Erik J Augestad

7

Er advent og julen kun scener i et videospill ?

I en annen tråd her diskuterer man kirkerådets ironisering over den perfekte julen. Før dere kristne diskuterer advent og jul slik den fremstår for dere idag, bør dere ikke først tenke over hva guden deres har ment med selve julen og adventstiden ?

Publisert: 6. des 2013

Kansje er det guden deres som er den ironiske og som den allvitende, allmektige og allestedsnærværende bare har spillt dere et puss i alle år og at advent og jul kun er scener i guden deres sitt videospill ? Kansje dere kristne kun er hollogrammer i et hollografisk univers i det samme videospillet ?

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Berit Aalborg, politisk redaktør Vårt Land

Skriv innlegg
Kommentar #1

Gunnar Opheim

142 innlegg  6550 kommentarer

Publisert nesten 7 år siden
Erik J Augestad. Gå til den siterte teksten.
bør dere ikke først tenke over hva guden deres har ment med selve julen og adventstiden ?

Akkurat dette er ett spørsmål enhver personlig virkelig troende kristen bør stille seg. Skaperen har jo ikke skapt julen, Han (Jesus) er heller ikke født på denne tid men den onde er skapt på denne tid og den onde forsøker å få uvitende mennesker til å tilbe ham i den tro at de tror de tilber Skaperen. Det samtidig som han forsøker å få menneskene til å ikke omvende seg til Ham men i tilbedelsen av ham ære den syndige naturen. Guden til syndens natur er den onde og syndens natur lager sin egen vei for å ære Gud, det for å ivareta fallen natur. Syndens natur handler og gjør på hva man føler før man tenker etter. Man dyrker Jeget og med det egoet og i det blir man stolt over seg selv. Det er svært destruktivt for individene og disse individers neste. 

Den onde forsøker å få mennesker til å glemme hvem Gud egentlig er og hva som er i vente med julen og adventstiden. I dette bilde er de "kristne" treller, hvor de som prinsippielt og stolt ikke tror Gud på grunn av disse "kristne" også den ondes velbrukte slaver for å styrke sin posisjon som denne verdens hersker. Ett videospill sier du? Vel, Gud sier denne verden er ett skuespill i dette univers men dette spill er satt i gang av den onde og vil en dag ta slutt fordi ondt avslører seg selv om man er villig til å gå dypt inn i materien.

Den sanne kristne forteller om noen gode nyheter og de gode nyheter omhandler det onde, altså synden men også rettferdigheten som finnes tilbudt. Og denne nyheten har også en ende som viser at en dag kommer det en dom. I den kristnes misjon ligger menneskets eneste håp, eneste troverdige tro og en kjærlighet som verden ikke kan tilby, Veien, Sannheten og Livet. 

Kommentar #2

Rune Holt

11 innlegg  11104 kommentarer

Hallo

Publisert nesten 7 år siden
Gunnar Opheim. Gå til den siterte teksten.
Han (Jesus) er heller ikke født på denne tid men den onde er skapt på denne tid og den onde forsøker å få uvitende mennesker til å tilbe ham i den tro at de tror de tilber Skaperen.

Spiller det egentlig noen rolle når på året vi feirer Jesu fødsel.?Og hva kommer denne redselen for å feire bursdager fra.?

Jeg syns jula er en bra tradisjon der mennesker faller mer til ro og reflekterer litt mer enn ellers i året.I hvert fall for dem som virkelig FEIRER jul.

At det har blitt en tid for fråtsing og stress er ikke de kristnes skyld..Da får du kjefte på handelsnæringa. 

Hva snakket ditt om den onde handler om må du nok forklare bedre. 

Kommentar #3

Gunnar Lund

0 innlegg  6279 kommentarer

Publisert nesten 7 år siden

Gled dere sammen med familien og spis god mat og drikke.

Kommentar #4

Gunnar Opheim

142 innlegg  6550 kommentarer

Publisert nesten 7 år siden
Rune Holt. Gå til den siterte teksten.
Spiller det egentlig noen rolle når på året vi feirer Jesu fødsel.?

Guds ord forteller at høytidsabbatene som påske, pinse, etc. ikke lenger er påbudt å holde slik den gamle pakt presteskapelige ordning sa. Presteskapets tid er over fordi nå er Jesus vår personlige og individuelle prest. Om du vil feire Ham kan du iflg Guds ord feire hva du vil det men hvorfor iall verden legge en feiring om Skaperens poffer og fødselsdag til denne verdens herskers fødselsdag? Han som forsøker å bedra hjele menneskeheten til å tro at han er Gud? Jeg bare peker på det, sier ikke at du ikke skal gjøre som du vil fremfor noen andres vilje og ønsker. Du er fri og tilber hvem du vil og ærer hvem du vil, åpenlyst eller ikke.

Jeg tror imidlertid mange mennesker ikke ser hvem Gud er fordi mange mennesker som tror misleder ikke troende til å ikke se hvem Han er. Går vi videre på det kan vi se opp igjennom historien at svært mange mennesker tror på avguder og de har sine høytider som Kirken har adoptert som sine og gitt Guds navn. Mistenkelig lett egentlig å se hvordan denne verdens hersker leker.

Men kjemp du videre for ditt Rune.

Kommentar #5

Rune Holt

11 innlegg  11104 kommentarer

?

Publisert nesten 7 år siden
Gunnar Opheim. Gå til den siterte teksten.
Om du vil feire Ham kan du iflg Guds ord feire hva du vil det men hvorfor iall verden legge en feiring om Skaperens poffer og fødselsdag til denne verdens herskers fødselsdag? Han som forsøker å bedra hjele menneskeheten til å tro at han er Gud? Jeg bare peker på det, sier ikke at du ikke skal gjøre som du vil fremfor noen andres vilje og ønsker. Du er fri og tilber hvem du vil og ærer hvem du vil, åpenlyst eller ikke.

Når er denne verdens herskers fødselsdag.?

Mener du å si at feiring av jul som et minne om Jesu fødsel egentlig er å feire og tilbe djevelen.??

Kommentar #6

Gunnar Opheim

142 innlegg  6550 kommentarer

Publisert nesten 7 år siden

Jul har ingenting med Jesus Kristus, misjonsarbeid og Frelse å gjøre, jul tilhører denne verden og det da kjødlige Jeg. Du må tro selv Rune, uten at jeg skal fore deg med teskje så du kan rettferdiggjøre deg selv.

Kommentar #7

Rune Holt

11 innlegg  11104 kommentarer

Nei vel

Publisert nesten 7 år siden
Gunnar Opheim. Gå til den siterte teksten.
Jul har ingenting med Jesus Kristus, misjonsarbeid og Frelse å gjøre, jul tilhører denne verden og det da kjødlige Jeg. Du må tro selv Rune, uten at jeg skal fore deg med teskje så du kan rettferdiggjøre deg selv.

Jesus ble født en gang...eller ble han ikke det..? Og vi feirer hans komme til vår jord som vi synger i mange julesanger....
Hvordan i all verden kan DET bli avgudsdyrkelse.? 

Kommentar #8

Rune Staven

402 innlegg  12111 kommentarer

Publisert nesten 7 år siden
Gunnar Opheim. Gå til den siterte teksten.
Jul har ingenting med Jesus Kristus, misjonsarbeid og Frelse å gjøre, jul tilhører denne verden og det da kjødlige Jeg. Du må tro selv Rune, uten at jeg skal fore deg med teskje så du kan rettferdiggjøre deg selv.

Hei leif

Jeg er heller ikke så glad i å feire Jul i den forstand at man fråtser og dyrker det som ikke har med budskapet å gjøre. Jeg ser fram til mer fritid med familien. Ser fram til å kose oss sammen. Med god mat. Jeg dyrker jo ikke julen. men man kan kose seg uten at det blir noe ekstra begrunn av Julen. En god stemning er det med Jule tider. Mange glade positive mennesker som går rundt og gleder seg. Jeg kunne godt ha vert uten pakker og juletre, men synes det er fint å minne om det barnet som ble født i Betlehem. Som kom til verden som vår frelser. Å glede seg med hverandre bake kaker og bruke tiden med hverandre. det er jul for meg. Hva er Julen for deg Leif?

mvh

Rune

Kommentar #9

Gunnar Lund

0 innlegg  6279 kommentarer

Publisert nesten 7 år siden

En kilde nevner 25 desember.

Denne datoen ble første gang nevnt indirekte hos Sextus Julius Africanus i år 221. Den første direkte henvisningen finner vi i Depositorio Martyrum filocaliana, en liturgikalender fra året 354 (MGH, IX, I, 13-196), der det står: VIII kal. Ian. Natus Christus in Betleem Iudeae – 25. desember ble Kristus født i Betlehem i Judea.

Kommentar #10

Ragnhild Kimo

8 innlegg  2038 kommentarer

Jul eller Christmas...

Publisert nesten 7 år siden
Gunnar Opheim. Gå til den siterte teksten.
Jul har ingenting med Jesus Kristus, misjonsarbeid og Frelse å gjøre

Til en viss grad kan jeg være enig med deg. Den opprinnelige julefeiringen i norden hadde neppe noe med Jesus å gjøre. Kanskje det er derfor feiringen blir kalt Christmas i engelsktalende land.

Jul er vel for svært mange bare en fest i mørketiden, med innslag av julekonserter og julefester der det kristne budskapet får liten plass. Julebord og matorgier med en helt syk drikkekultur minner heller ikke mye om kristen "julefeiring", eller markering av at Jesus ble født.

Tidligere reagerte jeg litt negativt når jeg hørte kristne julesanger rundt om i butikker av alle slag. Men så opplevde jeg at en del mennesker faktisk lyttet til budskapet! Det ble også en mulighet for meg til å komme inn på dette i samtale med andre!

Min barndoms jul var absolutt preget av Jesus, og evangeliet om Ham. Vi hadde dårlig råd, og gavene var beskjedne for å si det mildt:-) Mamma bakte litt kaker til jul, og vi hadde litt bedre middager og desserter enn ellers i året.

Men det som sitter best fast i minnet er når pappa leste Lukas 2. Når han etterpå ba inderlig! Når vi deretter sang mange julesanger med evangelisk innhold! Ja, min egen bursdagsfeiring kom helt i bakgrunnen, jeg er født 24 des :-)

Det er egentlig av liten betydning at vi ikke kjenner den eksakte datoen for Hans komme. Det viktigste er evangeliet, slik vi leser det i Lukas kap.2 og Johannes Kap.1

Jeg synes vi som kristne skal gjøre oss bruk av denne gyldne anledningen til å vitne om hvorfor vi har fri fra jobb, og hvorfor vi feirer spesielt! Selv om det ikke står noe i Bibelen om slik feiring, er ikke selskap og feiring noe som er negativt omtalt hvis det brukes til Guds ære.

Jeg hadde mye besøk av folk fra Jehovas vitner da jeg bodde i Trondheim. De feiret jo ikke jul, og snakket negativt om juletre og gaver mm. Så møtte jeg en av dem like før jul, i ferd med å kjøpe ganske dyre leker til sine barn. Jeg spurte da om han skulle feire jul allikevel. Nei da, men barna måtte jo få gaver, ikke på julaften, men en dag i mellomjula!

De hadde jo også fri fra jobb og skole, og hadde gode dager sammen med familie og slekt. Jeg lurer på hvorfor en da ikke kunne minnes Jesu fødsel, og lese fra Lukas 2 og Johannes 1.

Jo, det er sant at det ble feiret jul før Jesus ble kjent i Norge.

Men jeg synes det er fint å bytte ut avguder med Verdens Frelser!

Poengtere det! Rope det høyt!

Hvorfor skal ikke vi kristne benytte den tiden da en god del mennesker er litt mer mottagelige? Da de fleste har tid, og mange gjerne vil ha en høytidsstund! Jeg tror vi har benyttet tiden for dårlig, og latt oss rive med av kjøpepress og matorgier.

Og advent :-) Jeg er ikke adventist, men jeg har advent hele året!

Mvh Ragnhild

 

 

 

 

Kommentar #11

Lise Helgesen

12 innlegg  779 kommentarer

Publisert nesten 7 år siden
Ragnhild Kimo. Gå til den siterte teksten.
Min barndoms jul var absolutt preget av Jesus, og evangeliet om Ham. Vi hadde dårlig råd, og gavene var beskjedne for å si det mildt:-) Mamma bakte litt kaker til jul, og vi hadde litt bedre middager og desserter enn ellers i året.

:-)

Jeg husker hvor glad jeg ble for mine julegaver.

Det var fargeblyanter, brevark, hjemmestrikkede sokker, underskjørt, og en gang fikk jeg skøyter.

Dette var stort, de ble brukt flittig og den treningen og dansegleden jeg fikk på skøyter i min barndom sitter fortsatt i meg, selv om jeg ikke har stått på skøyter på mange år.

Før var julen preget av hyggelige forberedelser, forventning og glede ved å lage til gavene selv. Nå handler det om penger, stress, byttekort og en sammenblanding av forskjellige ting.

Derfor blir det helt feil å putte Evangeliet inn i en slik markering syntes jeg. De burde skilles ad og heller legge vekt på lys, giverglede (til barn og fattige) et fokus rettet ene og alene på juleevangeliet. Altså en hygggelig markering, fri for en sammenblanding av det hedenske og det Sanne.

En annen ting er nyttår. Jeg kjenner at dette blir bare så aldeles for galt. Her sender vi tomhet for milloner opp i røyk, jeg skal gjøre det samme i år som jeg har gjort de siste 20 årene. Trekke ned rullegardinen eller gå og sette meg på badet.

Og det er som du sier Ragnhild vondt nå i julebordssesongen og se hvordan alkoholens krefter gjør seg gjeldende i samfunnet, som så mye annet. Takk for gode refleksjoner fra mange av dere.

Kommentar #12

Ragnhild Kimo

8 innlegg  2038 kommentarer

Ja, gi til de fattige!

Publisert nesten 7 år siden
Lise Helgesen. Gå til den siterte teksten.
Derfor blir det helt feil å putte Evangeliet inn i en slik markering syntes jeg. De burde skilles ad og heller legge vekt på lys, giverglede (til barn og fattige) et fokus rettet ene og alene på juleevangeliet. Altså en hygggelig markering, fri for en sammenblanding av det hedenske og det Sanne.

Å gi til de fattige er absolutt en del av juleforberedelsene!

I julen har mange fri, og mange kan komme på besøk samtidig. Da er det naturlig at en har mer mat i huset enn når en er alene. Da lager vi fest. Men det er viktig å ha rett fokus. Jesus må være med alltid, enten det er jul eller andre høytidsdager. Jeg tenker på Jesus i bryllupet i Kana :-)

Ellers er det mye skrevet i Bibelen, om fester og høytider som ble feiret. At det skulle være feil å feire at Jesus vår Frelser kom til verden, tror jeg ikke.

Det er mange besteforeldre som bruker nettopp julen til å vitne for barnebarna. Selv har jeg mange! Jeg får mye besøk, og har ingen ambisjoner om å "nedlegge" julefeiring.

Jeg synes ikke dermed at jeg blander kristendom og hedenskap, men markerer et bytte! Evangeliet om verdens Frelser som kom for å gi oss evig liv, i bytte med hedenskap, frykt og død!

Jeg siterer litt fra en misjonssang: "Herre, oppfyll dine tjeneres lengsel: Korset å skue der avguden sto!"

Jeg tror vi kristne må evangelisere når og hvor vi finner mennesker!

Når vi bor i et land der evangeliet har hatt såpass påvirkningskraft at Jesu komme til verden blir markert med mange fridager, synes jeg ikke at vi som tror skal la være å benytte oss av det.

Men jeg er enig med deg i at vi skal vektlegge anderledes. Troen på Jesus som frelser, og ikke bare et barn i en krybbe, burde prege oss både i hverdag og fest! Den burde prege våre valg og vårt pengeforbruk og vår måte å feire Ham på!

Det må ikke være tvil om at vi minnes Jesu komme med stor glede, og at vi vil være Hans etterfølgere!

Jeg ønsker deg og alle her inne en fin adventstid, med ettertanke, gavmildhet og mye bønn!

Mvh Ragnhild

 

 

 

Kommentar #13

Gunnar Opheim

142 innlegg  6550 kommentarer

Publisert nesten 7 år siden
Rune Staven. Gå til den siterte teksten.
Jeg ser fram til mer fritid med familien. Ser fram til å kose oss sammen. Med god mat. Jeg dyrker jo ikke julen. men man kan kose seg uten at det blir noe ekstra begrunn av Julen. En god stemning er det med Jule tider. Mange glade positive mennesker som går rundt og gleder seg. Jeg kunne godt ha vert uten pakker og juletre, men synes det er fint å minne om det barnet som ble født i Betlehem. Som kom til verden som vår frelser. Å glede seg med hverandre bake kaker og bruke tiden med hverandre. det er jul for meg. Hva er Julen for deg Leif?

Igrunnen mye det samme men jeg tar kraftig avstand ifra at julen har noe med Jesus Kristus å gjøre, samt at vår misjon ikke er å ligne Guds rike inn mot en tilpassing av denne verden. Juletreet og nisser er forøvrig ikke velkomment hjemme hos meg, det havner i vedovnen om det skulle være uheldig å komme innenfor mine grenser. :-)

Kommentar #14

Gunnar Opheim

142 innlegg  6550 kommentarer

Publisert nesten 7 år siden
Ragnhild Kimo. Gå til den siterte teksten.
Tidligere reagerte jeg litt negativt når jeg hørte kristne julesanger rundt om i butikker av alle slag. Men så opplevde jeg at en del mennesker faktisk lyttet til budskapet! Det ble også en mulighet for meg til å komme inn på dette i samtale med andre!

:)

Ja, enig i dette men det er her ett stort men. Det fordi vi kan ikke tilbe både Gud og Mammon og det er ingenting som er mere svikefullt enn vårt eget individuelle hjerte. Dette gjelder ikke alle men det gjelder en stor stor del av den kristne verden.

Sitat:

"Men det som sitter best fast i minnet er når pappa leste Lukas 2. Når han etterpå ba inderlig! Når vi deretter sang mange julesanger med evangelisk innhold! Ja, min egen bursdagsfeiring kom helt i bakgrunnen, jeg er født 24 des :-)

Det er egentlig av liten betydning at vi ikke kjenner den eksakte datoen for Hans komme. Det viktigste er evangeliet, slik vi leser det i Lukas kap.2 og Johannes Kap.1"

Det gleder meg. :-)

Evangeliet er at Ham kom ja men om vi da leser Guds ord videre ser vi at det er en ond en som etterligner Ham, altså Gud og forsøker å bedra menneskene til å tro at Jesus er en annen enn Ham som kom. Om da ser på innholdet i evangeliet Guds ord bringer frem og ser hvilket evanglie som faktisk mange tilber Ham i kan vi se at alt ikke er så såre vel. Vi som tror har ett ansvar i å være troen tro, altså tro det Guds ord sier har vært, er og kommer.

Sitat:

"Men jeg synes det er fint å bytte ut avguder med Verdens Frelser!

Poengtere det! Rope det høyt!"

Helt enig og skal vi gjøre det så må vi helt og holdent også gjøre det.

Sitat:

"Hvorfor skal ikke vi kristne benytte den tiden da en god del mennesker er litt mer mottagelige? Da de fleste har tid, og mange gjerne vil ha en høytidsstund! Jeg tror vi har benyttet tiden for dårlig, og latt oss rive med av kjøpepress og matorgier."

Ja, vi har det, alle har det og det er vanskelig å skille lag med Mammon. Hvor skal man begynne og hva skal til for at vi som tror blir troverdige, også for Gud vår Skaper?

:)

Kommentar #15

Ragnhild Kimo

8 innlegg  2038 kommentarer

Publisert nesten 7 år siden
Gunnar Opheim. Gå til den siterte teksten.
Ja, enig i dette men det er her ett stort men. Det fordi vi kan ikke tilbe både Gud og Mammon og det er ingenting som er mere svikefullt enn vårt eget individuelle hjerte.

:-)

Enig med deg i at vi ikke kan tilbe både Gud og Mammon. Men når og hvordan tilber vi ham? Når vi handler? Eller når vi spiser? Eller når vi kjøper og gir hverandre gaver?

Vi som tror må jo også handle, og det enten det er handel til jul eller resten av året. Jeg mener det er den enorme fråtsingen vi skal ta avstand fra, og det gjelder ikke bare i desember :-)

Jeg er redd jeg lurer meg selv, prøver å lure Gud, og også andre mennesker hvis jeg lar være alt dette akkurat før og i julen. Jeg tror Han ser til hjertet! Han lar seg ikke lure av at jeg heller kjøper gaver til barn og barnebarn, og lager fest for dem om sommeren!

Jeg tviler også på at jeg kan vinne andre for Jesus ved å slutte å feire Hans komme til verden. Jeg må heller være villig til å fortelle hvorfor og hvordan jeg feirer jul.

Jeg skulle gjerne ha et annet navn på den feiringen, for å markere at det er Jesu komme vi feirer. Men jeg tror ikke det er mange i Norge som forbinder julen med "jolablot"....?

Et lite klipp fra Wikipedia:

Selve navnet jul stammer fra norrønt jól [2] eller jólablót, fra den opprinnelige, hedenske offerfeiringen av midtvinterdagen iNorden, som var lagt til 12. januar. Håkon den gode påbød på 900-tallet at landet skulle feire jul den 25. desember, samtidig med når den kristne høytiden ble feiret over hele Europa, og søkte å stoppe det hedenske offerritualet, som en del av en politisk prosess i å kristne Norge. Derfor fikk den kristne høytiden overta det gamle navnet «jul».

Ja, dette ble noen tanker fra meg, etter en herlig adventshelg med barnebarn på besøk :-)

Ragnhild

 

Kommentar #16

Lise Helgesen

12 innlegg  779 kommentarer

Publisert nesten 7 år siden
Ragnhild Kimo. Gå til den siterte teksten.
Vi som tror må jo også handle, og det enten det er handel til jul eller resten av året. Jeg mener det er den enorme fråtsingen vi skal ta avstand fra, og det gjelder ikke bare i desember :-)

Det vi gjør bør også være et oppriktig ønske om å glede sin neste.

En handling i omtanke, et ønske om alt godt.

Ja hele året bør vi vise nøysomhet og forvalte våre goder med omtanke. Hjetespråket viser vår stilling og hjerteforhold innenfor Gud.

Takk til dere for alt hva dere har delt fra Bibelen dette året. 2013 er ikke helt slutt enda, men

takk likevel.

Kommentar #17

Rune Holt

11 innlegg  11104 kommentarer

Jeg tror du har misforstått

Publisert nesten 7 år siden
Gunnar Opheim. Gå til den siterte teksten.
Ja, vi har det, alle har det og det er vanskelig å skille lag med Mammon. Hvor skal man begynne og hva skal til for at vi som tror blir troverdige, også for Gud vår Skaper?

Det ser ut til at du prøver å tilfredsstille Gud ved å leve etter lover og regler...

Du må innse at det er det Jesus har gjort for oss.Gud VET at vi ikke er fullkomne.Hvis VI kunne levd slik at Gud var fornøyd,hadde ikke Jesus trengt å komme til jorden.

Men det er selvfølgelig viktig å høre hva ånden i vårt hjerte sier når vi står overfor valg.Men perfekte blir vi aldri. 

Kommentar #18

Gunnar Opheim

142 innlegg  6550 kommentarer

Publisert nesten 7 år siden
Ragnhild Kimo. Gå til den siterte teksten.
Enig med deg i at vi ikke kan tilbe både Gud og Mammon. Men når og hvordan tilber vi ham? Når vi handler? Eller når vi spiser? Eller når vi kjøper og gir hverandre gaver?

:) Det er i hvilken ånd vi etterlever vårt liv tenker jeg men det som er farlig for oss uten å være klar er at når vi er med i en bølge og bølgen ikke ser oss er vi også med denne bølge og driver den frem. I det store og hele vinner bølgen slik som det nå er, det skip ønsker ikke jeg å sitte i. Det fordi mange deri ser ikke noe annet som realistisk å tro på, når vi deri vet det er noe annet avgjørende livsviktig som er verd å tro på.

Jeg kan ikke bestemnme om hvor og hvem som er i hvilken ånd, jeg bare kjenner ved meg selv hvor jeg er og hvor farlig verden er, samtidig hvor trist og tragisk det er hvor mange som velger noe de ikke hadde egentlig trengt å velge. Jeg tror flere hadde kunnet valgt bedre og på rett vei dess flere som hadde stått frem og gjort noe for Gud, Hans bud og Hans sanne ord/ lovnader til oss. Jeg mener julen gir mange folk forskjellige unnskyldninger til å fortsette på den gale vei med bedre samvittighet, men også noen med dårligere samvittighet så de ser enda mindre håp.

Det alt dreier seg om er tro, håp og kjærlighet. Skal vi tro må vi vite og forstå hva og hvem vi tror på, vi må kjenne Ham og Han må vedkjenne seg oss. Det må være ett håp som overgår det håp man har her i denne verden med sitt spill på følelser, da må vi vite hva vi tror på og hvem vi tror på. Vi må også her kjenne Ham og Han må vedkjenne seg oss. Vi må kjenne Kristi rettferdighet, Hans kjærlighet til oss, ja ikke bare oss men Hans Kjærlighet hva den går ut på. Hva har Han ofret for å fremme Sin Kjærlighet så vi kan se hvem Han er? Det er nettopp dette antikrist kjhærlighet forsøker å få oss til å ikke se ved å legge ett skalkeskjul over Ham. Hvilket skjul bruker Han i oss for å få oss til å ikke vedkjenne Ham i oss?

Sitat:

"Jeg skulle gjerne ha et annet navn på den feiringen, for å markere at det er Jesu komme vi feirer. Men jeg tror ikke det er mange i Norge som forbinder julen med "jolablot"....?"

:) Det tror ikke jeg heller men den onde er en djevelsk kamelot, han kan å skifte ham ved enhver nødvendighet. Og Guds ord sier han kan stå frem som om han var Jesus ved de siste dagene rett før Hans andre komme men den som er forankeret og tror Guds ord kan ikke bedras.. .

Matt 24,20-24 Men bed at eders flukt ikke må skje om vinteren eller på sabbaten! 

for da skal det være så stor en trengsel som ikke har vært fra verdens begynnelse inntil nu, og heller ikke skal bli. Og blev ikke de dager forkortet, da blev intet kjød frelst; men for de utvalgtes skyld skal de dager bli forkortet. Om nogen da sier til eder:

Se, her er Messias, eller der, da skal I ikke tro det. For falske messiaser og falske profeter skal opstå og gjøre store tegn og under, så at endog de utvalgte skulde føres vill, om det var mulig.

Kommentar #19

Gunnar Opheim

142 innlegg  6550 kommentarer

Publisert nesten 7 år siden
Rune Holt. Gå til den siterte teksten.
Det ser ut til at du prøver å tilfredsstille Gud ved å leve etter lover og regler...

Om du sier du tror men ikke gjør, er du da troverdig foran din neste og Gud Skaperen? Tror folk at du er ett godt menneske med forstand og karakter alle bør etterfølge? Eller er det slik at vi skal si vi tror Ham og gjør som Han sier men ikke gjør det, er vi da som skjøger og vil folk tro at det er Kristi rettferdighet?

Jeg kan intet gjøre Rune men Gud kan.

Matt 19,17 Men han sa til ham: Hvorfor spør du mig om det gode? Det er bare en som er god. Men vil du gå inn til livet, da hold budene!
Matt 19,23-26 Og Jesus sa til sine disipler: Sannelig sier jeg eder: Det vil være vanskelig for en rik å komme inn i himlenes rike. 24 Atter sier jeg eder: Det er lettere for en kamel å gå gjennem et nåleøie enn for en rik å gå inn i Guds rike. 25 Men da disiplene hørte det, blev de meget forferdet og sa: Hvem kan da bli frelst? 26 Men Jesus så på dem og sa til dem: For mennesker er dette umulig, men for Gud er alt mulig.

Rom 9,32 Hvorfor det? Fordi de ikke søkte den ved tro, men ved gjerninger; for de støtte an mot snublestenen,
Jak 2,14 Hvad nytter det, mine brødre, om en sier at han har tro, når han ikke har gjerninger? Kan vel troen frelse ham?
Jak 2,18 Men en kan si: Du har tro, og jeg har gjerninger. Vis mig din tro uten gjerninger, og jeg vil vise dig min tro av mine gjerninger!
Jak 2,24 I ser at mennesket blir rettferdiggjort ved gjerninger, og ikke ved tro alene.
Åp 2,19 Jeg vet om dine gjerninger og din kjærlighet og tjeneste og tro og tålmodighet, og dine siste gjerninger, som er flere enn de første.

Du må både ha tro og i det gjerninger Rune, forsøk å se å på Ham, ikke meg.

Kommentar #20

Erik J Augestad

7 innlegg  250 kommentarer

For å si det enkelt.

Publisert nesten 7 år siden

Den grønne dragen jeg har i min garasje, kan mer enn din gud !

Kommentar #21

Ragnhild Kimo

8 innlegg  2038 kommentarer

For å si det enkelt 2

Publisert nesten 7 år siden
Erik J Augestad. Gå til den siterte teksten.
Den grønne dragen jeg har i min garasje

Litt av en drage du har, gutt! Den kan ikke være enkel å ha med å gjøre! Men er du så enkel som du later som her inne? Det kan jeg ikke tro :-)

 

Kommentar #22

Erik J Augestad

7 innlegg  250 kommentarer

Till deg, Ragnhild Kimo, har jeg kun ett spørsmål:

Publisert nesten 7 år siden

Hvilken del av setningen, "kvinner skal tie i forsamlinger", er det du ikke forstår ?

Eller mener du kansje internett ikke er en "forsamling" ?

Kommentar #23

Gunnar Opheim

142 innlegg  6550 kommentarer

Publisert nesten 7 år siden

Om du leser Guds ord så ser du at også kvinner er ført frem av Gud for å tale, det til konger og til å være profeter. Det Paulus peker på er visking og tisking i Menighetsforsamlinger, i Guds hus. Ett ektepar er ett og de kjenner hverandre, om alle ektepar skal viske og tiske i samlinger blir det uorden. Gud er en ordens Gud. Om du i tillegg setter deg inn i Paulus skriverier så vil du se at han skriver så blekket spruter, han sier neste alt på en gang og da kommer det mye frem, også delvis gjentakelser. Så hold tungen rett i munnen med en ydmyk ånd. Husk også at mannens oppgave er å løfte kvinnen opp, ikke trykke kvinnen ned. Samme gjelder med kvinnen som er ett bilde på menigheten, hvor Jesus er hodet. 

1 Kor 14,33-35 for Gud er ikke uordens Gud, men freds Gud. 34 Likesom i alle de helliges menigheter, skal eders kvinner tie i menighets-samlingene; for det tillates dem ikke å tale, men de skal underordne sig, som også loven sier. 35 Men vil de få rede på noget, da skal de spørre sine egne menn hjemme; for det sømmer sig ikke for en kvinne å tale i menighets-samling.  


Kommentar #24

Ragnhild Kimo

8 innlegg  2038 kommentarer

Et enkelt svar til Eirik J Augestad.

Publisert nesten 7 år siden
Erik J Augestad. Gå til den siterte teksten.
Hvilken del av setningen, "kvinner skal tie i forsamlinger", er det du ikke forstår ?

Eller mener du kansje internett ikke er en "forsamling" ?

Jeg forstår hele den setningen, det trodde du nok ikke om meg!

Ellers står det ikke noe i Bibelen om at kvinner skal la være å blande seg i nettdebatter :-) Holder munnen lukket da, skjønner du. Og "forstyrrer" bare de som gidder å lese det som skrives :-)

 

Kommentar #25

Rune Staven

402 innlegg  12111 kommentarer

Publisert nesten 7 år siden
Erik J Augestad. Gå til den siterte teksten.
Hvilken del av setningen, "kvinner skal tie i forsamlinger", er det du ikke forstår ?

Eller mener du kansje internett ikke er en "forsamling" ?

Hei Erik

En merkelig utalelse må jeg si, Men er det slik det fungerer i dag.?  Er det slik det står, at kvinner ikke kan få mene og si hva de vil i forsamlinger selv om de er troende? På Paulus sin tid så er det mang en kvinne som ble brukt i store tjenester slik som det er og har vert i denne tid.  Og dette er en debatt side der ordet er fritt og ikke en forsamling, men uansett om det hadde vert forsamling så brukker Gud alle mennesker til å formidle sitt ord slik det står:)

mvh

Rune

Kommentar #26

Erik J Augestad

7 innlegg  250 kommentarer

Å unnskylde kvnner blir bare tolkninger og tåkeprat

Publisert nesten 7 år siden

Spørsmålet blir da: Hvilke andre deler av bibelen er det dere ikke tror på ?

Kommentar #27

Rune Staven

402 innlegg  12111 kommentarer

Publisert nesten 7 år siden

Hei Erik

Er det loven som styrer ditt budskap.eller vil du at friheten også skal være en del av budskapet? Mannen er hode i familien slik det er i menigheten også. Men hvordan kan man elske kvinnen uten å gi henne frihet til å velge selv:) en bunden kvinne vil ikke finne glede i sitt samfunn.Frihet har Herren gitt hver enkelt av oss. Er du mer verdifull en kvinnen framfor Herren? Hvem var det som fikk æren av å føde fram Guds sønn. Var det kvinnen eller mannen. Så du ser Gud bruker den Han vil. Og ikke slik menneskene vil.

Mvh

Rune

Kommentar #28

Gunnar Opheim

142 innlegg  6550 kommentarer

Tror ikke det nei

Publisert nesten 7 år siden
Erik J Augestad. Gå til den siterte teksten.
Spørsmålet blir da: Hvilke andre deler av bibelen er det dere ikke tror på ?

Problemet her er nok at du har bestemt deg for at det er slik som du tror og ut ifra det bedømmer du alt annet i denne karakteren.

Om Gud er kjærlighet og det faktum at i denne kjærlighet skal åpenbarelsen av Kristi rettferdighet føre folk til redning/ frelse fra det onde. Er det da slik at din tro på Guds ord kan stemme? Er det logisk?

Kommentar #29

Ragnhild Kimo

8 innlegg  2038 kommentarer

Jeg tok deg visst ikke alvorlig...

Publisert nesten 7 år siden
Erik J Augestad. Gå til den siterte teksten.
Spørsmålet blir da: Hvilke andre deler av bibelen er det dere ikke tror på ?

Hvis du leser mer i Bibelen og ser sammenhenger forstår du mer av hva både Rune S og Leif G.O. skriver og mener.

Paulus sier forresten at menn skal behandle eldre kvinner som mødre, og en mor har jo læreansvar:-)

Takk til både Rune S. og Leif G. O.  for seriøse svar, og takk for at dere alltid svarer meg med respekt, som en gammel mor :-) :-)

 

 

Kommentar #30

Erik J Augestad

7 innlegg  250 kommentarer

Jeg har lest hele bibelen, flere ganger

Publisert nesten 7 år siden

og i fohold til den, blir det herrene Rune S og Leif G. O. skriver og mener bare tåkeprat. Det å gjenta en løgn flere ganger , gjør den ikke til sann.

Så, hvis ikke du, Kimo, kan, eller vil, svare konkret på mitt spørsmål kan jeg jo gi de forannevnte herrene en ajanse til å svare på samme spørsmål: "Hvilken del av bibelen tror dere IKKE på ?

Når det gjelder respekt, så fortjener ikke en person som i fullt alvor mener det er bra å leve sitt liv på en illusjon særlig respekt, for det.

Kommentar #31

Rune Staven

402 innlegg  12111 kommentarer

Publisert nesten 7 år siden

Hei Erik

Da kan jeg heller spørre deg hvilken del av den nye pakt gikk du glipp av.? Hvem talte Paulus til da Han sa at kvinner skulle tie i en forsamling? Hadde Paulus søstre i sine menigheter. som forkynte ordet?Hva sa Jesus om kvinnen ? Er du gift? Og hvis du er det har du gitt din kone forbud å tale i en menighet? Er det å elske sin kones frihet til å velge? Og i hvilke samfunn tilhører du siden den loviske holdningen kom til syne i ditt svar

?

Mvh

Rune

Kommentar #32

Gunnar Opheim

142 innlegg  6550 kommentarer

Publisert nesten 7 år siden
Erik J Augestad. Gå til den siterte teksten.
Så, hvis ikke du, Kimo, kan, eller vil, svare konkret på mitt spørsmål kan jeg jo gi de forannevnte herrene en ajanse til å svare på samme spørsmål: "Hvilken del av bibelen tror dere IKKE på ?

Jeg tror ikke på løgner puttet inn i Guds ord om hva Gud sier for å tilfredstille selvet, for så å gå selvrettferdig bort.

Kommentar #33

Ragnhild Kimo

8 innlegg  2038 kommentarer

Publisert nesten 7 år siden
Erik J Augestad. Gå til den siterte teksten.
Så, hvis ikke du, Kimo, kan, eller vil, svare konkret på mitt spørsmål

Spørsmålet rettet direkte til meg var vel om jeg forsto setningen  om at kvinner skal tie i forsamlingen. Det svarte jeg på.

Når det gjelder troen på Bibelen, kan jeg si at jeg tror at den er Guds Ord til oss, og at Jesus åpenbarte og forklarte det jeg behøver å forstå. Det er ingen del av Bibelen jeg "ikke tror på", men jeg kan ærlig si at jeg ikke forstår alt. Det betyr ikke noe for min tro på Jesus som min frelser.

Du har kanskje lest mere i Bibelen enn meg, men det er mulig du ikke har bedt Den Hellige Ånd om å forklare for deg?

Jeg har også av kristne blitt møtt med påstanden om at kvinner skal tie i menigheten. Når du skrev det tok jeg det rett og slett som en spøk :-)

Når menn i en menighet sier slikt, får det meg til å gå mere inn i Bibelens lære. Da forstår jeg at Paulus nok ikke mente at kvinner skulle tie om alt, alltid :-)

Jesus stoppet ikke kvinnen som han møtte ved brønnen, da hun løp fra Ham mot landsbyen for å fortelle hva Han hadde sagt.

Jesus sendte kvinner med bud om sin oppstandelse til disiplene.

Altså må vi lete litt og lese mer for å forstå hva Paulus egentlig mente. Jeg tror både Rune og Leif G har forklart dette slik som de flest kristne gjør. Vi må sette alt inn i rett sammenheng.

Slik bør en lese resten av Bibelen også. Ikke bare løsrevne vers, men hele kapittel, henvisninger, og også lytte til de som Gud har kalt til lærere :-)

 

Kommentar #34

Erik J Augestad

7 innlegg  250 kommentarer

Du svarer ikke på spørsmålet, men kun med mer tåkeprat

Publisert nesten 7 år siden

For å gjøre det helt klart: Mitt spørsmål om "kvinner i forsamilinger" var og er alvorlig ment.

Det to viktigste spørmål jeg sitter med er det imidlertid få som tør eller vil svare godt på, nemlig: Betyr sannhet noe som helst når dere skal vurdere hva dere tror på ? Hvordan vet dere i så fall at bibelen er sann ?

Hvorfor må man tolke bibelen, hvis den er guds ord ? Hvis man må tolke bibelen, hvilke kriterier har gud brukt når han har kalt noen til lærere og andre ikke ? Og hvordan vet dere at disse kriteriene er sanne ?

Kansje jeg snart kunne fått et alvorlig svar på mitt opprinnelig spørsmål: Er advent og jul kun scener i et videospill ? Et begrunnet ja eller nei hadde vært fint.

Alt dette tåkepratet og alle borforklaringene får meg til å helle til at svaret er ja.

Kommentar #35

Rune Staven

402 innlegg  12111 kommentarer

Publisert nesten 7 år siden

Hei Erik

Alt handler om sannhet. Man trenger heller ikke å tolke kvinne spørsmålet. Men du ignonere helheten i Guds ord begrunn av en utalse som Paulus sa som du basserer deg helt og fullt på. Jeg selv er fanatisk men dette er noe man selv må bli opplyst om i Ånden. Men det hadde vert fint om du besvarte mine spørsmål.

Mvh

Rune

Kommentar #36

Kjell Haugen

6 innlegg  1547 kommentarer

Advent spill ? Jule spill ? Ja.

Publisert nesten 7 år siden
Erik J Augestad. Gå til den siterte teksten.
Er advent og jul kun scener i et videospill ?

Advent-spill er et level i et platå spill.

I en tidligste utgave av spillet Kristendom som ble utgitt i perioden 70-400 i vår tidsregning var Advent en forberedelse til dåpen.  Man skulle gå igjennom en grunnopplæring for gjennom et rituale med neddykking i vann for å komme til neste nivå.  

I neste release av spillet Kristendom ble utgitt i perioden 400-1100  nivået advent brukt som en renselses prosess. Hvor energiinntaket skulle stoppes og man skulle forberede seg på den nye tilverelsen i neste nivå - etter feiringen ved avsluttningen av dette nivået. Denne utgaven av kristendom finnes forstsatt i omløp i deler av verden.

I siste release av spillet Kristendom ble som ble utgitt i perioden 1100 til nå snudde man om energinivået fra lavt tll høyt.  Så nå holder det en serie høyenergi fester i adventstiden istedenfor en lav energi periode som i tildligere utgaver. Det finnes mange oppdateringen til denne releasen.

Jul.. har en helt annen bagrunn.

Jul kommer fra et mer norrønt spill som feiret livet-hjul og reloading av hovedpersonene.  Fra denne tradisjonen ble f.eks  grisen slaktet og spist.  Denne flere tusen år gamle norrøne spillet med fokus på dyrkelsen av svin ,  fedredyrking gjennom tilbedelse av nisser, alver , troll, huldre, halmgjeiter, bukker osv.  Tidsrommet for dette platået HJUL ble lagt til vintersolverv.   Denne orginalutgave av platået Jul i det norrøne spillet ble så populært av det ser ut til å kunne gjenoppstå som en separat versjon.

Samtidlig med Jule-spillet har det f.eks eksistert mange utgaver av tilsvarene spill.  Ett godt eksempel er en 3000 år gammel utgave hvor en rødkledd eldre mann deler ut gaver til barn i en fest. Den dukker opp i forbindelse med feiringen av nytt år og nyttår er ved vintersolverv.

Spillet kristendom har så merget det nordiske Jul og det kristne spillet utgangspunget Kristi fødsel.  I Jule-spillet var hovedpersonen Thor og hans fødsel - så forskjellen var ikke så mye.   En modernisert utgave av det 3000 år gamle spillet med den snille gamle rødkledde mannen har også blitt merget inn i stor grad i de siste releasene av Kristendom-spillet.

Som du ser har platået advent endret seg fra "konfirmasjonstid til faste til festtid" og Julen har bare endret fra Thor til Jesus sin fødselsdag og vi har inkludert noen andre figurer underveis.

Den kristne orginalutgaven av platået  "Feiringen av Kristi fødsel" finnes som ekstra eddition. Men den blir mindre og mindre brukt og må spesialbestilles.

Kommentar #37

Ragnhild Kimo

8 innlegg  2038 kommentarer

Tåkeprat?

Publisert nesten 7 år siden

Sitat: Det to viktigste spørmål jeg sitter med er det imidlertid få som tør eller vil svare godt på, nemlig: Betyr sannhet noe som helst når dere skal vurdere hva dere tror på ? Hvordan vet dere i så fall at bibelen er sann ?

  Sannhet betyr alt!  Jeg TROR at Bibelen er sant Guds ord til oss. Jeg kan ikke vite, eller forklare det bedre en mange andre har gjort på et ukjent antall tråder her på VD.

Sitat: Hvorfor må man tolke bibelen, hvis den er guds ord ? Hvis man må tolke bibelen, hvilke kriterier har gud brukt når han har kalt noen til lærere og andre ikke ? Og hvordan vet dere at disse kriteriene er sanne?

Jeg sier ikke at jeg tolker Bibelen, men at jeg leser, sammenligner, og ber Den Hellige Ånd tolke for meg. Bibelen forteller oss om kriteriene for å være lærer, og Ordet og Ånden viser hva som er sannhet. At noen mennesker bruker magefølelsen som indikator gjør ikke Bibelen usann, men forkynnelsen kan bli det. 

Sitat: "Kansje jeg snart kunne fått et alvorlig svar på mitt opprinnelig spørsmål: Er advent og jul kun scener i et videospill ? Et begrunnet ja eller nei hadde vært fint."

For meg er Advent og Julefeiring til minne om at Jesus ble født inn i verden. Ordet som ble kjød og tok bolig hos meg. Like viktig er det å huske at vi alltid lever i Advent, for vi tror at Jesus skal komme igjen! Dette har vi fokus på når vi samles i denne tiden da mange har fri!

Sitat: "Altdette tåkepratet og alle bortforklaringene får meg til å helle til at svaret er ja."

Når vi ser på handelsstandens ”forberedelser og feiring” kan det minne mer om et i scenesatt videospill med mammon som gud. Men jeg kan ikke la være å handle mat, klær og gaver for å demonstrere. Jeg finner andre måter å vitne på! Jeg synes også at kristne skal nytte denne tiden til annet enn overdådig luksus og fråtsing.

Nå ser jeg at du har lest Bibelen flere ganger. Du har kanskje opparbeidet en stor misstillit til både den og de kristne, derfor venter jeg egentlig ikke at du ser på mine enkle svar som annet enn tåkeprat nå heller. Men når du spurte så….  J

 

Kommentar #38

Erik J Augestad

7 innlegg  250 kommentarer

Ja, du har helt rett i at du kommer med mer tåkeprat

Publisert nesten 7 år siden

Det er merkelig å oppleve at mange kristne her tror at jo lengre svarene deres til meg er og dess mer tåkeprat de innholder jo sannere er de, men det er feil.

Kansje jeg heller skulle brukt et ord som virkelighet i stedet for sannhet og spurt: Betyr den observerbare virkeligheten noe som helst når dere skal avgjøre hva dere tror på ?

Kommentar #39

Ragnhild Kimo

8 innlegg  2038 kommentarer

Alt er visst tåkeprat for den som ikke tror!

Publisert nesten 7 år siden
Erik J Augestad. Gå til den siterte teksten.
Det er merkelig å oppleve at mange kristne her tror at jo lengre svarene deres til meg er og dess mer tåkeprat de innholder jo sannere er de, men det er feil.

Akkurat. Allikevel spør du om og om igjen :-) :-) Når svarene er korte er du ikke fornøyd. Når vi prøver å være imøtekommende og forklare litt mer kaller du det tåkeprat.

Hva venter du deg egentlig? Noe som aldri har stått på VD før? Korte svar som forklarer alt?

En ting synes jeg selv ble litt tåkete, og det var det jeg skrev om tolkning. Selvfølgelig er Bibelen opp gjennom tidene tolket, og forskjellig. Det er derfor vi har så mange retninger. Men når jeg leser i Bibelen er det altså ikke for å tolke den om igjen, men for å la Den Hellige Ånd åpenbare Ordet for meg. Jeg kan forsikre deg om at jeg ser på både R.S. og L.G.O. som søsken i troen. Dette er også tåkeprat for en som ikke tror. Derfor gir jeg meg her. Dette er ikke debatt. Du får finne deg en flink mannlig teolog :-)

 

 

Kommentar #40

Rune Staven

402 innlegg  12111 kommentarer

Publisert nesten 7 år siden

Hei Erik

Det er vanskelig for en vanntro og se det åpenbare. En vanntro vil bare høre det man selv vil høre. En som er troende lytter til den Hellige Ånds visdom. Stor forskjel. Det å bli gitt og det å bli tilært.

Mvh

Rune

Kommentar #41

Lise Helgesen

12 innlegg  779 kommentarer

Publisert nesten 7 år siden
Erik J Augestad. Gå til den siterte teksten.
Det to viktigste spørmål jeg sitter med er det imidlertid få som tør eller vil svare godt på, nemlig: Betyr sannhet noe som helst når dere skal vurdere hva dere tror på ? Hvordan vet dere i så fall at bibelen er sann ?

Det betyr og måtte gi avkall på det som vi vet ikke er Gud til behag. Om vi ikke vil eller våger - gå på vannet - vil vi heller ikke kunne vokse i tro. Gud er troens Gud. Kanskje vanskelig å gripe med forstanden, men bygger sitt virke på de valg vi tar, her må stolheten vike til fordel for lydighet til Guds Ord.

Hvordan jeg tror at Bibelen er Sann: En bro er ikke bygget på en dag, men valget er reelt her og nå. Så er det en levende Gud vi tror på, historien gir oss også mange levende vitnesbyrd,

vi er skapt, det er et under. Det er takket være Guds Skaperverk at vi kan få lov til å kjenne på livet. At glede og sorg ofte går hånd i hånd er en annen sak, det finnes imidlertid gode løsninger midt oppi håpløsheten, om vi våger og vil tro på, å la Gud være allestedsnærværende i våre tanker og handlinger. 

Livet er kort, et ønske om å leve i en Evighet som Guds barn er et valg vi kanskje velger selv.

Hvor mye betyr dette for den enkelte, og hvor takknemlig er vi for at vi er Skapt.

Bare noen tanker. 

Kommentar #42

Erik J Augestad

7 innlegg  250 kommentarer

Enda mer tåkeprat fra to kvinner

Publisert nesten 7 år siden

som ikke forstår Paulus' bevingende ord: "kvinner skal tie i forsamlinger", og nettdebatter.

Ar en av dem trekker seg når hun blir utfordret betrakter jeg på samme måte som amerikanerne sier det: "One down and one to go !"

Kommentar #43

Lise Helgesen

12 innlegg  779 kommentarer

Publisert nesten 7 år siden
Erik J Augestad. Gå til den siterte teksten.
som ikke forstår Paulus' bevingende ord: "kvinner skal tie i forsamlinger", og nettdebatter.

-Alt til sin tid og rette tid-

Mest leste siste måned

Tåkelagt
av
Liv Osnes Dalbakken
rundt 2 måneder siden / 3778 visninger
Sover heile regjeringa?
av
Lisbeth Marie Austnes
16 dager siden / 1242 visninger
Når fest blir dom
av
Kristine Sandmæl
22 dager siden / 897 visninger
Er jeg rett kalt prest?
av
Julie Schjøth-Jovik
14 dager siden / 846 visninger
Takk og farvel, KrF
av
Kristofer Olai Ravn Stavseng
14 dager siden / 642 visninger
Nei, Lægdene, vi er ikke i mot kvinner
av
Mikael Bruun
rundt 1 måned siden / 579 visninger
Det viktigste er et godt arbeidsmiljø
av
Martin Enstad
26 dager siden / 571 visninger

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere