Verdidebatt

Menighet I – Den kristne grunnvoll

Har skrevet 5 deler om menigheten. Her er del 1.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Før jeg sto opp i dag, lå jeg og tenkte rundt emnet å være en kristen/menighet. Hva avgjør om du er en sann kristen, og hva er en falsk kristendom?

De fleste kristne vet at troen starter med det Jesus sier til Nikodemus, en jødisk rådsherrer, som besøkte Jesus når ingen andre så han. Jesus sier ” «Sannelig, sannelig, jeg sier deg: Den som ikke blir født på ny, kan ikke se Guds rike.» Johannes 3:3

Senere kan vi lese i Bibelen, i brevet til Romerne 10:9-10 om hva som må til for den nye fødselens skyld :” For hvis du med din munn bekjenner at Jesus er Herre, og i ditt hjerte tror at Gud har oppreist ham fra de døde, da skal du bli frelst.  Med hjertet tror vi så vi blir rettferdige, med munnen bekjenner vi så vi blir frelst.”  Og i vers 13 sier romerbrevet ” Hver den som påkaller Herrens navn, skal bli frelst.”

Om man ber bønnen oppriktig, eller i sin nød rope på Jesu navn, så vill man bli frelst. Dør man 20 sekunder etterpå, så går man rett hjem til evigheten sammen med Jesus. Freden i hjertet er tegnet på at Herren har flyttet inn. 1 Kor 1:22 sier ” Han har også satt sitt segl på oss og gitt oss Ånden som pant i våre hjerter. ” Såfremt man holder på Jesus hele livet, så vill aldri den panten forsvinne. Den er ett tegn på din frelse. Og den er merkbar, om du kjenner etter. Om ikke den er merkbar, så burde du gå til Jesus og prate med Ham snarest.

Ettersom de fleste ikke dør etter 20 sekunder, så betyr det at man faktisk har begynt ett nytt liv og man er ett spedbarn i Guds rike. Valgene er enorme og likevel, så snakker Jesus om at man må begynne å vandre gjennom den trange port, og man vandrer på en smal vei (som betyr at det ikke er noen enkel  vei). Det betyr at man må lære å gjøre de rette valgene, noe som er en livsprosess helt til du dør. Og noen ganger kan det koste å følge Jesus.

Jesus selv sier ” Tro ikke at jeg er kommet for å bringe fred på jorden. Jeg er ikke kommet for å bringe fred, men sverd.  Jeg er kommet for å sette skille: Sønn står mot far, datter mot mor, svigerdatter mot svigermor, og en manns husfolk er hans fiender. Den som elsker far eller mor mer enn meg, er meg ikke verdig. Den som elsker sønn eller datter mer enn meg, er meg ikke verdig. Og den som ikke tar sitt kors opp og følger etter meg, er meg ikke verdig. Den som finner sitt liv, skal miste det. Men den som mister sitt liv for min skyld, skal finne det.

Jesus sier  også” Gå inn gjennom den trange port! for den port er vid, og den vei er bred som fører til fortapelsen, og mange er de som går inn gjennom den; for den port er trang, og den vei er smal som fører til livet, og få er de som finner den.” Matt 7

Hvorfor den er smal, vill man snart finne ut. Du har begynt å få en sjelefiende. Og han vill stå deg imot hele livet. Han vill bruke kristne, ikke kristne og hvem og hva som helst for å få deg til å miste fokusen. Å synde betyr å bomme på målet, dvs og det igjen vill gi deg feilfokus i forhold til det Evige. I Galaterne 3 så refser Paulus Galaterne fordi de begynte å miste fokusen på Kristus og Han korsfestet, og henga seg heller til ting som man hadde blitt frelst fra: På yttre tro, dvs her omskjærelse og gå mot jødisk tro. Vi ser ett lignende problem i Hebreerbrevet.

Sann kristen tro omhandler ikke yttre ting som Gudshus/kirke, statuer av de hellige, bilder og lignende., men hva som skjer i ditt eget hjerte når Herren bor der. Det som er hellig nå er ikke de yttre tingene, men du er Guds hellige pga Jesu offer på korset. Du er uten lyte og synd, fordi Jesus betalte all din synd.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt