Verdidebatt

Hanukka

Historien repetert.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

http://no.wikipedia.org/wiki/Hanukka

"Hanukka betyr «innvielse»  er en åtte dager lang jødisk høytid der man feirer gjeninnvielsen av tempelet i Jerusalem etter at makkabeerne hadde erobret byen i år 164 f.Kr. Tempelet var blitt vanhelliget av mennene til hellenistiske kong Antiokos IV Epifanes .. De hadde blant annet reist et Zeus-alter i tempelet, innført ofring av svin og forbudt tradisjonell, jødisk religionsutøvelse"

Tempelet er i fokus. Siste hendinga viser det tydeleg.

Temple Mount Closes After Jewish Visitors Sing Hanukkah Songs

"Tempelhøyden er jødedommens helligste sted, hvor de to hellige templer av Israel sto før deres ødeleggelse, og hvor noen jødiske tradisjoner lærer at SKAPELSEN AV VERDEN BEGYNTE.""

“Det er også stedet for Al-Aqsa-moskeen, en av de største moskeene i regionen”.

------------------------------

Dei som har studert bibelens profetiar veit at tempelet vil koma på plass no i endetida .

Det er berre ein plass det kan stå . Det er på tempelhøgda.

---------------------------------------------------

Hanukka er ikkje ein av Guds 7 høgtider / festar som vart innstifta av Gud . (3 Mosebok 23-25.)

Likevel fortel festen mykje om endetidas Antikrist.

Antikrist har mange likhetstrekk med Antiokus Epifanes.

Makkabeerbøkene fortel detaljert om det som skjedde i denne tida før jødane tok tilbake kontrollen over tempelhøgda.

Her er to utklipp.

"Antiokos plyndrer templet (169 f.Kr.)

Da Antiokos vendte tilbake etter seieren over Egypt i året 143, marsjerte han med en mektig hær mot Israel og opp mot Jerusalem.21I sitt overmot gikk han inn i templet og tok med seg gullalteret og lysestaken og alt utstyret til den,22skuebrødsbordet, de hellige beger og kar, røkelseskarene av gull, forhenget og kronene; all gullutsmykningen på tempelfasaden flerret han også av.23Han tok sølvet, gullet og de kostbare karene, likeså alt han fant av skjulte skatter.24Så vendte han tilbake til sitt eget land med alt han hadde røvet. Han hadde voldt blodbad og talt store og skrytende ord.

25Stor ble klagesangen overalt i Israel.26Folkets ledere og eldste jamret,

unge kvinner og menn syknet hen,

kvinnenes skjønnhet falmet.

27Hver brudgom stemte i en klagesang,

hver brud satt sørgende i sitt kammer.

28Jorden skalv for dem som bodde i landet,

og hele Jakobs hus kledde seg i skam."

Avgudsdyrkelse i Guds tempel (167 f.Kr.)

" Den 15. kislev i året 145 ble den ødeleggende styggedom reist på brennofferalteret. I byene rundt omkring i Judea reiste de avgudsaltere,55 og ved husdørene og på gatene ofret de røkelse.56 Lovbøkene som de fant, rev de i stykker og brente opp.57 Og dersom de kom over noen som hadde en paktsbok, eller som holdt seg til loven, ble han dømt til døden etter kongens forordning.58 Slik fór de fram med makt i måned etter måned mot de israelittene som ble pågrepet i byene.

59På den tjuefemte dagen i måneden ofret de på avgudsalteret som var oppført over brennofferalteret.60De kvinner som hadde latt barna sine omskjære, ble drept, slik det var påbudt,61og spedbarna deres ble hengt etter halsen på mødrene. Også familiene deres og de som hadde utført omskjærelsen, ble drept.

62Likevel fikk mange i Israel kraft til å stå imot, fast bestemt på ikke å spise noe urent.63De foretrakk å dø fremfor å spise uren mat og å vanhellige den hellige pakt; og dø måtte de…"

--------------------------------------------------

"Den øydeleggande styggedomen" er nemnd i Matteus 24 og Daniel 11,31 og fortel om oppfyllinga av dette i endens siste tid.

"Når de då ser at «den ØYDANE STYGGEDOMEN, som profeten Daniel har tala om, står på den heilage staden – skjøn det, den som les! – 16 då må dei som er i Judea, røma til fjells; 17 den som er på taket, må ikkje gå ned og henta noko i huset; 18 og den som er ute på marka, må ikkje gå heim etter kappa si. 19 Stakkars dei som ventar barn og dei som gjev bryst i dei dagane...."

"Hærstyrkar som han sender ut, vanhelgar heilagdomen, den faste borga, tek bort det daglege offeret og set opp den øydande styggedomen. 32 Dei som syndar mot pakta, lokkar han til fråfall med sleipe ord. Men det folket som kjenner sin Gud, står fast og viser det i gjerning. 33 Dei vituge i folket hjelper dei mange til skjøn. Men ei tid vert dei offer for sverd og bål, fangenskap og plyndring.34 Medan dei er i trengsle, .." Daniel 11,31

---------------------------------

Difor er det veldig viktig å forstå kva som no vil skje dei neste åra fram mot 1000-årsriket.

"Hanukkah at Temple Institute: Working to Rebuild the Temple"

"All of this is in the hope that we will soon, please G-d, erect the Third Temple with our own hands, and be able to perform these preistly services in the Temple courtyard," he concluded."

--------------------------------------------------

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt