Verdidebatt

En falsk Hyrde

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Heldigvis lever vi nå i den nye pakt og Levi- pakten, prestefunksjonene (den gamle pakts ordning og lover) er i dag over og forbi. Vår eneste prest er Jesus Kristus, Ypperstepresten. Det er bare Han som står imellom oss og Gud i dag. Alle andre eventualiteter imellom er vantro og hedenske veier. I dag har vi lekfolk, forkynnere, apostler eller pastorer og disse forkynner Guds ord, Desverre er det slik at Djevelen vandrer iblant kornet og er ugress. Hvordan skal vi kunne se hva som er ugress og hva som er korn?

Mal 2:7-8
For en prests lepper skal bevare kunnskap, lov skal hentes fra hans munn, for han er sendebud fra Herren, hærskarenes Gud.
Men dere har veket av fra veien og har fått mange til å støte an mot loven. Dere har fordervet Levi-pakten, sier Herren, hærskarenes Gud.

En Guds mann har kunnskap og ifra denne Guds mann skal man lese rett og galt. Vi ser at i det gamle presteskap vendte disse Guds menn seg ifra Guds lov ved sin egen rettferd, og det imot deres pakt/ allianse med Gud.

Jes 8:20
Til ordet og til vitnesbyrdet! - Dersom de ikke taler i samsvar med dette ord, så er det ingen morgenrøde for dem.

Jesaja taler om kvaliteten på det som blir sagt, etter vårt språk kan vi kalle denne tekst for kvalitetssikring av pastoren, eller forkynnerens ord.

Dette sier Jesus om disse som taler imot Moses og profetene:

Matt 15:14
La dem fare!

De er blinde veiledere for blinde, og når en blind leder en blind, faller de begge i grøften.

Hvor alvorlig er dette for menneskeheten på denne jord?

2Pet 2:2
Mange vil komme til å følge dem på deres skamløse ferd, og for deres skyld skal sannhetens vei bli spottet,

Hva gjør disse i sin ferd, advarer de verden?

Jes 56:10
Israels vektere er blinde alle sammen, de vet intet. Alle sammen er de stumme hunder, som ikke kan gjø. De ligger og drømmer og liker å sove.

1Tess 5:3
Når de sier:

Fred og ingen fare!

- da kommer en brå undergang over dem. Den kommer som veer over en kvinne som skal føde, og de skal slett ikke slippe unna.

Som det var før er det nå, fred og ingen fare.., ja ligner litt på denne verdens økumeniske.., fred og ingen fare.., de drømmer og de sover. Jesaja sier videre i 56:11 at de går etter sin egen vinnings fordel, de er ikke til å stole på og de forlater gjerne sin hjord.

De forstår ikke Moses og profetene, de ser ikke endens tid og kan ikke forklare Moses og profetene.

Jes 29:11
Slik er synet av alt dette blitt for dere som ordene i en forseglet bok. Gir en den til en som skjønner skrift, og sier:

Les dette!

- så sier han:

Jeg kan ikke, for den er forseglet.

Dan 12:4
Og du, Daniel:

Gjem disse ord og forsegl boken inntil endens tid. Mange skal fare omkring, og kunnskapen skal bli stor.

Er det da mulig å forstå Guds ord?

Jes 29:18
På den dag skal de døve høre bokens ord. Ut fra mulm og mørke skal de blindes øyne se
.

Ja, på enkleste vis er det mulig men da må det vel være slik at menensker ikke vil forstå da?

2Tim 4:3-4
For det skal komme en tid da de ikke skal tåle den sunne lære, men etter sine egne lyster skal de ta seg lærere i mengdevis, etter som det klør i øret på dem. De skal vende øret bort fra sannheten, og vende seg til eventyr.

Er dette til Guds behag?

Mark 7:7
Forgjeves dyrker de meg, for de lærer fra seg lærdommer som er menneskebud. Matt 15:9

Kan man da vente at Gud vil høre på disse?

Ord 28:9
Om en vender sitt øre bort og ikke vil høre loven, da er til og med hans bønn en styggedom.

Hva sier skriften om de som kjenner veien men ikke vandrer på den?

2Pet 2:21
Det hadde vært bedre for dem om de ikke hadde kjent rettferdighetens vei, enn at de kjente den og så igjen vendte seg bort fra det hellige bud som var overgitt til dem.

Hva sier da Herren om de falske hyrder?

Jer 50:6
Fortapte får var mitt folk. Deres hyrder hadde ført dem vill, til fjellene hadde de drevet dem bort*. Fra fjell til haug gikk de, de glemte sitt hvilested.

Esek 34:2-3
Menneskesønn!

Profetér mot Israels hyrder. Profetér og si til dem, til hyrdene: Så sier Herren Herren:

Ve Israels hyrder, som røkter seg selv! Er det ikke hjorden hyrdene skal røkte?
Dere eter fettet, og dere kler dere med ullen. Det fete slakter dere, hjorden røkter dere ikke.

Esek 34:8-12
Så sant jeg lever, sier Herren Herren:

Sannelig, siden min hjord er blitt til rov, og den er blitt til føde for alle markens villdyr, da den var uten hyrde, og mine hyrder ikke spurte etter min hjord, men hyrdene røktet seg selv og ikke røktet min hjord - derfor, dere hyrder, hør Herrens ord!

Så sier Herren Herren:

Se, jeg kommer over hyrdene og vil kreve min hjord av deres hånd og la dem slutte å røkte hjorden, så hyrdene ikke mer skal røkte seg selv. Jeg vil redde min hjord av deres munn, så de ikke skal være til føde for dem.

For så sier Herren Herren:

Se, jeg kommer og vil spørre etter min hjord og se til dem. Som en hyrde ser til sin hjord på den dag han er iblant sine spredte får, slik vil jeg se til mine får og redde dem fra alle de steder hvor de ble spredt den dag det var skyer og skodde.

I denne setting, legg merke til at fett er ett bilde på synden. Sammenlign det med at dagens falske hyrder lever i synd fordi som forklart her over ikke har kvalitetssikret Guds ord ved Hans ord, de lever ut og forkynner egen tros rettferd.

SÅ hvordan vil det gå med de somlegger noe bort eller tar noe til Guds ord?

Åp 22:18-19
Jeg vitner for enhver som hører de profetiske ord i denne bok:

Dersom noen legger noe til dette, da skal Gud legge på ham de plager som det er skrevet om i denne bok. Og dersom noen tar noe bort fra ordene i denne profetiske bok, da skal Gud ta bort hans del fra livets tre og fra den hellige stad, som det er skrevet om i denne bok.

Jer 25:34-37
Hyl, hyrder! Skrik og velt dere i støvet, dere som er de gjeveste av hjorden!

For tiden er kommet da dere skal slaktes. Jeg vil spre dere, og dere skal falle som et kostbart kar. Hyrdene skal ikke mer ha noe tilfluktssted, og de gjeveste av hjorden skal ikke finne redning. Hør hvordan hyrdene skriker og de gjeveste i hjorden hyler! For Herren ødelegger beitet for dem, de fredelige engene blir lagt øde av Herrens brennende vrede.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt