hei igjen, Tor!

Jeg svarer heller med et utdrag fraBahá'u'lláhs skrifter enn å utdype emnet inngående selv.

Si: Avstå fra ondskap og overtredelser, og grip fatt i pålitelighet og fromhet, oppriktighet og ærlighet. Dette er et bud fra Gud, Herren på dommens Dag. Han som verden har forurettet, taler ikke på innskytelse av verdslig begjær, men i samsvar med det som er blitt åpenbart i Guds, forordnerens, den gamle av dagers Bok. Rettferdighet i karakter er middelet som kan legge for dagen de høye stadene som kan oppnås av mennesket i tilværelsens verden: Til dette bevitner Guds beærete tjenere som folkets onde hentydninger ikke har avskrekket fra å reise seg for å tjene sin Herre, Kongen på den mektige trone.

Med vennlig hilsen Svein-Ole
Svar
Kommentar #68

Tore Lind

6 innlegg  270 kommentarer

RE: RE: RE: RE: Selvsagt kan døde vekkes opp igjen.

Publisert over 8 år siden
18.03.10 kl. 14:57 skrev Kjell Haugen:18.03.10 kl. 13:59 skrev Frank Håvik:

Hvem sikter du til? Det kan ikke være Svein Magne Pedersen vel?

Når noen blir momentant helbredet på et møte bruker SMP å intervjue dem (om dem vil) for å få frem vitnesbyrdet. Det skaper håp og forventning. Hver gang avslutter han med å si til den som er blitt helbredet: "Si takk Jesus". Noen prøver å unngå det ved å si Takk Svein Magne, men han gir seg ikke før de gir Jesus æren.

Sklik mener jeg det må være. Ingen av oss som bærer denne gaven, eller som ber for syke kan av oss selv helbrede. Ikke engang en flue med frekt bein. Nei, det er bare på grunn av Jesus at vi kan ta imot helbredelse, og det er bare Gud som helbreder.

SMP er for meg et god redskap i Guds hender og skaper mye takksigelse for sin formidling av Guds grenseløse nåde og visdom. 

Alle under og helbredelser må "låses" med takksigelse.   Det er som jeg sier årsaken til at Gud lar det skje. ( Tenk på en historie om  5 gode og 5 dårlige ...)

Men det finnes andre miljøer jeg er mer skeptiskisk til hvor æren ikke tilfaller Gud/Jesus men redskapet.   De finnes hovedsaklig utenfor våre miljø , men det dukker opp enkelte som ikke alltid har fokus på å gi Han æren.

Svært Mange Pengersen er reinspikka bullshit.

Dét hevdes faktisk av skriften sjøl at det er helt gratis å gå direkte til kilden og det - helt uten den selvutnevnte mellommannen SMP!

Noenganger lurer jeg oppriktig talt på hvorfor visse kristne insisterer på å gjøre det vanskeligerer enn det er?

Svar

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere

Siste kommentarer

Gjermund Frøland kommenterte på
En unorsk ­fredagskveld
18 minutter siden / 836 visninger
Gjermund Frøland kommenterte på
En unorsk ­fredagskveld
19 minutter siden / 836 visninger
Anita Stokkeland kommenterte på
Syversens formaning
23 minutter siden / 156 visninger
Eyvind Skeie kommenterte på
På feil frekvens
40 minutter siden / 275 visninger
Aase Marie Holmberg kommenterte på
Svar på Sofies Brauts innlegg: "Den store sammenhengen"
rundt 1 time siden / 496 visninger
Aase Marie Holmberg kommenterte på
Svar på Sofies Brauts innlegg: "Den store sammenhengen"
rundt 1 time siden / 496 visninger
Tore Olsen kommenterte på
NRK med kraftig underdrivelse og slagside om rakettangep fra Gaza
rundt 1 time siden / 1683 visninger
Tore Olsen kommenterte på
NRK med kraftig underdrivelse og slagside om rakettangep fra Gaza
rundt 2 timer siden / 1683 visninger
Pål Georg Nyhagen kommenterte på
Vil Frp la homofile fra Tanzania få politisk asyl i Norge?
rundt 2 timer siden / 377 visninger
Les flere