asbjørn bergh

27

Innvandrerne i Europa, evig fremmede?

En kjent amerikansk/ tyrkisk imam, Abdullah Antepli, skriver på sin blogg om hvor hjemme familien føler seg etter å ha bodd 10 år i USA. Men om sin slektninger i Europa er det anderledes; http://www.huffingtonpost.com/imam-abdullah-antepli/only-in-a

Publisert: 5. jan 2014

"Both my wife and I have hundreds of relatives who have lived in various parts of Europe for five or six decades. They are now in their third or fourth generations in those countries. For the overwhelming majority of them, they have lived there for their entire lives, and their parents were born there; they are citizens who speak languages of those European societies as well as their mother tongues, and many of them are graduates of the best universities in Germany, France, the U.K. and others. However, rarely has any one of them felt the sense of belonging and pride that we feel to this land. None of them feel fully German, French or British themselves or feel that they are accepted and recognized as such by their fellow countrymen. And there is very little indication that the situation will be any better for the sixth or seventh generations on the horizon."

Selv etter at de har bodd i vest- Europa i flere generasjoner føler de seg helt som tyskere, franskmenn eller briter. Antepli tror heller ikke det vil bli bedre for den 6. eller 7. generasjonen.

Hvordan skal det gå med det multikulturelle Europa dersom innvandrere etter flere generasjoner ikke føler seg inkludert og som en del av det europeiske fellesskapet?

Hva har vi gjort feil her i Europa?

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Berit Aalborg, politisk redaktør Vårt Land

Skriv innlegg
Kommentar #1

Jarl Hanni Afsar

47 innlegg  2196 kommentarer

Vann og olje

Publisert over 6 år siden
asbjørn bergh. Gå til den siterte teksten.
Hva har vi gjort feil her i Europa

Vann og olje er to væsker som aldri vil blande seg. Fjern frikostige velferdsordninger i Europa som i Amerika, da blir innvandrere tvunget til å integrere seg. Ikke ideelt men nødvendig.

Vinn eller forsvinn. Det kan virke inhumant men det eneste som fungerer på sikt. Det er alt for mange kosehumanister her på berget.

Selv om vi ønsker å tro at verden er full av kjærlighet er det bare å skru på nyhetene. Alltid greit med en realitetsorientering.

Kommentar #2

asbjørn bergh

27 innlegg  145 kommentarer

Balkanisering i Norge?

Publisert over 6 år siden
Jarl Hanni Afsar. Gå til den siterte teksten.
Vann og olje er to væsker som aldri vil blande seg.

Mye bra i innlegget ditt Afsar. Noe må garantert gjøres med velferdsordningene. 

Etter det jeg kan forstå må vi nå jobbe intenst for å skape en fellesskapsfølelse. Islamistene vil vel helst distansere seg så mye som mulig fra oss "vantro" og etablere sine paralellsamfunn.

Vi må prøve å få flest mulig av innvandrerne til å delta i vårt fellesprosjekt; velferdsstaten. Men det er det dessverre mange av innvandrerne som ikke forstår. Jeg snakket igår med en fagforeningssekretær som fortalte om flere saker med utenlandske taxieiere som ikke betalte skatt/ forholdt seg til gjeldende regler. Jeg kjenner også til utenlandske gatekjøkkendrivere som "trikser og mixer".

Klarer vi ikke å skape et fellskap og de forskjellige etniske gruppene holder seg mer for seg selv, minsker tilliten mellom folk og vi kan  om noen generasjoner oppleve "balkantilstander" i Norge. Og det var vel ikke det vi ønsket å oppnå med å ha rause asylordninger??????

Mest leste siste måned

Slik jeg ser det
av
Magne Nylenna
21 dager siden / 1485 visninger
Med vandreskoene på
av
Anita Reitan
rundt 1 måned siden / 1229 visninger
Sekulariseringen av Rumi
av
Usman Rana
11 dager siden / 1070 visninger
Slappe konspirasjonsteoretikere
av
Øivind Bergh
8 dager siden / 964 visninger
Stopp banningen, Vårt Land!
av
Terje Tønnessen
30 dager siden / 626 visninger
Alle eller ingen?
av
Knut Alfsvåg
17 dager siden / 434 visninger

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere