Verdidebatt

Ulf Ekman retning mot katolismen

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Da jeg både har gått på Livets Ord bibelskole og vært i menigheten i noen år så er det en sorg det som nå skjer. Jeg har respekt for de katolske, men ikke det katolske systemet. Martin Luthers kamp var tydeligvis helt forgjeves, ettersom Ulf Ekman vet bedre.

Les da denne arikkelen (på svensk):

Og her er hele brevet fra denne Ukrainske pastoren og hans innsiktsfulle brev om hvordan ting har utviklet seg fra det ille til det verre:

At Ulf skaper forvirring med sin nye tro, er vel hans personlig greie, men at han skal tvinge andre til å følge hans overbevisninger og forvirre andre er ikke greit. Det er alt annet enn bibelsk eller evangelisk. Men det var også sånn jeg har opplevd tros-bevegelsen sist jeg var med: Mye tvang, kontroll og usunn fokus på enkelte ting i bibelen (men også en god del som ikke har noe med bibelen å gjøre), mens det som veier tyngre og er viktigere i Guds Ord har blitt nedprioritert eller med vilje sett på som uviktig.

Før Ulf Ekman vender om fra alt sammen, om han gjør det, så holder jeg meg langt unna hans forkynnelse og ser det som vranglære og alle som har behag i det og følger det, vill da komme ut av nåden i Kristus. Les gjerne Galaterbrevet.

Ellers kan vi lese hva bibelen sier om frelse av nåde:

"For av nåde er dere frelst, ved tro, og det ikke av dere selv, det er Guds gave,  ikke av gjerninger, forat ikke noen skal rose seg" Efeserne 2:8-9

Man er frelst av troen alene, jmfr Romerne 10:9-10. Etter frelsen gjennom sin pånyttfødte hjerte, så gjør man også gjerninger som er verdig den frelsen du har fått i Kristus. Og det omhandler ikke å be til døde statuer og be til døde mennesker. Men å ha samfunn med den levende Kristus i hverdagen og gjøre vel mot sin neste.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt